Emise pro AP+ v app - všechny segmenty Nákupy pod palcom s aplikáciou Alza

24" EIZO ColorEdge CG247X

Zobraziť katalóg
24" EIZO ColorEdge CG247X
LCD monitor Full HD 1920 × 1200, IPS, 16:10, 10 ms, 60Hz, 10bit, 400 cd/m2, kontrast 1500:1, DisplayPort, DVI, HDMI 1.4, USB, nastaviteľná výška, antireflexný povrch displeja, pivot
Kód:  WL578d7 Produktové číslo:  CG247X Stránky výrobcu

Nevyhovujú vám alternatívy? Vyberajte z celej ponuky

24" EIZO ColorEdge CG247X

EIZO ColorEdge CG247X

Full HD LCD monitor EIZO ColorEdge CG247X

Model EIZO CG247X z prémiového radu „CG-X“ disponuje oproti ostatným modelom radu „CG“ (ColorGraphics) prekalibrovanými video režimami na tvorbu a prehrávanie HDR videa a navyše je EIZO ColorEdge CG247X vybavený aj veľmi presnou integrovanou kalibračnou sondou, ktorá umožňuje jednoduché overovanie presnosti zobrazovaných tlačových CMYK-dát podľa zvolených tlačových štandardov (napríklad FOGRA51 a podobne).

Dôležitým revolučným zlepšením je nový softvér ColorNavigator 7, ktorý v súčasnej dobe ako jediný softvér na svete umožňuje generovať ICC-profily monitora pre fotografické editory bez použitia kalibračnej sondy – jednoduchým výberom jedného z prednastavených obrazových režimov monitora EIZO ColorEdge CG247X pomocou tlačidla MODE umiestneného na ovládacej lište monitora. Samozrejmosťou je podpora širokej škály profesionálnych kalibračných sond: Konica Minolta, JETI, Creative Research, X-Rite a podobne na presné zladenie s integrovanou kalibračnou sondou. Podobne ako u ostatných modelov radu „CG“ je možné integrovanú kalibračnú sondu využiť na AUTOMATICKÚ pravidelnú kontrolu a korekciu prednastavených obrazových parametrov.

EIZO ColorEdge CG247X

EIZO ColorEdge CG247X má obrazovku s nízkym tepelným žiarením

V monitore EIZO ColorEdge CG247X bol použitý nízkoenergetický LCD panel s polomatnou povrchovou úpravou a s rozlíšením 1 920 × 1 200 px. Podsvetľovací systém tvoria farebné LED prvky s vysokou účinnosťou a teda malým tepelným vyžarovaním. Tzv. „studená“ obrazovka významne prispieva k nižšej únave zraku a zároveň vyššej životnosti monitora. Na riadenie jasu bola použitá technológia HiPWM, ktorá pulzmi s veľmi vysokou frekvenciou riadi svietivosť obrazovky monitora EIZO ColorEdge CG247X vo veľmi širokom rozmedzí jasu bez toho, aby dochádzalo k rozkmitaniu obrazu, ktorý tak pôsobí úplne dokonalým pokojným a čistým dojmom – podobne ako reprodukcia obrazu získaná odrazom svetla od papiera.

EIZO ColorEdge CG247X

Technológia FlickerFree a Blue-reduction

EIZO ColorEdge CG247X používa na riadenie jasu technológiu Hi_PWM, ktorá riadi svetelný tok LED prvkov podsvetľovacieho systému pulzne šírkovou moduláciou pracujúcou s vysokou frekvenciou rádovo desiatok kHz, takže nemôže dochádzať ku kmitaniu obrazu v prípade, že je svietivosť obrazovej plochy používateľom znížená.
Používateľ tiež môže vo večerných hodinách výrazne obmedziť modré spektrum vyžarované podsvetľovacím systémom monitora EIZO ColorEdge CG247X úpravou bieleho bodu monitora pod 5 000 K.

EIZO ColorEdge CG247X

EIZO ColorEdge CG247X využíva technológiu True Black

Obrazovka monitora EIZO ColorEdge CG247X je vybavená špeciálnou retardačnou vrstvou, ktorá uchováva podanie tmavých tónov bez ohľadu na uhol pohľadu a zároveň dokonale eliminuje tzv. „Glow Effect“ (sfarbenie tmavých tónov do určitého odtieňa pri bočnom pohľade na obrazovku), ktorý je inak pre IPS LCD panely typický.

EIZO ColorEdge CG247X

EIZO ColorEdge CG247X ponúka široký farebný rozsah

LCD panel monitora EIZO ColorEdge CG247X ponúka dostatočný farebný rozsah použitej obrazovky, ktorý zaručuje široké pokrytie najrozšírenejších RGB-štandardov: zo 100 % sRGB IEC61966-2.1, z 99 % Adobe RGB, z 98 % DCI-P3 a z 80 % REC2020. Farebný rozsah monitora EIZO ColorEdge CG247X pokrýva takmer úplne CMYK štandardy ISO-coated a US web-coated, takže sa tiež hodí na simuláciu tlačových dát na monitore (softproofing).
Široký farebný rozsah monitora EIZO ColorEdge CG247X je nastavený v továrenskom prednastavenom režime „Custom“, ktorý je dostupný ihneď po vybalení zo škatule bez nutnosti monitor kalibrovať. Používateľ tak môže na monitore ľahko zobraziť sýte červené tóny svojich RAW-fotografií dosiahnuteľné napríklad vo farebnom štandarde ProPhoto RGB bez toho, aby musel monitor na tento štandard nejako špeciálne kalibrovať.

EIZO ColorEdge CG247X má homogénny obraz vďaka technológii DUE (Digital Uniformity Equalizer)

Odchýlky jasu a farebnosti jednotlivých obrazových bodov spôsobujú tzv. „nehomogenitu“ obrazu, ktorá sa navyše mení podľa okolitej teploty, nastaveného jasu a bieleho bodu monitora. Dôsledkom je rôzne farebné podanie zobrazovaných fotografií umiestnených v rôznych častiach obrazovej plochy. Tento nedostatok definitívne rieši implementovaná technológia elektronickej korekcie jasových a farebných odchýlok jednotlivých pixelov (DUE = Digital Uniformity Equalizer). Technológia DUE zaručuje homogénnu úplnú väčšinu obrazovej plochy monitora (homogenita sa môže mierne zhoršovať iba až takmer pri samých okrajoch obrazovky, kde zvyčajne už nie je umiestnená upravovaná fotografia).

Nové zlepšené obrazové procesory EIZO-DUE navyše riešia homogenitu obrazovky nielen nezávislú na nastavenom jase monitore EIZO ColorEdge CG247X, ale aj na nastavenej farebnej teploty bieleho bodu.

EIZO ColorEdge CG247X

Kalibrácia monitora EIZO ColorEdge CG247X – čo je nové?

Zadarmo dostupný softvér EIZO ColorNavigator 7 umožňuje po novom pracovať s monitorom EIZO ColorEdge CG247X aj bez nutnosti monitor pri každej zmene hodnôt obrazových parametrov znova kalibrovať.

Režim bez kalibračnej sondy: 
Na pohodlné upravovanie a nastavovanie všetkých dôležitých obrazových parametrov prednastavených továrenských obrazových režimov monitora jednoduchým nastavením ich hodnôt, alebo vizuálnym porovnaním so „vzorovým“ monitorom, alebo tlačou.
Modifikovať je možné jas, biely bod, gama a gamut monitora.
Novou dôležitou vlastnosťou je skutočnosť, že pri každej modifikácii ľubovoľného obrazového parametra monitora je vždy automaticky vygenerovaný aj zodpovedajúci ICC-profil monitora – teda súbor, ktorý dnes pre správnu interpretáciu farebných fotografií potrebuje úplná väčšina fotografických editorov (Adobe PS/LR, Zoner štúdio, a podobne). Možnosť správneho zobrazenia farieb svojich fotografií bez nutnosti monitor kalibrovať pomocou kalibračnej sondy ocenia najmä fotografi/grafici, ktorí nemajú skúsenosti s kalibráciou monitora a ktorí využívajú monitor skôr príležitostne do 50 h/mes. a nepotrebujú ho teda často kontrolovať a vykonávať jeho rekalibráciu.

Režim s kalibračnou sondou:
Profesionálni používatelia, ktorí využívajú monitor bežne 200 a viac h/mes. potom naopak ocenia možnosť overovať všetky modifikované parametre monitora pomocou kalibračnej sondy – a teda ľahkú kalibráciu monitora na požadované obrazové parametre. Softvér ColorNavigator 7 potom okrem modifikácie už prednastavených obrazových režimov monitora umožňuje vytvárať aj vlastné špeciálne profily – napríklad s vlastným nastavením optimálneho kontrastu monitora a voliť optimálnu kalibráciu s požiadavkou na konštantný kontrast, alebo konštantný biely bod monitora v celom rozsahu vstupného videosignálu (nutné pre profesionálny softproofing).

Novinkou a jednoznačnou prednosťou oproti fotografickým monitorom iných výrobcov je u EIZO ColorEdge CG247X nový nastavovací/kalibračný softvér ColorNavigator 7 s technológiou umožňujúcou meniť základné obrazové parametre monitora prednastavených obrazových režimov monitora s AUTOMATICKÝM vygenerovaním zodpovedajúceho ICC-profilu monitora i bez kalibračnej sondy. Niektorí používatelia tiež ocenia, že nastavovací/kalibračný program ColorNavigator 7 umožňuje teraz už komunikovať aj po česky. Česká lokalizácia je ľahko prístupná po stiahnutí príslušného „jazykového“ súboru.

EIZO ColorEdge CG247X podporuje 30-bitový prenos fotografických dát

Fotografické Raw-formáty pracujú typicky so 14, alebo 16-bitovú presnosťou a po ich prevode do 16-bitových fotografických RGB-formátov TIFF, PNG a ďalších je ich možné potom ďalej upraviť do 10-bitového formátu (3× 10 bit RGB) a poslať ich pomocou grafickej karty na vstup monitora EIZO ColorEdge CG247X. Ak monitor dokáže spracovávať dáta s 10-bitovou farebnou hĺbkou, potom dokáže zobraziť veľmi jemné a hladké prechody aj v prípade fotografických dát pracujúcich s veľkým farebným rozsahom (napríklad štandard AdobeRGB, alebo ProPhoto RGB). Monitor EIZO ColorEdge CG247X dokáže na svojich vstupoch HDMI a DP bez problémov spracovať video signály RGB (YCbCr) v 8-bitovej, alebo 10-bitovej hĺbke. Na vstupe HDMI potom dokonca v 12-bitovej hĺbke.

EIZO ColorEdge CG247X

Quick Color Match

K monitoru je možné bezplatne stiahnuť zo stránok spoločnosti EIZO program QCM = Quick Color Match, ktorý umožňuje dosiahnuť rýchle zladenie farebného výstupu monitora EIZO ColorEdge CG247X s farebnou tlačou na podporovaných tlačiarňach EPSON, alebo CANON. Táto technológia využíva možnosť automatického prepnutia monitora do široko-gamutového režimu „AdobeRGB“ s automatickým nastavením bieleho bodu (ak je prepojený s PC pomocou kábla USB) a zároveň automatickým nastavením správy farieb použitého tlačového plug-in modulu v podporovaných fotografických editoroch (napr. Adobe PS/LR a podobne). Používateľ tak nemusí mať žiadne hlbšie vedomosti ohľadom správy farieb (ColorManagementu) tlačiarní a napriek tomu budú jeho výtlačky vždy v súlade s tým, čo uvidí na svojom monitore. V prípade tlačiarní, ktoré nie sú podporované programom QCM, je potom možné nakalibrovať biely bod monitora podľa charakteru svetla, ktoré dopadá na tlačový výstup veľmi presne pomocou programu ColorNavigator 7 (kalibračný softvér EIZO ColorNavigator 7 rieši kalibračné úlohy pre tlač = simulácie tlačových dát namonitore = softproof).

Jednoduché pripojenie monitora EIZO ColorEdge CG247X k takmer čomukoľvek

Na bezproblémové pripojenie moderných počítačov k monitoru EIZO ColorEdge CG247X slúžia vstupy 10-bit DP (DisplayPort), 8-bit DVI D a po novom tiež 10-bit a 12-bit HDMI, ktorý je navyše schopný spracovať nielen kódované RGB, ale tiež YCbCr dáta až do rozlíšenia 1 920 × 1 200. Používateľ môže tiež využiť klasické rozhranie DVI-D pre prípad pripojenia monitora EIZO ColorEdge CG247X k starším PC. Monitor umožňuje aj pripojenie dvoch externých periférií pomocou rozhrania USB 2.0, alebo zdieľanie jednej klávesnice a jednej myši s dvoma rôznymi počítačmi.

EIZO ColorEdge CG247X
EIZO ColorEdge CG247X

Svetelná nápoveda funkcií nad elektrostatickými ovládacími tlačidlami

Monitor EIZO ColorEdge CG247X je na zvýšenie komfortu ovládania vybavený podsvietenými tlačidlami. Pre slabo osvetlené miestnosti – ako sú napríklad postprodukčné štúdiá, sa nad tlačidlami zobrazuje tzv. „svetelná“ nápoveda aktuálnej funkcie v čase stlačenia akéhokoľvek ovládacieho tlačidla na monitore EIZO ColorEdge CG247X.

Vynikajúca ergonómia – nový flexibilný stojan

S novým stojanom vám bude umožnená ľahká manipulácia s 24“ panelom za každých okolností a pre každého používateľa. Stojan podporuje výškové nastavenie v rozmedzí 26 – 181 mm (teda rozmedzí až 128 mm), ďalej natáčanie o 344°, naklápanie až 30° a nakoniec tiež ešte rotáciu panela o 90° – teda otočenie panelu do polohy „na výšku“ (funkcia pivot) na pohodlné prehliadanie „dlhých“ webových stránok.

EIZO ColorEdge CG247X
EIZO ColorEdge CG247X

EIZO-ASIC (Application Specific Integrated Circuit)

Monitor EIZO ColorEdge CG247X je vybavený špeciálnym obrazovým procesorom EIZO, ktorý je schopný rozlíšiť aj veľmi blízke farebné odtiene. Špeciálne matematické algoritmy riešia pomocou vyvinutého procesora, pracujúceho s vysokou presnosťou (16-bit LUT tabuľky na korekciu obrazových dát), prenos farebného obrazu od jeho vstupnej časti (3× 8-bit, alebo 3× 10-bit RGB video signál) až po jeho výstup na vlastnú obrazovku (LCD panel).

EIZO ColorEdge CG247X

Individuálna kalibrácia každého monitora radu ColorEdge

Každý kus monitora EIZO ColorEdge CG247X je individuálne kalibrovaný pomocou presných kalibračných sond ešte predtým, než opustí výrobnú linku EIZO. Navyše sú výsledky kalibrácie ukladané do internej pamäte monitora EIZO ColorEdge CG247X tak, aby z nich bolo možné neskôr vždy vytvoriť príslušný ICC-profil monitora a to aj bez nutnosti monitor kalibrovať pomocou kalibračnej sondy.

EIZO ColorEdge CG247X

Nulová tolerancia poškodených pixelov

EIZO zaručuje nulovú toleranciu poškodených obrazových pixelov, alebo subpixelov. Pri zistení poškodených pixelov/subpixelov do šiestich mesiacov od dátumu predaja má používateľ právo požadovať výmenu, alebo výraznú zľavu zakúpeného monitora.

EIZO ColorEdge CG247X

Na EIZO ColorEdge CG247X sa vzťahuje 5-ročná záruka

Vďaka vysokej kvalite všetkých komponentov použitých pri výrobe monitora EIZO ColorEdge CG247X poskytuje výrobca na tento model záruku 5 rokov a to vrátane záruky na LCD-panel a jeho podsvetľovací systém.

EIZO ColorEdge CG247X

Fotografické tienidlo v balení

Súčasťou balenia prémiového modelu EIZO ColorEdge CG247X je aj profesionálne fotografické tienidlo, ktoré zabraňuje nežiaducim vedľajším odrazom okolitého svetla na obrazovú plochu monitora a ktoré je možné na monitor ľahko nasadiť pomocou magnetických držiakov.

Parametre a špecifikácia

Rozšírená záruka
Predĺžená záruka Hotovo!
Uhlopriečka
24" (60,96 cm) Hotovo!
Typ rozlíšenia
Full HD Hotovo!
Rozlíšenie
1920 × 1200 Hotovo!
Konštrukcia
Rovná Hotovo!

Záruka

Rozšírená záruka
Predĺžená záruka Hotovo!

Uhlopriečka a rozlíšenie

Uhlopriečka
24" (60,96 cm) Hotovo!
Typ rozlíšenia
Full HD Hotovo!
Rozlíšenie
1920 × 1200 Hotovo!

Konštrukcia

Konštrukcia
Rovná Hotovo!

Pomer strán

Pomer strán
16:10 Hotovo!

Podsvietenie a farba

Farebná hĺbka
10 bit Hotovo!

Pripojenie

Typ pripojenia
HDMI 1.4 Hotovo!
Štandardy dátového rozhrania
USB 2.0 Hotovo!
HDMI
1 × Hotovo!
DVI
1 × Hotovo!
DisplayPort
1 × Hotovo!
Ďalšie pripojenie
USB 2.0 Hotovo!
USB
2 × Hotovo!

Farebné pokrytie

Adobe RGB
99 % Hotovo!
sRGB
100 % Hotovo!

Vlastnosti a funkcie

Vlastnosti
Nastaviteľná výška, Pivot Hotovo!

Farba

Farba
Čierna Hotovo!

Rozmery a hmotnosť

Šírka
57,5 cm Hotovo!
Výška
41,7 cm Hotovo!
Hĺbka
24,6 cm Hotovo!
Hmotnosť
8,9 kg Hotovo!

Balenie

Káble v balení
DVI, DisplayPort, USB Hotovo!

Energetický štítok 2021

Spotreba v SDR režime
23 kWh/1000h Hotovo!
Energetická trieda v SDR režime
F Hotovo!
Viac parametrov

Technické špecifikácie sa môžu zmeniť bez výslovného upozornenia. Obrázky majú iba informatívny charakter.

V diskusii zatiaľ nie sú žiadne príspevky.
Príslušenstvo pre 24" EIZO ColorEdge CG247X Chcete doručit zboží do Česka? Prohlédněte si 24" EIZO ColorEdge CG247X. Für Versand nach Deutschland, besuchen Sie bitte 24" EIZO ColorEdge CG247X. Für Versand nach Österreich, besuchen Sie bitte 24" EIZO ColorEdge CG247X. Magyarországra történő kiszállításért tekintse meg ezt a termékoldalt: 24" EIZO ColorEdge CG247X.
P-DC1-WEB09
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií