PET AD homeoffice

Jakub Vágner nie je len rybár

Zobraziť katalóg
Jakub Vágner nie je len rybár

Článok

Aktualizované

Ryby sú jeho vášeň. Patrí medzi elitu svetových športových rybárov a je držiteľom niekoľkých svetových rekordov v love sladkovodných rýb. Jeho relácie nadšene sledujú aj ľudia, ktorí nikdy nedržali prút v ruke. Skromný chlapec s dušou dobrodruha, ktorý je rovnako tak doma v amazonskom pralese ako v štúdiu americkej talk show Jaye Lena. Muž, ktorého cieľom je renesancia tuzemského rybárstvo a rybnikárstva.

Jakub Vágner; rybár; Amazónia

Jakub Vágner nie je len rybár – OBSAH

  1. Jakub Vágner volil medzi prútom a kontrabasom
  2. Rekordné úlovky Jakuba Vágnera
  3. Dokumenty a videá Jakuba Vágnera
  4. Rybársky raj – rybník Jakuba Vágnera
  5. S Alzou a Jakubom Vágnerom to máte na háčiku

Jakub Vágner volil medzi prútom a kontrabasom

Jakub Vágner sa nepotatil, po svojom otcovi Karlovi Vágnerovi síce zdedil hudobný talent, ale už odmala tvrdil, že bude rybárom. V šiestich rokoch ulovil svoju prvú rybu, ale doma jeho nadšenie na rybárčenie vôbec nebrali vážne. V duchu rodinnej tradície na konzervatóriu študoval hru na kontrabase a pripravoval sa na dráhu profesionálneho hudobníka.

Avšak vášeň k rybám bola silnejšia. V treťom ročníku oznámil šokovaným rodičom, že končí so školou a bude profesionálnym rybárom. Odišiel do Austrálie, kde žil tri mesiace v parku, umýval riad a učil sa rybárčiť u rybárskej top star Rexa Hunta. Stal sa rybárskym sprievodcom Big Game Fishing – lovu mečiarov, tuniakov a žralokov. Hunt ho naučil svojej televíznej know-how, vysvetlil mu, ako to chodí v rybárskom biznise a čoho sa vyvarovať.

Začal cestovať po svete, učil sa rybárčiť a zároveň chrániť prírodu. Dnes Jakub putuje za rybami aj dobrodružstvom do všetkých kútov sveta, mnohokrát do veľmi odľahlých a málo prebádaných miest.

i Čo robiť, keď sa na vás v Amazónii vrhnú tisíce komárov? Jakub Vágner radí: „Repelenty? To platí možno na dvadsať slovenských komárov, ale v pralese sa naučíte od primitívnych kmeňov spoľahlivejšie finty. Amazonskí indiáni mi napríklad vysvetlili, že najspoľahlivejšie je zapáliť termitie hniezdo a potom si do neho sadnúť“.

Rekordné úlovky Jakuba Vágnera

Jakub Vágner je držiteľom niekoľkých rybárskych rekordov Medzinárodnej asociácie športového rybolovu IGFA.

Medzi jeho významnými úlovkami sú napríklad:

  • Dva sumce, ktoré chytil v Taliansku v roku 2007, jeden vážil 102 kg a meral 243 cm a druhý vážil 110 kg a meral cez dva a pol metra.

  • Sumec Kokuni, ktorého chytil na rieke Kongo.

  • Arapaima gigas na Amazonke s dĺžkou 249 cm a hmotnosťou 130 kg.

  • Tajmen s dĺžkou 146 cm.

i V Keni Jakub Vágner mapoval žijúce nílske ostrieže. Chytil vzácneho zlatého ostrieža, ktorý nebol spatrený viac ako 30 rokov.

Jakub Vágner prekonáva nielen rekordy, ale často aj sám seba. Pri love amazonskej piraíby svoj rekord prekonal dokonca trikrát:

  • Prvá z nich vážila 190 kg a stala sa najväčšou chytenou sladkovodnou rybou.

  • O dva roky neskôr ulovil piraíbu s hmotnosťou 186 kg a ďalšie potom s neuveriteľnými 215 kg.

  • Na amazonskej expedícii v roku 2010 sa mu ale podarilo dovtedy nemožné, jeho úlovok v podobe arapaimy vážil 154 kg a meral neskutočných 307 cm.

  • V Kongu sa mu podarilo uloviť gigantickú tigriu rybu s hmotnosťou cez 50 kilogramom. Ide o jednu z najväčších tigrích rýb, ktorá kedy bola zdokumentovaná.

Je však nutné zdôrazniť, že všetky svoje legendárne úlovky Jakub Vágner chytá na rybársky prút a následne ich vracia rodnému živlu.

Jakub Vágner; rybársky prút

Jakub Vágner má najmä vďaka svojim rybárskym skúsenostiam veľmi nabitý životopis.

Dokumenty a videá Jakuba Vágnera

i O svojich spolupracovníkoch hovorí: „Sú to skvelí ľudia, žiadne dámy. Majú posunutý prah sebazáchovy, ale poznajú hodnotu ľudského života. Všetci členovia môjho štábu patria po všetkých tých rokoch expedícií do mojej rodiny. Každý z nich odvádza svoju profesiu naplno a každý na expedíciách nechal aj kus svojho zdravia. To k týmto cestám bohužiaľ patrí...“

Pokiaľ ale napríklad točí reláciu Fish Warrior pre National Geographic Channel alebo pre Discovery Channel, ktoré sleduje 110 miliónov ľudí, ide s ním pätnásťčlenný štáb. Pre Českú televíziu tiež nakrútil cyklus inštruktážnych relácií o rybárčení S Jakubom na rybách, a pre deti, ktoré chytajú ryby alebo majú vzťah k rybárčeniu a prírode, potom pripravil zostrih – Rybársku školičku. Jakub Vágner aj o rybách a rybárčení prednáša po celom svete a píše knihy, napríklad Môj život s rybami, Na stope gigantom alebo Môj priateľ sumec.

Jakub Vágner; kniha; Môj život s rybami Jakub Vágner; kniha; Na stope gigantom Jakub Vágner; kniha; Môj priateľ sumec

Chcete začať s rybárčením? Nechajte sa inšpirovať autentickými príbehmi v knihách Jakuba Vágnera.

Rybársky raj – rybník Jakuba Vágnera

Odsťahoval sa z Prahy ku Kutnej Hore a splnil si tak sen, k vode to má len 30 metrov. Jazero Katlov je súkromná voda Jakuba Vágnera, kde vytvoril raj nielen pre rybárov, ale aj pre ryby. Tri rozsiahle ostrovy, desiatky podvodných lavíc, plytčiny, pole vodných rastlín aj päťmetrová hĺbka pri hrádzi a štrnásť polostrovov, ktoré slúžia ako prírodné móla pre rybolov. Nájdete tu aj dvadsaťkilového kapra alebo liene s dĺžkou okolo 70 centimetrov.

Nájdete tu aj dvadsaťpäť kilových kaprov alebo liene s dĺžkou okolo 60 centimetrov.

Na jazere Katlov prebieha aj veľa rybárskych akcií pre rybársky dorast, napríklad prestížne preteky pre mladých kaprárov WCCJ a Jakub tu pravidelne organizuje aj detské rybárske tábory. Jakub Vágner má s touto lokalitou do budúcna veľké plány.

Jakub Vágner; rybník; Katlov Jakub Vágner; rybník Katlov; detský deň

Rybníky Jakuba Vágnera nielenže skrývajú sumcov úchvatných rozmerov, ale slúži aj deťom ako obľúbená lokalita na letné rybárske tábory.

Otvoril neďaleko aj ďalšiu súkromnú vodu na športový rybolov – rybník Pohan, v ktorom sa nachádza najväčšia populácia sumcov v Českej republike cez 2 metre a váhy nad 100 kilogramov. Chcete si s Jakubom Vágnerom zarybárčiť? Tak práve pre vás tu organizuje školu lovu sumcov.

i JV Rybárske potreby s.r.o. je súčasťou akciovej spoločnosti Jakub Vágner Rybárstvo, založenej v roku 2014 spoločníkmi Jakubom Vágnerom a súkromnou investičnou skupinou RSBC. Spoločnosť JV Rybárske potreby s.r.o. je zameraná na predaj rybárskeho vybavenia a obchodné zastúpenie popredných svetových značiek predovšetkým sladkovodného rybárstva. Jej kamenná predajňa na Prahe 8 predstavuje so svojimi viac ako tisíc metrami štvorcovými najväčšiu predajňu pre rybárov v ČR. 

S Alzou a Jakubom Vágnerom to máte na háčiku

Pokiaľ ste navštívili veľtrh ForFishing, iste vám neuniklo, že Alza spojila svoje sily s Jakubom Vágnerom a sieťou predajní JV Rybárske potreby s.r.o. Milovníkom rybárčenia spoločne ponúka veľké množstvo svetových i domácich značiek, atraktívne ceny a perfektný servis. Vďaka tomuto strategickému spojeniu môžete teraz aj vy využiť skúsenosti Jakuba Vágnera a zároveň aj všetky výhody online nakupovania.

Na Alza.sk máte k dispozícii veľký výber kvalitného rybárskeho tovaru. Nechýbajú české a slovenské produkty najobľúbenejších značiek, ako je napríklad Mivardi, Delphin či Zfish. Čo sa týka zahraničných spoločností poskytujúcich rybárske potreby, odporúčame vám vyskúšať populárne značky ako Fox, Nash, Westin, Shimano či Daiwa.

V našej ponuke nechýbajú ani preverené druhy kvalitných krmív. Pokiaľ teda hľadáte skvelé lákadlo na svoje budúce úlovky, neváhajte využiť napr. krmiva značky JetFish, Mikbaits alebo Nikel. Produkty sú okamžite dostupné skladom a vďaka špičkovým logistickým službám sa k vám dostanú ešte v deň, kedy ste si ich objednali, dokonca aj cez víkendy. Navyše s Alza mobilnou aplikáciou môžete objednávať naozaj kdekoľvek a s rybárčením začať pokojne hneď.

Rybárstvo a príroda sú môj život a rád by som v tomto odbore vybudoval niečo pre ďalšie generácie. Strategickým spojením so spoločnosťou Alza môžem výborne uplatniť svoje dlhoročné rybárske skúsenosti, ktoré nám dávajú šancu uspieť nielen v Českej republike, ale výhľadovo aj na zahraničných trhoch. S Alzou máme rozpracovaných niekoľko projektov, ktorých ďalší rozvoj dáva veľký zmysel a verím, že ich budeme môcť čoskoro predstaviť.“

Nash Scope Abbreviated 10' 3 m 3 lb
Rybársky prút kaprársky, akcia 3,00 lbs, počet dielov: 2, celková dĺžka 3 m, prepravná dĺžka 1,27 m
196,15 €
Na sklade 2 ks u dodávateľa
Objednávací kód: JVR064794
Vytlačiť
P-DC1-WEB18
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií