Emise pro AP+ v app - všechny segmenty Emise pro AP+ v app - všechny segmenty

AMD Dual-Core Opteron 880

Zobraziť katalóg
AMD Dual-Core Opteron 880
Procesor (2400MHz) 64-bit Egypt BOX bez chladiča
Kód:  BD625 Produktové číslo:  OSA880CCWOF

AMD Dual-Core Opteron 880

Profesionálny serverový procesor s dvoma jadrami a natívnou podporou 64-bitových inštrukcií, určený pre najnáročnejšie použitie v klastroch s až ôsmimi procesormi.Je navrhnutý pre extrémne výkonné počítače s dôrazom na mnohovláknové spracovanie a prevádzkovania mnohých aplikácií súčasne.Predstavuje ideálny spôsob navýšenia výkonu bez nutnosti neustále zvyšovať pracovnú frekvenciu a tým aj zložitosť a predovšetkým náklady na výrobu - ide o dva nezávislé procesory integrované do jediného jadra s päticou Socket 940, každý vybavený vlastnou cache pamäťou o veľkosti 1 MB.Oproti technológiu Hyperthreading používané v procesoroch Intel je tu využité čisto hardvérového riešenia, každé jadro môže pracovať úplne nezávisle na vlastnej úlohe a ide o priamy ekvivalent dvouprocesorového systému.Ľahko tak možno napríkladna jednom jadre prevádzkovať databázový stroj a na druhom webový server bez najmenšieho ovplyvnenia alebo spomalenia náročným procesom na pozadí a to všetko transparentne bez nutnosti zásahu používateľa.

Procesor je plne 64-bitový.Flexibilná architektúra umožňuje spracovávať hardwarovo ako staršie 32-bitové, tak aj moderné 64-bitové programy v plnej rýchlosti.Programy dôsled využívajúce optimalizované 64b inštrukcie tak môžu dosiahnuť takmer dvojnásobné rýchlosti.Naviac sú podporované aj všetky tri najpoužívanejšie rozširujúce inštrukčnej sady 3DNow!Professional, SSE i SSE2.

Maximálna pamäťovú priepustnosť zaručuje integrovaný pamäťový radič s 128-bitovou dátovou šírkou a podporou pamätí DDR 400.Fyzicky je možné adresovať až neuveriteľný 1 TB operačnej pamäte.To spolu s použitím obojsmerné systémovej zbernice HyperTransport (HT) s vysokou dátovou priepustnosťou, bežiaci na frekvencii 1 GHz, zaručuje maximálny výkon celého systému.

Procesor je vyrábaný pokročilou technológiou 90 nm s použítím SIO - Silicon on Insulator (umiestnenie kremíka priamo na dielektrika).To spolu s inovatívnou architektúrou umožnilo znížiť spotrebu a tepelné vyžarovanie oboch jadier na úroveň jednojádrového procesora vyrábaného 130 nm technologickým procesom.

Architektúra jadra umožňuje osadiť do klastra až 8 týchto procesorov a vytvoriť tak prakticky 16-ti procesorový server.

Parametre a špecifikácia

Socket
AMD 940 Hotovo!
Modelové označenie
AMD Opteron 880 Hotovo!
Frekvencia procesora
2,4 GHz (2,4 GHz) Hotovo!
Maximálna frekvencia (OC)
2,4 GHz (2 400 MHz) Hotovo!
Výrobné technológie
90 nm Hotovo!

Rad

Socket
AMD 940 Hotovo!
Modelové označenie
AMD Opteron 880 Hotovo!

Frekvencia

Frekvencia procesora
2,4 GHz (2,4 GHz) Hotovo!
Maximálna frekvencia (OC)
2,4 GHz (2 400 MHz) Hotovo!

Rozhranie

Výrobné technológie
90 nm Hotovo!
L2 cache
1 MB Hotovo!
Viac parametrov

Technické špecifikácie sa môžu zmeniť bez výslovného upozornenia. Obrázky majú iba informatívny charakter.

V diskusii zatiaľ nie sú žiadne príspevky.
Príslušenstvo pre AMD Dual-Core Opteron 880
Chcete doručit zboží do Česka? Prohlédněte si AMD Dual-Core Opteron 880. Für Versand nach Deutschland, besuchen Sie bitte AMD Dual-Core Opteron 880. Für Versand nach Österreich, besuchen Sie bitte AMD Dual-Core Opteron 880. Magyarországra történő kiszállításért tekintse meg ezt a termékoldalt: AMD Dual-Core Opteron 880.
P-DC1-WEB04
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií