Emise pro AP+ v app - všechny segmenty Emise pro AP+ v app - všechny segmenty

Intel Core i7-980X Extreme

Zobraziť katalóg
Intel Core i7-980X Extreme
Procesor Six-Core, 3.33GHz, 1x 6,4GT/s QPI, 12MB L3 cache, socket 1366, BOX (Westmere, Gulftown)
Kód:  BO409m Produktové číslo:  BX80613I7980X
Intel Core i7-980X Extreme Predaj skončil

Intel Core i7-980X Extreme

Špičkový šestijádrový procesor z rodiny procesorov INTEL i7 EXTREME, ktorá je známa aj pod kódovým označením Nehalem. Vyrábaný je pokrokovým 32nm procesom a osadzuje sa do najmodernejšie pätice Socket 1366. Využitie nájde vo veľmi výkonných pracovných, alebo herných zostavách.

Nehalem je kódové označenie pre mikroarchiterkturu procesorov, ktorú vyvinul Intel. Nehalem je priamym nástupcom súčasnej mikroarchitektúry Core. Jedná sa o najvýznamnejšie zmeny x86 architektúry od doby vydania Pentia Pro v roku 1995. Nehalem je vysoko škálovateľný s rôznymi komponenty pre rôzne úlohy.

Prevratnou novinkou je technológia Intel QuickPath Interconnect (QPI), ktorá nahrádza zastaranou FSB. Zatiaľ čo u FSB sú jednotlivé komponenty "navěšené na jednej zbernici, u QPI sú pripojené priamo. Vďaka tomu budú dáta prenášané najkratšou možnou cestou. Priepustnosť existujúcej FSB s frekvenciou 1600 MHz činí 12,8 GB/s, QPI zvládne 25,6 GB/s.

Veľmi zaujímavá je aj technológia Intel Turbo Boost, ktorá umožní přetaktování vyťažených jadier, alebo naopak vypnutie využívaných. Přetaktování sa deje zmenou násobiče. Každé jadro má vlastný násobič, môže teda dôjsť k prípadu, keď dve jadrá budú vypnutá a zvyšná dve pobeží každej na inej frekvencii.

Ďalšie unikátne vlastností je výkonný integrovaný radič pamätí, ktorý disponuje veľmi dobrou priepustnosťou pamätí. Toho je docielené použitím Triple-channel režimu, ktorý využíva súčasného zapojenia troch pamäťových modulov typu DDR3. Vďaka tomu je priepustnosť až o 50% vyššia, než u štandardného Dual-channel režimu.

Hlavné vlastnosti:

-6 Jadier (nejedná sa teda o spojenie dvoch jadier pomocou FSB ako u technológie CORE)
-Hyperthreading (virtuálne zdvojnásobenie počtu jadier)
-Intel Turbo Boost (přetaktování vyťažených jadier, alebo naopak vypnutie využívaných)
-L3 cache 12 MB zdieľaná pre všetky jadrá
-Integrovaný trojkanálový radič pamätí DDR3 až do 1066 MHz
-Intel QuickPath Interconnect (výkonná zbernice pre komunikáciu s čipovou sadou)

Parametre a špecifikácie:
Typ: Intel Core i7 EXTREME 980X
Počet jadier: 6
Pracovná frekvencia: 3,33 GHz
Systémová zbernica: 1600 MHz
Jadro: Gulftown
Pätica: Socket 1366
Medzipamäť L1: 4 x 64 KB
Medzipamäť L2: 4 x 256 KB
Medzipamäť L3: 12 MB (spoločná)
Počet tranzistorov: 1,18 miliárd
Hustota integrácie: 32 nm
Tepelný výkon: 130 W
Podpora 64-bitových inštrukcií Intel 64 kompatibilný s AMD64 v procesoroch Athlon64


Upozornenie:
Pätica Socket 1366 si vyžaduje odbornú montáž! Na poškodenia spôsobené neodborným zaobchádzaním sa nevzťahuje záruka. Odporúčame nechať si zostaviť počítač naším servisným oddelením.

Spoločnosť Intel naozaj nie je potrebné predstavovať. Práve aj vďaka tejto stálici vo svete IT dnes môžeme pracovať s modernými zariadeniami s obrovským výkonom. Intel Corporation je najväčším svetovým výrobcom polovodičových obvodov a ďalších súvisiacich zariadení. Produkty ďalších spoločností mohli uzrieť svetlo sveta len vďaka práci inžinierov z presláveného Sillicon Valley.

Intel Corporation zamestnáva na celom svete viac ako 96 500 zamestnancov a patrí k najväčším a najbohatším spoločnostiam sveta. Po desiatky rokov bolo sloganom spoločnosti jednoduché „Intel Inside“, ktoré od roku 2005 nahradilo dynamickejšie „Leap ahead“ (skok dopredu). Obe tieto mottá celkom určite platia pre všetky zariadenia, ktoré sa môžu pochváliť osadením komponentmi Intel.

Technické špecifikácie sa môžu zmeniť bez výslovného upozornenia. Obrázky majú iba informatívny charakter.

V diskusii zatiaľ nie sú žiadne príspevky.
Príslušenstvo pre Intel Core i7-980X Extreme
Chcete doručit zboží do Česka? Prohlédněte si Intel Core i7-980X Extreme. Für Versand nach Deutschland, besuchen Sie bitte Intel Core i7-980X Extreme. Für Versand nach Österreich, besuchen Sie bitte Intel Core i7-980X Extreme. Magyarországra történő kiszállításért tekintse meg ezt a termékoldalt: Intel Core i7-980X Extreme.
P-DC1-WEB09
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií