PET AD homeoffice

Philips SpeedPro Max Aqua 3 v 1 (RECENZIA) – bezdrôtový tyčový vysávač s funkciou vytierania

Zobraziť katalóg

Recenzia

Aktualizované

Kto by si nechcel uľahčiť upratovanie a využiť ušetrený čas na niečo príjemnejšie? Na trhu rozhodne nie je núdza o spotrebiče, ktoré jednoduché a rýchle upratovanie sľubujú. V praxi to už ale môže vyzerať inak. My sme podrobili testovaniu bezdrôtový tyčový vysávač Philips SpeedPro Max Aqua 3 v 1 s funkciou vytierania. Vysáva a utiera jedným ťahom, zatiaľ čo integrovaný ručný vysávač zabezpečí upratovanie drobných nečistôt a ťažko dostupných miest. Ako sa osvedčil v bežnej domácej prevádzke? Stoja jeho kvality za investíciu? Skutočne ušetrí čas i námahu? Moja recenzia sa pokúsi na to odpovedať.

Recenzia bezdrôtového tyčového vysávača Philips SpeedPro Max Aqua 3 v 1

Philips SpeedPro Max Aqua 3 v 1 (RECENZIA) – OBSAH

  1. Testovanie bezdrôtového tyčového vysávača Philips SpeedPro Max Aqua 3 v 1
  2. Philips SpeedPro Max Aqua 3 v 1 a jeho príslušenstvo
  3. Bezdrôtový tyčový vysávač s funkciou vytierania
  4. Sacia 360° hubica zbiera nečistoty zo všetkých strán
  5. Integrovaný ručný vysávač na upratovanie drobného neporiadku
  6. Mini turbo kefa nedá vlasom a zvieracím chlpom šancu
  7. Philips SpeedPro Max má prekvapivý výkon a dlhú výdrž batérie
  8. Jednoduchá a rýchla údržba
  9. Bezvreckový vysávač Philips SpeedPro Max Aqua 3 v 1 je vhodný aj pre alergikov
  10. Hodnotenie bezdrôtového tyčového vysávača Philips SpeedPro Max Aqua 3 v 1

Testovanie bezdrôtového tyčového vysávača Philips SpeedPro Max Aqua 3 v 1

Philips SpeedPro Max Aqua 3 v 1 som testovala v našom byte 4 + 1 s rozlohou 92 m², kde sa nám prelínajú rôzne typy podláh. Okrem večného boja s omrvinkami po dvoch deťoch, škvrnami od vyliateho pitia a nanosenou špinou z vonku, musím dbať tiež na časté upratovanie prachu kvôli synovi alergikovi. Moji verní pomocníci pri takmer každodennom upratovaní boli doteraz podlahový vysávač, metla a mop. Klasika, ktorá síce zaberie dosť času a energie, ale zároveň istota, že to urobíte poriadne.

Keď som dostala možnosť vyskúšať Philips SpeedPro Max Aqua 3 v 1 s funkciou vytierania, bola som zvedavá, ako sa táto novinka u nás osvedčí. Či dokáže plnohodnotne nahradiť vysávač aj mop a či spojenie 3 v 1 nie je na úkor kvality. Na 14 dní teda žezlo nad upratovaním našej domácnosti prevzal bezdrôtový tyčový vysávač Philips SpeedPro Max 3 v 1. Okrem toho bol kvôli dôkladnému prevereniu podrobený niekoľkým simulovaným skúškam, ako napríklad vysypaná múka na podlahe alebo rozsypaná rasca na koberci.

Recenzia bezdrôtového tyčového vysávača Philips SpeedPro Max Aqua 3 v 1
Všetky komponenty vysávača Philips SpeedPro Max boli starostlivo zabalené, aby pri transporte nemohlo dôjsť k poškodeniu.

Philips SpeedPro Max Aqua 3 v 1 a jeho príslušenstvo

Po vytiahnutí z krabice, v ktorej bolo všetko starostlivo zabalené kvôli bezpečnému transportu, som našla tieto komponenty a príslušenstvo k bezdrôtovému tyčovému vysávaču Philips SpeedPro Max Aqua 3 v1.

 
Recenzia bezdrôtového tyčového vysávača Philips SpeedPro Max Aqua 3 v 1
  • Ručný vysávač s nasadenou nádobou na nečistoty
  • Tyč vysávača s integrovaným nadstavcom
  • Hubice na vysávanie a vytieranie s nádržkou na vodu a mopovacím vankúšikom
  • Tri ďalšie kusy mopovacích vankúšikov z mikrovlákna
  • Sacia 360° hubica s LED svietením
  • Mini turbo kefa na zbieranie zvieracích chlpov, srsti a vlasov
  • Držiak na stenu
  • Adaptér na nabíjanie Li-Ion batérie
  • Náhradný filter
  • Manuál s podrobným obrázkovým návodom

Uvedenie do prevádzky

Tyčový vysávač Philips SpeedPro Max je vyrobený z kvalitného a pevného materiálu. Obrázkový návod podrobne a názorne informuje o spôsobe uvedenia do prevádzky aj použitie. Zostavenie vysávača je úplne intuitívne a jednoduché. Všetky komponenty idú do seba ľahko a dobre zacvaknúť.

Philips SpeedPro Max Aqua ponúka tri stupne intenzity sania (stupeň 1, stupeň 2, turbo). Ovládanie intenzity vysávania je umiestnené na rukoväti vysávača. Mopovacia časť je vybavená zmáčacím pásikom, ktorý reguluje uvoľňovanie vody na optimálne vlhčenie všetkých typov podláh. Mopovací vankúšik sa pripája k nádržke na vodu suchým zipsom.

Recenzia bezdrôtového tyčového vysávača Philips SpeedPro Max Aqua 3 v 1 Recenzia bezdrôtového tyčového vysávača Philips SpeedPro Max Aqua 3 v 1
Mopovacia časť so systémom regulácie uvolňovania vody na optimálne vlhčenie podlahy

Bezdrôtový tyčový vysávač s funkciou vytierania

V našom byte prevládajú tvrdé podlahové krytiny. Každé upratovanie teda znamenalo všade vysať a potom všetko prejsť opäť s mopom. Philips SpeedPro Max Aqua 3 v 1 umožňuje oboje naraz – vysáva a vytiera zároveň. Takže som sa do toho s chuťou pustila. Príprava zaberie sotva pár sekúnd. Nádobku na vodu som napustila vodou (možno pridať aj tekutý čistiaci prostriedok na podlahy, ktorý veľmi nepení) a priložila na suchý zips mopovacieho vankúšika. Potom už som len zacvakla vysávač do nádržky a mohla vysávať aj vytierať doslova jedným ťahom.

Prach aj omrvinky vysávač spoľahlivo vysáva, takže mop môže vytrieť podlahu dočista bez toho, aby pred sebou hrnul nečistoty. Nikde nevznikajú kaluže, nič nekontrolovane netečie. Zmáčací pásik optimálne dávkuje množstvo vody po celú dobu vytierania. Podlaha je dostatočne vlhká na dôkladné vytretie a zároveň nie je mokrá priveľa. Páči sa mi to hlavne z toho dôvodu, že umytá podlaha rýchlo schne, čo ocení asi každý, komu pobehujú deti po byte.

Recenzia bezdrôtového tyčového vysávača Philips SpeedPro Max Aqua 3 v 1 Recenzia bezdrôtového tyčového vysávača Philips SpeedPro Max Aqua 3 v 1 Recenzia bezdrôtového tyčového vysávača Philips SpeedPro Max Aqua 3 v 1
Regulácia uvoľňovania vody zaistí optimálne vlhčenie podlahy počas vysávania a vytierania. Podlaha je teda nielen skoro čistá, ale aj rýchlo schne. Fotografie sú obstarávané s odstupom 2 minút.

Z mokrého čistenia kedykoľvek na suché vysávanie

Keďže sa nám tvrdé podlahy takmer v každej izbe prelínajú s kobercom, je pre mňa značným uľahčením, že môžem prerušiť mopovanie a prejsť na suché vysávanie. Kedykoľvek totiž potrebujem prejsť na koberec, jednoducho vycvaknem vysávač z mopu a plynulo pokračujem na koberci. Je to veľmi pohodlné a hlavne s perfektným výsledkom. Na podlahe mi väčšinou postačí najnižší stupeň sacieho výkonu na to, aby vysávač vysal nečistoty. Po prechode na koberec volím stupeň číslo 2 alebo turbo na dôkladné vysávanie. Pre ilustráciu krátke video nižšie.

Systém AquaBoost na odstránenie škvŕn

Najviac dostávajú u nás zabrať dlaždice v kuchyni, kde sa denne niečo vyleje, prilepí, zabúda, vysype. Ale Philips SpeedPro Max Aqua 3 v 1 sa osvedčil aj pri zdolávaní neporiadku v kuchyni. Pokiaľ je potrebné odstrániť nejakú odolnejšiu špinu, stačí šliapnuť na pedál a systém AquaBoost vypustí viac vody. Philips SpeedPro Max Aqua 3 v 1 tak ľahko a rýchlo zvládne aj odolné škvrny na podlahe. Napríklad kvapnutý med a vyliata šťava z červenej repy pri umývačke riadu nebol žiadny problém.

Sacia 360° hubica zbiera nečistoty zo všetkých strán

Sacia 360° hubica je určená tak na tvrdé podlahy, tak na koberce. Je navrhnutá tak, aby zbierala nečistoty zo všetkých strán a využila tak každý môj pohyb s hubicou. Obzvlášť potom v spojení s vyšším výkonom išlo luxovanie rýchlejšie. Vďaka špeciálnej rotujúcej kefe hubice dôkladne vysala i vlasy, a to nielen z hladkých povrchov, ale aj z kobercov.

Recenzia bezdrôtového tyčového vysávača Philips SpeedPro Max Aqua 3 v 1 Recenzia bezdrôtového tyčového vysávača Philips SpeedPro Max Aqua 3 v 1
Špeciálne navrhnutá sacia 360° hubica si dobre poradí s prachom, vlasmi i zvieracími chlpmi na podlahe i na koberci.

Nemôžem si vynachváliť flexibilitu tejto hubice a jednoduchosť manévrovania s celým vysávačom. Pohodlne sa s ním manipuluje, s hubicou sa ľahučko vytočím do všetkých smerov a rohov. Vďaka dlhému a úzkemu telu vysávača sa krásne dostanem aj pod nábytok. Veľmi mi vyhovuje LED osvetlenie na hubici. Pri luxovaní miest pod nábytkom, v rohoch či v akýchkoľvek tienistých miestach skvele osvetlila inak zle viditeľný prach.

Integrovaný ručný vysávač na upratovanie drobného neporiadku

Súčasťou bezdrôtového tyčového vysávača Philips SpeedPro Max Aqua 3 v 1 je aj ručný vysávač, ktorý je možné získať jednoduchým stlačením tlačidla na tyči vysávača. Ručný vysávač sa mi dobre osvedčil predovšetkým na rýchle upratovanie po mojich synoch, ktorí po sebe nechávajú omrvinky, vysypané chipsy alebo rozsypané rozpustné kakao. Využila som ho tiež pri čistení interiéru auta. Vyluxovala som s ním perfektne sedačky, kufor i podlahu. Avšak nedostala som s ním do všetkých škár okolo predných sedačiek. Na to by sa hodila ešte dlhšia a užšia hubica.

Recenzia bezdrôtového tyčového vysávača Philips SpeedPro Max Aqua 3 v 1 Recenzia bezdrôtového tyčového vysávača Philips SpeedPro Max Aqua 3 v 1
Ručný vysávač je ľahký a vďaka dlhej výdrži ho možno využiť nielen na drobné upratovanie v domácnosti, ale aj na upratovanie auta.

Integrovaný kefový nadstavec vždy po ruke

Okrem ručného vysávača je Philips SpeedPro Max vybavený aj integrovaným kefovým nadstavcom. Možno ho využiť na čistenie rôznych škár, rohov, rebrového kúrenia. Vďaka dlhej trubici som sa dostala dobre aj k stropu. Hneď som toho využila a prešla som v byte všetky rohy a miesta pri strope, kde sa zabývala pavučina. Na rozdiel od vymetania rohov metlou, s Philips SpeedPro Max som vysala pavučiny ľahko a pohodlne a zbavila sa aj prachu usadeného na stene.

Recenzia bezdrôtového tyčového vysávača Philips SpeedPro Max Aqua 3 v 1
Vďaka integrovanej kefe priamo na dlhej tyči a nízkej váhe zariadenia jednoducho vysajete všetky kúty a pavučiny na strope.

Mini turbo kefa nedá vlasom a zvieracím chlpom šancu

Súčasťou príslušenstva vysávača Philips SpeedPro Max Aqua 3 v 1 je aj mini turbo kefa na jednoduché vysávanie chlpov z mäkkých povrchov, ktorá je poháňaná motorom. My síce žiadneho chlpatého maznáčika nemáme, zato vlasy z pohoviek a kresiel ťahám stále. S použitím mini turbo kefy to išlo veľmi ľahko. Narobí síce trochu viac hluku, ale počas chvíľky a bez námahy som čalúnenie zbavila aj dlhých vlasov. Mini turbo kefa sa nasadí na ručný vysávač, takže ho opäť môžete využiť kdekoľvek potrebujete. Je veľmi efektívna. Motorom poháňaná kefa zachytí naozaj každý vlas, ktorý mu príde do cesty.

Recenzia bezdrôtového tyčového vysávača Philips SpeedPro Max Aqua 3 v 1
Mini turbo kefa na ľahké odstránenie zvieracej srsti a vlasov z mäkkých povrchov

Philips SpeedPro Max má prekvapivý výkon a dlhú výdrž batérie

Od tyčového vysávača človek nečaká nijak veľký sací výkon, ale Philips SpeedPro Max ma prekvapil. Jeho sacia sila je úplne porovnateľná s podlahovým vysávačom, ktorý mám doma. A to ešte s benefitom naviac. Je bezdrôtový a ľahký do ruky. Vysávanie je preto veľmi pohodlné, jednoduché a pritom dôkladné. Keďže sa s ním dobre dostanem do všetkých možných zákutí, ktoré mi osvetľuje LED svetlo, nazbiera Philips SpeedPro Max s 360° hubicou snáď ešte viac prachu než môj podlahový vysávač.

Recenzia bezdrôtového tyčového vysávača Philips SpeedPro Max Aqua 3 v 1 Recenzia bezdrôtového tyčového vysávača Philips SpeedPro Max Aqua 3 v 1
Vďaka dobíjaniu priamo na držiaku na stene bude vysávač stále pripravený na použitie. O stave batérie prehľadne informuje ako počas nabíjania, tak počas prevádzky digitálny displej.

Bezdrôtová prevádzka vysávača umožňuje voľnosť pohybu. Niekedy môže byť ale sloboda pohybu vykúpená krátkou výdržou batérie, čo teda rozhodne nie je prípad tohto bezdrôtového vysávača. Philips SpeedPro Max je vybavený výkonnou Li-Ion batériou s napätím 25,2 V, vďaka ktorej vydrží až 75 minút v prevádzke na jedno nabitie. Pričom doba plného nadobudnutia je len 5 hodín. Ani raz sa mi nestalo, že som musela prerušiť upratovanie kvôli vybitej batérii. Práve naopak. S Philips SpeedPro Max 3 v 1 som upratala celý byt (podlahy vo všetkých 4 izbách, pohovky, poličky, čalúnené stoličky) a displej ukazoval stav batérie 20 %. Batéria vystačila aj s rezervou pri čistení interiéru auta, a to som podlahu musela vysávať na najvyšší výkon, t. j. turbo.

Jednoduchá a rýchla údržba

S jednoduchým a rýchlym upratovaním krásne korešponduje tiež jednoduchá a časovo nenáročná údržba bezdrôtového vysávače Philips SpeedPro Max Aqua 3 v 1. Po dokončení vytierania nádobu na vodu jednoducho vylejem a nechám vyschnúť. Mopovací vankúšik stačí preprať v ruke. Možno ho prať aj v práčke pri 60 °C. Vyprázdňovanie nádoby na prach je jednoduché a hygienické. Z vysávača ju odstránim stlačením jediného tlačidla a nečistoty jednoducho vysypem do koša. Niekedy je potrebné prachovú nádobu umyť dôkladne. V tom prípade sa z nej musí zložiť filter a môžem ju potom dôkladne umyť pod tečúcou vodou. Nádobu na prach nemožno umývať v umývačke.

Recenzia bezdrôtového tyčového vysávača Philips SpeedPro Max Aqua 3 v 1
Po skončení upratovania nádobu na prach stlačením tlačidla odstránim a jej obsah vysypem do koša. Objem 0,6 litra je úplne postačujúci na naozaj poriadne upratovanie i s veľkou rezervou.

Osobne sa mi veľmi páči spôsob čistenia sacej 360° hubice a mini turbo kefy. Pokiaľ má u vás v byte niekto dlhé vlasy alebo máte dlhosrstého domáceho maznáčika, iste viete, ako sa hubica s kefou po čase zanáša. Pokiaľ chcete vysávať naozaj efektívne a neroznášať prach a nečistoty späť po podlahe kvôli špinavej hubici, je treba ju čistiť a vlasy z nej často zložito vyťahovať. Pri vysávači Philips SpeedPro Max je tento problém vyriešený geniálne. Dlhé a pevné štetiny rotujúcej kefy nielenže pri upratovaní dôkladne zoberú každý vlas, ale idú aj veľmi ľahko vyčistiť. Ostatne, presvedčte sa sami.

Bezvreckový vysávač Philips SpeedPro Max Aqua 3 v 1 je vhodný aj pre alergikov

Keďže je syn alergik, musím pri vysávaní riešiť aj kvalitu filtrácie. Bezvreckový vysávač Philips SpeedPro Max Aqua je v tomto ohľade úplne spoľahlivý, pretože je vybavený antialergénnym filtrom a bezvreckovou technológiou PowerCyclone 8, ktorá účinne oddeľuje prach zo vzduchu. Vysatý prach a alergény sa tak nedostávajú späť do ovzdušia. Rovnako tak aj hygienické vyprázdňovanie nádoby na prach mi veľmi vyhovuje.

Avšak aby bola zachovaná účinnosť filtrácie, ale aj výkon motora, je potrebné filter pravidelne čistiť. Pri častom používaní vysávača odporúča výrobca čistenie filtra cca raz za mesiac. Ja som ho musela vyčistiť už po 2 týždňoch, ale dodávam, že prístroj dostal skutočne zabrať. Keďže je Philips SpeedPro Max vybavený umývateľným filtrom, môžem ho umyť pod tečúcou vodou a potom už len nechať vyschnúť. Filter je umiestnený v spodnej časti nádoby na prach. Zložiť ho a umyť je otázka chvíľky.

Recenzia bezdrôtového tyčového vysávača Philips SpeedPro Max Aqua 3 v 1 Recenzia bezdrôtového tyčového vysávača Philips SpeedPro Max Aqua 3 v 1
Čistý filter je dôležitý na správne fungovanie filtrácie i motora.

Hodnotenie bezdrôtového tyčového vysávača Philips SpeedPro Max Aqua 3 v 1

Musím priznať, že Philips SpeedPro Max Aqua 3 v 1 si ma získal. Jeho služby totiž presne zodpovedajú potrebám našej domácnosti a tomu, čo ja osobne očakávam od prístroja, ktorý mi má upratovanie uľahčiť a urýchliť.

Vďaka držiaku na stenu je prístroj vždy po ruke. Bezdrôtová prevádzka poskytuje neobmedzenú voľnosť pohybu a výkonná batéria zabezpečí dlhú prevádzku na jedno nabitie. Vysávač je ľahký do ruky a v spojení s flexibilnou hubicou sa s ním manévruje naozaj pohodlne. Vysávanie a vytieranie jedným ťahom je veľmi praktické a efektívne. Uľahčilo mi to prácu a skrátilo dobu upratovania minimálne na polovicu. Podlaha bola vytrená rovnako dôkladne, ako keď ju najskôr povysávam podlahovým vysávačom a potom vytriem mopom. Naviac mopový systém umožňuje okamžitý prechod na suché vysávanie, čo ocenia všetci, komu sa v byte prelínajú tvrdé podlahy a koberce. Silný motor a kvalitná cyklónová technológia poskytujú vysoký sací výkon, takže vysávač má dostatočnú silu aj na koberci s vyšším chlpom.

Ručný vysávač je skvelý na drobné a rýchle upratovanie. Využijete ho tiež na čistenie interiéru auta. S nasadenou mini turbo kefou ľahko odstránite aj vlasy a zvieracie chlpy z akéhokoľvek mäkkého povrchu.

iZaujal vás Philips SpeedPro Max Aqua, ale stále váhate? Presvedčte sa sami o jeho kvalitách. Spoločnosť Philips vám teraz poskytne až 45 dní na vyskúšanie zakúpeného bezdrôtového tyčového vysávača SpeedPro Max so zárukou vrátenia peňazí. Akcia trvá od 15. 02. 2019 do 31. 12. 2019. O podmienkach akcie sa dozviete v článku Záruka vrátenia peňazí 45 dní na bezdrôtové tyčové vysávače Philips SpeedPro Max.

Jediný háčik, na ktorý som s vysávačom Philips SpeedPro Max Aqua 3 v 1 narazila, bolo pri čistení auta ručným vysávačom. Na vyčistenie všetkých škár okolo predných sedačiek nestačil. Na to by bola potrebná užšia a dlhšia hubica.

Bezdrôtový tyčový vysávač Philips SpeedPro Max Aqua 3 v 1 FC6904/01

Philips SpeedPro Max Aqua 3 v 1 FC6904/01

Philips SpeedPro Max Aqua 3 v 1

Tyčové aku vysávače

Bezdrôtový tyčový vysávač Philips SpeedPro Max Aqua 3 v 1 je ideálny pomocník pre každého, kto si chce každodenné upratovanie v domácnosti čo najviac urýchliť a uľahčiť. Vyniká jednoduchou a pohodlnou manipuláciou, všestranným využitím aj silným výkonom a výdržou batérie. Vysávanie a vytieranie jedným ťahom je efektívne a ušetrí vám veľa času i námahy. Philips SpeedPro Max je perfektný aj na koberce, zatiaľ čo integrované príslušenstvo zabezpečí upratovanie drobného neporiadku. Vyššia cena môže niekoho zaskočiť, napriek tomu je potrebné si uvedomiť, že ide o výkonný podlahový vysávač, mop a ručný vysávač v jednom.

Klady

  • Podlahový vysávač, ručný vysávač a mop v jednom zariadení
  • Vysáva a utiera jedným ťahom
  • Regulácia uvoľňovania vody
  • Vhodný aj na koberce
  • Mini turbo kefa na vlasy a zvieracie chlpy
  • Bezdrôtová prevádzka umožňuje voľnosť pohybu
  • Vysoký sací výkon
  • Dlhá výdrž batérie
  • Rýchle nabíjanie
  • Digitálny displej
  • Jednoduchá údržba
  • Pohodlná manipulácia
  • Vždy po ruke

Zápory

  • Krátka hubica ručného vysávača – nedostane sa do úzkych škár
Vytlačiť
P-DC1-WEB07
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií