Ospravedlňujeme sa, ale z technických príčin sa momentálne na našich pobočkách môže vyzdvihnutie objednávky časovo predĺžiť. Na oprave usilovne pracujeme. Ďakujeme za pochopenie.

PET AD homeoffice

Kancelárske stoličky Antares Tennessee a Antares MIJA (RECENZIA)

Zobraziť katalóg

Recenzia

Aktualizované

Na stoličke pred počítačom trávi väčšina z nás viac času než kdekoľvek inde. Kancelárske stoličky Antares sľubujú maximálne pohodlie a minimalizáciu negatívnych dopadov dlhodobého sedenia na zdravie. V dnešnej recenzii sme si preto posvietili na dva populárne produkty jedného z najväčších výrobcov kancelárskych stoličiek v Českej republike – Antares MIJA a Antares Tennessee. V čom sa tieto stoličky líšia a ktorá je pre vás tá pravá?

Antares MIJA a Antares Tennessee (RECENZIA) – OBSAH

  1. Recenzia Antares MIJA a Antares Tennessee: parametre a cena
  2. Kancelárska stolička s hojdacou mechanikou Antares Tennessee
  3. Zdravé sedenie v kancelárii so stoličkami Antares MIJA
  4. Zhrnutie: ktorá z kancelárskych stoličiek Antares je pre vás tá pravá?

Recenzia Antares MIJA a Antares Tennessee: parametre a cena

Najpodstatnejším rozdielom medzi oboma testovanými stoličkami je mechanika konštrukcie. Kým lacnejší model Antares Tennessee vsádza na jednoduchú hojdaciu mechaniku, drahšia Antares MIJA disponuje pokrokovejšou synchrónnou mechanikou vhodnou na každodenné dlhodobé sedenie. Prehľadné porovnanie všetkých kľúčových vlastností kancelárskych stoličiek Antares MIJA a Antares Tennessee nájdete v tabuľke pod odsekom.

Model Antares Tennessee Antares MIJA
Mechanika Hojdacia Synchrónna
Farba sivá čierná
Sedák klasický klasický
Bedrová podpera
Opierka hlavy
Podrúčky pevné nastaviteľné
Nastaviteľná výška sedáka
Nastaviteľná výška operadla
Nastaviteľná výška podrúčky
Poťahy textilné, sieťovinové, syntetická koža textilné, sieťovinové
Materiál kríža/nôh kov (chromovaný) nylon spevnený skleným vláknom
Nosnosť 120 kg 120 kg
Kolieska na mäkké povrchy univerzálne
Priemer koliesok 50 mm 60 mm
Cena 52 167

* Ceny aktuálne k 25. 2. 2020

i

Nie ste si istí, prečo sú niektoré z uvedených parametrov pri výbere kancelárskej stoličky dôležité? Pokúsime sa vám to objasniť v našom článku Ako vybrať kancelársku stoličku či v prehľadnom Slovníku pojmov (Stoličky a kreslá).

Kancelárske kreslo s hojdacou mechanikou Antares Tennessee

Kancelárske kreslo Antares Tennessee sa vyznačuje hojdacím mechanizmom, ktorý udržuje uhol medzi sedadlom a operadlom a celkovým naklápaním znižuje tlak na platničky v driekovej časti chrbtice. Celé kreslo sa dokáže prispôsobiť vašej hmotnosti tak, že nastavíte silu protiváhy, ktorá určuje, aká vysoká sila je potrebná na požadované kolísanie. Hojdací mechanizmus možno zablokovať v jednej základnej pozícii alebo v ideálnom prípade (pri správnom nastavení) je možné ho ponechať úplne odblokovaný.

Antares; kancelárská stolička; Tennessee Antares; kancelárska stolička; Tennessee
Recenzia – pohľad na kancelárske kreslo Antares Tennessee čierna.

Súčasťou kancelárskeho kresla Antares Tennessee je ďalej fixná, nenastaviteľná podrúčka na oporu predlaktia a vysoko priedušné operadlo. Základ tvorí pevná, oceľová (chrómovaná) konštrukcia stojaca na plastových kolieskach s priemerom 50 mm, ktoré sú určené pre mäkké povrchy. Čo sa týka použitých materiálov, model Tennessee je potiahnutý látkou zo 100 % polyesteru s odolnosťou voči odreniu 22 000 cyklov Martindale v kombinácii so syntetickou kožou na báze PVC. Sieťovina je vyrobená takisto zo 100 % polyesteru, avšak s odolnosťou voči odreniu 30 000 cyklov Martindale.

Celkové hodnotenie kancelárskeho kresla Antares Tennessee

Kreslo Antares Tennessee láka predovšetkým na vynikajúci pomer cena/výkon. Za priaznivú cenu získate ľahkú kreslo s nenápadným, avšak elegantným dizajnom, ktoré takmer určite uspokojí drvivú väčšinu bežných, nenáročných používateľov. V sparných letných dňoch potom oceníte naozaj vzdušné sieťované operadlo. Najviac nás sklamali pevné, neprispôsobivé podrúčky a tiež opierka hlavy, ktorá je vo svojej podstate len hornou časťou operadla pokrytou odlišným materiálom.

Plusy

  • Priaznivá cena
  • Dizajn vhodný do domácej aj firemnej kancelárie
  • Vzdušné sieťované operadlo
  • Nízka hmotnosť a jednoduchá manipulácia

Mínusy

  • Pevné podrúčky
  • Sieťovina na sedáku sťažuje jeho čistenie a drží sa v ňom prach
  • Opierka hlavy je skôr len horná časť operadla pokrytá syntetickou kožou a nemožno ju prispôsobiť sedu
  • Kreslo nie je vzhľadom na blokovú mechaniku vhodné na každodenné dlhodobé sedenie

Zdravé sedenie v kancelárii so stoličkami Antares MIJA

Stolička Anteres MIJA disponuje v porovnaní s Antares Tennessee sofistikovanejšou synchrónnou mechanikou, ktorá umožňuje zdravé a ergonomické sedenie. Zásluhou synchrónneho mechanizmu je model MIJA schopný takzvaného dynamického nakláňania – plynulou zmenou uhla sedadla a operadla prispieva k uvoľneniu statického napätia svalov v oblasti chrbtice. Ďalšou výhodou je, že tento mechanizmus je možné zablokovať v ľubovoľnej pozícii a zároveň sa rovnako ako v prípade Tennessee plne prispôsobí vašej telesnej hmotnosti.

Antares; kancelárska stolička; MIJA Antares; kancelárska stolička; MIJA
Recenzia – pohľad na kancelársku stoličku Antares MIJA sivá.

Model Antares MIJA je vybavený výškovo nastaviteľnými opierkami s mäkkou polyuretánovou plochou. Nastaviteľnosť výšky lakťových opierok zmieňujeme zámerne preto, že pri správnom nastavení možno minimalizovať napätie svalov predlaktia. Ďalšia pokročilá možnosť prispôsobenia stoličky MIJA tkvie v nastavení výšky operadla. Systém up-down vertikálneho nastavenia (bez ovládacích prvkov) sa stará o to, aby sa bedrová opierka spolu s operadlom nachádzala v optimálnej polohe zaisťujúcej podporu prirodzeného zakrivenia bedrovej chrbtice. Súčasťou operadla je tiež čalúnená opierka hlavy, vďaka ktorej sa celková výška operadla pohybuje medzi 72 a 78,5 cm.

i Mohlo by vás zaujímať:

Bázu kancelárskych stoličiek Antares MIJA tvorí nylonový kríž spevnený skleným vláknom a univerzálne plastové kolieska s priemerom 60 mm. Poťahová látka je vyrobená zo 100 % polyesteru s odolnosťou voči odreniu 40 000 cyklov Martindale a sieťovina je totožná s tou pri modeli Tennessee, teda taktiež zo 100 % polyesteru s odolnosťou voči odreniu 30 000 cyklov Martindale.

Celkové hodnotenie kancelárskej stoličky Antares MIJA

Ako hlavné prednosti kancelárskej stoličky Antares MIJA volíme ľahko nastaviteľný sklon a priedušnosť operadla a tiež možnosť jeho uzamknutia v ľubovoľnej polohe. Hoci celkovo sú možnosti prispôsobenia stoličky výrazne lepšie ako pri modeli Tennessee, ocenili by sme doladenie niektorých detailov. Napríklad možnosť nastaviť podperu hlavy, lepšie nastavenie výšky operadla či o niečo pohodlnejšie podrúčky by sedenie určite povzniesli na ešte vyššiu úroveň. Stále ale platí, že pre väčšinu postáv ponúkne stolička Antares MIJA dlhodobo pohodlné, zdravé a ergonomické sedenie. Navyše vďaka neutrálnemu vzhľadu zapadne ako do kancelárie, tak aj do vašej domácej pracovne.

Plusy

  • Priedušné sieťované operadlo s bedrovou opierkou
  • Nastaviteľný sklon operadla a možnosť jeho uzamknutia
  • Pohodlný sedák s príjemným látkovým poťahom
  • Nastaviteľná výška podrúčiek
  • Dobrá pohyblivosť koliesok
  • Sympaticky neutrálny vzhľad
  • Jednoduchá montáž

Mínusy

  • Obmedzená možnosť prispôsobenia výšky operadla
  • Neprispôsobiteľný podhlavník
  • Napriek mäkčenému plastu sú podrúčky tvrdé
  • Sedák sa ľahko zašpiní
  • Vzhľadom na nedostatočné možnosti prispôsobenia môže byť po dlhšom čase sedenie nepohodlné

Zhrnutie: ktorá zo stoličiek Antares je pre vás tá pravá?

Už samotná cena značne napovedá, pre koho je aký model určený. Kým lacnejšia Antares Tennessee je vzhľadom na povahu hojdacej mechaniky a menším možnostiam prispôsobenia vhodná skôr na kratšie sedenie, Antares MIJA dokáže väčšinu z nás udržať v maximálnom pohodlí (v kancelárii, doma pri počítači) pokojne aj celý deň. Zásluhou oveľa väčších možností prispôsobenia a prepracovanejšej konštrukcie uspokojí stolička MIJA bez väčších problémov aj náročnejšie postavy.

Denisa Ptaszková

Denisa Ptaszková

Volám sa Denisa Ptaszková a v Alze zastávam pozíciu Business Unit manažérky. Som tiež vedúci segmentovky Kancelárskeho vybavenia, a tak mi je zdravé sedenie blízke nielen z pozície používateľa, ale aj nákupcu. Verím tomu, že zdravé sedenie je spolu s pohodlím základným kameňom pre spokojnosť každého pracovného aj voľného dňa. Aj preto chcem v našom segmente ponúkať len tie najpreverenejšie produkty, napríklad na stoličke Antares Tennessee som sedela niekoľko rokov.

4,2 68×
ANTARES Mister
Kancelárske kreslo s hojdacou mechanikou a s aretáciou, bedrová a hlavová opierka, kovová a otočná konštrukcia, materiály poťahu: textil, sieťovina a syntetická koža, plastové kolieska na mäkké povrchy, čierna farba, nosnosť 120kg
68,20 €
Na sklade > 5 ks
Objednávací kód: ARS013f
Vytlačiť
P-DC1-WEB13
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií