Počas Veľkonočných sviatkov 29.3. a 31.3. je otvorený iba AlzaDrive v Senci. Na Veľkonočný pondelok 1.4. sú uzavreté všetky predajne vrátane AlzaDrive, stále však môžete využiť doručenie do našich AlzaBoxov.

mini AD Gaming AP+ plus nový vizuál

Miele Scout RX2 Home Vision (RECENZIA) – Pomocník do každej domácnosti

Zobraziť katalóg

Recenzia

Aktualizované

Robotické vysávače si kupuje čoraz viac domácností. Šetria im čas a pomáhajú udržiavať čistotu bez námahy. Teraz sme si posvietili na zaujímavý model Miele Scout RX2 Home, ktorý ku svojej práci využíva niekoľko pokročilých technológií. Ako tento robotický vysávač obstál v priebehu dvoch týždňov v byte 3 + kk s niekoľkomesačným bábätkom? A aké sú jeho prednosti a zápory?

Robotický vysávač Miele Scout RX2 Home Vision

Miele Scout RX2 Home Vision (RECENZIA) – OBSAH

  1. Obsah balenia Miele Scout RX2 Home Vision
  2. Miele RX2 Home Vision vyzerá moderne
  3. Vysávač Miele RX2 Home Vision nezobudil ani bábätko
  4. Miele RX2 Home Vision obslúži každučký kút
  5. Celkové hodnotenie robotického vysávača Miele Scout RX2 Home Vision

Obsah balenia Miele Scout RX2 Home Vision

Miele Scout RX2 Home Vision bol, ako už sme pri produktov od tohto výrobcu zvyknutí, dobre zabalený. V štandardnom balení sme okrem samotného vysávača našli aj diaľkové ovládanie. To sa hodí v prípade, že sa vám nebude chcieť hľadať mobilný telefón na zapnutie vysávača. Ovládač tiež umožňuje prístup k mnohým inteligentným funkciám ako aplikácia.

Recenzia robotického vysávača Miele Scout RX2 Home Vision Recenzia robotického vysávača Miele Scout RX2 Home Vision

Robotický vysávač Miele Scout RX2 Home Vision možno ovládať mobilným telefónom aj diaľkovým ovládačom.

Po pripojení bočných kief a zapojení nabíjacej základne do sieťového napájania bol pripravený na vysávanie. Celé nastavenie trvalo pár minút, vrátane stiahnutia aplikácie Miele Scout RX2 (Android, iOS) do mobilného telefónu. Tá poskytne napríklad prístup k funkciám, ako je naplánovanie čistiacich programov alebo Home Vision. Cez aplikáciu sa vysávač dá ovládať a vďaka kamerám si môžete zajazdiť, aj keď ste mimo domova.

Typ Miele Scout RX2 Home Vision
Priemer 35,4 cm
Výška 85 mm
Hmotnosť 3,2 kg
Hlučnosť 64 dB
Prekonanie prekážky do výšky 1,7 cm
Typ filtra AirClean Plus
Ohraničenie priestoru Magnetický pásik
Náhradné bočné kefy 2
Náhradný filter 1
Mobilná aplikácia
Automatické dobíjanie
Doba prevádzky 120 min

Miele RX2 Home Vision vyzerá moderne

Celkový dizajn Miele RX2 Home Vision je mimoriadne elegantný a moderný. A pretože je aj kompaktný, nevyžaduje nabíjacia stanice veľa miesta. Nabíjaciu stanicu tak môžete umiestniť do rohu miestnosti vedľa knižnice alebo dokonca aj pod posteľ. Návštevám, ktoré mali šancu sa na vysávač pozrieť, prišiel veľmi roztomilý. Vysávač sa tak stával stredom pozornosti.

Recenzia robotického vysávača Miele Scout RX2 Home Vision
Miele Scout RX2 Home Vision má kompaktné rozmery a moderný dizajn.

Vysávač Miele RX2 Home Vision nezobudil ani bábätko

V priebehu dvoch týždňov sme skúšali rôzne spôsoby čistenia v našom byte s rozlohou 100 m2, kde máme tiež novonarodené dieťa. Najčastejšie sme používali automatický režim, ktorý možno opísať ako štandardný režim čistenia, ktorý zaistí dôkladnú čistotu celého bytu na jedno nabitie. Keď ide o väčší priestor a vysávač má spočítané, že mu batéria nevydrží, zájde si do nabíjacej stanice a potom sa vráti na posledné miesto a dokončí svoju prácu. Spočiatku sme mali obavy, že vysávač bude príliš hlučný a bude rušiť bábätko aj nás. Anjelik ale počas vysávania v automatickom režime pokojne spal, takže sme ani nemuseli použiť tichý režim. Je ale dobre, že vysávač podporuje aj tento režim s ešte nižšou hladinou hluku.

Recenzia robotického vysávača Miele Scout RX2 Home Vision Recenzia robotického vysávača Miele Scout RX2 Home Vision

Robotický vysávač Miele Scout RX2 Home Vision sám spozná, že mu dochádza batéria. Odoberie sa nabíjať a potom sa vráti k práci. Výhodou je jeho tichý chod.

Miele RX2 Home Vision obslúži každučký kút

Miele RX2 Home Vision nás najviac uchvátil tým, ako dobre rohové kefy umožnili vysávaču dostať sa pod kuchynské pracovné dosky, konferenčné stolíky aj do rohov miestností. S párom videokamier na miesto očí udržiavať domácnosť v neustálej čistote. Miele hovorí, že vďaka 3D vízii sa vie vyhýbať prekážkam s väčšou presnosťou, kvôli lepšiemu odhadu vzdialenosti. RX2 Home Vision sa tiež spolieha na rad infračervených senzorov, aby zabránil kolíziám, korigoval cestu, a vyhol sa schodom či iným prekážkam.

Navigačné schopnosti vysávača sme testovali tak, že sme ho počas vysávania premiestnili do inej izby. RX2 Home Vision sám bez problémov zistil, v ktorej oblasti sa nachádza a ktoré časti boli už vysaté. Zvyšok vysal a potom zašiel späť do nabíjacej stanice.

Recenzia robotického vysávača Miele Scout RX2 Home Vision Recenzia robotického vysávača Miele Scout RX2 Home Vision

Kefy robotického vysávača Miele Scout RX2 Home Vision dosiahnu aj do rohov. Dobre tak vysaje nielen rovné plochy, ale aj horšie prístupné zákutia.

Taktiež sme testovali magnetické prúžky, ktoré sa používajú ako bariéra na zabránenie vstupu vysávača do ohraničenej oblasti. Prúžky, ktoré sa dodávajú v balení, slúžia ako diskrétny a efektívny spôsob na vytvorenie zábrany. Ďalej sme boli veľmi spokojní so životnosťou batérie, obzvlášť preto, že iné modely by náš byt na jedno nabitie nevysali.

Celkové hodnotenie robotického vysávača Miele Scout RX2 Home Vision

Miele Scout RX2 Home Vision

Miele Scout RX2 Home Vision

Robotické vysávače

S robotickým vysávačom Miele RX2 Home Vision sme boli celkovo veľmi spokojní. Predstavuje užitočného a časovo úsporného pomocníka.

RX2 Home Vision je tiež pomerne tichý. Keď už sme boli počas vysávania doma, neprišiel nám rušivý alebo hlučný. Zberný kôš sa veľmi ľahko čistí a vzhľadom na veľkosť vysávača je aj pomerne veľký.

Vysávač je oproti iným modelom relatívne drahý. Na druhej strane ale jeho kúpou získate vysávač s vynikajúcou úrovňou čistenia a navigáciou, a to všetko zabalené do kompaktného a dobre vyzerajúceho kabátiku.

Klady

  • Veľmi dobrý výkon sania
  • Vždy efektívne vysaje aj rohy a okrajová miesta
  • Zvláda prekážky do 1,7 cm
  • Štyri čistiace programy
  • Účinná filtrácia
  • Tichý chod
  • Pokročilá navigácia
  • Jednoduchá manipulácia a jednoduché ovládanie
  • Veľkokapacitný prachový box
  • Výdrž na batériu 120 minút
  • Moderný dizajn

Zápory

  • Vyššia obstarávacia cena
Vytlačiť
P-DC1-WEB08
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií