PET PET

Nová Apple TV s podporou 4K

Zobraziť katalóg

Budúcnosť televízneho vysielania v podaní spoločnosti Apple je konečne tu. Na konferencii Apple Keynote 2017 bola predstavená Apple TV 4K. Ponúka novinka dostatok vylepšení, aby mali majitelia staršej generácie dôvod na upgrade?

Apple TV 4K

Apple TV konečne s podporou 4K

Už z názvu je zrejmé, že kľúčovým prínosom je podpora detailného 4K obrazu. Apple navyše pridáva podporu HDR, ktorú ponúka aj nový iPhone X a dokonca aj iPhone 8 a iPhone 8 Plus. Tešiť sa tak môžeme na vyšší dynamický rozsah – laicky povedané, obraz dokáže zakresliť svetlé a tmavé plochy zároveň. Pokiaľ máte moderný 4K televízor s podporou HDR, Apple TV 2017 vám má rozhodne čo ponúknuť.

Apple TV 4K, filmy

Technologické inovácie Apple TV by však boli na nič bez adekvátneho obsahu na prehratie. Tu spoločnosť Apple milo prekvapila. Vaše zakúpené HD filmy totiž automaticky vylepší o podporu HDR a 4K rozlíšenie, samozrejme, ak je film v tomto formáte dostupný. Zahraničných recenzentov okrem toho nadchla prívetivá cena filmov.

Vyšší výkon pre 4K zaistí moderný čip A10X Fusion

4K rozlíšenie vyžaduje poriadny hardvér. Apple stavil na čip A10X Fusion so solídnym grafickým výkonom. Kvôli výkonnejšiemu čipu pribudlo do TV chladenie ventilátorom, ktorý počas prevádzky nie je počuť. Aj vďaka tomu môže Apple TV 2017 znamenať pre menej náročných hráčov náhradu za herné konzoly či počítače. Stačí si len zaobstarať kompatibilný gamepad a vrhnúť sa do víru interaktívnych hier. Novinkou oproti predchádzajúcej verzii je menší počet portov – Apple sa zbavil USB konektora, dáta do novej Apple TV tak prenesiete len bezdrôtovo

Apple TV; 4K, HDR

Samozrejmosťou je úplne jednoduché zdieľanie obrazovky napríklad iPhonu alebo iPadu. Potrebujete rodine ukázať fotografie z poslednej dovolenky? Stačí len pár dotykov a ladne streamujete obsah svojho displeja na veľkú obrazovku. Technológia AirPlay je totiž symbolom spoľahlivosti. Rovnako rýchlo ako fotografie však pustíte aj obľúbenú hudbu z Apple Music, alebo vykonáte rýchlu kontrolu domácich zariadení podporujúcich Apple HomeKit.

Apple TV 4K rozširuje multimediálnu zábavu

Sledovanie televíznych relácií klasickým spôsobom je historická záležitosť. Apple TV v sebe integruje celé množstvo streamovacích služieb a len vaša nálada rozhoduje o tom, na čo budete práve pozerať. Netflix, HBO GO alebo Red Bull TV sú veľké lákadlá, zapojiť sa chce aj Amazon. Apple sa však rozhodol vstúpiť aj na trh športových prenosov. V pláne má napríklad sprostredkovať zápasy NBA. Samozrejme, za určitý finančný poplatok. Uvidíme, ako sa tieto prémiové služby rozšíria ďalej do Európy.

Ďalšie vyžitie ponúknu najrôznejšie aplikácie s multimediálnym obsahom. Najmä spravodajské weby či stanice sa v tomto smere činia. Samozrejmosťou je aplikácia pre videá z YouTube, ktorá Apple TV prehrá vo Full HD rozlíšení.

Apple TV 4k, živé športové prenosy

Nová Apple TV 4K a pôvodná Apple TV – parametre, špecifikácie a cena

ParametreApple TV 4K (2017)Apple TV 2015
Kapacita32 alebo 64 GB32 GB
ProcesorA10X FusionA8
Výstup videa2160p, Dolby Vision a HDR101080p
PortyHDMI 2.0a, Gigabitový EthernetHDMI 1.4, Ethernet 10/100BASE-T
Podporované sieteWi-Fi 802.11ac, Bluetooth 5.0, Gigabitový EthernetWi-Fi 802.11ac, Bluetooth 4.0, Ethernet 10/100BASE-T
Zvukový výstupDolby Digital Plus až 7.1Dolby Digital Plus až 7.1
OvládačApple TV Remote súčasťou baleniaApple TV Remote súčasťou balenia
Cena199 /219 €159 €

Apple TV 4K prináša veľa nového – vyšší výkon, HDR či 4K rozlíšenie. V ponuke je už teraz, hoci pre veľký počiatočný záujem je potrebné počítať s dlhšou dodacou lehotou. Vybrať si môžete z verzií s 32 GB a 64 GB pamäťou.

Vytlačiť
P-DC1-WEB04
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií