PET AD homeoffice
Zobraziť katalóg
Recenzia smartfónov Redmi Note 3 a Redmi Note 3 Pro
0

Výrobky od spoločnosti Xiaomi sú povestné skvelou kombináciou úžitkovej hodnoty a ceny. Ako potvrdila naša nedávna recenzia, Xiaomi Redmi 3 túto povesť bezozbytku splnil. Dnes sa zameriame na jeho väčšieho súrodenca s prívlastkom Note. Už dopredu však avizuje, že ani ten sa nenechal zahanbiť a k pomyselnému Olympu dostupných prístrojov mu chýba naozaj málo!

kovové telo s príjemným zaoblením

Príjemný tvar a vynikajúci displej

Úvodom treba podotknúť, že rovnako ako Redmi 3 sa aj Note ponúka v dvoch verziách, a to vo verzii základnej a vo verzii Pro. Jednotlivé farebné vyhotovenia sú pre obe verzie rovnaké - zlaté, čierno-sivé a bielo-strieborné.

Vyhotovenie Redmi 3 Note je na vysokej úrovni. Telo telefónu má kovovú zadnú stranu a príjemne zaoblené hrany, vďaka čomu sa drží veľmi pohodlne. Počas testovania sa nám pozdávala aj vysoká konštrukčná kvalita. Jednotlivé diely k sebe tesne lícovali a vŕzganie sa neobjavovalo ani pri pevnom uchopení.

Už na prvý pohľad nás upútal IPS displej s rozlíšením Full HD a jemnosťou 403 DPI. Jeho farebné podanie sa počas používania ukázalo ako znamenité. Vyznamenalo sa aj čitateľnosťou na ostrom slnku. Za kvalitu displeja je preto potrebné výrobcu jednoznačne pochváliť.

vynikajúci displej

Pod displejom sú tri senzorové tlačidlá. Hoci ich prítomnosť nemusí byť všetkými kvitovaná, my máme skôr opačný názor. Na hladké a rýchle ovládanie majú jednoznačne pozitívny vplyv a ich prítomnosť má aj kladný vplyv na celkový dizajn.

Praktická čítačka odtlačkov prstov

V zadnej časti je čítačka odtlačkov prstov, ktorá pracuje veľmi spoľahlivo a po dotyku prístroj automaticky odomkne, nie je teda potrebné stláčať žiadne ďalšie tlačidlá. Inteligentné umiestnenie pod fotoaparátom navyše znamená, že máte prst pri uchopení prístroja vždy na správnom mieste.

Praktická čítačka odtlačkov prstov

Výdrž veľmi príjemne prekvapí

Vďaka veľkej ploche displeja nebolo nemožné vtesnať do prístroja objemný akumulátor s kapacitou 4000 mAh. Zásluhou toho nie je ani pri aktívnom používaní problém nabíjať telefón každý druhý deň. Ak budete sporivejší, vydrží bez pripojenia k elektrickej zástrčke aj tri dni. Veľmi nás potešil fakt, že aj napriek výkonnej batérii má telefón štíhly profil 8,3 mm a najmä nízku hmotnosť 160 g.

Výdrž veľmi príjemne prekvapí

Výkon na rozdávanie

Oba modely sú k dispozícii v dvoch kapacitách pamäte ROM/RAM. Nám sa páčil najmä Note 3 Pro s 32 GB úložným priestorom. Tu je potrebné poznamenať, že s vyššou ROM získate súčasne aj 3 GB RAM (oproti 2 GB pri 16 GB verzii), čo môže byť pri niektorých aplikáciách citeľným benefitom.

Ktorý model vybrať?

Hlavným tromfom pri výbere drahšieho prístroja je veľmi výkonný šesťjadrový procesor Qualcomm Snapdragon 650 (2× ARM Cortex A72 + 4× ARM Cortex A53) s grafickým procesorom Adreno 510. S ním nebudete mať problém ani pri hraní hier či súčasnom spustení niekoľkých náročných aplikácií. Ale ani osemjadrový MediaTek Helio X10 v slabšom súrodencovi rozhodne nie je žiadnym amatérom. Pre sporivejších zákazníkov tak bude určite skvelou voľbou.

Qualcomm Snapdragon 650

Drahší model má logicky navrch, ponúkne aj hybridný slot Dual SIM, pri ktorom si môžete vybrať, či použijete dve SIM, alebo kombináciu SIM a pamäťovej karty micro SDHC/SDXC (až 128 GB). Táto možnosť pri slabšom variante chýba.

Na záver tejto technickej sekcie ešte upozorňujeme, že kvôli špecifikám tuzemského trhu mobilných operátorov je LTE v SR na oboch variáciách prístroja zakázané. Prístroj nezvláda u nás využívané frekvencie LTE 800 a 900 MHz. Odkázaní tak budete na nie najnovšie, ale napriek tomu stále rýchle a stabilné štandardy 3G a HSPDA.

Porovnávacia tabuľka Redmi Note a Redmi Note Pro

ModelRedmi Note 3Redmi Note 3 Pro
ProcesorMediatek Helio X10Qualcomm Snapdragon 650
Grafický čipPower VR G6200adreno 510
Operačná Pamäť2 alebo 3 GB
Úložisko16 alebo 32 GB
Slotyklasický dual SIMhybridný dual SIM
Fotoaparát13 Mpx + 5 Mpx16 Mpx + 5 Mpx
Displej5,5" Full HD IPS s krytím Gorilla Glass (403 PPI)
Batéria4000 mAh Li-ion
KonektivitaWiFi 802.11 a/b/g/n/ac, GPS a A-GPS, MicroUSB + OTG, infraport, bluetooth v4
Rozmery150 × 76 × 8,65 mm
hmotnosť164 g

Fotoaparát

Súčasťou Xiaomi Redmi Note 3 je samozrejme aj fotoaparát. Ten predný disponuje 5 Mpx a ocenia ho najmä priaznivci selfie. Keďže však my v redakcii tomuto fotografickému žánru v snahe nedesiť svoje okolie príliš neholdujeme, zaujímala nás v prvom rade kvalita hlavného (zadného) fotoaparátu. Ten má rozlíšenie 13 Mpx (16 Mpx v prípade verzie Pro), pričom kvalita jeho výstupu je obstojná a nevybočuje z bežného štandardu tejto kategórie mobilných telefónov. Pozitívne výsledky podáva za dobrých svetelných podmienok. V tmavom prostredí však stráca v dôsledku zhoršenej kresby a prítomnosti šumu. Telefón teda nemožno považovať za náhradu plnohodnotného fotoaparátu, ale so všednými situáciami si poradí dôstojne.

Vyladené používateľské prostredie

Dôležitým prvkom pri každodennom používaní inteligentného telefónu je jeho softvérová výbava. Xiaomi Redmi 3 Note beží na Androide 5.1.1., Ktorý je vylepšený populárnou nadstavbou MIUI v aktuálnej 7. verzii. MIUI je pod drobnohľadom početnej komunity, ktorá sa aktívne podieľa na jej vývoji. To sa bez zvyšku odráža na bezchybnej optimalizácii systému. Nadstavba je vďaka tomu preslávená svojím rýchlym chodom, plynulými animáciami a praktickými funkciami.

Xiaomi Redmi 3 Note – naše hodnotenie

Xiaomi Redmi 3 Note ponúka presne to, čo sa od neho očakávalo – veľa muziky za málo peňazí. Svojím výkonom a vyhotovením presahuje hranice svojej triedy a je vážnym konkurentom drahších prístrojov. Pri testovaní nás potešil najmä skvelým displejom, objemnou batériou, rýchlou a presnou čítačkou odtlačkov prstov a celkovým výkonom. Miernym sklamaním je odkázanie na štandardy 3G a HSPDA pri surfovaní na internete.

Celkovo hodnotíme prístroj jednoznačne pozitívne. Všetkým, ktorí nechcú za špičkový telefón utrácať stovky eur, telefón bez váhania odporúčame.

Prečo kúpiť na Alza.sk

Predávame len telefóny z oficiálnej českej distribúcie, ktorá má zmluvu a legálny plne lokalizovaný softvér s komunitou miuios.cz. Telefón má vždy českú/slovenskú ROM, nie rôzne nelokalizované verzie, ktoré môžu spôsobovať množstvo problémov. Telefón má značku CE, ktorá potvrdzuje, že bol posúdený pred uvedením na trh Európskeho hospodárskeho priestoru, čo väčšina ostatného dovozu na trhu nemá.

Telefón má vždy českú / slovenskú ROM

Garantovaný je aj kvalitný servis mipoint.cz, ktorý vykonáva okrem iného aj pozáručné opravy. Okrem toho sa môžete spoľahnúť na excelentnú schopnosť rýchleho dodania, aj možnosť osobného vyzdvihnutia na rozsiahlej sieti pobočiek v najlepšom slovenskom eshope a vynikajúcu podporu.

Vytlačiť
P-DC1-WEB06
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií