AD homeoffice AD homeoffice

Huawei s lákavou nižšou strednou triedou Y7 a Y7 Prime

Zobraziť katalóg
Huawei s lákavou nižšou strednou triedou Y7 a Y7 Prime

Už čoskoro

Aktualizované

Potom, čo spoločnosť Huawei zabodovala s radom Huawei P20, brúsi si zuby aj na nižšiu strednú triedu. Inovovaného modelu na rok 2018 by sa mal dočkať smartfón Huawei Y7, ktorý dostal aj výkonnejšiu verziu v podobe Huawei Y7 Prime. A pretože tento čínsky výrobca je práve vo skvelej forme, má dvojica noviniek ambíciu ohroziť aj výrazne drahšiu konkurenciu. Čím Huawei Y7 (2018) a Huawei Y7 Prime (2018) plánuje zaujať?

i Darček k Huawei Y7 Prime
Huawei Y7 Prime je už možné predobjednať a to rovno s darčekom. Do 13. 5. 2018 dostanete k predobjednávke fitnes náramok Huawei Colorband A2, ktorý pomôže ustrážiť aktívny životný štýl.

Huawei Y7 aj Y7 Prime má väčší displej a tenší rámček

Od zástupcov nižšej triedy nemôžeme čakať príliš exkluzívny dizajn. Napriek tomu dostane Huawei Y7 (2018) aj lepšia verzia Y7 Prime (2018) pomerne tenké rámčeky, výrazne subtílnejšie než v prípade predchodcu Huawei Y7 (2017). Opäť ide o modely bez tlačidla pod displejom. Mobily by mali byť dostupné v čiernom, zlatom a najpútavejšom, lesklo modrom vyhotovení. V čiernej a modrej je aktuálne k dispozícii lepší z modelov, Huawei Y7 Prime. Oba ponúknu 5,99" plochy displeja a HD+ rozlíšenie 1 440 × 720 pixelov, teda pomer strán 18:9.

Huawei Y7 Prime Huawei Y7 Prime

Tenšie rámčeky, čítačka odtlačkov na zadnej strane. Taký je model Huawei Y7 Prime. Verzia Y7 bez prívlastku sa bude líšiť jedným chýbajúcim snímačom na zadnej strane.

Telefóny Huawei Y7 a Y7 Prime s multitaskingom

Výkon Huawei Y7 a Y7 Prime bohato stačí na bežnú prevádzku, náročné hry ako PUBG ale budú pravdepodobne nad ich sily. Huawei uvádza pre túto triedu klasické hodnoty, teda 2 GB operačnú pamäť, 16 GB úložného priestoru a osemjadrový procesor Snapdragon 430. To sa týka slabšieho modelu Y7. Silnejšia verzia Y7 Prime dostala k rovnakému procesoru 3 GB operačnej pamäte a výrazne príjemnejšie 32 GB úložisko, ktoré rad používateľov najskôr ani nebude musieť rozširovať pomocou pamäťovej karty – tá však dostala vlastný slot a je možné ju používať aj s dvojicou SIM kariet.

Huawei Y7 Prime v modrej

Modré vyhotovenie dodá telefónom lesklý povrch. K dispozícii je aj triezvejšia čierna farba.

Oba telefóny sa chvália najnovším systémom Android 8.0 s tradičným používateľským rozhraním EMUI. V rámci neho by mali zvládať multitasking, pri Huawei Y7 a Y7 Prime bude možné rozdeliť displej na polovice a pracovať s dvojicou aplikácií naraz. Zapôsobiť môžu aj drobnosti ako fotografie obrazovky kliknutím na displej tromi prstami. Batérie telefónov má kapacitu 3 000 mAh.

Fotoaparátom zaujme skôr Huawei Y7 Prime

Pre nadšených mobilných fotografov bude zaujímavejší model Huawei Y7 Prime – jeho zadný fotoaparát je totiž duálny, snímače majú rozlíšenie 13 + 2 Mpx. Pri modeli Y7 sa budeme musieť uspokojiť s klasickou jedinou šošovkou. Prednej strane potom pri oboch dominuje fotoaparát s 8 Mpx s bleskom. Ku kvalitnejším a zaujímavejším snímkam prispejú bohaté možnosti nastavenia aj inteligentné foto režimy. Huawei navyše sěuboval, že sa snímače dobre vyrovnajú so svetelnými podmienkami. Nechýba funkcionalita AR Lens, ktorá pridá fotografiám pozadie alebo do nich dokreslí obľúbené virtuálne obrázky.

Jednoduchý fotoaparát modelu Y7

Model Huawei Y7 sa musí uspokojiť s klasickým fotoaparátom s jedným snímačom. Ani jemu však nebude chýbať funkcia AR Lens na populárne dokresľovanie fotografií.

Aká bude funkcia z vyšších tried smartfónov?

Zaujímavým lákadlom Huawei Y7 a Y7 Prime je rozpoznávania tváre. Funkcia je obvyklá skôr pri výrazne sofistikovanejších, drahších modeloch, a bude preto zaujímavé sledovať, ako sa s ňou Huawei popasuje pri dostupných telefónoch. Okrem toho nechýba už povinná čítačka odtlačkov na zadnej strane. Príjemnou časťou výbavy je NFC, nezvládajú ho však všetky ponúkané verzie oboch telefónov.

Karaoke mód telefonu Y7

Po AR Lens sa telefóny Y7 a Y7 Prime zamerajú na zábavu aj ďalšími funkciami. S karaoke módom vám telefón pomôže trafiť sa do melódie obľúbených pesničiek.

Cena a dostupnosť modelu Huawei Y7 a Y7 Prime

Prvý z telefónov, Huawei Y7 Prime, je už v predaji. V modrej alebo čiernej verzii je k dispozícii za pôsobivých 189 €. Druhý, menej výkonný model Huawei Y7 zatiaľ na trhu nie je, cenovka by ale mala byť ešte priaznivejšia.

Vytlačiť
P-DC1-WEB14
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií