Emise pro AP+ v app - všechny segmenty Emise pro AP+ v app - všechny segmenty

Rodina Canon EOS sa rozrastá o zrkadlovky 800D a 77D

Zobraziť katalóg
Rodina Canon EOS sa rozrastá o zrkadlovky 800D a 77D

Modely zo "stovkovej D" série vždy predstavovali skvelý spôsob, ako vstúpiť do sveta digitálnych zrkadloviek. Teraz prichádza Canon EOS 800D, ktorý je ich prirodzeným pokračovateľom. A neprichádza sám. Canon pustil do sveta aj novú zrkadlovku EOS 77D, systémový kompakt EOS M6 a niekoľko kusov nového príslušenstva.

Digitálne zrkadlovky Canon EOS 800D a 77D

Oba nové fotoaparáty Canon obdaril CMOS snímačom typu APS-C s rozlíšením 24,2 megapixelov. Ten sa zaslúži, spolu s najnovším obrazovým procesorom DIGIC 7 a technológiami prevzatými z ikonického EOS 80D, o pôsobivé snímky s veľmi podrobnými detailmi. Nové zrkadlovky sa pýšia aj najrýchlejším automatickým zaostrovaním v režime živého náhľadu na svete – trvá iba tri stotiny sekundy. K dispozícii je aj systém 45 krížových zaostrovacích bodov a sekvenčné fotografovanie s rýchlosťou až 6 snímok za sekundu, ktoré umožní presné sledovanie pohybujúcich sa objektov.

fotoaparáty Canon EOS 800D 77D M6 fotoaparáty

Vďaka maximálnej citlivosti ISO 25 600 (možno rozšíriť až na 51 200) 800D a 77D nezastavia ani šero a zlé svetelné podmienky. O precíznu interpretáciu farieb a správne zachytenie tónu pleti sa zasluhuje merací snímač RGB+IR s rozlíšením 7 560 pixelov.

Canon EOS 800D zrkadlovka

Predchodcovia oboch noviniek boli veľmi cenení za svoje schopnosti pri nahrávaní videa a ani Canon EOS 77D s Canon EOS 800D nebudú výnimkou. Ostré a stabilné videá s nádychom profesionálneho filmovania prinesie kombinácia rozlíšenia Full HD, zobrazovacej frekvencie 60 fps, režimu HDR Movie Shooting a päťosového stabilizátora obrazu eliminujúceho otrasy pri nahrávaní filmov z ruky.

Bezdrôtové ovládanie a prenášanie súborov

Vďaka WiFi a bluetooth konektivite kombinovanej s funkciou NFC môžu používatelia bez vybratia fotoaparátu z tašky ľahko preniesť nasnímaný materiál do inteligentných zariadení a následne ho upravovať alebo zdieľať s celým svetom. Pomocou bluetooth možno navyše fotoaparáty vzdialene ovládať smartfónom, tabletom alebo pomocou nového diaľkového ovládača BR-E1.

Canon EOS 77D zrkadlovka

Súčasťou digitálnej zrkadlovky EOS 77D je dvojica ovládačov, ktoré zabezpečia plnú kontrolu nad fotoaparátom vrátane clony aj rýchlosti uzávierky. Ostrieľaným fotografom príde vhod horný LCD panel pri 77D, menej skúsení používatelia v prípade EOS 800D určite ocenia sprievodcu ovládaním priamo v menu fotoaparátu.

Nový objektív EF-S 18-55mm f/4-5,6 IS STM

Spolu s novými fotoaparátmi uviedla spoločnosť Canon aj svoj najnovší objektív EF S 18-55mm f/4-5,6 IS STM. Ten je v tomto ohniskovom rozsahu najmenším modelom v zostave a je ideálnym variantom na získanie prvých skúsenosti s univerzálnymi digitálnymi zrkadlovkami. Úspešne si poradí so širokou škálou záberov od fotografovania krajiny po portréty.

Objektív Canon EF-S 18-55mm f/4-5,6 IS STM

Za zlého osvetlenia alebo pri maximálnom zoome pomôže 4-krokový stabilizátor obrazu, kruhová clona so siedmimi lamelami sa zaslúži o nádherne rozostrené pozadie. Objektív je vhodný aj na nahrávanie videa, vybavený je totiž tichým pohonom zaostrovania STM, ktorý nespôsobuje nežiaduce zvuková rušenie.

Canon EOS M6

Najnovším prírastkom do rodiny systémových fotoaparátov EOS M je model M6. Vo svojom kompaktnom tele spája špičkové technológie značky Canon a stavia na najnovších fotografických inováciách na čele s CMOS snímačom typu APS-C. Ten je rovnaký ako v prípade nových zrkadloviek, má teda rozlíšenie 24,2 megapixelov a na automatické zaostrovanie používa duálne pixely CMOS. V prenosnom vyhotovení sa tak novinka pýši rýchlosťou aj obrazovou kvalitou digitálnych zrkadloviek. Kontinuálne snímanie v prípade modelu M6 dosahuje rýchlosť dokonca 7 snímok za sekundu (v prípade pevného zaostrenia dokonca 9 sn./s), skvele tak zachytíte všetky spontánne okamihy.

Canon EOS M6 kompakt s výmennými objektívmi

Univerzálnosť použitia od žiarivých letných dní po zimné večery prináša výkonný obrazový procesor DIGIC 7, ktorý bez ohľadu na svetelné podmienky zaisťuje bohaté tóny aj detaily každej snímky. Súčasťou Canonu EOS M6 je aj päťosová stabilizácia, vďaka ktorej budú videá v rozlíšení Full HD so snímkovacou frekvenciou 60 fps vždy úplne hladké a neroztrasené. Výsledky môžu byť ešte lepšie pri využití objektívu s podporou technológie dynamického IS.

Externý hľadáčik EVF-DC2

Spoločne s fotoaparátom EOS M6 Canon predstavil aj nový elektronický hľadáčik EVF-DC2. Určený je na všetky fotoaparáty EOS M, aj na fotoaparáty radu PowerShot. Jeho základom je detailný displej s rozlíšením 2,36 milióna bodov. Hľadáčik zobrazuje dianie pred fotoaparátom s obnovovacou frekvenciou až 120 snímok za sekundu a pokrýva 100 % snímacieho poľa. Uvidíte v ňom teda všetko, čo bude vo výslednom zábere.

Canon externý hľadáčik EVF-DC2

Hľadáčik sa sám aktivuje, keď k nemu priblížite svoju tvár, pri vzdialení sa zobrazenie vráti na displej. Vo fotografickej taške nezaberie takmer žiadne miesto a váži len 29 gramov.

Náš záver

Všetky 3 fotoaparáty sú pomyselnou bránou do sveta poloprofesionálnych a profesionálnych modelov. Začínajúcich fotografov potešia intuitívnym ovládaním, bezdrôtovou konektivitou a špičkovou obrazovou kvalitou.

Vytlačiť
P-DC1-WEB13
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií