Počas Veľkonočných sviatkov 29.3. a 31.3. je otvorený iba AlzaDrive v Senci. Na Veľkonočný pondelok 1.4. sú uzavreté všetky predajne vrátane AlzaDrive, stále však môžete využiť doručenie do našich AlzaBoxov.

Alza dny mini Velikonoce Aplikace

Gigabyte Radeon RX 5600 XT Gaming OC 6G (RECENZIA A TESTY)

Zobraziť katalóg

Recenzia

Aktualizované

Je to niečo cez mesiac, kedy spoločnosť AMD predstavila svoje nové grafické karty Radeon RX 5500 XT, a dnes tu máme z jej dielne novinku ďalšiu a oveľa výkonnejšiu. Tentokrát ide o Radeon RX 5600 XT, ktorý sa mal pôvodne svojím výkonom postaviť proti konkurenčnej grafickej karte GeForce GTX 1660 Ti, avšak vďaka nečakanému zlacneniu grafických kariet GeForce RTX 2060 spoločnosť AMD svoje plány nakoniec zmenila. Nové grafické karty Radeon RX 5600 XT na poslednú chvíľu vybavila BIOSmi s oveľa výkonnejšími parametrami a postavila ich priamo proti zľavnenej GeForce RTX 2060. A ako tento súboj grafických kariet nakoniec dopadol? To sa môžete dozvedieť práve v tejto recenzii grafickej karty Gigabyte Radeon RX 5600 XT Gaming OC s najnovším BIOSom, ktorú sme pre vás na Alza.sk otestovali.

Gigabyte RX 5600 XT Gaming OC 6G  recenzia a testy

Gigabyte Radeon RX 5600 XT Gaming OC 6G (RECENZIA A TESTY) – OBSAH

  1. Predstavenie Gigabyte RX 5600 XT Gaming OC 6G
  2. Ako testujeme grafické karty
  3. Testy prevádzkových vlastností
  4. Výkon grafických kariet
  5. Pretaktovanie
  6. Hodnotenie grafickej karty

Predstavenie grafickej karty Gigabyte RX 5600 XT Gaming OC 6G

Grafická karta Gigabyte RX 5600 XT Gaming OC 6G je postavená na najnovšom hernom grafickom čipe NAVI 10 (NAVI 10 XLE) spoločnosti AMD so štyrmi deaktivovanými blokmi CU (Compute Unit), na ktorý sú pomocou 192-bitovej zbernice pripojené moduly grafickej pamäte typu GDDR6 s kapacitou 6 GB. Svojim výkonom je potom grafická karta Gigabyte RX 5600 XT Gaming OC 6G zacielená do segmentu grafických kariet strednej triedy (mainstream), kde zaberá stredné až vyššie poschodia výkonnostného rebríčka.

Gigabyte RX 5600 XT Gaming OC 6G  popis

Frekvencia grafickej karty

Gigabyte RX 5600 XT Gaming OC 6G  GPUZ

Základná frekvencia grafického čipu je 1 530 MHz, herná frekvencia 1 670 MHz, boost frekvencia 1 750 MHz a TDP grafického čipu 180 W. Frekvencia grafických pamätí potom je 1 750 MHz, čo v prípade pamätí typu GDDR6 predstavuje efektívnu frekvenciu 14 000 MHz. Oproti referenčným hodnotám je teda karta na jadre pretaktovaná na základnom takte o 400 MHz a o 190 MHz v booste. Grafické pamäte sú taktované o 2 000 MHz (efektívne) nad referenčnými hodnotami pre Radeon RX 5600 XT.

Systém chladenia GPU

Gigabyte RX 5600 XT Gaming OC 6G

Grafická karta Gigabyte RX 5600 XT Gaming OC 6G meria na dĺžku 280 mm a na základnej doske vášho počítača zaberie 3 rozširujúce sloty. O chladenie sa stará trojica pasívov zložených z hliníkových rebier, ktoré sú pre lepší odvod tepla prepojené päticou tepelných trubíc s priamym kontaktom na grafický čip. Grafické pamäte sú chladené pomocou chladiaceho plátu (heat-sink plate), ktorý dolieha na základňu stredného pasívu. Teplo z modulov napájacej kaskády je odvádzané cez menší chladiaci plát priamo do zadného pasívu a všetky dôležité komponenty grafické karty sú tak kvalitne chladené.


Gigabyte RX 5600 XT Gaming OC 6G ; systém chladenia

Aktívnu časť systému chladenia tvoria tri protibežné 80 mm (75 mm) ventilátory WINDFORCE 3X s aerodynamicky tvarovanými lopatkami, ktoré sú pre dlhšiu životnosť a nižšiu hlučnosť uložené v dvojitých guľôčkových ložiskách. Grafická karta podporuje funkciu 3D Active Fan, ktorá pri nízkych teplotách grafickej karty všetky ventilátory úplne zastaví, a zníži tak jej hlučnosť na minimum (semi-pasívne chladenie). Charakteristika závislosti hlučnosti od otáčok ventilátora je nasledujúca:


Gigabyte RX 5600 XT Gaming OC 6G ; závislosť otáčok a hlučnosti

Účinnosť systému chladenia

Gigabyte RX 5600 XT Gaming OC 6G ; 3DMark Stress  Test

Pri testovaní účinnosti chladenia v nástroji 3DMark Time Spy Stress Test dosiahla grafická karta Gigabyte RX 5600 XT Gaming OC 6G na skóre 99,8 %, a v týchto testoch stability snímkovej frekvencie tak prešla (minimálna hranica je 97 %).

Napájanie a spotreba

Gigabyte RX 5600 XT Gaming OC 6G ; horná strana

O napájanie grafickej karty Gigabyte RX 5600 XT Gaming OC 6G sa stará 7-fázová napájacia kaskáda, ktorá vyžaduje prídavné napájanie pomocou jedného 8-pinového konektora. Príkon karty bol výrobcom nastavený na 180 W (max. 210 W) a ten potom na jej prevádzku odporúča zdroj s výkonom minimálne 450 W.

Výstupy na monitor

Gigabyte RX 5600 XT Gaming OC 6G; obrazové výstupy

Výstupy na monitor sú v prípade grafickej karty Gigabyte RX 5600 XT Gaming OC 6G riešené pomocou troch konektorov DP 1.3/1.4 (Display Port) a jedného konektora HDMI 2.0.

Aorus Graphics Engine

Súčasťou balenia grafickej karty Gigabyte RX 5600 XT Gaming OC 6G je tiež firemný nástroj spoločnosti Gigabyte s názvom Aorus Graphics Engine. Ak DVD s týmto nástrojom v balení nenájdete, môžete si ho stiahnuť sami priamo zo stránok výrobcu.

Nástroj Aorus Graphics Engine slúži na jednoduché pretaktovanie, s ktorého pomocou môžete zo svojej grafickej karty dostať maximum možného výkonu. V nástroji Aorus Graphics Engine absentujú panely jednoduchého nastavenia (One-click OC), a máte tak k dispozícii len panel s pokročilým nastavením.


Aorus Graphics Engine

Pomocou tohto panelu máte však bohužiaľ prístup len k tým najzákladnejším položkám nastavenia grafickej karty, ako sú frekvencie grafických pamätí, limit spotreby či nastavenie ventilátorov. Ak si budete chcieť pri tejto grafickej karte nastaviť napríklad inú frekvenciu grafického čipu, budete musieť využiť priamo ovládače RSAE (Radeon Software Adrenalin Edition), prípadne iné nástroje, ako je napríklad MSI Afterburner.


Aorus Graphics Engine; nastavenie otáčok ventilátorovAorus Graphics Engine; monitoring

Nástroj Aorus Graphics Engine ponúka aj panel na nastavenie používateľskej krivky otáčok ventilátorov v závislosti od teploty grafického čipu a nechýba tu ani panel na monitoring, vďaka ktorému môžete mať na očiach všetky okamžité aj historické údaje dôležitých hodnôt pri prevádzke grafickej karty, ako je napríklad teplota grafickej karty, otáčky ventilátorov, napätie, spotreba atď.


Gigabyte RX 5600 XT Gaming OC 6G RGB Fusion

Pomocou Aorus Graphics Engine môžete tiež nastavovať RGB Fusion, teda správanie RGB LED svetiel na grafickej karte. Tým môžete priradiť rôzne farby (z palety až 16,7 milióna farieb) alebo tiež rôzne svetelné efekty ako blikanie, pulzovanie, prechody atď.

Ako testujeme grafické karty

Testy grafických kariet sa na Alza.sk skladajú z testov ich herného výkonu, ale pretože samotný výkon nie je pre mnoho používateľov tým jediným a všeobjímajúcim parametrom výberu, v prípade grafických kariet dôkladne testujeme aj ich prevádzkové vlastnosti, ako sú teploty, hlučnosť či spotreba. Veď kto by chcel mať vo svojom počítači výkonnú, no nepríjemne hlučnú grafickú kartu.

Testy herného výkonu

V testoch herného výkonu sa snažíme grafické karty testovať v najnovších herných tituloch tak, aby ste mali prehľad, ktoré grafické karty podávajú najlepší výkon na najmodernejších herných enginoch, a teda či vaša prípadná investícia do konkrétnej grafickej karty bude aj do budúcnosti naozaj výhodná.

i

Naše recenzie sú vždy aktuálne

Pretože sa snažíme, aby bola každá recenzia grafickej karty trvale aktuálna, nie sú výsledky testov v prípade jednotlivých hier priraďované ku konkrétnej grafickej karte, ale len k typu grafickej karty, teda grafickému čipu. Práve to nám totiž zabezpečí, že v prípade výskytu nejakých podstatných zmien, ktoré ovplyvňujú konečné výsledky testov (vydanie nových a výkonnejších ovládačov, pridanie novej hry do testovacej metodiky atď.), môžeme rýchlo všetko pretestovať, a nové výsledky sa tak okamžite premietnu aj do recenzií staršieho dáta.

Testy prevádzkových vlastností

Na rozdiel od herných testov, v ktorých sú výsledky priraďované k jednotlivým typom grafických kariet, testy prevádzkových vlastností sú vykonávané bez rozdielu v prípade každej grafickej karty. V týchto testoch sa potom snažíme ísť do tých úplne najmenších detailov a pri grafických kartách merať čo najviac prevádzkových parametrov, ako sú okrem teploty a hlučnosti tiež napätie, spotreba či reálne frekvencie grafického čipu.

V testoch prevádzkových vlastností potom samozrejme nechýba ani ich podrobné porovnanie s ostatnými grafickými kartami tak, aby ste mali prehľad o tom, ktorá grafická karta by práve pre vás bola tou najvhodnejšou.

Testovacia zostava


Testy prevádzkových vlastností Gigabyte RX 5600 XT Gaming OC 6G

Na meranie prevádzkových vlastností grafických kariet využívam nástroj 3DMark a jeho záťažový test s názvom Time Spy Stress Test. Tento test sa skladá z celkom 20 prechodov minútovej scény Time Spy, a trvá tak pomerne dlhých 20 minút, počas ktorých grafická karta pracuje na plný výkon, a zahreje sa tak na svoju bežnú prevádzkovú teplotu. Až po dosiahnutí pracovnej teploty grafickej karty, najčastejšie v poslednom prechode scény, meriam jej prevádzkové vlastnosti. Ako teda grafická karta Gigabyte RX 5600 XT Gaming OC 6G v tomto záťažovom teste dopadla?

Test 3DMark Stress Test
Gigabyte RX 5600 XT Gaming OC 6G ; 3DMark Stress Test
SUMARIZÁCIA PREVÁDZKOVÝCH VLASTNOSTÍ
Gigabyte RX 5600 XT Gaming OC 6G Hodnota Poznámka k meraniu
Teplota grafického čipu 65 °C Merané na konci testu
Teplota Junction (Hotspot) 80 °C Merané na konci testu
Teplota VRAM 84 °C Merané na konci testu
Reálna pracovná frekvencia 1 694 MHz Merané ako priemer v teste
Napätie grafického čipu 0,941 V Merané  ako priemer v teste
Spotreba GPU (podľa ovládačov) 114,0 W Merané ako priemer v teste
Spotreba systému 250,0 W Merané ako priemer v poslednom prechode
Otáčky ventilátorov 1 450 ot/min Merané na konci testu
Hlučnosť 34,5 dBA Interpolované z otáčok ventilátorov


Teploty grafickej karty Gigabyte RX 5600 XT Gaming OC 6G sa na konci záťažového testu pohybovali pri hranici 65 °C (80 °C Hotspot) pri otáčkach ventilátorov okolo 1 450 ot/min, ktoré pri tejto rýchlosti generovali veľmi nízku hlučnosť 34,5 dBA. Frekvencia grafického čipu sa potom pohybovala okolo hranice 1 694 MHz.

Porovnanie prevádzkových vlastností Radeon RX 5600 XT

Ak by vás zaujímalo aj porovnanie prevádzkových vlastností grafickej karty Gigabyte RX 5600 XT Gaming OC 6G so všetkými ostatnými Radeonmi RX 5600 XT, ktoré sme na Alza.sk a GPUreport.cz doposiaľ testovali, môžete sa pozrieť do nasledujúcich grafov.


Prevádzkové vlastnosti
Prevádzkové vlastnosti


Výkon grafických kariet Radeon RX 5600 XT

Meranie herného výkonu grafických kariet je vykonávané vo vopred zvolených scénach špeciálne vybraných počítačových hier. Počítačové hry sú do testovacej metodiky vyberané tak, aby čo možno najviac reprezentovali súčasné nároky moderných herných enginov. V samotných testoch je potom pri každom type grafickej karty meraná rýchlosť snímok (FPS), ktorá je pre nás tiež ukazovateľom jej výkonu.

Vzhľadom na značné výkonnostné rozdiely medzi grafickými kartami zo segmentu vysokého výkonu (High-end) a výkonu stredného (Mainstream) nemôžu byť grafické karty porovnávané v úplne všetkých počítačových hrách pri rovnakom nastavení grafických detailov. Z tohto dôvodu sú konečné výsledky rozdelené do dvoch grafov. V prvom grafe sú sumarizované výsledky z úplne všetkých herných testov len pre grafické karty zo segmentu High-end/Mainstream, v druhom grafe potom môžete vidieť relatívny výkon úplne všetkých grafických kariet. Výsledky v druhom grafe sa však počítali len z tých herných titulov, ktoré pri testoch využívajú zhodné nastavenie grafických detailov pre úplne všetky grafické karty, teda naprieč kategóriami High-end/Mainstream.


Výkon grafických kariet:
Výkon grafických kariet
i

Relatívny výkon grafických kariet uvedený v grafe bol vypočítaný ako priemerný výkon zo všetkých testov nižšie uvedených počítačových hier označených symbolom zaškrtávacieho poľa a prevedený na percentá. Recenzovaná grafická karta v grafe dosahuje hodnotu 100 %, ostatné grafické karty sú potom podľa svojho dosiahnutého výkonu radené relatívne vyššie alebo nižšie.

Baldur's Gate 3
Diablo IV
Dying Light 2: Stay Human
God of War
Far Cry 6
Cyberpunk 2077
Assassin's Creed Valhalla
Checker Horizon Zero Dawn
Checker Doom Eternal
Checker Testy Red Dead Redemption 2
Checker Testy Call of Duty: Modern Warfare
Checker Testy Borderlands 3
Checker Testy Rage 2
Checker Testy Tom Clancy's: The Division 2
Checker Testy Metro Exodus
Testy Battlefield V
Checker Testy Shadow of the Tomb Raider


Akým výkonom disponujú grafické karty v jednotlivých hrách našej testovacej metodiky, či ako boli hry v testoch nastavené a ako bolo merané, to si môžete nechať zobraziť kliknutím na obrázok konkrétnej počítačovej hry.

Výkon grafických kariet:
Výkon grafických kariet
i

Relatívny výkon grafických kariet uvedený v grafe bol vypočítaný ako priemerný výkon zo všetkých testov nižšie uvedených počítačových hier označených symbolom zaškrtávacieho poľa a prevedený na percentá. Recenzovaná grafická karta v grafe dosahuje hodnotu 100 %, ostatné grafické karty sú potom podľa svojho dosiahnutého výkonu radené relatívne vyššie alebo nižšie.

Baldur's Gate 3
Diablo IV
Dying Light 2: Stay Human
God of War
Far Cry 6
Cyberpunk 2077
Assassin's Creed Valhalla
Checker Horizon Zero Dawn
Checker Testy Red Dead Redemption 2
Checker Testy Call of Duty: Modern Warfare
Checker Testy Borderlands 3
Checker Testy Rage 2
Checker Testy Tom Clancy's: The Division 2
Testy Battlefield V


Akým výkonom disponujú grafické karty v jednotlivých hrách našej testovacej metodiky, či ako boli hry v testoch nastavené a ako bolo merané, to si môžete nechať zobraziť kliknutím na obrázok konkrétnej počítačovej hry.

Výkon grafických kariet:
Výkon grafických kariet
i

Výkon grafických kariet pri využití ray-tracingu bol testovaný pomocou nástroja 3DMark Port Royal. Ide o špecializovaný, a hlavne od výrobcu grafických kariet úplne nezávislý, real-time ray-tracingový benchmark, ktorý využíva podporu rozhrania Microsoft DirectX Raytracing (DXR).

3DMark Port Royal


Výkon grafickej karty Gigabyte RX 5600 XT Gaming OC 6G je daný najmä výkonom samotného grafického čipu NAVI 10 XLE, ktorý sa od iných grafických kariet Radeon RX 5600 XT môže líšiť iba prednastavenou frekvenciou grafického čipu, nastavenou frekvenciou grafických pamätí či nastaveným vyšším limitom spotreby, ktorý potom tak neobmedzuje frekvenciu grafickej karty. Na udržanie vyššej frekvencie grafickej karty, a tým aj jej výkonu, potom môže pomôcť tiež kvalitný systém chladenia, ktorý udrží grafický čip na nízkych teplotách. V každom prípade vždy platí, že čím vyššie frekvencie grafického čipu karta dosahuje, tým vyšší je tiež jej herný výkon. Musíte však počítať s tým, že rozdiely vo frekvenciách, a teda aj rozdiely vo výkone medzi grafickými kartami Radeon RX 5600 XT rôznych výrobcov a značiek, nemôžu byť nijako extrémne.


Frekvencie grafických kariet


V prípade grafickej karty Gigabyte RX 5600 XT Gaming OC 6G sa reálna frekvencia grafického čipu v záťažovom teste 3DMark Time Spy Stress Test pohybovala v priemere okolo 1 694 MHz, a vy si tak z vyššie uvedeného grafu môžete urobiť obrázok o tom, akým výkonom táto grafická karta disponuje oproti ostatným Radeonom RX 5600 XT, ktoré sme na Alza.sk a GPUreport.cz testovali.


Pretaktovanie Gigabyte RX 5600 XT Gaming OC 6G

Ako som grafickú kartu taktoval

Pretaktovanie grafického čipu a pamätí

Pretaktovanie grafickej karty Gigabyte RX 5600 XT Gaming OC 6G som prevádzal pomocou nástroja MSI Afterburner tak, aby som v žiadnom prípade neohrozil kartu, a neprišiel tak o jej záruku. V prípade grafických kariet Radeon RX 5600 XT sa však príliš obávať nemusíte. Hoci sú to potencionálni rekordmani v pretaktovaní (podobne, ako grafické karty Radeon RX 5700), spoločnosť AMD tentoraz veľkému overclokingu urobila prietrž a obmedzila frekvencie grafických čipov priamo v ovládačoch. Maximálnu frekvenciu pre grafický čip je teda možné nastaviť len na 1 820 MHz, grafické pamäte na 18 60 MHz (14 880 efektívne) a power limit na +20 %. Aj pri tomto maximálnom nastavení potom bola grafická karta stabilná. Jediné, čo som pri OC nedvíhal, bola voltáž grafického čipu.


Pretaktovanie Gigabyte RX 5600 XT Gaming OC 6G ; Afterburner

S nastavenou frekvenciou jadra navýšenou na maximum, teda na 1 820 MHz, pamäťou na efektívnych 14 880 MHz a posunutým limitom spotreby o 20 % som potom otestoval niektoré hry z testovacej metodiky s nasledujúcimi výsledkami:

Gigabyte RX 5600 XT Gaming OC 6G ; výsledky pretaktovania

i

Pomocou manuálneho pretaktovania sa mi z grafickej karty Gigabyte RX 5600 XT Gaming OC 6G podarilo získať v priemere len necelé 3 % ďalšieho výkonu, čo je veru zanedbateľná hodnota. Na spotrebe celej zostavy sa potom toto pretaktovanie prejavilo v počítačovej hre The Division 2 len nejakými 15 W navyše.

Toto video ukazuje nárast výkonu a prevádzkové vlastnosti v prípade takto pretaktovanej grafickej karty Gigabyte RX 5600 XT Gaming OC 6G v počítačovej hre The Division 2 do tých úplne najmenších detailov.


Hodnotenie Gigabyte Radeon RX 5600 XT Gaming OC 6G

i

Pre koho je táto grafická karta určená?

Grafické karty Radeon RX 5600 XT sú určené predovšetkým pre všetkých stredne náročných až náročnejších hráčov počítačových hier, ktorí pri hraní preferujú základné rozlíšenie 1 920 × 1 080. Radeony RX 5600 XT ponúkajú výkon, ktorý je prakticky porovnateľný s konkurenčnými kartami GeForce RTX 2060. Na rozdiel od nich však Radeony nedisponujú výpočtovými jednotkami na podporou akcelerácie real-time ray tracing, čo je na druhej strane zas kompenzované ich nižšou obstarávacou cenou. Každý si tak môže vybrať, či bude pri nákupe preferovať podporu ray tracingu, či pri podobnom výkone radšej siahne po lacnejších Radeonoch. Ray tracing má síce pred sebou v hrách žiarivú budúcnosť, avšak s mainstreamovou GeForce RTX 2060 si ho kvôli nižšiemu výkonu predsa len naplno nevychutnáte.

Ak budeme hovoriť konkrétne o grafickej karte Gigabyte RX 5600 XT Gaming OC 6G, tá ponúka veľmi slušne technicky spracovaný systém chladenia WINDFORCE 3X, ktorý už poznáme z predtým testovanej grafickej karty Gigabyte RX 5700 XT Gaming OC. Tento výkonný chladič potom dokáže s prehľadom udržať grafický čip NAVI 10 XLE na nízkych teplotách, a to pri veľmi nízkej hlučnosti. V edícii Gaming potom spoločnosť Gigabyte nezabudla systém chladenia doplniť funkciou Active 3D Fan, ktorá v prípade nízkych teplôt grafického čipu odstaví všetky ventilátory, a zníži tak hlučnosť grafickej karty na minimum (semi-pasívne chladenie). Na grafickej karte potom nechýba ani efektné RGB LED osvetlenie, ktorého farby a efekty si môžete prispôsobiť podľa vlastných preferencií.

Podobne, ako GeForce RTX 2060, aj Radeony RX 5600 XT ponúkajú „len“ 6 GB grafickej pamäte a grafická karta Gigabyte RX 5600 XT Gaming OC 6G tak nemôže byť žiadnou výnimkou. Na hranie počítačových hier v rozlíšení 1 920 × 1 080 by to však nemal byť žiadny väčší problém. Jediné, čo by som snáď grafickej karte Gigabyte RX 5600 XT Gaming OC mohol vytknúť, sú trochu neurovnané otáčky ventilátorov, ktoré podľa hernej záťaže možno až zbytočne kolíšu. Na nejakej zvýšenej hlučnosti to však príliš poznať nie je.


!

Pozor na BIOS!

Tesne pred vydaním grafických kariet Radeon RX 5600 XT spoločnosť AMD všetkým výrobcom narýchlo povolila zmeniť špecifikácie týchto kariet pomocou nových BIOSov. Na poslednú chvíľu tak bola zvýšená frekvencia grafických čipov, limit spotreby a hore išla tiež frekvencia grafických pamätí. Práve tieto náhle zmeny katapultovali výkon nových Radeon na úroveň konkurenčnej GeForce RTX 2060.

Bohužiaľ, tieto zmeny sa nemohli premietnuť do Radeonov, ktoré už boli v distribúcii. Môže sa tak stať, že ak si kúpite niektorý nový Radeon RX 5600 XT, nebude mať taký výkon, aký vidíte v tejto recenzii, a budete si musieť nový BIOS od výrobcu na grafickú kartu nahrať sami.

Gigabyte Easy Updater

V prípade grafickej karty Gigabyte RX 5600 XT Gaming OC 6G je to však veľmi jednoduché, pretože spoločnosť Gigabyte pre svojich používateľov pripravila špeciálny Easy Updater, s ktorým zvládne flash BIOSu úplne každý, a to prakticky jediným klikom.


Gigabyte RX 5600 XT Gaming OC 6G

Gigabyte Radeon RX 5600 XT Gaming OC 6G

Grafické karty

Grafická karta Gigabyte RX 5600 XT Gaming OC 6G ponúka všetkým stredne náročným až náročnejším hráčom počítačových hier vynikajúci herný výkon. Táto karta disponuje veľmi slušným systémom chladenia, ktorý jej prepožičiava aj vynikajúce prevádzkové vlastnosti.

Klady

  • Vynikajúci výkon (mainstream)
  • Oveľa vyššie takty už od výrobcu
  • Nízka hlučnosť
  • 3D Active Fan (semi-pasívne chladenie)
  • RGB Fusion (RGB LED osvetlenie)
  • PCI Express 4.0 (ak máte podporu v základnej doske)

Zápory

  • Nevyladené otáčky ventilátorov

Recenzie ďalších

Pavel Šantrůček

Pavel Šantrůček

Volám sa Pavel Šantrůček a grafickým kartám sa profesionálne venujem už viac ako 5 rokov. Architektúra, recenzie a testy grafických kariet sú presne to, čo ma posledné dva roky živí a čo stalo neoddeliteľnou súčasťou môjho pracovného života na GPUreport.cz. Ako programátor som tiež autorom niekoľkých nástrojov na analýzu snímkovej frekvencie grafických kariet, z ktorých asi najznámejší FLAT (Frame Latency Analytics Tool) je hojne využívaný na celom svete.


Vytlačiť
P-DC1-WEB16
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií