Počas Veľkonočných sviatkov 29.3. a 31.3. je otvorený iba AlzaDrive v Senci. Na Veľkonočný pondelok 1.4. sú uzavreté všetky predajne vrátane AlzaDrive, stále však môžete využiť doručenie do našich AlzaBoxov.

mini AD Gaming mini AD gaming

Prince of Persia (ŠPEKULÁCIE) – Blíži sa diel z temného Babylonu?

Zobraziť katalóg

Článok

Aktualizované

Rok 2020 sa zatiaľ profiluje ako rok odkladov, pretože si musíme dlhšie počkať na Cyberpunk 2077, Final Fantasy VII, Marvel's Avenger alebo Dying Light 2. Pre mnohých sa však môže tiež stať rokom planých nádejí, divokých špekulácií a prekvapení, ktoré sa môžu spájať s oznámením nových hier alebo s pripravovanou novou generáciou konzol. Do všetkých týchto kategórií by sa mohol zaradiť nový diel série Prince of Persia, o ktorom sa začína šuškať v zákulisí.

Špekulácie

Prince of Persia; screenshot: Dark Babylon

• Žáner: Akčná adventúra • Multiplayer: ? • Vývojár: Ubisoft • Vydavateľ: Ubisoft • Platformy a Dátum vydania: (PC, PS4, Xbox One, PS5, Xbox Series X)? • Čeština: ?


Prehliadka Babylonu v sprievode perzského princa

• Špekulácie: 21. 1. 2020 • Autor: Jakub Němec

Prince of Persia patrí k ikonickým hrám, ktoré utvárali herný priemysel. Keď v roku 1989 Jordan Mechner fotil svojho brata pri skákaní, aby tak mohol prepožičať tento pohyb postave princa, ktorý sa musí cez rad nástrah dostať v nekompromisnom časovom limite do komnát princeznej, asi netušil, ako prelomový počin práve tvorí. Od tej doby sa hrdina s perzskými koreňmi dočkal niekoľkých ďalších pokračovaní a tiež vlastného filmu (o ktorom je asi lepšie mlčať). Naposledy sme sa s ním mohli stretnúť v graficky výraznom spracovaní z roku 2008 (Prince of Persia) alebo v Zabudnutých pieskoch (The Forgotten Sands) v roku 2010, takže je najvyšší čas oprášiť jeho odkaz a pribehnúť s ďalším dielom.

Prince of Persia 2008; screenshot: cover Prince of Persie Frgotten Sands; screenshot: cover
Posledné dva diely série Prince of Persia nepriniesli spoločnosti Ubisoft vytúžený úspech, takže je podľa špekulácií možné, že na ne nový diel Dark Babylon nadväzovať nebude.

Aspoň to tvrdia dvaja používatelia Redditu prinášajúci „zaručene pravé“ informácie z ústredia Ubisoftu. Ako prvý s únikom pikantných noviniek prišiel používateľ DanielBryan_2, ktorý tvrdil, že na uzavretej konferencii Ubisoftu v Belehrade sa predstavil päťdesiatsekundový trailer na nový projekt Prince of Persia, ktorý bude plne odhalený vedľa Assassin's Creed Ragnarok v rámci udalosti spojené s konzolou PlayStation (že by odhalenie piatej generácie PS?). Ďalej sa Daniel rozpísal o tom, že Prince of Persia by mal v lineárne pojatom rozprávaní nadväzovať na príbeh The Two Thrones a ďalej ho rozvíjať pomocou nových elementov.

V podobnom duchu sa nesie aj novší príspevok používateľa DonataAndrea, ktorý je ešte podrobnejší. Počas akcie PlayStation Meeting konanej vo februári by podľa neho mal byť predstavený titul Prince of Persia: Dark Babylon, ktorý voľne pokračuje v príbehu z The Two Thrones. V koži staršieho princa by sme mali zápasiť so svojím temným alteregom z inej časovej osi v dystopickej verzii starovekého Babylonu. Medzi nové mechaniky by malo patriť obmieňanie brnenia podobne ako v God of War, z ktorého si vraj nový diel dobrodružstiev perzského princa berie veľkú inšpiráciu. Dark Babylon by mal vyjsť ako medzigeneračný titul na začiatku roka 2021, ale zrejme by sa mal dostať aj na PC.

Prince of Persia Sands of Time; wallpaper: cover Prince of Persia Warrior Within; wallpaper: cover Prince of Persia The Two Thrones; wallpaper: cover
Moderná trilógia Prince of Persia ukázala, ako sa z obyčajného bojovníka v priebehu dvoch dielov stal bojovník prenasledovaný vnútornými démonmi. Práve na ňu by mal diel Dark Babylon nadväzovať.

Na každej fáme, pravdy trochu?

Priznajme si, že podobne sebaistých informácií a špekulácií sme počas posledných rokov počuli tony a len máloktoré z nich sa stali skutočnosťou. Veď aj Half-Life 3 stále neprišiel, aj keď sa objavila Alyx. Ale stále sa môžeme myšlienkou na nový príbeh Prince of Persia zaoberať, pustiť uzdu fantázii a fabulovať, čo nové by mohol priniesť. Tvorcom by sme sa nemohli čudovať, keby túto slávnu značku chceli priviesť k životu. Zmysel by dávala tiež nadväznosť na pomerne dobre prijatú trilógiu, pretože graficky ľúbezný spin-off z roku 2008 je natoľko svojrázny, že pokračovanie by zrejme bolo len odvarom toho istého, a diel The Forgotten Sands bol prijatý skôr vlažne.

Trilógia a predovšetkým jej zavŕšenie v The Two Thrones by ponúkalo zaujímavé výklady s princovým temným alteregom, pretože psychologická rovina hrdinov je práve v kurze. Môže byť názov Dark Babylon alegóriou na súboj s jeho záporáckým Ja a Babylon by potom symbolizoval bludisko a zákruty jeho mysle? Možno už zaobchádzam do veľkého extrému, pretože Prince of Persia sa vždy snažil byť skôr mainstreamovou sériou, takže by sa tvorcovia mohli oprieť o „obyčajné“ prekliatie znepriateleného čarodejníka, ktorý by na perzského monarchu uvalil nejakú krutú kliatbu (to by asi nebolo žiadne prekvapenie). V každom prípade, situáciu okolo možného pokračovania Prince of Persia budeme sledovať a pri akejkoľvek zmene vás budeme obratom informovať.

Prince of Persia Frgotten Sands; screenshot: portál
Kam sa vydajú kroky série Prince of Persia? Dúfajme, že na naše herné stroje!

Ako poznámku na záver si skrývam fakt, že prvý príspevok na Reddite sa zmieňuje aj o toľko očakávanom pokračovaní špiónskej série Splinter Cell, o ktorej tvrdí, že by malo nadväzovať na posledný diel Blacklist. V redakcii by sme Sama Fishera radi videli opäť v akcii, ale naša nádej pomaly hasne, pretože druhý príspevok od používateľa Donato_Andrea nasadenie agenta Third Echelon zase posiela k ľadu. Uvidíme teda, čo prinesie február.

• Zdroje: Reddit (DanielBryan_2, Donato_Andrea)

i Mohlo by vás zaujímať
iPozrite sa na všetky články z hernej sekcie. Ďalšie novinky zo sveta hier, esportu a technológií nájdete na facebooku a instagrame Alza Gaming.
Vytlačiť
P-DC1-WEB01
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií