PET PET

Migrácia dát a nastavení na nový notebook (NÁVOD)

Zobraziť katalóg

Článok

Aktualizované

Na kúpu nového notebooku sa viaže prenos dát a nastavení z toho starého. O takomto procese hovoríme ako o migrácii. Pri nej sa snažíme zálohovať celý obsah zo starého notebooku a obnoviť ho na tom novom. Keď sa vám to podarí správne, budete si môcť na svojom novom počítači užívať zhodné prostredie operačného systému, programov aj dát. Ako na prenos profilu a dát do nového notebooku? Poradíme vám.

Čo je potrebné na prenos dát a nastavení zo starého notebooku?

Migrácia na nový notebook nie je nič ťažké, práve naopak – je naozaj jednoduchá! Najmä ak sa rozhodneme využiť služby Microsoft Office a OneDrive, ktoré celý proces radikálne uľahčujú, najmä tú časť, v ktorej sa budeme snažiť zachovať nastavenie systému starého notebooku. Aj preto bude pre tento proces nutné mať zriadený účet Microsoft, ktorý vám nastavenie medzi notebookmi prenesie.

Migrácia medzi notebookmi
Ku všetkým notebookom Acer teraz dostanete Office 365 na rok zadarmo.

Ako na migráciu na nový notebook (NÁVOD)

Pre migráciu zo starého na nový notebook postupujte podľa nasledujúcich bodov:

  1. Pokiaľ ho ešte nemáte, vytvorte si účet Microsoft na office.com. Urobíte tak na stránke Registrácia konta Microsoft. Pri vyplňovaní sa stačí držať intuície a pokynov.
  2. Podľa návodu na aktiváciu na office.com aktivujte svoju licenciu. Licenčný kód nájdete v škatuľke s Office.
  3. Otvorte priečinok OneDrive v internetovom prehliadači – nájdete ju na adrese onedrive.live.com.
  4. Do online zložky OneDrive prekopírujte všetky dáta, ktoré chcete preniesť na nový notebook. Môžu to byť dokumenty plocha a ďalšie zložky – všetko v počítači označte a myšou len pretiahnite do okna prehliadača, v ktorom je OneDrive aktívny. Môžete tiež použiť možnosť „Nahrať“ v hornej lište okna.
    i Po pretiahnutí či prekopírovaní všetkých zložiek je dôležité počkať, kým sa všetky súbory a priečinky nahrajú. Priebeh nahrávania si môžete zobraziť v pravom hornom rohu – keď budú všetky položky úspešne nahrané, OneDrive vás na to upozorní.
  5. Ďalším krokom je synchronizácia nastavení, teda plochy, predvolieb, hesiel a podobne. K tomu stačí konto Windows, OneDrive nie je potrebné inštalovať
    i Ako to docieliť? Otvorte ponuku Štart (tlačidlo či kláves Windows). Do vyhľadávania začnite písať „Nastavenia“, a keď sa vám zobrazí zodpovedajúca voľba, kliknite na ňu. Následne vyhľadajte modul „Účty“ a prejdite do neho. V ľavom menu nájdete záložku „Synchronizovať nastavenia“ a v nej možnosti synchronizácie reprezentované prepínačmi. Ak chcete synchronizovať všetko, presvedčte sa, že sú tieto prepínače v stave „Zapnuté“.
  6. Na novom PC sa prihláste k účtu Microsoft, tým sa synchronizujú vaše nastavenia.
  7. Pod rovnakým účtom na nový počítač prevezmite a nainštalujte Office 365 z office.com. Pomôže vám s tým návod na inštaláciu.
  8. Otvorte zložku OneDrive. Mali by ste v nej vidieť zložky nahrané zo starého počítača.
    i Aby ste súbory stiahli do nového počítača, môžete aplikovať dva postupy: Prvým je ich jednoduché prekopírovanie na iné miesto na úložisku počítača, tým druhým uloženie offline kópií. To vykonáte označením všetkých súborov a priečinkov, kliknutím na ne pravým tlačidlom a zaškrtnutím voľby „Vždy zachovať na tomto zariadení.“

Ak ste úspešne prešli všetkými krokmi, znamená to, že vaše dáta a nastavenia sú synchronizované, a vám sa podarilo dokončiť migráciu zo starého počítača na nový. V systéme je teraz všetko po starom, pochopiteľne s výnimkou rýchlosti, ktorá by mala byť pri novom notebooku výrazne vyššia.

Migrácia medzi notebookmi
Prenos programov, dát a nastavení zo starého počítača na nový je s Office 365 hračka.

S Office 365 môžete synchronizovať aj dáta v mobile

Microsoft ponúka so svojimi službami Office 365 a OneDrive aj zálohovanie dát na mobilných telefónoch poháňaných systémami Android a iOS. Vaše fotky, dokumenty a ďalšie dáta tak môžu byť bezpečne zachované v cloudovom úložisku aj v prípade, že sa vám mobil rozbije, stratíte ho alebo sa stanete obeťou krádeže. K týmto dátam navyše budete mať neustály prístup cez váš účet OneDrive v počítači aj v internetovom prehliadači, takže sa budete môcť pri prenose dát rozlúčiť s káblami.

i Z nášho magazínu by vás mohlo tiež zaujímať:

Ako zálohovať fotky a iné súbory na zariadenia so systémom Android, vám stručne a intuitívne predvedie nižšie priložené video.

Ako zálohovať súbory na zariadenia so systémom Android rýchlo a prehľadne.

S modernými technológiami, a najmä so službami, ako je Microsoft Office 365 a OneDrive, je zálohovanie súborov a migrácia medzi počítačmi proces len na niekoľko minút, ktorý navyše zvládne úplne každý. Či už ste si kúpili nový notebook, alebo to máte ešte len v pláne, teraz už viete, ako na neho svoje dáta a obľúbené nastavenia pohodlne preniesť.

Vytlačiť
P-DC1-WEB16
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií