Emise pro AP+ v app - všechny segmenty Emise pro AP+ v app - všechny segmenty

Telefóny TCL 10L/Pro/5G (ŠPEKULÁCIE): Neopozeraná značka sa predstavuje

Zobraziť katalóg

Článok

Aktualizované

Na veľtrhu CES 2020 sme sa dočkali mnohých zaujímavostí. Firma TCL asi nie je tak známym menom ako spoločnosti Samsung, Huawei či Xiaomi. Napriek tomu si na CES vyžiadala pozornosť predstavením nového radu mobilných telefónov. Zatiaľ nás nechali len nahliadnuť pod pokrievku, avšak prezentáciu všetkých špecifikácií si nechávajú na MWC vo februári 2020. To, čo sme sa doteraz dozvedeli, je ale rozhodne zaujímavé. Poďme si to zhrnúť.

TCL 10 Pro, úvod

Mobilné telefóny TCL 10L/Pro/5G (ŠPEKULÁCIE) – OBSAH

  1. Že ste o TCL nepočuli? To sa teraz zmení
  2. Všetky modely ponúkajú sympatické drobnosti
  3. TCL 10 Pro je vlajkovou loďou
  4. Najlacnejší mobil s podporou 5G, to je TCL 10 5G
  5. TCL 10L ponúkne za málo peňazí peknú výbavu

Že ste o TCL nepočuli? To sa teraz zmení

Čínska spoločnosť TCL si ešte len odbíja svoje prvé krôčiky na celosvetovom trhu s mobilnými telefónmi. Na našom trhu je niektorým známa svojím prvým počinom, ktorým bol TCL Plex. Ten sa elegantne pretlačil svojím dizajnom aj funkciami do aktuálneho trendu mobilných telefónov. Ponúka takmer bezrámčekový dizajn s priestrelom, trojitý fotoaparát a rozmerný displej.

Novými prírastkami by spoločnosť TCL mohla vážne zaútočiť na segment Android telefónov s cenovkou okolo 400 €. Pritom to nevyzerá, že by mobilné telefóny tejto značky oproti konkurencii strácali. Naopak, usilujú o to ponúknuť veľmi pekné funkcie a vyvolať pozornosť na trhu. Na veľtrhu CES sa verejnosť dočkala dokonca prototypu zariadenia s ohybným displejom, ktorý sa podobá Samsungu Galaxy Fold či mobilnému telefónu Huawei Mate X.

i Pozrite sa na našu ponuku produktov firmy TCL.

Všetky modely ponúkajú sympatické drobnosti

Celkom boli na konferencii na začiatku tohto roka predstavené 3 modely smartfónov TCL, a to 10L, 10 Pro a 10 5G. Za vlajkovú loď je braný model 10 Pro, 10 5G bude možno najlacnejším telefónom s podporou sietí 5G a 10L je najlacnejšou voľbou vhodnou najmä pre menej náročných používateľov.

TCL 10L/Pro/5G na CES 2020
Takto vyzerala prezentácia nových mobilných telefónov TCL na CES 2020.

Portál The Verge už mal mobilné telefóny k dispozícii na vyskúšanie. To, čím sa mobily TCL môžu pochváliť pred konkurenciou, je napríklad prítomnosť technológie NXTVISION, ktorá v reálnom čase v priebehu fotenia, či videí upravuje farby, kontrast a jas. Displeje, to je vôbec téma pre TCL, pretože firma je známa výrobou vlastných televízorov. Všetky modely majú preto displeje vlastnej výroby. Zobrazovače navyše majú technológiu, ktorá dokáže video so štandardným dynamickým rozsahom (SDR) previesť za chodu do vyššieho dynamického rozsahu (HDR).

Niekoho môže potešiť aj prítomnosť už tak málo videného 3,5 mm jack konektoru. Každý z telefónov má tlačidlo, ktorému možno nastaviť jednu z troch akcií, ktorá sa vykoná po jeho stlačení.

TCL 10 Pro je vlajkovou loďou

Najlepším z troch smartfónov značky TCL má byť TCL 10 Pro. Celkom 4 foto snímače na zadnej strane zariadenia sú vedľa seba vyrovnané do radu. Rozlíšenie hlavného snímača sa zastavilo na hodnote 64 Mpx. Ďalej nechýbajú šošovky na širokouhlé zábery a makro snímač na fotenie detailov malých objektov. Ako jediný mobil z trojice predstavených má zakrivený AMOLED displej s integrovanou čítačkou odtlačkov prstov a podporou vyššej obnovovacej frekvencie.

i Ako vyzerá prototyp ohybného zariadenia TCL?

Na webe The Verge stále nemôžu hovoriť o kvalite vyhotovených fotografií, ale sama firma vraj netvrdí, že by išlo o perfektný fotomobil. Redakcia aspoň chváli makro kameru schopnú ostriť už od cca 8 cm vzdialenosti. Systém Android sa zdá byť odľahčený, s niekoľkými malými zmenami. Konkrétne zmeny však redaktori neuvádzajú.

Nad displejom je výrez na prednú kameru. Predpokladaná cena za model 10 Pro sa pohybuje okolo 500 amerických dolárov, čo je veľmi sympatické vzhľadom na výbavu.

TCL 10 Pro TCL 10 Pro
TCL 10 Pro je už od pohľadu mobilom konkurujúcim aj telefónom z vyššej triedy.

Najlacnejší mobil s podporou 5G, to je TCL 10 5G

Model 10 5G zaujme najmä podporou sietí novej generácie. 5G modem je už integrovaný v samotnom čipe Snapdragon zo série 7, pravdepodobne ide o Snapdragon 765. Rozlíšenie hlavného fotoaparátu je tiež 64 Mpx ako pri modeli 10 Pro. Čítačka odtlačkov prstov v displeji chýba, nájdete ju preto na zadnej strane. TCL neprezradilo ceny, ale napovedalo, že 5G model by mohol stáť menej ako 500 dolárov.

TCL 10 5G TCL 10 5G
TCL 10 5G už ponúkne čítačku odtlačkov prstov na zadnej strane.

TCL 10L ponúkne za málo peňazí peknú výbavu

Najlacnejším a najodľahčenejším modelom značky bude pre prvú polovicu tohto roka model 10L. Písmeno L zrejme vyjadruje označenie Lite. Štyri snímače na zadnej strane sú rozložené rovnako, ako je tomu pri kolegoch vyššie, avšak rozlíšenie pokleslo na stále pekných 48 Mpx. Modely 10L a 10 5G sú v podstate totožné mobilné telefóny, medzi ktorými nenájdete príliš rozdielov. Zatiaľ vidíme najväčšie odlišnosti vo farebných vyhotoveniach.

TCL 10L TCL 10L
TCL 10L a 10 5G majú rovnaký dizajn a ponúkajú moderný priestrel namiesto výrezu.

Všetky mobilné telefóny by sa mali objaviť na trhu už v prvej polovici tohto roka. Firma sa však o podrobnejšie novinky podelí už vo februári. Možno nás teda ešte čaká nejaké prekvapenie.

i Mohlo by vás zaujímať

Všetky modely TCL stoja za pozornosť. Dizajnovo sú to podarené kúsky a vo výbave potešia najmä prítomnosťou neobvyklých drobností. Čas ukáže, či bude o mobilné telefóny záujem, v každom prípade v cenovej hladine okolo štyroch stoviek eur majú bezpochyby čím zaujať.

Vytlačiť
P-DC1-WEB06
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií