Domáca pekáreň Sencor zaručí vždy dokonalé výsledky
Programy aj všetky funkcie ľahko nastavíte na ovládacom paneli umiestnenom pri prehľadnom prémiovom veľkom LCD displeji, zatiaľ čo vďaka veku s priezorom môžete sledovať proces pečenia. O dokonalú prípravu cesta sa postará hnetací hák, ktorý zaručí vždy optimálne výsledky. Vnútri pekárne na chlieb sa nachádza forma na pečenie, ktorá disponuje anti-adhezívnou úpravou. Súčasťou balenia je aj háčik na vybratie hnetacieho háku, odmerná šálka aj lyžica, ktoré vám uľahčia odmeriavanie surovín. Vďaka domácej pekárni SENCOR SBR 2000SS v luxusnom dizajne si budete môcť vychutnať vždy dokonale upečený domáci chlieb, báječné koláče či vynikajúce džemy.
Prehľad programov:
- 1 – BASIC BREAD (základné druhy chleba)
Tento program zahŕňa fázu miesenia, kysnutia a pečenia. Používa sa na pečenie bežných druhov chleba z bielej pšeničnej múky, ktorý môže byť dochutený rôznymi ingredienciami, ako sú bylinky a pod. - 2 – FRENCH BREAD (francúzsky chlieb)
Tento program zahŕňa fázu miesenia, kysnutia a pečenia, pričom fáza kysnutia je dlhšia, než pri základnom programe. Používa sa na pečenie tradičného francúzskeho bieleho chleba s nadýchanou striedkou a krehkou kôrkou. Chlieb francúzskeho typu odporúčame skonzumovať v deň upečenia. - 3 – WHOLE WHEAT BREAD (celozrnný chlieb)
Tento program zahŕňa fázu miesenia, kysnutia a pečenia. Používa sa na pečenie chleba z celozrnnej múky. Pri tomto programe neodporúčame používať funkciu odloženého štartu. Inak môže byť nepriaznivo ovplyvnená kvalita chleba. - 4 – SWEET BREAD (sladký chlieb)
Tento program zahŕňa fázu miesenia, kysnutia a pečenia. Používa sa na pečenie sladkého chleba s vyšším obsahom tuku a cukru a s prídavkom sušeného ovocia, orieškov, čokoládových vločiek, presladenej pomarančovej kôry a pod. - 5 – LOW SUGAR BREAD (chleba s nízkym obsahom cukru)
Tento program zahŕňa fázu miesenia, kysnutia a pečenia. Obsahuje menej cukru v porovnaní s bežným chlebom. - 6 – RICE BREAD (ryžový chlieb)
Tento program zahŕňa fázu miesenia, kysnutia a pečenia. Pomer proteínov a aminokyselín je vyšší ako pri bežnom chlebe. Ryžový chlieb je v porovnaní s bežným chlebom stráviteľnejší. - 7 – RICE FLOUR BREAD (chlieb z ryžovej múky)
Tento program zahŕňa fázu miesenia, kysnutia a pečenia. Veľkosť bochníka, farba aj chuť sú porovnateľné s bežným chlebom. - 8 – QUICK BREAD (rýchle pečenie)
Tento program zahŕňa fázu miesenia, kysnutia a pečenia. Zmes na prípravu chleba v programe QUICK sa skladá z kypriaceho prášku alebo jedlej sódy, ktoré sa aktivujú pri kontakte s tekutinou v teplom prostredí. - 9 – ITALIAN BREAD (taliansky chlieb)
Tento program zahŕňa fázu miesenia, kysnutia a pečenia. Chuť tohto chleba je jemnejšia a striedka je hutnejšia v porovnaní s bežným chlebom. - 10 – Gluten-FREE BREAD (bezlepkový chlieb)
Tento program zahŕňa fázu miesenia, kysnutia a pečenia. Kysnutie prebieha iba v jednej fáze a kvôli vysokému podielu vlhkosti je čas pečenia dlhší. - 11 – PIZZA DOUGH (cesto na pizzu)
Tento program zahŕňa fázu miesenia a kysnutia a je vhodný na prípravu cesta na pizzu. - 12 – ITALIAN DOUGH (talianske cesto)
Tento program zahŕňa fázu miesenia. Po dokončení vyberte cesto a vytvarujte do formy na pečenie. - 13 – DOUGH RISE (kysnutie cesta)
Tento program zahŕňa fázu miesenia a kysnutia. Po dokončení vyberte cesto a použite napr. na výrobu rožkov, chlebových hrčiek pod. - 14 – FERMENT/DEFROST (kvasenie/rozmrazovanie)
Pri tomto programe dochádza k ohrevu vnútorného priestoru pekárne pri nízkej teplote. Dobu ohrevu je potrebné nastaviť ručne. - 15 – YOGHURT (jogurt)
Pri tomto programe dochádza k ohrevu vnútorného priestoru pekárne pri nízkej teplote. Dobu ohrevu je potrebné nastaviť ručne. Tento program je vhodný na prípravu jogurtu. - 16 – Pickled vege (nakladaná zelenina)
Tento program je vhodný na prípravu nakladanej zeleniny. - 17 – DOUGH (cesto)
Tento program slúži na premiešanie a miesenie ingrediencií a následné kysnutie cesta napr. na pizzu, rožky a pod. Nezahŕňa fázu pečenia. - 18 – JAM (džem)
Tento program sa používa na prípravu ovocných marmelád a džemov. Marmelády a džemy varte v menších dávkach, pretože počas varenia nadobúdajú na objeme. Džem je lepkavý, a ak vytečie mimo nádobu na pečenie, veľmi ťažko sa odstraňuje. - 19 – BAKE (pečenie)
Tento program zahŕňa iba fázu pečenia a premení tak vašu pekáreň chleba v malú rúru na pečenie. Čas pečenia je možné nastaviť v rozmedzí 10 až 60 min. Používa sa na pečenie hotového cesta z obchodu alebo na dopečenie práve upečeného chleba, ak sa vám zdá jeho kôrka príliš svetlá. - 20 – Roast NUT (pražené orechy)
Pred vložením orechov sa uistite, že sú úplne čisté, aby ste znížili oter a možné poškodenie formy. - 21 – MEAT FLOSS (mäsové rezance)
- 22 – RICE VINEGAR (ryžový ocot)
Tento program je vhodný na prípravu ryžového octu. - 23 – CAKE (koláč)
Tento program zahŕňa fázu miesenia, kysnutia a pečenia. Používa sa na pečenie koláčov a sladkého pečiva pripraveného z cesta obsahujúceho kypriaci prášok do pečiva alebo jedlú sódu. - 24 – ITALIAN CAKE (taliansky koláč)
Tento program je vhodný na prípravu talianskych koláčov podľa osobných preferencií. - 25 – DIY (vlastný program)
Tento program umožňuje upraviť fázu miesenie, kysnutia, pečenia aj uchovania v teple podľa osobných preferencií a nastavenia uložiť do pamäte. Odporúčame však pred použitím tohto programu, aby ste sa úplne oboznámili s prípravou chleba v pekárni, prípadne program použili, až budete mať skúsenosti s jehoprípravou.
Rozmery:
33,5 × 36 × 27,5 cm
Príkon:
550 W
Farba:
Strieborná