PET AD homeoffice

Sony Xperia 10 III má potenciál zamiešať kartami v strednej triede

Zobraziť katalóg

Sponzorovaný článok

• Autor: Redakcia

Okrem telefónov Xperia 1 III a Xperia 5 III, ktoré oba mieria do vyšších cenových poschodí, predstavila japonská spoločnosť Sony novinku, ktorá bude trochu vyčnievať medzi početnou konkurenciou v strednej triede. Volá sa Sony Xperia 10 III a mieri na tých, ktorí si potrpia na vysokú kvalitu v kompaktných rozmeroch. Čo nový mobilný telefón od tradičného japonského výrobcu ponúkne?

Sony Xperia 10 III

Sony Xperia 10 III sa chce presadiť v strednej triede

Nová Sony Xperia 10 III je razantným tohtoročným vstupom spoločnosti Sony, ktorá sa vždy skôr zameriavala na vyššiu triedu mobilných telefónov, do populárnej strednej triedy. Sem mieri celý rad mobilných telefónov a je tu už tak trochu tesno. Sony Xperia 10 III má ale rozhodne veľmi slušný potenciál na to, aby aj v tejto triede vyčnievala. Zaujme svojim jednoduchým dizajnom, výkonom aj nadštandardnou výbavou.

Sony Xperia 10 III poteší vysokou odolnosťou

Dizajn má veľmi blízko k predchádzajúcemu modelu Sony Xperia 10 II, len mierne – na 169 gramov – narástla hmotnosť a došlo k ľahkému posunu umiestneniu slúchadlového reproduktora smerom nahor. Telo nového telefónu je vyrobené zo skla, ale nie hocijakého. Prednú aj zadnú stranu chráni Corning Gorilla Glass 6. Celkovo je odolnosť mobilného telefónu certifikovaná na úroveň IP65/68. Xperia 10 III je tým pádom v podstate vodoodolná aj prachuvzdorná.

Metalický povrch novinky je vyrobený špeciálnou technológiou NCVM coating, ktorá nespôsobuje vodivosť zadného krytu a nebráni prestupu signálu. Za všetkých okolností je tak k dispozícii stabilný príjem. Nová Sony Xperia 10 III má navyše tvar úzkeho obdĺžnika, takže sa veľmi dobre drží. Sony Xperia 10 III

Displej Sony Xperia 10 III využíva technológie známe z televízorov Bravia

Mobilný telefón je skôr menší, zároveň je ale 6“ obrazovka s pomerom strán 21:9 rozhodne na každodenné používanie úplne dostatočná. Displej je osadený OLED panelom s Full HD rozlíšením. Sony v displeji využíva technológiu Triluminos, ktorú už vyskúšala vo svojich televízoroch Bravia. Obraz je priebežne optimalizovaný a výsledkom je vysoký kontrast a živé farby. Podporuje tiež HDR obsah. Plocha displeja je pritom jednoliata. Vďaka použitiu výraznejšieho horného a spodného rámčeka doň nezasahuje žiadny výrez alebo priestrel na selfie kameru. Tá je zručne ukrytá práve v hornom rámčeku.

Mobil je tak ideálny pre milovníkov sledovania filmov a seriálov. Aj na malom displeji telefónu si ich vychutnáte ako nikdy predtým. A to vrátane zvuku. Sony Xperia 10 III podporuje technológiu DSEE, ktorá pomocou umelej inteligencie zvyšuje kvalitu zvuku. Obľúbenú hudbu si užijete ako pomocou drôtových slúchadiel pripojených do 3,5 mm konektoru, tak bezdrôtovo.

Sony Xperia 10 III

Sony Xperia 10 III ponúkne fotografické režimy na rôzne situácie

Skrátka pochopiteľne neprídu ani fotografi. Pripravená je súprava troch fotoaparátov. Hlavný má rozlíšenie 12 Mpx, dopĺňa ho širokouhlý 8 Mpx snímač a 8 Mpx teleobjektív. Snímky pomáha podľa situácie optimalizovať umelá inteligencia a nájdeme tu napríklad špeciálnu funkciu na fotenie domácich maznáčikov bez rozmazania, portrétny režim, režim na fotenie jedla alebo špeciálny režim na fotenie vysoko kontrastných scén. Samozrejmosťou je natáčanie videí až do rozlíšenia 4K.

Podpora 5G v strednej triede? So Sony určite

Jadrom telefónu je chipset Snapdragon 690 5G. Ako už jeho názov napovedá, novinka ponúkne podporu 5G sietí. Pripojenie k sieťam pomáha riadiť funkcia Smart Connectivity, ktorá analyzuje signál WiFi a pripojí sa len k tým najkvalitnejším sieťam v okolí. Pokiaľ nenájde takú, prejde automaticky na „dáta“. Výkonovo určite nejde o nejaký cumlík, k procesoru treba prirátať tiež solídnu 6 GB RAM. Poradí si aj s náročnými aplikáciami, takže na nedostatok výkonu si s novou Xperiou rozhodne nemožno sťažovať.

Xperia 10 III sľubuje dlhú životnosť batérie

Dostatok energie na všetky činnosti dodá batéria s kapacitou 4 500 mAh s funkciou adaptívneho nabíjania, ktorá bráni prebíjaniu aj preťažovaniu batérie. Vďaka tomu má batéria podstatne vyššiu životnosť, než je bežné. Výrobca sľubuje, že aj po troch rokoch používania bude batéria v podstate ako nová. Tá bez problémov zvládne celodenné používanie, šťavu jej potom bleskovo doplní 30 W nabíjačka.

Sony Xperia 10 III

Parametre Sony Xperia 10 III prehľadne

V nasledujúcej tabuľke nájdete súhrn všetkých zásadných parametrov očakávaného telefónu.

Parametre / Model Sony Xperia 10 III
Displej 6“ (21: 9)
2 520 × 1 080 px, 457 ppi
OLED
Zadné fotoaparáty hlavný: 12 Mpx, f/1,8, 4K video s 30 fps, Full HD s 30 fps
širokouhlý: 8 Mpx, f/2,4
teleobjektív: 8 Mpx, f/2,2
blesk
Predný fotoaparát 8 Mpx, f/2,0, Full HD video s 30 fps
Čipset Qualcomm Snapdragon 690, 8-jadrový
GPU Adreno 619
RAM 6 GB
Interné úložisko 128 GB, microSDXC
Operačný systém Android 11
Podpora sietí 5G
Akumulátor 4 500 mAh
rýchlonabíjanie / bezdr. nabíjanie: 30 W / -
USB-C
3,5 mm jack
Stupeň krytia odolný proti ponoreniu do vody
Audio stereo
Rozmery 154 × 68 × 8,3 mm
Hmotnosť 169 g
Cena 428,90 EUR

Sony Xperia 10 III: cena a dostupnosť

Štart predaja telefónu Sony Xperia 10 III je naplánovaný na 14. júna za cenu 428,90 €. Od 17. mája do 6. júna si ho môžete predobjednať. Xperia 10 III bude k dispozícii v čiernej, bielej a modrej farbe.

i Mohlo by vás zaujímať

Sony sa chce so svojou novinkou Sony Xperia 10 III vtesnať do veľmi plného segmentu strednej triedy. V každom prípade ale má čím zaujať. Novinka rozhodne nie je tuctovým predstaviteľom tohto výseku trhu s mobilnými telefónmi. Boduje predovšetkým striedmym vzhľadom a vysokou odolnosťou, ale aj výbavou, ktorá nesklame.

Vytlačiť
P-DC1-WEB11
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií