Emise pro AP+ v app - všechny segmenty Emise pro AP+ v app - všechny segmenty

Intel Pentium G620

Zobraziť katalóg
Intel Pentium G620
4,4 10 hodnotení
Procesor Dual-Core, 2.60GHz (65W), Intel HD Graphics 2000 (850/1100MHz), 3MB L3 cache, socket 1155, BOX (Sandy Bridge)
Kód:  BO421b Produktové číslo:  BX80623G620 Stránky výrobcu

Nevyhovujú vám alternatívy? Vyberajte z celej ponuky

Intel Pentium G620

Dvojjadrový procesor využívajúci prednosti úplne novej architektúry Sandy Bridge.Procesor disponuje dvoma jadrami a zhodným počtom threadov čiže aplikačných vlákien.Každé jadro pracuje na frekvencii 2,6 GHz.Na výkon celého procesoru má nezanedbateľný vplyv L3 Cache pamäť, ktorá v prípade tohto modelu má veľkosť 3 MB.Využívanie procesora si vyžiada základnú dosku s novou päticou LGA 1155, kde maximálna tepelný výkon procesora (TDP) bude 65 W.Uvedený model patrí do základnej kategórie.Jeho nasadenie tak bude ideálna predovšetkým v kancelárskych zostavách s dôrazom na spoľahlivý chod v bežných aplikáciách pri nízkej spotrebe.

Najväčší pokrok v novej 32nm architektúre Sandy Bridge určite doznal integrovaný grafický subsystém Intel HD Graphics.Revolučná zmenou je presunutie grafického jadra priamo na čip s procesorovými jadrami.U predchádzajúceho radu procesorov Clarkdale/Arrandale bolo grafické jadro oddelené a spojené s procesorovými jadrami QPI zbernicou.Nový návrh "on-die" toto spojenie eliminuje, čo so sebou prináša neporovnateľne efektívnejšiu komunikáciu.Grafické jadro tak poskytne dvakrát vyšší výkon, ktorý je porovnateľný so samostatnými grafickými kartami nižšej triedy (napr.ATI Radeon HD 5450).Teraz tak budete mať možnosť si plynulo na nižšie nastavenie zahrať aj moderné hry, ktoré by pre predchádzajúcej generácii integrovanej grafiky boli tabu.S prepracovaným GPU ďalej prichádza integrovaná logika pre enkódování čiže prevedenie videa na iný formát, plný prístup do L3 Cache pamäte a tzvTurbo frekvencie, ktorá bola doteraz skloňovanie iba s jednotlivými jadrami procesora.Vďaka vlastnému napájanie je však možné nezávisle na CPU dočasne zvyšovať aj takty grafického jadra, a to až na 1100 MHz zo základných 850 MHz.

Pokrok v novej architektúre doznala aj inštrukčnú sada.Jej označenie je AVX (Advanced Vector Extension) a predstavuje nadstavbu posledná verzia sady SSE architektúry x86.Cestu vektorových registrov rozširuje z 128 na 256 bitov, čo oceníte predovšetkým v náročných výpočtoch s plávajúcou desatinnou čiarkou av ďalších aplikáciách, ktoré hojne využívajú šifrovacích algoritmov.Inovovaná inštrukčnú sada AVX je podporovaná iba u operačného systému Microsoft Windows 7 sa SP1 au súčasných Linuxových distribúcií.

Novo je súčasťou architektúry Sandy Bridge aj tzvSystem Agent, čo je vlastne ekvivalent Severného mostíka umiestnený priamo v CPU.Poskytne priamy prístup k 16 PCI Express 2.0 linkám, ktoré je možné rozdeliť na dve x8.Obsahuje prepracovaný 2kanálový radič DDR3 (až 1333 MHz) operačnej pamäte s podstatne zníženou latenciou a dvojnásobným počtom operácií za 1 cyklus, DMI rozhranie, Display Engine a jednotku riadenia spotreby PCU (Power Control Unit).

Posledná význačnou novinkou je zbernica Ring Bus, ktorá bola predtým vídaná iba u výkonných serverových procesorov.Ring Bus predstavuje spoločnú zbernicu pre každé z jadier, L3 Cache, grafické jadro a System Agent.Jej nasadenie sľubuje väčšiu šírku pásma idúce ruka v ruke s väčšími dátovými tokmi a nižšími prístupovými dobami (až o 1 tretinu).

Parametre a špecifikácia

Rad procesora
Intel Pentium Hotovo!
Socket
Intel 1155 Hotovo!
Modelové označenie
Intel Pentium G620 Hotovo!
Kódový názov procesora
Sandy Bridge Hotovo!
Frekvencia procesora
2,6 GHz (2,6 GHz) Hotovo!

Rad

Rad procesora
Intel Pentium Hotovo!
Socket
Intel 1155 Hotovo!
Modelové označenie
Intel Pentium G620 Hotovo!
Kódový názov procesora
Sandy Bridge Hotovo!

Frekvencia

Frekvencia procesora
2,6 GHz (2,6 GHz) Hotovo!
Maximálna frekvencia (OC)
2,6 GHz (2 600 MHz) Hotovo!

Integrovaná grafická karta

Typ integrovanej grafickej karty
Intel HD Graphics Hotovo!
Frekvencia
850 MHz Hotovo!

Rozhranie

Funkcie
Virtualizácia, Integrované GPU, Chladič v balení Hotovo!
TDP
65 W Hotovo!
Výrobné technológie
32 nm Hotovo!
L2 cache
0,5 MB Hotovo!
L3 cache
3 MB Hotovo!
Viac parametrov

Spoločnosť Intel naozaj nie je potrebné predstavovať. Práve aj vďaka tejto stálici vo svete IT dnes môžeme pracovať s modernými zariadeniami s obrovským výkonom. Intel Corporation je najväčším svetovým výrobcom polovodičových obvodov a ďalších súvisiacich zariadení. Produkty ďalších spoločností mohli uzrieť svetlo sveta len vďaka práci inžinierov z presláveného Sillicon Valley.

Intel Corporation zamestnáva na celom svete viac ako 96 500 zamestnancov a patrí k najväčším a najbohatším spoločnostiam sveta. Po desiatky rokov bolo sloganom spoločnosti jednoduché „Intel Inside“, ktoré od roku 2005 nahradilo dynamickejšie „Leap ahead“ (skok dopredu). Obe tieto mottá celkom určite platia pre všetky zariadenia, ktoré sa môžu pochváliť osadením komponentmi Intel.

Poznámka:

Tento výrobok nie je samostatne funkčným celkom a môže vyžadovať odbornú montáž.

Technické špecifikácie sa môžu zmeniť bez výslovného upozornenia. Obrázky majú iba informatívny charakter.

Dobry den, hledam CPU pro Motherboard AsRock H110 Pro BTC+. Je tento CPU kompatibilni prosim? Jelikoz v seznamu podporujicich CPU tohoto MB jsem nenasel. viz odkaz: Odkaz do neznáma Dekuji predem.

Zdravím, rád bych se zeptal jestli je nějaký rozdíl mezi socketem Intel 1155 a LGA 1155. Díky za odpověď

Diskusia a poradňa k Intel Pentium G620
Príslušenstvo pre Intel Pentium G620 Chcete doručit zboží do Česka? Prohlédněte si Intel Pentium G620. Für Versand nach Deutschland, besuchen Sie bitte Intel Pentium G620. Für Versand nach Österreich, besuchen Sie bitte Intel Pentium G620. Magyarországra történő kiszállításért tekintse meg ezt a termékoldalt: Intel Pentium G620.
P-DC1-WEB03
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií