AD homeoffice PET

Slúchadlá Bose Soundsport, luxus pre vaše uši

Zobraziť katalóg
Slúchadlá Bose Soundsport, luxus pre vaše uši

Nedávno spoločnosť Bose predstavila svoje ďalšie audio výrobky. Nás zaujali drôtové aj bezdrôtové slúchadlá SoundSport určené predovšetkým pre aktívnych športovcov. Hneď v závese luxusné prenosné reproduktory SoundLink Revolve a SoundLink Color II, ktoré okrem prehrávania hudby disponujú aj ďalšími funkciami. Zvládnu slúchadlá tvrdé zaobchádzanie? A ako obstoja prenosné reproduktory proti cenovo dravšej konkurencii?

Bose SoundSport s fixáciou StayHear+ tips len tak nevypadnú

Športové slúchadlá Bose SoundSport s fixáciou StayHear do uší sú výborné pre širokú paletu aktivít. StayHear+ tips dobre držia, sú mäkké a v balení ich nájdete hneď v troch veľkostiach (S, M a L). Ľahko sa prispôsobí tvaru vášho ucha, čím sa slúchadlá SoundSport stávajú pohodlnými pri nosení. Veľmi potrebnou vlastnosťou športovej verzie tohto audio príslušenstva (nielen značky Bose) je odolnosť proti potu a drobnému dažďu. Akustické porty sú totiž vybavené špeciálnou hydrofóbnou membránou, ktorá zamedzuje prístupu vody k reproduktoru, zároveň ale prepúšťa zvuk von.

Bose SoundSport

Mikrofón je umiestnený na jednom z drôtov prepájajúcich slúchadlá s prehrávacím zariadením. Pomocou tlačidiel môžete ľahko kontrolovať hlasitosť, preskakovať hudobné skladby aj prijímať prichádzajúce hovory. Spoločnosť Bose uvádza, že technológia TriPort prepožičiava slúchadlám Soundsport čisté tóny aj prirodzene hlboké basy. Vyrába sa v energických farbách – zelenej a červenej, ale aj v klasickom čiernom odtieni, vďaka čomu je možné slúchadlá bez problémov zladiť s vašim športovým outfitom.

Bose SoundSport, sportovní sluchátka

Súčasťou balenia je aj obal vo farbe vami vybraných Bose športových slúchadiel. Po vložení zariadenia v ňom zostane priestor aj na drobné mince alebo kľúče. Karabínkou pripevníte obal napríklad k svojmu bežeckému puzdru na ruku. Pri výbere si však dávajte pozor na kompatibilitu. Spoločnosť Bose vyrába zvlášť slúchadlá pre Apple zariadenia, a zvlášť pre Samsung Galaxy a ďalšie vybrané zariadenia so systémom Android! Vyberte si vždy tú správnu platformu, pretože iba tak vám bude správne fungovať diaľkové ovládanie hudby na kábli. Za tento prístup výrobcu chválime. Malou škvrnou na celkovej kráse je predsa len vyššia cena, ktorá dosahuje takmer 100 €.

Bose SoundSport, obsah balení

Slúchadlá Bose Soundsport Wireless neobmedzujú pohyb

Na ešte intenzívnejšie cvičenie spoločnosť Bose vytvorila slúchadlá SoundSport Wireless. Práve vďaka chýbajúcemu prepojeniu sa nemusíte pri cvičení zaoberať rušivými elementmi, ako je príliš dlhé a často prekážajúce prepojenie slúchadiel so zariadením alebo nechcené vytrhnutie slúchadiel z uší. Bezdrôtová technológia zaručuje väčšiu voľnosť pohybu. Podobne, ako predchádzajúci drôtový model, sa pýši technológiou StayHear, ktorá poskytuje úplné pohodlie a uchytenie pomocou fixácie do ucha. Slúchadlá sú tiež odolné proti potu aj drobnému dažďu, a to vďaka už spomínanému hydrofóbnemu poťahu. Ten zabraňuje vniknutiu vlhkosti do náchylných častí – reproduktora aj mikrofónu, pritom ale prepúšťa zvuk von.

Bose Soundsport Wireless

Tlačidlá na prepínanie skladieb a prijímanie hovorov sa spolu so zabudovaným mikrofónom nachádzajú na kábli, ktorý za hlavou obe slúchadlá spája. Ľahko ich prepojíte pomocou NFC alebo Bluetooth. Neoddeliteľnou súčasťou je nabíjacia lítium-iónová batéria s uvádzanou výdržou okolo 6 hodín. To je dobrá správa aj pre bežcov na dlhšie vzdialenosti. Pokojne tak s obľúbenou hudbou v ušiach zvládnete aj svoj prvý maratón. Na plné nabitie slúchadiel si počkáte 2 hodiny, už po prvých 15 minútach nabíjania ale zvládnu 2 hodiny počúvania. Je škoda, že výrobca zvolil nabíjanie len pomocou pomerne krátkeho kábla, ktorý má USB koncovku. Pokiaľ máte inú micro USB nabíjačku so zapojením priamo do elektrickej zásuvky, odporúčame siahnuť skôr po nej.

Nastavenie prehrávania, časový spínač, informácie o stave batérie bezdrôtových slúchadiel aj rýchlosť pripojenia je možné ovládať prostredníctvom aplikácie Bose Connect App, ktorú nájdete na stránkach výrobcu. Stiahnuť si ju môžete zadarmo cez App Store alebo Google Play. Pomocou tejto aplikácie potom máte možnosť zdieľať hudbu pre viac slúchadiel Bose SoundSport Wireless, a určiť tak napríklad bežecké tempo nielen sebe, ale aj svojmu spoločníkovi. Výhodou aplikácie je upozornenie o aktualizáciách na pozadí. Nie ste nútení kvôli inštalácii novšej verzie prerušiť prehrávanie skladieb počas tréningu.

i O značke Bose
Súkromná americká spoločnosť Bose sa zaoberá výrobou audio zariadení od slúchadiel až po profesionálne audio systémy. Jej zakladateľom bol slávny inžinier Amar Bose, ktorý posunul audio systémy výrazne dopredu, a to predovšetkým štúdiom psychoakustiky (vedného odboru skúmajúceho vnímanie zvukového signálu poslucháčom). Medzi legendárne výrobky značky Bose patrí napríklad reproduktor s označením 901, ktorý využíva odraz zvukových vĺn od stien posluchovej miestnosti.

Bose SoundLink Revolve vie odosielať textové správy

Reproduktor Bose SoundLink Revolve je prenosné zariadenie s možnosťou pripojenia Bluetooth. Vďaka svojmu dômyselnému dizajnu s 360° efektom poskytuje užívateľom šírenie zvuku vždy rovnaký zážitok v akomkoľvek uhle počúvania. V prípade umiestnenia zariadenia bližšie k stene získate intenzívnejší zážitok vďaka odrazu zvukových vĺn. Hoci je tento reproduktor pomerne malý, ponúka podľa výrobcu vysoký výkon s hlbokými basmi a bez nežiaducich vibrácií. Je tiež odolný proti striekajúcej vode (IPX4) a občasným nárazom.

Bose SoundLink Revolve

V hornej časti sa nachádza súbor ovládacích tlačidiel. Zariadenie je vybavené nabíjacou batériou, s ktorou dokáže hrať približne 12 hodín, čo je podľa nášho názoru aj pri dobrom hudobnom výkone dnes už mierne horšie hodnota. Na nabíjanie je potrebný micro USB kábel alebo špeciálna dobíjacia stanica, ktorá ale nie je súčasťou balenia. Trochu vyššia váha 680 gramov je zárukou použitia výhradne kvalitných materiálov. Z kvality reprodukcie tak nemusíte mať vôbec žiadne obavy.

Čo ale iné reproduktory väčšinou nevedia, je nahrávanie a odosielanie textových správ SMS pomocou hlasového ovládania cez aplikáciu Siri alebo Google Now. Bose SoundLink Revolve je kompatibilný aj s vyššie spomenutou aplikáciou Bose Connect App, ktorá okrem ďalších výhod ponúka aj prepojenie dvoch SoundLink Revolve reproduktorov do režimu Party alebo Stereo.

Bose SoundLink Revolve

S reproduktorom Bose SoundLink Color II je možné prijímať hovory

Bose SoundLink Color II patrí medzi odolnejšie Bluetooth reproduktory. Ponúkne zvýšenú vodoodolnosť aj mäkký silikónový poťah, ktorý tlmí nárazy pri častom prenášaní. Je príjemný na dotyk, ale so svojou váhou 544 gramov je stále pomerne ťažký v porovnaní s prenosnými reproduktormi iných značiek. Zaujímavosťou je, že vďaka zabudovanému mikrofónu môžete pohodlne prijímať prichádzajúce telefónne hovory.

Bose SoundLink Color II

Na reproduktore sa tiež nachádza jednoduché ovládanie – tlačidlá na nastavenie hlasitosti, prepínanie jednotlivých hudobných skladieb a pripojenie Bluetooth, ktoré údajne prekoná vzdialenosť približne 9 metrov. Pomocou tlačidla si je možné navoliť zariadenie, ktoré sa k technológii Bluetooth pripojí a začne prehrávať zvolenú hudbu. SoundLink Color Bluetooth reproduktor II si pamätá 8 najčastejšie párovaných zariadení. Nabíjacia lítium-iónová batéria vydrží aj 8 hodín nepretržitej prevádzky. Páčilo by sa nám skôr 15 hodín, ale výrobca sa rozhodol naše túžby v tomto smere nevypočuť.

Parametre slúchadiel Bose SoundSport a reproduktorov Bose SoundLink

ModelBose SoundSport In-Ear AppleBose SoundSport In-Ear AndroidBose SoundSport In-Ear Apple WirelessBose SoundLink RevolveBose SoundLink Color II
Typšportové káblové slúchadlášportové káblové slúchadlášportové bezdrôtové slúchadláprenosný bezdrôtový reproduktorprenosný bezdrôtový reproduktor
Dĺžka kábla1,06 m1,06 m---
Podpora Bluetooth
Ovládacie tlačidláfunkčný v systéme iOSvybrané zariadenia s Androidom
Výdrž batérie6 hodín12 hodín8 hodín
Hmotnosť17,8 g17,8 g22,6 g680 g544 g
Rozmery25 × 19 × 10 mm25 × 19 × 10 mm30 × 25 × 30 mm152 × 82 × 82 mm133 × 127 × 57 mm
Cena99,90 €99,90 €180,90 €284,90 €139,00 €

Značka Bose patrí svojím poňatím do vyššieho cenového segmentu. V radoch konkurenčných výrobkov tak nájdete hneď niekoľko lacnejších alternatív. Akonáhle však raz okúsite prvotriednu kvalitu zvuku a maximálne pohodlie pri používaní slúchadiel aj reproduktorov, už nebudete chcieť meniť. Pri predstavených bezdrôtových kúskoch by sme si však predsa len priali mierne vyššiu výdrž batérie.

Vytlačiť
P-DC1-WEB03
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií