AlzaBoxy Q1 AP+ plus nový vizuál

23" EIZO ColorEdge CS230-BK

Zobraziť katalóg
23" EIZO ColorEdge CS230-BK
4,7 11 hodnotení
LCD monitor Full HD 1920×1080, displej IPS, 16:9, odozva 11ms, jas 300cd/m2, kontrast 1000:1, HDMI 1.4, DisplayPort 1.2, DisplayPort 1.3, DVI, VGA, USB, nastaviteľná výška, pivot, VESA
Kód:  WL570y8 Produktové číslo:  CS230B-BK Stránky výrobcu

Nevyhovujú vám alternatívy? Vyberajte z celej ponuky

23" EIZO ColorEdge CS230-BK

Model EIZO CS230 je súčasťou ponuky profesionálnych fotografických monitorov rady ColorEdge. Ponúka precízne ,,vyladenú" obrazovku s farebným rozsahom veľmi blízkym štandardu sRGB IEC61966-2.1. Ten ponúka vysokú, dlhodobú stabilitu farebnej reprodukcie, a to vďaka integrovaným teplotným senzorom, a hlavne integrovanému autokorekčnému senzoru, ktorý dokáže automaticky udržiavať stav monitora od jeho poslednej kalibrácie.

Modely CS/CX radu ColorEdge sú vybavené integrovaným senzorom pre automatickú korekciu obrazových parametrov nastavených pri poslednej kalibrácii monitora (jas, biely bod, gradácia obrazu). Pomocou kalibračného programu EIZO ColorNavigator Elements (zadarmo) alebo jeho vyššej verzii ColorNavigator 6 (za príplatok) je možné tento senzor aktivovať a naprogramovať tak, aby pravidelne, vždy po určitej dobe prevádzky, meral, a prípadne aj korigoval obrazové parametre nastavené pri poslednej kalibrácii monitora.

{C}

Dve úrovne kalibrácie: Úroveň ,,Hobby"


Na kalibráciu monitorov rady CS/CX a na automatické nastavenie farebného profilu monitora v systémovej správe farieb operačného systému pre jeho ďalšie využitie programami na prezeranie fotografií, môžu začiatočníci použiť jednoduchý kalibračný softvér EIZO ColorNavigator Elements, ktorý je zadarmo a navyše nevyžaduje zaobstaranie ďalších externých kalibračných sond.

Úroveň kalibrácie "Professional"


Pre profesionálne využitie monitora CS230 a jeho kalibráciu pomocou externých kalibračných sond je určený profesionálny kalibračný softvér EIZO ColorNavigator 6, ktorý môžete za príplatok 185 € vrátane DPH sprevádzkovať zaobstaraním licenčného čísla (licenčného balíčka CN) a jeho nahraním do monitora. Sprístupnená profesionálna verzia kalibračného softvéru potom umožňuje vytváranie ľubovoľného počtu kalibračných profilov a ich jednoduchú editáciu a prepínanie jednoduchým kliknutím.

EIZO-ASIC (Application Specific Integrated Circuit)


Všetky modely najvyššej rady EIZO ColorEdge (CS/CX a CG) obsahujú špeciálne obrazové procesy EIZO. V ich dlhodobom a starostlivom vývoji je ,,ukryté" tajomstvo precíznej farebnej/čiernobielej reprodukcie výsledného obrazu, ktorá je schopná rozlíšiť aj veľmi blízke farebné odtiene. Špeciálne matematické algoritmy rieši pomocou EIZEM vyvinutých procesorov pracujúcich s vysokou presnosťou (16-bit LUT tabuľky pre korekciu obrazových dát) prenos farebného obrazu od jeho vstupnej časti (3 × 8-bit alebo 3 × 10-bit RGB video signál) až po jeho výstup na vlastnú obrazovku (LCD-panel).

{C}

Homogénny obraz vďaka automatickej korekcii jasových a farebných odchýlok


Odchýlky jasu a chromatickosti jednotlivých obrazových bodov spôsobujú tzv. ,,nehomogenitu" obrazu, ktorá sa navyše mení podľa okolitej teploty, nastaveného jasu a bieleho bodu monitora. Dôsledok toho je rôzne farebné podanie zobrazovaných fotografií umiestnených v rôznych častiach obrazovej plochy. Túto ,,neplechu" definitívne rieši EIZEM patentovaná technológia elektronickej korekcie jasových a farebných odchýlok jednotlivých pixelov, ktorá je optimalizovaná pre práve nastavený jas a biely bod monitora, a pre ktorú EIZO používa názov technológie DUE = Digital Uniformity Equalizer.
{C}

Individuálna kalibrácia každého monitora radu ColorEdge

Každý jednotlivý kus modelového radu ColorEdge (CS/CX a CG) je individuálne kalibrovaný pomocou presných kalibračných sond ešte predtým, než opustí výrobnú linku EIZO.

Tým sú zaručené minimálne výrobné odchýlky medzi jednotlivými vyrobenými kusmi, a teda ľahká použiteľnosť tzv. ,,generických" (= továrensky priemerovaných) farebných profilov jednotlivých modelov.

10-bit DP (DisplayPort)


Modely CS/CX a CG sú automaticky už štandardne vybavené moderným videoportom DP (DisplayPort), ktorý je však navyše vybavený ďalšou podpornou vstupnou elektronikou pre spracovanie ako 8-bitových, tak aj 10-bitových vstupných videosignálov z moderných grafických kariet. Monitor je tak schopný zobraziť naraz až 1 mld. farebných odtieňov a prechody medzi veľmi blízkymi farebnými odtieňmi je tak možné zobraziť jemnejšie a presnejšie, než kedykoľvek predtým!

Automatické prepínanie vstupov vrátane zdieľaných periférií


K bezproblémovému pripojeniu moderných počítačov slúžia vstupy 10-bit DP (DisplayPort), 8-bit DVI-D a po novom tiež HDMI, ktorý je schopný navyše spracovať nielen kódované RGB, ale aj YCbCr dáta až do rozlíšenia 1 920 × 1 080!


Monitor tiež obsahuje dva USB-streamy, ktoré umožňujú plynulé prepínanie až dvoch videovstupov, vrátane zdieľania dvoch USB periférií (napr. klávesnica a myš).

Prepnutím príslušného vstupu videa sa tak automaticky priradia USB klávesnica a myš k počítaču, pripojenému na práve aktívny video vstup. Klávesnicu a myš tak môžete napr. zdieľať s dvoma PC súčasne bez ich prepojovania.

Vynikajúca odozva a ostrosť obrazu


Používateľov, ktorí by radi využili tento model aj pre spracovanie videa, milo prekvapí veľmi rýchla odozva - 10 ms (G-G) spoločne s možnosťou ručného zaostrenia obrazu, ktorá búra hranice doterajších predstáv o ,,pomalých" IPS-monitoroch.
{C}

Vynikajúca ergonómia - nový flexibilný stojan


S novým stojanom je možná jednoduchá manipulácia s 23" panelom za každých okolností a pre každého užívateľa. Stojan podporuje výškové nastavenie v rozmedzí 20 - 174 mm (teda rozmedzie až 154 mm!), ďalej natáčanie o 344°, naklápanie až o 30° a nakoniec tiež ešte rotáciu panela o 90° - teda otočenie panelu do polohy ,,na výšku" (funkcia pivot) pre pohodlné prezeranie ,,dlhých" webových stránok. Veľmi sympaticky pôsobí aj 17 mm tenký rámik, ktorý umožňuje estetické radenie viacerých monitorov vedľa seba (dvojobrazovkový režim).

Profesionálne fotografické tienidlo!



K modelu CS230 môžete tiež priobjednať profesionálne fotografické tienidlo, ktoré zabraňuje nežiaducim vedľajším odrazom okolitého svetla na obrazovú plochu monitora.

Parametre a špecifikácia

Rozšírená záruka
Predĺžená záruka Hotovo!
Uhlopriečka
23" (58,42 cm) Hotovo!
Typ rozlíšenia
Full HD Hotovo!
Rozlíšenie
1920×1080 Hotovo!
Konštrukcia
Rovná Hotovo!

Záruka

Rozšírená záruka
Predĺžená záruka Hotovo!

Uhlopriečka a rozlíšenie

Uhlopriečka
23" (58,42 cm) Hotovo!
Typ rozlíšenia
Full HD Hotovo!
Rozlíšenie
1920×1080 Hotovo!

Konštrukcia

Konštrukcia
Rovná Hotovo!

Technológie panela a obrazovky

Typ panela
IPS Hotovo!
Obnovovacia frekvencia
60 Hz Hotovo!
Odozva
11 ms Hotovo!
Maximálny jas
300 cd/m2 Hotovo!
Natívny kontrast
1000:1 Hotovo!
Povrch displeja
Matný Hotovo!

Pomer strán

Pomer strán
16:9 Hotovo!

Vlastnosti a funkcie

Vlastnosti
Nastaviteľná výška, Pivot Hotovo!
Funkcie
Automatická regulácia jasu Hotovo!

Farba

Farba
Čierna Hotovo!

Rozmery a hmotnosť

Šírka
54,4 cm Hotovo!
Výška
37,3 cm Hotovo!
Hĺbka
24,6 cm Hotovo!
Hmotnosť
7,5 kg Hotovo!
VESA prichytenie
100×100 Hotovo!
Viac parametrov
Poznámka:
» Všetky Full HD monitory
» Všetky monitory 23" až 24"

Technické špecifikácie sa môžu zmeniť bez výslovného upozornenia. Obrázky majú iba informatívny charakter.

Dobrý den, chci se zeptat zda je k monitoru už automaticky dodávaná sonda na kalibraci barev? Díky

Diskusia a poradňa k 23" EIZO ColorEdge CS230-BK
Príslušenstvo pre 23" EIZO ColorEdge CS230-BK Chcete doručit zboží do Česka? Prohlédněte si 23" EIZO ColorEdge CS230-BK. Für Versand nach Deutschland, besuchen Sie bitte 23" EIZO ColorEdge CS230-BK. Für Versand nach Österreich, besuchen Sie bitte 23" EIZO ColorEdge CS230-BK. Magyarországra történő kiszállításért tekintse meg ezt a termékoldalt: 23" EIZO ColorEdge CS230-BK.
P-DC1-WEB04
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií