AD elektro Star Wars

Prečo je Dell celosvetovou jednotkou v monitoroch už 6. rokom?

Zobraziť katalóg

Sponzorovaný článok

Aktualizované

Podľa dát IDC (Medzinárodná dátová korporácia) drží firma Dell najväčší podiel na trhu s monitormi. A to už 6 rokov po sebe! Ide zároveň o jedného z mála výrobcov, ktorí v roku 2018 zaznamenali vyšší ako 10 % rast. Čím si Dell vydobyl svoju popularitu? Kvalitou, funkciami, alebo používateľskou podporou? Pripravili sme pre vás článok o tom, čo sa používateľom monitorov Dell dostáva.

Monitor Dell

Monitory Dell – OBSAH

  1. Dell je jednotka nielen na trhu s monitormi
  2. Dell Display Manager: Využite monitor(y) naplno
  3. Nárok na servis máte už pri prvom chybnom pixely
  4. Monitory Dell: USB-C docking, PBP aj moderný dizajn

Dell je jednotka nielen na trhu s monitormi

Rast a dominanciu tejto značky na trhu s monitormi sme spomenuli už v úvode, ako ale všetci vedia, Dell je jedným z najvýznamnejších hráčov aj v ďalších segmentoch. K obľúbeným patrí tiež ich notebooky, či už osobné (Inspiron), prémiové (XPS) a profesionálne (Latitude, Precision), alebo herné (Alienware a G series). Dell vyrába aj počítačové príslušenstvo a v neposlednom rade osobné počítače. Práve na trhu s nimi sa dlhodobo drží v najsilnejšej trojici výrobcov a v minulosti mu nebolo cudzie prvenstvo ani v tejto kategórii.

Dell – organizácie pracovnej plochy
Ako sa dočítate nižšie, vďaka nástroju Dell Display Manager si zorganizujete pracovnú plochu podľa vlastných predstáv.

Ekologicky zmýšľajúcich jedincov určite poteší, že Dell sa snaží prispievať k zlepšeniu životného prostredia a znižovať uhlíkovú stopu svojich produktov. Pri mnohých z nich možno na oficiálnom webe ľahko dohľadať, aké množstvo emisií je vyprodukovaných pri ceste od rysovacej dosky až po koniec životnosti daného produktu. Ako dôkaz snahy o ekologickosť nájdete na výrobkoch značky Dell logá Energy Star, EPEAT a TCO. Kým monitory sú z recyklovaných materiálov vyrobené zo štvrtiny, obaly potom úplne.

Dell Display Manager: Využite monitor(y) naplno

Dell sa snaží, aby bol používateľský zážitok pri používaní ich monitorov čo najlepší. Jedným z nástrojov, ktorými to dosahuje, je aplikácia Dell Display Manager. Pre používateľov je zadarmo k stiahnutiu a funguje so všetkými novými nehernými monitormi. Obsahuje rad funkcií, ktoré výrazne uľahčia používanie počítača.

Pozrite sa na prehľad funkcií aplikácie Dell Display Manager.

Funkciou Dell Display Manager, ktorú ocenia hlavne náročnejší používatelia a profesionáli, je Easy Arrange. Organizácia okien pri súčasnom použití viacerých aplikácií je síce možná aj priamo vo Windows, má však svoje limity. Naproti tomu Dell Display Manager ponúka 38 rôznych šablón rozvrhnutia, vďaka ktorým môže byť pracovná plocha rozdelená asymetricky, s využitím tretín aj štvrtín v rôznych smeroch. Šablónu si stačí vybrať a okná ľubovoľných aplikácií do nej pretiahnuť.

Funkcia rozdelenia obrazovky na jeden monitor platí aj na dva monitory. Okná tak možno ľahko organizovať aj v tomto režime. Dell Display Manager si navyše používateľské nastavenia pamätá, a keď si to používateľ želá, po pripojení umožňuje ich jednoduchú obnovu, teda automatické rozdelenie do zapamätaného režimu.

i Novo si môžete na Alza.sk nakonfigurovať vlastný herný notebook Dell Alienware 17 Area-51M. Stačí využiť konfigurátor

Nastavenie bežne dostupné iba v OSD (On Screen Display) možno prostredníctvom Dell Display Manager ovládať klávesnicou a myšou priamo zo systému Windows. Upravovať môžete jas, kontrast, vyváženie bielej alebo napríklad rozlíšenie. Pokiaľ je monitorov Dell pripojených viac, nastavenie sa zjednotí na všetkých. Zaujímavý je určite aj automatický režim, ktorý prispôsobuje nastavenie displeja práve spustenej aplikácii.

i

Všetky Dell monitory majú FlickerFree technológiu a Comfortview profil na potlačenie modrého žiarenia (TUV), Dell totiž myslí aj na zdravie používateľov, a tak sa nemusíte obávať bolestí hlavy alebo očí.

Nárok na servis máte už pri prvom chybnom pixely

Dell je výrobca známy špičkovou používateľskou podporou, čo platí naprieč spektrom jeho produktov, monitorov nevynímajúc. Ak narazíte na problém, kedykoľvek môžete využiť bohatú ponuku návodov na webe Dell aj online diagnostiku. Vždy je vám ale k dispozícii aj osobný prístup. Toho sa vám dostane, pokiaľ sa rozhodnete zavolať na zákaznícku linku. Ak sa problém nepodarí vyriešiť ani po telefóne, Dell je pripravený vám doviezť alebo zaslať nový kus, aby bol pracovný výpadok čo najkratší.

Monitory Dell – tenké rámčeky
Tenké rámčeky vás nebudú pri použití dvoch a viacerých monitorov nijako výrazne rušiť.

K herným a prémiovým monitorom z radov Professional, UltraSharp, S Gaming (len modely z roku 2019 a novšie) a Alienware získate pri kúpe automaticky trojročnú záruku a prémiovú záruku Premium Panel Guarantee. Tá je garanciou nulového počtu svetlých chybných pixelov. Pokiaľ teda na svojom paneli objavíte jediný nemenne svietiaci bod, stačí kontaktovať podporu Dell a automaticky dostanete nový monitor. Servis Dell navyše funguje v režime NEXT BUSINESS DAY, nový monitor teda máte už druhý pracovný deň pri sebe.

i V AlzaMagazíne pre vás máme aj ďalšie články:

Monitory Dell: USB-C docking, PBP aj moderný dizajn

Keďže je Dell jednotka na trhu, jeho monitory sú moderné po stránke funkčnej aj dizajnovej. Do každého interiéru zapadnú vďaka striedmemu dizajnu a tenké rámčeky ocenia najmä profesionáli využívajúci dva a viac monitorov. Podstatnú časť monitorov Dell možno výškovo nastaviť, naklopiť aj otočiť okolo osi vďaka funkcii pivot. Pre elegantné pripevnenie na stenu či k stolu sú často vybavené VESA uchytením.

Novšie monitory Dell navyše poslúžia ako dokovacia stanica. Stačí, keď k nim pripojíte myš, klávesnicu a slúchadlá. Všetky dáta, vrátane obrazu, sa budú prenášať medzi počítačom a monitorom pomocou jediného USB-C kábla. V prípade pripojenia notebooku vyriešite rovnakým káblom aj napájanie. Batéria sa bude nabíjať priamo z monitora. Za zmienku stojí aj funkcia PBP (picture by picture) a KVM, ktorými vybrané monitory disponujú. Tie umožnia zobraziť na jednom displeji viaceré zdroje (počítačov) vedľa seba či v režime prepínania. Prítomná funkcia Daisy Chain potom zjednoduší prepájanie viacerých monitorov (monitory stačí prepojiť medzi sebou a potom jeden z nich k počítaču).

i

Všetky Dell monitory majú FlickerFree technológiu a Comfortview profil na potlačenie modrého žiarenia (TUV), Dell totiž myslí aj na zdravie používateľov, a tak sa nemusíte obávať bolestí hlavy alebo očí.

Produkty značky Dell majú dlhodobo povesť spoľahlivých, trvanlivých a praktických zariadení, a v tomto nie sú monitory žiadnou výnimkou. Nie je sa teda čomu čudovať, že práve v ich predaji je Dell svetovou jednotkou. Jeho produkty zvyčajne nepatria k najlacnejším, zato vždy patria k tým najlepším.

Vytlačiť
P-DC1-WEB11
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií