Emise pro AP+ v app - všechny segmenty Emise pro AP+ v app - všechny segmenty

Acer Holo360: Zaznamenajte a zdieľajte kompletné scenérie

Zobraziť katalóg

Sponzorovaný článok

Aktualizované

Sférických kamier je na trhu veľa, spoločnosť Acer však prišla s takou, ktorá nemá obdoby. Zatiaľ čo bežné 360° fotoaparáty dokážu len zaznamenávať na pamäťovú kartu a sú vybavené nanajvýš WiFi alebo Bluetooth pripojením na prenos fotografií do iného zariadenia, Acer Holo360 na to ide úplne inak. Môžete si ju predstaviť ako prakticky plnohodnotný mobilný telefón. Ako spojenie kamery a smartfónu vyzerá a čo všetko ponúka?

S Acer Holo360 upravujete a okamžite zdieľate

Kamera beží na operačnom systéme Android 7.1 a je vybavená dvoma fotoaparátmi so 180° šírkou záberu. Vďaka tomu si môžete urobené zábery v kamere Acer Holo360 rovno pozrieť, ľahko upraviť a zdieľať do sveta, či už prostredníctvom WiFi pripojenia, alebo cez mobilné LTE kdekoľvek v teréne, pokiaľ ju teda osadíte SIM kartou. To uľahčuje prácu so sférickými fotografiami a otvára svet skôr netušených možností. Ďalej nechýba GPS a rozhranie Bluetooth 4.1.

Ľahká sférická kamera s trojicou mikrofónov

Acer Holo360 je celkom malá kamera hranatého tvaru, ktorá pekne padne do ruky a váži priaznivých 136 g. Ako konštrukciu využíva veľmi tvrdý materiál, ktorý odolá poškriabaniu, avšak ku kamere dostanete tiež pútko a praktické ochranné puzdro, z ktorého stačí kameru povysunúť. Šošovky oboch 180° fotoaparátov z tela vyčnievajú, preto nie je vhodné kameru ukladať priamo na tvrdý povrch, aby ste si ich nepoškriabali. Práve z tohto dôvodu je priložený obal praktickým doplnkom.

Sférická kamera Acer Holo360

Acer Holo360 má dve šošovky na snímanie celého priestoru a ovláda sa jednoducho pomocou dotykového displeja.

Na spodnej strane kamery nájdete konektor Micro USB, 3,5 mm jack pre slúchadlá s mikrofónom a v oboch rohoch tiež úchytku na pútko. Po stranách sú potom umiestnené tlačidlá – na jednej na zmenu hlasitosti, na druhej zapínacie a tlačidlo slúžiace ako spúšť fotoaparátu či kamery. Na strane s tlačidlami na zmenu hlasitosti tiež nájdete sloty pre SIM kartu a pamäťovú kartu MicroSD. Kamera Acer Holo360 má tiež rovno tri mikrofóny – na ľavej, pravej a hornej strane.

Jednoduché ovládanie Holo360 dotykovým displejom

Dominantou na tele prístroja je jednoznačne IPS displej s uhlopriečkou 3" s plne dostačujúcim rozlíšením 480 × 640 px (267 ppi). Displej je prekrytý tvrdým sklom a je multidotykový, tak ako v prípade bežného inteligentného telefónu. Na spodnú časť zadnej strany potom Acer Holo360 umiestnil hlasný reproduktor. Vďaka nemu a mikrofónom sa dá s kamerou dokonca aj telefonovať či uskutočňovať videohovory, ale len hlasné, prípadne s pripojenými slúchadlami s mikrofónom.

Acer Holo360 s displejom

Vďaka systému Android funguje kamera Acer Holo360 ako inteligentný telefón. Môžete preto využívať najrôznejšie aplikácie a samozrejmá je okamžitá správa, úprava aj zdieľanie zhotovených fotografií.

Kamera AcerHolo360 využíva rýchly osemjadrový procesor Qualcomm Snapdragon 625 s taktom 2 GHz, má 2 GB operačnej pamäte RAM a 16 GB vnútorné úložisko rozšíriteľné až o 128 GB pamäťovú MicroSD kartu. Tým najdôležitejším sú ale samotné fotoaparáty so svetelnosťou f/2,1, pričom snímače disponujú rozlíšením 16 Mpx a veľkosťou 1/2,3". Toto rozlíšenie postačuje na nadobudnutie až 4K videa či 6K fotografií.

Sférická kamera Holo360 využíva možnosti Androidu

Kamera sa chová ako bežný mobilný telefón s Androidom – môžete inštalovať a využívať ľubovoľné aplikácie, komunikovať aj surfovať. Len klávesnica je kvôli malému displeju na hranici použiteľnosti, no vždy môžete dať kameru na šírku a písať pohodlnejšie. Ak Android s Holo360 príliš nevyužijete, je možné namiesto domovskej stránky nastaviť menu na využívanie sférického fotoaparátu. V ňom si rovno zvolíte, či chcete zaobstarať sférickú fotografiu, sférické video, 180° fotografiu, klasickú fotografiu, alebo spustiť nočný režim.

i Obklopte sa priestorom Sférické fotografie, ale predovšetkým videá dobre vyniknú vo virtuálnej realite. Tú dokáže Acer sprostredkovať pomocou systému Windows Mixed Reality. Prežiť vám ju dovolí dostupný VR headset Acer.

Sférická fotografiaVirtuálna realita

Sférické snímky a videá si môžete prezerať aj na displeji počítača, najväčšie kúzlo ale majú v spojení s okuliarmi pre virtuálnu realitu.

Kamera Holo360 dokáže tiež rýchlo spustiť prehliadanie fotografií a videí, ľubovoľnú aplikáciu, a dokonca si môžete predvoliť tri obľúbené aplikácie. Ale aj v režime Android dokážete spustiť kameru takmer okamžite. Stačí podržať veľké tlačidlo spúšte, a kamera je už o 3,5 sekundy pripravená na akciu. K tomu disponuje možnosťou vytvorenia rýchlej momentky, keď túto funkciu v nastavení pod názvom „Nastavenie kľúča fotoaparátu“ zapnete. Snímku nasníma po troch sekundách bez toho, aby sa rozsvietil displej. Kamera len ľahko zavibruje.

Sférické snímky s kamerou Acer Holo360

Samotné fotenie do všetkých strán je jednoduché, len zobrazenie je trochu nezvyklé – 360° obraz je totiž premietaný do gule, takže najlepšie vidíte to, čo je presne pred prednou alebo zadnou kamerou. Objekty na bokoch už sú potom skreslené. Môžete si ale priblížiť konkrétny výrez, aby ste mali zaručené správne vyfotenie objektu hlavného záujmu. Pretože samotná kamera nie je nekonečne tenká a fotoaparáty nie sú v jednej osi, v prípade, že je fotený objekt bližšie ako zhruba 2 m od zariadenia, chýba v obraze asi 2 cm priestoru práve s ohľadom na skladanie obrazu.

Acer Holo360

Vďaka sférickým šošovkám kamery Acer Holo360 zaobstaráte unikátne zábery, na ktorých nebude chýbať ani kúsok zachytenej scenérie. Pôsobivé sú aj prevrátené snímky, ktoré zo záberu urobia jednu malú planétu.

S Acer Holo360 získate možnosť voľby medzi klasickou fotografiou z predného či zadného fotoaparátu s pomerom strán 4 : 3, ktorá je vlastne výrezom s rozlíšením 2 560 × 1 920 px, širokouhlou 180° fotografiou z jedného či druhého fotoaparátu s pomerom strán 2 : 1 a rozlíšením 2 160 × 1 080 px, alebo 360° fotografiou s rozlíšením až 6 992 × 3 496 px a taktiež pomerom strán 2 : 1. Takáto fotka potom zaberá približne 10 MB. Kvalita fotografií zodpovedá priemernému mobilnému telefónu – za dobrých svetelných podmienok vytvoríte pekné fotky.

Acer Holo 360 a sférické videá

S touto sférickou kamerou môžete nielen fotiť, ale tiež natáčať 360° videá s rozlíšením 4 096 × 2 048 px, kde jedna minúta záznamu zaberá približne 240 MB. Je samozrejme možné natáčať aj klasické či 180° videá, a to v rovnakom rozlíšení ako v prípade fotografií. V prípade videa môžete v nastavení kamery Holo360 obmedziť dĺžku – video sa potom zastaví na 10, 60 alebo 180 sekundách, prípadne ho nechať neobmedzene dlhé, kým nedôjde miesto vo vnútornom úložisku či na karte.

Acer Holo360

Acer Holo360 môže byť užitočný pracovný nástroj, ale najpôsobivejšie zábery budú samozrejme tie z dovolenky a aktívneho odpočinku.

Ak budete kamerou fotiť či natáčať sférické snímky, vždy bude v zábere aj vaša ruka. Čiastočne tomu možno zamedziť povysunutím kamery Holo360 z obalu a jej držaním práve za neho. Neprítomnosť stativového závitu, ktorá je cenou za kompaktné rozmery, možno riešiť postavením na rovnú spodnú časť, prípadne použitím univerzálneho úchytu od špecializovaných výrobcov príslušenstva.

Prezerajte, upravujte a zdieľajte so sférickou kamerou Holo360

Prehliadanie sférických fotografií má Acer Holo360 vyriešené šikovne – vyberáte si medzi kruhovými náhľadmi fotiek z oboch kamier vedľa seba a po výbere sa spustí pohľad na guľu, ktorú môžete ľubovoľne rotovať. Po zväčšení prechádzate už neskreslenou sférickou fotkou, kedy si prstom posúvate pohľad v priestore. Môžete si pritom obraz prepnúť do ďalších dvoch pohľadov – prevrátenej gule, kedy napríklad vonku vyzeráte, ako keby ste stáli na malej zemeguli, a obrazom roztiahnutým do plochej fotky s pomerom strán 2 : 1. Tak aj vyzerá vyexportovaná sférická fotografia, no exportovať môžete akýkoľvek pohľad či výrez.

Acer Holo360

Kamera Acer Holo360 je pomerne odolná, proti nepriaznivým podmienkam ju môžete navyše ochrániť obalmi a puzdrami.

Export a okamžité publikovanie na najrôznejšie sociálne siete je najsilnejšou zbraňou Acer Holo360. Vďaka systému Android, LTE a WiFi pripojeniu a možnosti výrezu priamo v kamere sa môžete podeliť o fotografiu či video kdekoľvek v teréne. Sférickú fotografiu je síce možné urobiť aj bežným telefónom postupným skladaním mnohých fotografií, ale Holo360 urobí to isté jediným stlačením tlačidla. Nehovoriac o sférickom videu, ktoré by ste bežným smartfónom vôbec neurobili. Holo360 iste privítajú nielen fanúšikovia sférických fotografií, YouTuberi, cestovatelia a realitní makléri, ale aj všetci, ktorí chcú rýchlo a ľahko zachytiť a publikovať kompletnú scénu.

Cena sférickej kamery Acer Holo360

Kameru unikátne doplnenú o funkcie smartfónu kúpite za cenu smartfónu strednej triedy. Okrem sférického fotenia a natáčania tak získate celý rad funkcií, ktoré zvlášť vyniknú v prípade, keď kameru Acer Holo360 používate pri práci. Mať po ruke 360 ​° foťák so všetkými vlastnosťami smartfónu sa ale hodí aj vo voľnom čase.

So sférickou kamerou Acer Holo360 zaobstaráte jediným stlačením tlačidla fotografiu alebo video celého priestoru. Vďaka systému Android, na ktorom kamera beží, zábery rovno zdieľate so svetom. A pokiaľ práve nefotíte, poslúži Holo360 ako telefón. To všetko v malom a ľahkom vyhotovení akurát do vrecka.

Vytlačiť
P-DC1-WEB19
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií