Emise pro AP+ v app - všechny segmenty Motorola

Ako sa vyznať v typoch mechaník kancelárskych stoličiek?

Zobraziť katalóg

V stále sa rozširujúcej ponuke kancelárskych stoličiek sa môžete stretnúť s niekoľkými typmi mechaník. Na lepšiu orientáciu medzi nimi sme pre vás pripravili popis tých najbežnejších.

Synchrónna mechanika

Synchrónna mechanika vám umožní nastaviť sklon operadla do niekoľkých pozícií, a to závisle na sklonu sedáka. Stoličku možno tzv. zaaretovať/zablokovať do jednej pozície prípadne ju nechať „sa voľne pohybovať“. V druhom prípade bude stolička neustále kopírovať váš sed – teda čím viac sa zakloníte, tým viac sa nadvyhne sedák a opačne. Stoličky so synchrónnou mechanikou majú dobré ergonomické vlastnosti, a preto ich možno odporučiť na každodenné používanie. Príkladom môže byť stolička MERCURY STAR FishBones PDH 26-60.

kancelárska stolička; Mercury Star FishBones PDH 26-60; synchrónna mechanika

Asynchrónna mechanika

Asynchrónna mechanika sa vyznačuje nezávislým nastavením sklonu operadla a sedadla. Obe časti stoličky je možné polohovať podľa vašich potrieb nezávisle na sebe. Stoličky s asynchrónnou mechanikou majú väčšinou 3 páčky pod sedákom – jedna slúži na nastavenie výšky stoličky, druhá na nastavenie sklonu operadla a tretia na nastavenie sklonu sedáka. Asynchrónna mechanika poskytuje veľkú variabilitu sedenia a je vhodná pre používateľov, ktorí na nej budú tráviť vela času. Príkladom môže byť stolička ANTARES 1540 ASYN D3.

kancelárska stolička; Antares 1540 Asyn D3; asynchrónna mechanika

Hojdacia mechanika

V prípade kancelárskych kresiel sa zvyčajne stretneme s hojdacou mechanikou. Vďaka nej sa môžete na kresle pohybovať ako v kresle hojdacom, nemožno však v jeho prípade prispôsobiť sklon operadla ani sedadla – obe časti sú k sebe napevno primontované bez možnosti pohybu. Stoličky s hojdacou mechanikou nemožno odporučiť na každodennú prácu za kancelárskym stolom. Ich prednosťou je skôr dizajn ako ergonómia a sú preto vhodné do domácich kancelárií. Príkladom takéhoto kresla môže byť ANTARES Miami.

kancelárska stolička; Antares Miami; hojdacia mechanika

Mechaniky Extrem a Hard, špeciálne mechaniky pre robustné postavy

Mechanika Extrem je synchrónna mechanika s veľkým rozsahom polohovania (až 116°). Je použitá v príade vysokoodolných stoličiek značky Therapia, ktoré sú okrem iného vhodné aj pre robustné postavy do hmotnosti 150 kg. Mechanika má rýchle nastavenie tuhosti pomocou otočnej tyče a ako jediná umožňuje nastavenie negatívneho sklonu sedadla nezávisle na polohovaniu v rozsahu 0° až -5°. Negatívny sklon sedadla je dôležitý pre osoby s bolesťami krčnej a bedrovej chrbtice – zmena uhlu im dokáže od bolesti uľaviť. Príkladom takejto stoličky môže byť Therapia Professional PRO300.

kancelárska stolička; Therapia Professional Pro300; mechanika extrem

Mechanika Hard je vhodná pre používateľov s hmotnosťou nad 110 kg. Je odolnejšia a vhodná pre používateľov, ktorým nestačí maximálny prítlak pri mechanike Extrem. Unesie až 160 kg živej váhy a má sofistikované ovládanie tuhosti. Stoličky s mechanikou Hard sú ideálnou voľbou pre programátorov a náročných hráčov, ktorí sedením pri počítači trávia príliš veľa času. Ich jedinou nevýhodou je nemožnosť nastavenia sklonu sedadla, nedokážu tak poskytnúť patričnú úľavu od vyššie zmienených problémov. Príkladom stoličky s mechanikou Hard môže byť Therapia Professional PRO700.

kancelárska stolička; Therapia Professional Pro700; mechanika hard

4,0 12×
ANTARES Charmer šedá
Kancelárska stolička so synchrónnou mechanikou a s aretáciou, bedrová a hlavová opierka, podrúčky sú výška, kovová a otočná konštrukcia, textil a sieťovina potiahnutie, pogumované kolieska univerzálne, sivá farba, nosnosť 130kg
246,90 €
Na sklade 2 ks
Objednávací kód: ARS014b
Vytlačiť
P-DC1-WEB02
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií