Emise pro AP+ v app - všechny segmenty Emise pro AP+ v app - všechny segmenty

Intel Core i7-3820

Zobraziť katalóg
Intel Core i7-3820
4,8 45 hodnotení
Procesor Quad-Core, 3.60GHz (130W), TurboBoost 3.80GHz, 10MB L3 cache, socket 2011, BOX (Sandy Bridge-E) bez chladiča
Kód:  BO532c Produktové číslo:  BX80619I73820

Nevyhovujú vám alternatívy? Vyberajte z celej ponuky

Intel Core i7-3820

Procesor Intel Core i7-3820 je optimálnou voľbou pre užívateľov hladní po najvyššom možnom výkone za dostupnú cenu. Oproti predchádzajúcej generácii bol u rady Sandy Bridge-E výrazne navýšený celkový výpočtový výkon a maximálnu hernú výkonnosť narástla do neočakávane skvelých hodnôt. Na zlepšenie sa podpísala najmä spolupráca s úplne novou čipovou sadou Intel X79 , A presunutie PCI Express zbernice priamo do procesora, ktoré odstráni obmedzenia počtom PCI Expres liniek u riešení s niekoľkými grafickými kartami. K dispozícii bude 40 procesorom konfigurovateľných liniek v režime 2x16 a 1x8, 1x16 a 3x8, alebo 1x16 a 2x8 + 2x4. Masívne priepustnosť podporuje štvorica jadier s technológiou hyper-threading pre simultánne spracovanie až ôsmich vlákien súčasne.

Prístup k dátam potom výrazne uľahčuje extrémne rýchla pamäť cache o veľkosti 10 MB , Ktorá poskytuje procesorovým jadrám dostatok času pre okamžitú odpoveď všetkým aplikáciám. Rad Sandy Bridge-E taktiež ponúkne ako vôbec prvý štvorkanálový radič pamäte s gigantickou maximálnou priepustnosťou 51,2 GB/s (s plnohodnotnou štvorkanálový podporou pamätí na frekvencii 1600 MHz). V kombinácii s efektívnymi algoritmami procesoru pamäťového radiča procesora sa navyše môžete tešiť na nevídane nízku latenciu, zaisťujúci úžasný výkon akokoľvek dátovo náročným aplikáciám.

Podľa nezávislého merania hodnotiaceho programu 3DMark posunula rad Sandy Bridge-E oproti predchádzajúcej generácii herný výkon až o 34%. Program Sandra 2011 navyše odhalil až o 102% zlepšenie pamäťovej výkonnosti. Užívateľov pracujúcich s grafikou a videom potom poteší až o 20% výkonnejšie editácia videa (Adobe Premiere Pro CS5) či 3D renderingu od 14% (Cinebench 11.5). To všetko pri veľmi príjemné obstarávacej cene, ktorá ani nedáva poznať, že sa jedná o tú najlepšiu nastupujúcej rad procesorov.

Intel Core i7-3820 je vybavený technológiou Turbo Boost druhej generácie, vďaka ktorej umožní automaticky bežať jadrám rýchlejšie, než ho ich základné frekvencie. Technológie Intel Turbo Boost 2.0 je aktivovaná v okamihoch, keď operačný systém (OS) žiada najvyšší výkon stavu procesora (P0). Maximálna frekvencia je závislá na počte aktívnych jadier. Dĺžka obdobia, ktorú procesor strávi v takto pretaktovaní stavu, potom závisí na vyťaženie a operačnom prostredí. Horná hranica frekvencia je stanovená pomocou dosiahnutie limitnej úrovne štvorica ukazovateľov (počet aktívnych jadier, prúdový odber, spotreba energie, teplota procesora). Ak procesor operuje pod týmito limitmi a systém vyžaduje vyššiu výkonnosť, nastáva automatické pretaktovanie bez potreby akéhokoľvek zásahu užívateľa. Vďaka využitiu pokročilých algoritmov je uvedený systém maximálne bezpečný, aj keď krátkodobo operuje nad hranicou značené menovité spotreby (TDP). Pretaktovanie sa samozrejme realizuje v nižšej miere pri vyťažení troch až štyroch jadier a maximálne pri vyťažení jedného či dvojice.

Procesor obsahuje novú inštrukčnú sadu šifrovacieho algoritmu AES pod názvom AES-NI . Tá sa skladá zo šestice inštrukcií, ktoré vykonávajú niektoré výpočtovo náročné časti algoritmu AES. Uvedené inštrukcie sú tak vykonávané pri oveľa menšom počte procesorových cyklov, než pri tradičnom softvérovom riešení. Štyri z nových inštrukcií sú určené pre urýchlenie šifrovanie/dešifrovanie a dva pre proces tvorby šifrovacích kľúčov. Z ďalších významných technológií treba menovať inštrukčnú sadu Intel AVX , Ktorá zaisťuje optimalizovanú správu dát často využívaných aplikácií, napríklad pre spracovanie fotografií, zvuku/videa, vedecké simulácie, finančné analýzy či 3D modelovanie. Technológie Intel HD Boost zase zastrešuje komplexné SSE4 inštrukčnú sadu, ktorá významne zrýchľuje spracovanie celého radu multimediálnych a výkonovo náročných aplikácií. Zabudnúť nesmieme ani na vysoko pokročilú podporu hardvérovej virtualizácie .

Parametre a špecifikácia

Rad procesora
Intel Core i7 Hotovo!
Socket
Intel 2011 Hotovo!
Modelové označenie
Intel Core i7-3820 Hotovo!
Kódový názov procesora
Sandy Bridge Hotovo!
Frekvencia procesora
3,6 GHz (3,6 GHz) Hotovo!

Rad

Rad procesora
Intel Core i7 Hotovo!
Socket
Intel 2011 Hotovo!
Modelové označenie
Intel Core i7-3820 Hotovo!
Kódový názov procesora
Sandy Bridge Hotovo!

Frekvencia

Frekvencia procesora
3,6 GHz (3,6 GHz) Hotovo!
Maximálna frekvencia (OC)
3,8 GHz (3 800 MHz) Hotovo!

Rozhranie

Funkcie
Automatické pretaktovanie, Virtualizácia, HyperThreading Hotovo!
TDP
130 W Hotovo!
Výrobné technológie
32 nm Hotovo!
Viac parametrov

Spoločnosť Intel naozaj nie je potrebné predstavovať. Práve aj vďaka tejto stálici vo svete IT dnes môžeme pracovať s modernými zariadeniami s obrovským výkonom. Intel Corporation je najväčším svetovým výrobcom polovodičových obvodov a ďalších súvisiacich zariadení. Produkty ďalších spoločností mohli uzrieť svetlo sveta len vďaka práci inžinierov z presláveného Sillicon Valley.

Intel Corporation zamestnáva na celom svete viac ako 96 500 zamestnancov a patrí k najväčším a najbohatším spoločnostiam sveta. Po desiatky rokov bolo sloganom spoločnosti jednoduché „Intel Inside“, ktoré od roku 2005 nahradilo dynamickejšie „Leap ahead“ (skok dopredu). Obe tieto mottá celkom určite platia pre všetky zariadenia, ktoré sa môžu pochváliť osadením komponentmi Intel.

Poznámka:

Tento výrobok nie je samostatne funkčným celkom a môže vyžadovať odbornú montáž.

Technické špecifikácie sa môžu zmeniť bez výslovného upozornenia. Obrázky majú iba informatívny charakter.

V diskusii zatiaľ nie sú žiadne príspevky.
Príslušenstvo pre Intel Core i7-3820 Chcete doručit zboží do Česka? Prohlédněte si Intel Core i7-3820. Für Versand nach Deutschland, besuchen Sie bitte Intel Core i7-3820. Für Versand nach Österreich, besuchen Sie bitte Intel Core i7-3820. Magyarországra történő kiszállításért tekintse meg ezt a termékoldalt: Intel Core i7-3820.
P-DC1-WEB04
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií