Emise pro AP+ v app - všechny segmenty Motorola

Tvorte a upravujte digitálny obsah s tabletmi Wacom Intuos

Zobraziť katalóg
Tvorte a upravujte digitálny obsah s tabletmi Wacom Intuos

Sponzorovaný článok

Aktualizované

Značka Wacom je už roky synonymom pre kvalitné grafické tablety, ktoré autorom počítačovej grafiky prinášajú funkcie šité na mieru digitálnej tvorbe. Výnimkou by nemal byť ani jednoduchý, ale praktický tablet Wacom Intuos. Čo všetko tento intuitívny prístroj nielen pre profesionálnych návrhárov ponúka? Koľko stojí? A akými vychytávkami vám uľahčí tvorbu?

Wacom Intuos sľubuje presnosť a priestor

Kvalita a absolútna presnosť kresby je samozrejme u grafického tabletu na prvom mieste. Wacom Intuos prenáša pohyb pera na obrazovku s presnosťou štvrť milimetra a rozoznáva pritom 4 096 úrovní prítlaku. Kresba je tak vykonaná s vysokou citlivosťou, tablet zvláda zaznamenať najjemnejšie detaily aj tie najľahšie ťahy perom.

Grafické tablety Wacom Intuos sú dostupné v dvoch veľkostiach. V menšej verzii Wacom Intuos S ponúkne tablet 152 × 95 mm aktívnej, teda na kreslenie využiteľnej plochy. Ak pri tvorbe grafiky a obrázkov či pri úprave fotografií potrebujete väčší priestor, bude lepšie vyhovovať rozmernejší model Wacom Intuos M s aktívnou plochou 216 × 135 mm.

Wacom IntuosWacom Intuos

Tablet Wacom Intuos je dostupný v dvoch veľkostiach a má jednoduchý, elegantný dizajn. Celkové rozmery sú vždy o niekoľko centimetrov väčšie ako aktívna plocha na kreslenie.

Grafický tablet Wacom Intuos je ľahký a kompaktný

Zatiaľ čo v prípade starších tabletov Wacom išlo o celkom rozmerné kúsky hardvéru, pri modeloch Wacom Intuos sa výrobca snažil s centimetrami šetriť. Menšiu verziu tabletu „S“ sa podarilo stlačiť na 200 × 160 mm, väčšiu potom na 264 × 200 mm. Oba varianty sú tenké 8,8 mm, a nie je tak problém pribaliť ich do tašky k notebooku. Hmotnosť 250 g, respektíve 410 g sa potom ani pri dlhších pochôdzkach neprenesú. Tablety sú k dispozícii v kompletne čiernej farbe, prípadne vo veselšej pistáciovo zelenej.

Wacom Intuos

Vďaka tenkej a ľahkej konštrukcii sa s tabletom Wacom Intuos pracuje dobre doma i na cestách.

Bezdrôtový grafický tablet s dobrou výdržou

K počítaču alebo notebooku je možné Wacom Intuos pripojiť pomocou Bluetooth. Integrovaná batéria sa nabíja cez Micro USB konektor a jedno nabitie vystačí na dostatočných 15 hodín prevádzky. Ak pre vás bezdrôtová voľnosť nie je dôležitá, je možné ušetriť niekoľko eur a siahnuť po modeli, ktorý sa bez kábla nezaobíde. Wacom Intuos vo verzii iba s USB pripojením je však dostupný len v menšej veľkosti S.

Wacom Intuos

Grafické tablety slúžia ako virtuálny papier či plátno, ale stylus vie nahradiť aj myš. Nielen kreslenie, ale aj úprava fotiek je s týmto doplnkom intuitívnejšia a pohodlná.

Tabletu Wacom Intuos nechýbajú programovateľné tlačidlá

Na rýchlejšie prepínanie v nástrojových lištách programov je tablet doplnený štyrmi programovateľnými tlačidlami. Tie nie sú umiestnené na ľavej strane, ako býva v prípade grafických tabletov obvyklé, ale hore nad aktívnou plochou. Pracovať s nimi tak môže byť zo začiatku trochu nezvyk. Wacom Intuos sú kompatibilné s operačnými systémami od verzií Windows 7 a OS X 10.11.

i Potrebujete na prácu s grafikou ťažší kaliber?
Grafické tablety Wacom Intuos sa držia pomerne klasických funkcií. U značky Wacom ale nájdete aj sofistikovanejšie kúsky. Tablety Intuos Pro Paper sú dvakrát citlivejšie na tlak, majú viac ovládacích prvkov a dokážu pracovať s kresbami na skutočnom papieri. Vrcholom ponuky sú potom tablety Cintiq Pro s dotykovými displejmi alebo MobileStudio Pro, ktoré v sebe skrývajú výkonný počítač.

Pero pre tablet Wacom Intuos s výberom hrotov

Neodmysliteľnou súčasťou grafického tabletu je originálne pero Wacom. Ergonomicky tvarované pero nepotrebuje batériu a efektívnejšiu prácu zaistí dvojica programovateľných tlačidiel. Stylus je pomerne tenký a ľahký, dobrý úchop istí pogumovaný povrch. Poteší trojica náhradných hrotov. Príjemným detailom modelov Wacom Intuos je uloženie hrotov priamo v tele pera a hodí sa aj pútko, do ktorého pero uložíte pri prenášaní.

Wacom Intuos

Stylus k tabletom Wacom Intuos v sebe ukrýva náhradné hroty. Gumu, ktorá u niektorých per býva na opačnom konci, tu nenájdeme.

Aký grafický softvér je k tabletom Wacom Intuos dostupný zadarmo?

Ku každému tabletu patrí aj ponuka programov na tvorbu grafiky alebo úpravu fotografií zdarma. Softvér si jednoducho stiahnete po registrácii nového tabletu na wacom.com. Podľa vybraného modelu sú k dispozícii až tri programy. Dva z nich pochádzajú z obľúbenej rodiny nástrojov Corel – v programe Painter Essentials 6 vytvoríte pútavé ilustrácie, AfterShot 3 pre zmenu pracuje s fotografiami. Nástroj Clip Studio Paint Pro, dostupný zadarmo u Bluetooth verzií tabletov, je určený na tvorbu komiksov. A aký softvér patrí ku ktorému modelu?

ModelWacom Intuos S (USB)Wacom Intuos S (Bluetooth)Wacom Intuos M (Bluetooth)
Počet programov123
Na výberCorel Painter Essentials 6*
Corel AfterShot 3*
Corel Painter Essentials 6*
Corel AfterShot 3*
Clip Studio Paint Pro**
Corel Painter Essentials 6*
Corel AfterShot 3*
Clip Studio Paint Pro**
*licencia na 90 dní
**licencia na dva roky

Aká je cena grafických tabletov Wacom Intuos?

Tablety Wacom Intuos nepatria medzi najnákladnejšie hardvéry svojho druhu. Cena menšej verzie Intuos S s USB pripojením sa pohybuje okolo 75 €, rovnaká veľkosť s Bluetooth rozhraním si žiada zhruba o 25 € viac. Rozmernejší Intuos M sa vyrába len ako bezdrôtový a vyjde na dvojnásobok.

Wacom Intuos sú jednoduché, ale praktické nástroje na efektívnu tvorbu, intuitívnu úpravu fotografií alebo rýchlu a pohodlnú prácu s grafickými programami. Funkcie grafických tabletov od popredného výrobcu tohto hardvéru ocení profesionálny grafik aj nadšený amatér.

Vytlačiť
P-DC1-WEB04
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií