Emise pro AP+ v app - všechny segmenty Nákupy pod palcom s aplikáciou Alza

AMD FX-4130

Zobraziť katalóg
AMD FX-4130
4,8 43 hodnotení
Procesor Quad-Core (125W), 3800MHz, 8MB cache, BOX, socket AM3 +
Kód:  BD495c4 Produktové číslo:  FD4130FRGUBOX

Nevyhovujú vám alternatívy? Vyberajte z celej ponuky

AMD FX-4130

Procesor AMD FX-4130 odkrýva v plnej sile výhody vícejádrového spracovanie modernej architektúry Bulldozer. Štvorica jeho jadier je vyrobená moderným 32 nm výrobným postupom, vďaka ktorému sa podarilo zlepšiť efektivitu spracovania pri súčasnom zvýšení výkonu a zníženie tepelného vyžarovania. Procesor je tiež vybavený technológiou Turbo CORE druhej generácie, Ktorá zaisťuje maximálny výkon pri širokom spektre využití. Ak totiž nevyužívate všetky procesorová jadra, aktívnym je automaticky navýšená pracovnej frekvencie, a tak je dosiahnuté vynikajúceho výkonu aj pre aplikácie, ktoré nevyužívajú plný výpočtový potenciál. Procesor navyše obsahuje hneď dvojicu turbo frekvenciou, medzi ktorými dokáže prepínať, tak aby sa vždy zmestil do stanovenej hornej hranice TDP. Príjemným bonusom je určite otvorený násobič, Ktorý maximálne uľahčuje pretaktovanie.

AMD FX-4130 ponúkne schopnosti spracovania zbrusu nových inštrukcií. Inštrukcie AVX (Advanced Vector Extensions) zlepšuje paralelizmus, čo príde vhod najmä vedeckým a 3D aplikáciám, ktoré využívajú zložité výpočty s plávajúcou čiarkou. Inštrukcie FMA4 a XOP (Floating Point Vector Multiply Accumulate) zlepšuje priepustnosť a výkon pri mnohých vektorových funkciách (celočíselných is plávajúcou desatinnou čiarkou). Inštrukcie AES (Advanced Encryption Standard) potom výrazne zvyšuje výkon najnovších šifrovacích aplikácií, akými sú napríklad TrueCrypt a hodnotiace aplikácie typu PCMark.

Procesor podporuje moderné operačné pamäte až do frekvencie 1866 MHz DDR3 a nerobí mu problém ani spolupráca s nízkonapäťovými moduly (1,35 V a 1,2 V). Výhodou je potom pokročilá optimalizácia komunikácie každého jadra priamo s pamäťovými modulmi. Procesor podporuje sadu funkcií pre vylepšenie výkonu, spoľahlivosti a zabezpečenie súčasných aj budúcich virtualizačných prostredí. Veľkou výhodou je najmä to, že majú virtualizované aplikácie priamy a rýchly prístup k pridelenej pamäte. Iommi rozšírenie architektúry AMD64 navyše zaisťuje podporu preklade adries a ochranu prístupu pri DMA prenosoch.

Sada úsporných technológií AMD PowerNow! (Cool'n'Quiet Technology) zabezpečuje správu napájania a optimálne nastavenie výkonu na základe požiadaviek procesora. Jedná sa najmä o C6 a CC6 stavy napájanie, ktoré umožňujú procesoru zníženie napätia pre všetky jadrá aj každé jadro individuálne. Všetky úsporné a výkonové funkcie sú samozrejme prepínané v okamihu jedného procesorového cyklu, takže nemajú žiadny vplyv na výkon ani užívateľský komfort používania. Rad procesorov FX je vhodná najmä pre náročných 3D modelovanie, editácia videa a počítačové hry, pri ktorých využijete prémiový výkon, kombinovaný s atraktívnou obstarávacou cenou.

Parametre a špecifikácia

Rad procesora
AMD FX Hotovo!
Socket
AMD AM3+ Hotovo!
Modelové označenie
AMD FX-4100 Hotovo!
Frekvencia procesora
3,8 GHz (3,8 GHz) Hotovo!
Maximálna frekvencia (OC)
3,9 GHz (3 900 MHz) Hotovo!

Rad

Rad procesora
AMD FX Hotovo!
Socket
AMD AM3+ Hotovo!
Modelové označenie
AMD FX-4100 Hotovo!

Frekvencia

Frekvencia procesora
3,8 GHz (3,8 GHz) Hotovo!
Maximálna frekvencia (OC)
3,9 GHz (3 900 MHz) Hotovo!

Rozhranie

Funkcie
Automatické pretaktovanie, Otvorený násobič, Virtualizácia, Chladič v balení Hotovo!
TDP
125 W Hotovo!
Výrobné technológie
32 nm Hotovo!
L2 cache
4 MB Hotovo!
L3 cache
4 MB Hotovo!
Viac parametrov
Poznámka:

Tento výrobok nie je samostatne funkčným celkom a môže vyžadovať odbornú montáž.

Technické špecifikácie sa môžu zmeniť bez výslovného upozornenia. Obrázky majú iba informatívny charakter.

V diskusii zatiaľ nie sú žiadne príspevky.
Príslušenstvo pre AMD FX-4130 Chcete doručit zboží do Česka? Prohlédněte si AMD FX-4130. Für Versand nach Deutschland, besuchen Sie bitte AMD FX-4130. Für Versand nach Österreich, besuchen Sie bitte AMD FX-4130. Magyarországra történő kiszállításért tekintse meg ezt a termékoldalt: AMD FX-4130.
P-DC1-WEB12
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií