Ospravedlňujeme sa, ale z technických príčin sa momentálne na našich pobočkách môže vyzdvihnutie objednávky časovo predĺžiť. Na oprave usilovne pracujeme. Ďakujeme za pochopenie.

AD homeoffice AD homeoffice

Robotický vysávač Eta Fido 1512 90000 (RECENZIA)

Zobraziť katalóg

Recenzia

Aktualizované

Dostala som možnosť testovať robotický vysávač Eta Fido 1512 90000, ktorý okrem vysávania tiež mopuje a mal by byť vhodný ako na upratovanie tvrdých podláh, tak kobercov. V našej domácnosti s malým dieťaťom je časté upratovanie nevyhnutné. Na upratovanie podláh používame klasický vreckový vysávač a bežný mop. Dlhšiu dobu ma lákalo zaobstarať si robotický vysávač, ktorý by mi uľahčil každodennú prácu s upratovaním, preto som uvítala možnosť vyskúšania robotického vysávača od Ety. Ako si „strýko Fido“, ako sme si ho doma pomenovali, poradil s každodenným upratovaním v našej domácnosti?

Eta Fido 1512 90000

Recenzia robotického vysávača Eta Fido 1512 90000 (OBSAH ČLÁNKU)

  1. Obsah balenia a príslušenstvo robotického vysávača
  2. Nabíjanie robotického vysávača a výdrž
  3. Výbava robotického vysávača Eta Fido 1512 90000
  4. Ako robotický vysávač Eta Fido 1512 90000 vysáva
  5. Ako robotický vysávač Eta Fido 1512 90000 mopuje
  6. Čistenie a údržba vysávača Eta Fido 1512 90000
  7. Celkové hodnotenie

Obsah balenia a príslušenstvo robotického vysávača

Od kuriéra som prevzala vysávač v praktickej krabici, pri ktorej oceňujem predovšetkým to, že na prvý pohľad vidím, čo v nej je. Nie je zbytočne veľká, navyše s praktickým uchom na prenášanie. Na boku krabice je vyfotené všetko príslušenstvo, ktoré balenie obsahuje, z druhej strany potom info o parametroch robotického vysávača. Všetky diely sú jednotlivo zabalené do fólie a uložené tak, aby sa pri preprave nepoškodili.

Eta Fido 1512 90000
Vysávač je zabalený v praktickej krabici s uchom na jednoduché prenášanie.

Balenie obsahuje:

  • Robotický vysávač
  • Nabíjacia stanica
  • Napájací adaptér
  • Diaľkový ovládač
  • Hepa filter + ochranný filter
  • 2 bočné kefy
  • Čistiaci nástroj
  • Skrutkovač
  • Mopovacia nádržka
  • 2 handričky na podlahu
  • Magnetická páska s dĺžkou 2 m
  • Prehľadný návod spolu s rýchlym sprievodcom pre prvé použitie

Nabíjanie robotického vysávača a výdrž

Robotický vysávač Eta Fido 1512 90000 disponuje výkonným Li-Ion akumulátorom 14,4 V, ktorý má zabezpečiť až 120 minút nepretržitého upratovania. Pred prvým použitím vysávača je nevyhnutné nechať ho nabiť. Doba nabíjania je 5 hodín. Pripojila som teda podľa návodu napájací adaptér na nabíjaciu stanicu a na ňu nasadila vysávač. Pri nabíjaní bliká na červeno tlačidlo na vypnutie/zapnutie vysávača.

Eta Fido 1512 90000
Doba nabíjania robotického vysávača Eta Fido 1512 90000 je približne 5 hodín.

Nabíjacia stanica by mala byť umiestnená na rovnom povrchu vedľa steny, pričom 3 metre smerom dopredu a 1 meter z každej strany nabíjacej stanice nemajú byť žiadne prekážky. Akonáhle sa vysávač nabil, tlačidlo prestalo blikať na červeno a nesvietila žiadna signalizácia. Skutočný čas nabíjania zodpovedá, nabíja sa teda 5 hodín. Upratovanie v režime Automatické upratovanie na podlahových plochách s veľkosťou cca 40 m² trvalo naozaj 120 minút, potom sa vysávač vrátil sám späť na základňu.

Výbava robotického vysávača Eta Fido 1512 90000

Robotický vysávač je vybavený hlavnou kefou, dvomi postrannými kefami na upratovanie pozdĺž stien a v rohoch. Vnútri vysávača sa nachádza HEPA filter a nádobka na nečistoty s objemom 500 ml. Podľa obsahu nádobky po upratovaní môžem konštatovať, že vysávač zoberie aj naozaj jemný prach, za čo má u mňa veľké plus. Oceňujem tiež náhradné postranné kefky a HEPA filter, obe tieto časti sa dajú na vysávači jednoducho vymeniť.

Eta Fido 1512 90000
Výbava robotického vysávača Eta Fido 1512 90000 je bohatá, nechýbajú ani náhradné diely.

Na mopovanie je k dispozícii nádržka na vodu, na ktorú sa nasadí namočená handrička. Využila som tiež magnetickú pásku, vďaka ktorej možno vysávaču vymedziť priestor, kam nemá jazdiť, aby nepoškodil krehké veci v domácnosti. Použila som ju aj pri mopovaní, pretože medzi dlažbou a kobercom nemáme dvere a mala som obavu, aby vysávač nenamočil koberec. Vyzdvihnúť musím tiež veľmi prehľadný a podrobný návod, s ktorého pomocou som bez problému nastavila všetko potrebné.

Ako robotický vysávač Eta Fido 1512 90000 vysáva

Robotický vysávač Eta Fido 1512 90000 ponúka 3 režimy upratovania. Automatické upratovanie, ktoré som využívala najčastejšie, trvalo približne 120 minút. Vďaka Intelligent navigation systému vysávač sám zvolí optimálnu trasu upratovania. Ďalším režimom je malé upratovanie, ktoré trvá približne 30 minút a ja som ho využila predovšetkým pri mopovaní, pretože dlažbu vhodnú na vytieranie máme iba v chodbe a kuchyni, takže bolo upratovanie po túto dobu dostačujúce. Posledným režimom je upratovanie pozdĺž stien, pri ktorom vysávač vyhľadáva steny a rohy a postrannými kefami ich čistí. Tento režim som využila iba raz, pretože mi upratovanie pozdĺž stien vrátane rohov prišlo celkom dostačujúce pri režime automatického upratovania.

Eta Fido 1512 90000
Vysávač disponuje systémom Intelligent navigation, sám si tak zvolí optimálnu trasu upratovania.

Na robotickom vysávači oceňujem predovšetkým to, že je naozaj tichý a nijako ma jeho upratovanie nevyrušovalo. Po dobu 120 minút prechádzal po byte v rôznych trasách, do každej miestnosti zašiel niekoľkokrát. Bez problémov zvládol prechodové lišty medzi miestnosťami. Robotický vysávač má zabudovaný systém anti-collision so 14 senzormi, vďaka ktorému bezdotykovo rozpozná prekážky a minimalizuje tak zrážky. To môžem potvrdiť, ani raz sa nestalo, že by sa vysávač na niektorom mieste zasekol alebo narazil. Z dlažby, koberca aj plávajúcej podlahy zobral spoľahlivo všetky omrvinky a nečistoty, prekvapivo dobre si poradil aj pozdĺž stien a v rohoch, kde som mu tiež pár odrobiniek pri testovaní pripravila. Na každodenné bežné upratovanie ho teda môžem odporučiť.

Páči sa mi tiež možnosť ovládania cez diaľkový ovládač, ktorý funguje na vzdialenosť až 7 metrov. Pokiaľ vysávač dostane príkaz z diaľkového ovládača, zaznie zvukový signál, takže spoľahlivo spoznám, že mnou zvolený režim vysávač zachytil. Obsahuje tri tlačidlá na upratovacie režimy, ďalej môžem vysávač ovládať aj manuálne a sama mu pomocou šípok určiť trasu upratovania. Túto funkciu si viem predstaviť v prípade, že potrebujem upratať len konkrétnu časť podlahy, prípadne chcem, aby sa na jednu časť podlahy zameral vysávač viac.

Eta Fido 1512 90000
Ovládač robotického vysávača Eta Fido 1512 90000 je prehľadný a jednoduchý.

Na displeji ovládača sa dá jednoducho nastaviť čas a v nadväznosti na neho tiež čas odloženého upratovania, vďaka čomu bude vysávač upratovať každý deň v určený čas. Za túto funkciu má u mňa vysávač ďalšie plus, funguje spoľahlivo a môžem tak starosť o každodenné zapnutie vypustiť z hlavy. Posledným tlačidlom je ikona domčeka, po jeho stlačení vysávač ukončí upratovanie a vráti sa späť do nabíjacej stanice, kde sa po zaparkovaní začne nabíjať.

Ako robotický vysávač Eta Fido 1512 90000 mopuje

Robotický vysávač disponuje funkciou mopovania. Stiera iba vodou, do nádržky nesmie prísť žiadny čistiaci prípravok. V príslušenstve má nádržku na vodu a 2 stieracie handričky z mikrovlákna. Nádržka na vodu spolu s handričkou sa jednoducho zacvaknú na spodnú stranu vysávača. Čo mi prišlo celkom nepraktické, je doplňovanie vody do nádržky. Otvor na naliatie vody je pomerne malý a vo výbave chýba lievik so zobáčikom na doplnenie vody. Handričku je pred mopovaním potrebné namočiť a ďalej ju po dobu približne 15 minút udržuje vlhkú voda z nádobky. Potom je nutné nádobku od vysávača odpojiť a znovu doplniť vodu.

Eta Fido 1512 90000
Pred mopovaním treba naplniť vodou nádržku a na ňu nasadiť namočenú a vyžmýkanú handričku.

Tu musím uviesť, že som očakávala dôkladnejšie namočenie podlahy a ocenila by som tiež možnosť pridať do vody prípravok na umývanie podláh. Handrička podlahu iba ľahko otrela. Vysávač si tak príliš neporadil so škvrnami na podlahe, odporučiť ho tak môžem iba na utretie prachu a omrviniek, nie na dôkladné vytrenie podlahy.

Čistenie a údržba vysávača Eta Fido 1512 90000

Na spoľahlivý výkon robotického vysávača je potrebná pravidelná údržba a čistenie. Výrobca odporúča vyčistiť po každom použití zásobník na nečistoty. Ten sa z vysávača ľahko vyberie, vysype a dočistí priloženou kefkou. Prach je potrebné odstrániť aj z filtra, ktorý je súčasťou zásobníka. Zásobník na nečistoty možno tiež opláchnuť pod tečúcou vodou, pred opätovným použitím je ale nutné nechať ho dôkladne vyschnúť. HEPA filter odporúča výrobca vyklepať alebo vyfúkať studeným vzduchom fénu. Pri silnom znečistení možno HEPA filter tiež opláchnuť pod tečúcou vodou.

Eta Fido 1512 90000
Kefy, kolieska a senzory robotického vysávača je na jeho spoľahlivý výkon potrebné udržovať v čistote. Ich údržba je však jednoduchá a zaberie pár minút.

Po každom treťom upratovaní je potrebné tiež vyčistiť všetky kefy a kolieska. Na to skvele poslúži príslušenstvo v podobe ručičky, krásne mi s ňou išli odstrániť z hlavnej kefy vlasy, kefkou z druhej strany ručičky som očistila všetky kolieska. Pravidelne je nutné čistiť tiež senzory, stačí ich utrieť suchou handričkou. Zabudnúť by sme nemali ani na kontakty na nabíjacej stanici. Všetky postupy na čistenie kief, koliesok a senzorov sú prehľadne vrátane obrázkov popísané v návode.

Celkové hodnotenie

Robotický vysávač Eta Fido 1512 90000 splnil moje očakávania čo sa týka každodenného upratovania, v niektorých veciach, napríklad v upratovaní rohov, navyše príjemne prekvapil. Hlavné výhody vidím v jeho tichosti, schopnosti spoľahlivo vysať omrvinky aj jemný prach, možnosti nastavenia pravidelného upratovania v rovnakom čase a v neposlednom rade tiež jednoduchom ovládaní a údržbe. Oproti iným robotickým vysávačom má výhodu aj jeho výška. Nie je príliš vysoký a zvládne tak upratať aj pod gaučom, posteľou alebo na horšie dostupných miestach. Slabšou stránkou je podľa môjho názoru funkcia mopovania, osobne by som túto funkciu zrejme príliš nevyužila. Chýbala mi tiež nádobka so zobáčikom na pohodlné naliatie vody do zásobníka s handričkou, pretože otvor na naliatie vody nie je príliš veľký. Inak ale v našej domácnosti obstál, pracuje efektívne a ticho, jeho ovládanie je navyše tak jednoduché, že ho u nás zvládlo aj malé dieťa.

Eta Fido 1512 90000

Eta Fido 1512 90000

Robotické vysávače

Hľadáte pomocníka na každodenné upratovanie? Tento robotický vysávač je ideálnou voľbou. Je tichý, vysáva až 2 hodiny a poradí si aj pozdĺž stien, v rohoch alebo pod posteľou. Má 3 režimy upratovania a funkciu mopovania. Jednoducho sa ovláda diaľkovým ovládačom a môžete si nastaviť každodenné upratovanie v rovnakom čase.

Klady

  • Výkon
  • Tichý
  • Jednoduchá ovládateľnosť
  • Postranné kefy na upratovanie pozdĺž stien a rohov
  • Nízka výška na upratovanie v horšie dostupných miestach
  • Jednoduchá údržba

Zápory

  • Podlaha po mopovaní nie je dostatočne mokrá a umytá
  • Mopovania len vodou, bez použitia prípravku na podlahy
  • Absencia nádobky na doliatie vody do nádržky na mopovanie


Vytlačiť
P-DC1-WEB02
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií