Ospravedlňujeme sa, ale z technických príčin sa momentálne na našich pobočkách môže vyzdvihnutie objednávky časovo predĺžiť. Na oprave usilovne pracujeme. Ďakujeme za pochopenie.

PET AD homeoffice

Panasonic hlási: Doba LEDová končí. Začína doba OLEDová

Zobraziť katalóg

Sponzorovaný článok

Aktualizované

Značka Panasonic posúva svet inteligentných televízorov k novšej technológii. Na pestrý trh s televízormi nasadila niekoľko moderných OLED panelov a v jarných mesiacoch tohto roka velí k výmene starých LED televízorov za vrchol technického pokroku a na vstup do novej doby OLEDovej. Pošle úspornejšia OLED technológia s lepšou správou farieb LED obrazovky do prehistórie?

Doba OLEDová

OLED televízor má lepšie farby

Displeje založené na OLED technológii zlepšujú oproti LED kvalitu obrazu na niekoľkých frontoch. Zásadnou výhodou oproti starším spôsobom zobrazovania je lepšie vykresľovanie farieb. OLED televízory fungujú na princípe jednotlivých obrazových bodov, ktoré priamo samy vydávajú patričné ​​svetlo, nie je potrebné ich presvecovať. Sú preto schopné pracovať s farbami presnejšie, dokonalú čiernu tvoria prostým zhasnutím, vytvárajú hlbšie tiene a obraz má lepší kontrast.

OLED technológia

OLED technológia sa honosí naozaj čiernou farbou. Tá je dôležitá na dobrý kontrast a kvalitu obrazu, ale pomáha aj znížiť spotrebu.

Modernejšie technológie zobrazovania poskytujú aj väčšie pozorovacie uhly, obraz sa neskreslí ani v prípade, že sa na neho budete pozerať naozaj veľmi zo strany. Pri OLED dosahujú pozorovacie uhly skoro k maximálnym 180 stupňom.

i Porovnanie OLED a LED (QLED) Pozrite sa na podrobné porovnanie rozdielov medzi novými OLED televízormi a panelmi založenými na starších LED technológiách.

Panely OLED sú tenké a úsporné

Mimo obrazovej kvality je OLED technológia menej náročná na spotrebu energie aj na fyzický priestor. Nižšia spotreba je pri dnešnom móde panelov s veľkou uhlopriečkou poznať, druhú vlastnosť ocenia milovníci dizajnových kúskov. OLED televízor sa vždy chváli tenkou konštrukciou.

Tenký OLED TV

Panasonic si dáva pri svojich prémiových OLED modeloch záležať aj na dizajnovej stránke. Vďaka tenkej konštrukcii pôsobí OLED TV elegantne.

OLED televízory Panasonic

V akciovej ponuke sú celkovo tri aktuálne modely OLED televízorov, ďalšie horúce novinky je možné predobjednať. Z aktuálnych Panasonic ponúka modely TX-77EZ1000E, TX-65EZ1000E a TX-55 EZ950E. Ako je z názvov zrejmé, ide o panely s uhlopriečkami od úctyhodných 77", teda bezmála 2 metre, cez zlatú strednú 65" cestu a 55" najmenší, ale cenovo najdostupnejší model. Samozrejmosťou inteligentných televízorov je vysoké 4K rozlíšenie alebo štandardy na príjem DVB-T2 vysielania, káblovej televízie alebo stále populárnejších streamovacích služieb.

Už teraz je možné predobjednať aj modely z najnovšej ponuky. Inteligentný OLED televízor TX-65FZ950E by mal na trh vstúpiť v priebehu mája. Televízory s uhlopriečkou 65" alebo 55" patria do omladeného radu FZ950, ktorý dostane modernejšie tvary s ešte výraznejším zmenšením rámčekov. Druhou novinkou, na ktorú sa môžete tešiť, je dizajnovo rovnako vyvedený model TX-65FZ800E. Aj tento kúsok je v ponuke s uhlopriečkami 65" a 55".

Panasonic OLED TV Panasonic OLED TV

OLED TV Panasonic majú veľmi tenkú obrazovku. Širší je televízor len kvôli panelu s hardvérom a stojanu.

Hollywoodsky procesor HCX

Srdcom každého televízora je obrazový procesor. Panasonic do svojich prémiových 4K televízorov inštaluje procesor HCX, ktorý sa honosí hollywoodskym pôvodom. Ide o procesor inšpirovaný funkciami takzvaných referenčných monitorov. To sú obrazovky používané profesionálmi vo filmových štúdiách, kde majú za úlohu priniesť farby maximálne verné predstavám filmových tvorcov.

Cena OLED televízorov Panasonic

V rámci jarného prechodu na dobu OLEDovú dostali vybrané 4K televízory Panasonic výrazne priaznivejšiu cenovku. Cena modelu TX-55EZ950E s uhlopriečkou 55" sa zastavuje ľahko pod 2 000 €, väčší 65" OLED TV TX-65EZ1000E potom stojí po výraznej akčnej úspore vyše 4 000 €. Okolo rovnakej sumy sa pohybujú aj novinky v predobjednávke. Model TX-65FZ950E si žiada akčných 4 399 € za väčší a približne 3 000 € za menšiu 55" verziu. TX-65FZ800E predobjednáte za necelých 4 000 €, poťažmo 3 500 €. Vyššia cena je vykúpená najlepšou dostupnou kvalitou obrazu, jedinečným minimalistickým dizajnom , nižšou spotrebou a pestrou paletou funkcií inteligentných televízorov. Ani v dostupnejších LED paneloch ale Panasonic nezaháľa a uviedol nový rad s veľmi kvalitným obrazom.

Vytlačiť
P-DC1-WEB03
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií