AD elektro Star Wars

Samsung SelfieType: virtuálna klávesnica k mobilnému telefónu (CES 2020)

Zobraziť katalóg

Článok

Aktualizované

Nový projekt od Samsungu s názvom SelfieType, ktorý sme mohli vidieť už pred výstavou CES 2020, si dáva za cieľ veľmi zaujímavý míľnik, a to umožniť používateľom písať na mobile rovnako efektívne, ako sú zvyknutí z počítača. Nečakajte však žiadne masívne nadstavby k telefónu, všetko by totiž malo fungovať na báze softvéru – za pomoci prednej kamery a umelej inteligencie. O čo teda ide?

Klávesnica SelfieType je veľkým pokrokom AI

Ako môžete vidieť vo videu vyššie, klávesnica SelfieType je kompletne neviditeľná. Ako je to možné? Za všetko môže predná kamera a umelá inteligencia, ktorá je schopná, údajne dosť presne, snímať údery tak, ako by mal používateľ na stole fyzickú klávesnicu.

Samsung SelfieType
Softvér SelfieType sníma každý prst zvlášť, čím by sa mala dosiahnuť maximálna presnosť a efektivita.

Aplikácia vraj navyše bude súčasťou nadstavby One UI, ktorú majú všetky zariadenia série Samsung Galaxy, takže by mala fungovať na širokom spektre prístrojov, a to vrátane tabletov, ale napríklad aj dotykových notebookov. Či nakoniec Samsung technológiu uvoľní aj pre konkurenciu, je zatiaľ vo hviezdach.

i

SelfieType nie je zďaleka jedinou novinkou Samsungu z výstavy CES 2020. Nielen Samsung nájdete v našom súhrnnom článku z tohtoročnej výstavy CES 2020 v Las Vegas.

Písanie bude chcieť trochu cviku

Ponúka sa otázka, či vôbec bude písanie na takej klávesnici efektívne. Koniec-koncov, nikde neuvidíte, kam vlastne prstom stláčate, a tak budete musieť spoliehať prevažne na svalovú pamäť. Na druhej strane nebude SelfieType niečím, čo by používal každý občasný pisárik niekoľkých SMS správ. Aj Samsung totiž softvér dizajnoval tak, aby čo najviac uľahčil prácu ľuďom, ktorí píšu úplne bežne a takmer stále. Avšak aj menej zdatným používateľom by mala ísť klávesnica o krok bližšie, pretože jednotlivé klávesy budú väčšie a budú medzi nimi jasnejšie rozostupy, čím by učenie mohlo byť o niečo jednoduchšie.

i Mohlo by vás zaujímať

Kedy sa SelfieType dostane medzi ľudí, Samsung zatiaľ neuviedol, ale pravdepodobne na seba nenechá dlho čakať. Ak sa klávesnica osvedčí a či vlastne bude poriadne fungovať, ukáže až čas a prax. Ide však  o veľmi zaujímavý a futuristický počin z dielní Samsungu a nám nezostáva nič iné len čakať, čo si pre nás ešte schovávajú na Galaxy UNPACKED vo februári.

Vytlačiť
P-DC1-WEB06
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií