AD homeoffice PET

Hodinky pre bežcov? Garmin Forerunner 645 patria k tým najlepším

Zobraziť katalóg
Hodinky pre bežcov? Garmin Forerunner 645 patria k tým najlepším
Aktualizované

Spoločnosť Garmin predstavila na veľtrhu CES 2018 novinku, ktorá zaujala všetkých maratóncov. Garmin Forerunner 645 sú údajne najlepšie športové hodinky na beh. Aká je pravda? A ako dopadli v porovnaní s konkurenciou?

Garmin Forerunner 645 sa inšpiroval vo Fenixe ​​5

Garmin sa opäť inšpiroval obľúbeným radom inteligentných hodiniek Fenix. Forerunner 645 sú im nápadne podobné. Majú oceľový kruhový rám, vnútri ktorého sa nachádza 1,2" displej s rozlíšením 240 × 240 px. Technológia Garmin Chroma Display sľubuje skvelú čitateľnosť aj na priamom slnečnom svetle. Aby bol displej dostatočne chránený voči poškodeniu, je pokrytý odolným tvrdeným sklom. Na zadnej strane je optický senzor na meranie srdcového tepu a po stranách je celkom päť ovládacích tlačidiel. Samotný remienok je ľahko odnímateľný a vymeniteľný.

Garmin Forerunner 645; farebné varianty

Na výber máte z troch základných farebných kombinácií. Remienky sú vymeniteľné.

Garmin Forerunner 645 prináša ďalšie nové funkcie

Ako už sú používatelia športtesterov spoločnosti Garmin zvyknutí, aj tieto hodinky ponúknu pokročilý monitoring športových aktivít aj sledovanie polohy pomocou navigačného systému GPS alebo GLONASS. Nechýba teda senzor srdcového tepu, akcelerometer alebo barometer. Forerunner 645 analyzuje beh, cyklistiku, plávanie v bazéne, fitness a silový tréning, pádlovanie a mnohé ďalšie športy. Hoci sa hodí pre väčšinu aktívnych fanúšikov spoločnosti Garmin, ktorí to so športom myslia vážne, boli vyvinuté primárne pre bežcov.

i Ako správne behať
Behanie nie je len módna záležitosť poslednej doby, ale skutočný šport, ktorý vám zlepší fyzické aj duševné zdravie. Chystáte sa začať? Máme pre vás pripravený článok, ktorého primárnym cieľom je poradiť ako správne behať.

Či už trénujete na preteky, alebo beháte pre radosť, sú pre vás tieto hodinky ako stvorené. Podajú prehľad o spálených kalóriách, srdcovom tepe, rýchlosti, teréne alebo polohe. Často spomínanou funkciou hodiniek Forerunner 645 je tiež meranie maximálneho objemu kyslíka, ktorý je atlét schopný využiť (tzv. VO2max).

Ďalšou výhodou je relatívna nezávislosť Garmin Forerunner 645 na telefóne. Pri aktivite ho vôbec nepotrebujú, a tak je možné športovať len s hodinkami. Dáta prevedú až po skončení tréningu. Hodinky, podobne ako Vívoactive 3, podporujú bezkontaktné platby. Avšak na Slovensku túto funkciu zatiaľ príliš nedoceníte.

Garmin Forerunner 645; hodinky na behanie

Garmin Forerunner 645 sú kvalitné bežecké hodinky.

Pri zakúpení hrudného pásu Garmin HRM-Run pre bežcov alebo HRM-Tri pre triatlonistov budú Garmin Forerunner 645 schopné vyhodnocovať tiež pomer vertikálnej oscilácie tela k dĺžke kroku, kadenciu alebo počet úderov za minútu. Doplnením o senzor Garmin Running Dynamics POD dokážu hodinky navyše merať zaťažovanie ľavej aj pravej nohy a dobu kontaktu so zemou. Vďaka takto získaným údajom budete môcť ľahko identifikovať a následne eliminovať chyby v technike behu.

Forerunner 645 zhodnotí výsledky z tréningu a tiež upozorní, či trénujete efektívne, alebo sa naopak preťažujete. Vďaka tomu sa budete môcť lepšie pripraviť na svoje životné preteky. Súhrnné štatistiky sú spätne dostupné za posledných 7 dní a sú porovnávané s optimálnymi hodnotami pre športové nasadenie vrátane nedávnej histórie.

S Forerunner 645 Music si užijete hudbu aj bez mobilu

Ak sa pri behu nezaobídete bez hudby, odporúčame model Forerunner 645 Music. Jeho hlavnou výhodou je interná pamäť s kapacitou 4 GB. Tento priestor stačí na uloženie až 500 skladieb. Do hodiniek ich môžete nahrať cez počítač alebo prostredníctvom WiFi. Stačí potom siahnuť po bezdrôtových športových slúchadlách a vydať sa za ďalším tréningom.

Hodinky Forerunner 645 podporujú bezkontaktné platby

Podporu bezkontaktných platieb NFC v prípade hodiniek Garmin Vívoactive 3 a Forerunner 645 sme už spomenuli. Podľa spoločnosti Garmin je služba priamo stvorená pre používateľov, ktorí sú večne v pohybe. Stačí s aplikáciou spárovať platobnú kartu, a máte vybavené. Samotné platby u obchodníka následne vykonáte len zadaním hesla a priložením hodiniek k terminálu. Bohužiaľ, na Slovensku nie je platobná metóda príliš rozšírená. Aktuálne ju podporuje Tatra banka a VÚB. Dúfajme, že ďalšie banky ich budú čoskoro nasledovať.

i Čo je NFC? Prezradí náš článok.
Garmin Forerunner 645; bezkontaktné platby

Hodinky Garmin Forerunner 645 podporujú bezkontaktné platby.

Inteligentná aplikácia od Garminu

Po spárovaní hodiniek Forerunner 645 s telefónom je možné prijímať správy a odpovedať na nich, sledovať upozornenia a kontrolovať emaily bez toho, aby ste museli mať mobil pri sebe. Prostredníctvom aplikácie Connect IQ, ktorá je voľne dostupná na Google Play aj App Store, prispôsobíte jednotlivé ikony, pozadie alebo zobrazenie času. Môžete si stiahnuť aj ďalšie podporné aplikácie ako predpoveď počasia, Uber, Face It alebo SmartThings. Samozrejmosťou je zdieľanie športových výsledkov s komunitou na Garmin Connect alebo s priateľmi. Využite tiež možnosti vyzvať priateľov na virtuálne preteky. V aplikácii je tak možné vytvoriť aj vlastný tréning.

Na maratón so športtesterom Forerunner 645

Batéria hodiniek Forerunner 645 vydrží až 7 dní v režime hodiniek a 5 hodín so zapnutým navigačným systémom GPS a prehrávaním hudby. To bohato stačí na to, aby vás tieto hodinky previedli maratónom, a s využitím všetkých funkcií napríklad aj k víťazstvu. Na to bude dôležité poznať správne tepové frekvencie na efektívny tréning a spaľovanie.

Garmin Forerunner 645; porovnanie

Porovnanie športtesterov (zľava): Garmin Forerunner 645, Garmin Vívoactive 3, Samsung Gear S3.

Porovnanie Forerunner 645 s Vívoactive 3 a Gear S3

V porovnaní s nedávno predstaveným modelom Vívoactive 3 ponúka Forerunner 645 viac funkcií. Predovšetkým ide o prehrávanie hudby priamo z hodiniek vďaka vnútornej pamäti (platí len pre variant Garmin Forerunner 645 Music). Hoci starší model Vívoactive 3 vydrží dlhšie, nepodporuje pripojenie prostredníctvom WiFi, čím na Forerunner 645 značne stráca. Samsung Gear S3 má na rozdiel od výrobkov Garmin splnené vojenské testy MIL-STD-810G. Mnoho funkcií mu ale chýba.

ModelGarmin Forerunner 645Garmin Vívoactive 3Samsung Gear S3
DisplejFarebný, dotykový; 1,2"Farebný, dotykový; 1,2"Farebný, dotykový; 1,3"
Rozlíšenie240 × 240 px240 × 240 px360 × 360 px
Výdrž batérie7 dní; 5 hodín s GPS8 dní; 13 hodín s GPS4 dni
Bezkontaktné platba
Hudba (iba Music)
Odolnosť voda + prach5 ATM5 ATMIP68 + MIL-STD-810G
PripojenieWiFi, ANT+, NFC, BluetoothANT+, NFC, BluetoothWiFi, NFC, Bluetooth
Barometer
Akcelerometer
Kompas
Navigačný systémGPS/GLONASSGPS/GLONASSGPS/GLONASS
Cena390 € (Music 453 €)348,90 €383 €

Cena je platná k 21. 1. 2018

Garmin Forerunner 645 bude dostupný už o pár týždňov a pre aktívnych bežcov pôjde o úplne ideálny model. Vybrať si môžete z troch základných variantov – v purpurovej, čiernej alebo sivej farbe. Pokiaľ pri športovaní radi počúvate hudbu, bude nutné si priplatiť za model Garmin Forerunner 645 Music.

Vytlačiť
P-DC1-WEB14
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií