Emise pro AP+ v app - všechny segmenty Emise pro AP+ v app - všechny segmenty

3D modelovanie a vizualizácia v AutoCADu

Zobraziť katalóg
3D modelovanie a vizualizácia v AutoCADu Kniha
Nakladateľ
Computer Press
Kód:  YA187 Produktové číslo:  K1207
3D modelovanie a vizualizácia v AutoCADu Predaj skončil

3D modelovanie a vizualizácia v AutoCADu

3D modelovanie spôsobilo revolúciu v príprave technickej dokumentácie a možnostiach prezentácie navrhovaných výrobkov a stavieb. Pomocou týchto techník možno tiež simulovať montáž a odhaľovať tak chyby v projekcii, ktoré pri objavení vo fáze realizácie navyšujú náklady a spôsobujú oneskorenie. Priestorová vizualizácia je už dnes súčasťou takmer každej architektonické štúdie a je len otázkou času, kedy bude povinnou súčasťou schvaľovacej stavebnej dokumentácie.

Na rastúci záujem o porozumenie princípom a technikám 3D modelovanie a vizualizácie reaguje táto publikácia vo forme výukového sprievodcu, určená čitateľom, ktorí už ovládajú základy 2D kreslenia a chcú postúpiť v možnostiach AutoCADu, najrozšírenejšieho programu pre počítačové navrhovanie, k ďalšej, realistickejšie dimenziu. 3D modelovanie nie je ťažšie ako 2D kreslenie, znalosť kreslenia v rovine je jediným predpokladom pre pochopenie problematiky v celom rozsahu.

Či už sa pre vašu profesiu stávajú 3D techniky nutnosťou, alebo ste "len" ambicióznym záujemcom a chcete sa vlastnoručne priblížiť ukážkam, ktoré vás uchvacujú v reklamách a na veľtrhoch, dovolí vám je pochopiť a ovládnuť veľmi zrozumiteľný a názorný výklad skúsených lektorky, za použitia jednoznačných postupov vysvetľovaných krok za krokom a doplnených konkrétnymi vyobrazeniami v priamej nadväznosti na preberaný text. Príklady sú z oblastí strojárenstva, stavebníctva i architektúry. Knihu navyše sprevádza príloha ilustrujúci zrod výrobku či stavby v celofarebné prevedení. Pre menej skúsených užívateľov AutoCADu je zaradená aj kapitola s prehľadom jeho ovládanie.

Hlavný prínos knihy pre čitateľa spočíva v tom, že sa plne sústreďuje na tému, ktoré tenšie príručky k AutoCADu dosiaľ nezachytili a v rozsiahlejších publikáciách býva rozoberať len ako jedna z kapitol.

Z obsahu vyberáme:

  • Základy modelovania v AutoCADu a orientácia v priestore
  • Vytváranie priestorových modelov pomocou telies
  • Modelovanie tvarovaných objektov pomocou plôch
  • Ovplyvňovanie celkového vzhľadu nastavovaním 3D-pohľadov na objekt
  • Vizualizácia pomocou renderovanie modelu, použitie materiálov, svetiel a tieňov, pozadia, popr. štafáž (postavy, stromy, autá ...)
  • Príprava výkresov a vizualizácií pre tlač
Podľa knihy možno rámcovo postupovať aj v iných CAD programoch umožňujúcich 3D modelovanie, najmä v Architectural Desktop (verzia 2004 až 2006).

O autorke:

Iva Horová vyštudovala odbor Pozemné stavby a architektúra na Fakulte stavebné Českého vysokého učenia technického v Prahe. Teraz pokračuje na ČVUT postgraduálnym štúdiom. Od roku 2001 sa zaoberá výučbou CAD softvéru. Je autorkou knihy ArchiCAD Názorný sprievodca.

Ďalšie údaje:
Počet strán: 232
ISBN: 80-251-0900-3
EAN: 9788025109007
Autor: Iva Horová

V diskusii zatiaľ nie sú žiadne príspevky.
Príslušenstvo pre 3D modelovanie a vizualizácia v AutoCADu
Chcete doručit zboží do Česka? Prohlédněte si 3D modelování a vizualizace v AutoCADu.
P-DC1-WEB02
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií