Čo si zobrať na stanovačku? (TIPY A TRIKY)

Catalogue

Article

Aktualizované

Stanovanie je skvelá príležitosť, ako byť čo najviac s rodinou a priateľmi, ako si vyčistiť hlavu a prežiť nezabudnuteľné zážitky. Na kemping je ale potrebné sa dôkladne pripraviť, aby ste si dovolenku užili bez zbytočných komplikácií. A práve preto je tu náš článok. Poradíme vám, čo si zobrať na stanovačku do kempu, na turistiku alebo keď vyrážate na stanovačku na bicykli. Máme pre vás inšpiráciu na jednoduché jedlá aj trvanlivé potraviny. Odporučíme, aké kempy sú vhodné pre rodiny s deťmi alebo kam stanovať mimo kempu, aby sa vám dovolenka nepredražila pokutou. Hoďte teda svoje starosti za hlavu, zbaľte si batohy a vyrazte za dobrodružstvom.

Čo si zobrať na stanovačku

Čo si zobrať na stanovačku – OBSAH

  1. Čo si zobrať na stanovačku alebo Dovolenka bez stresu
  2. Čo si zbaliť na stanovačku s deťmi
  3. Čo si zobrať na stanovačku na jedenie
  4. Čo na turistiku
  5. Trvanlivé jedlo na cesty
  6. Stanovanie na bicykli
  7. Kam stanovať?
  8. Kam stanovať mimo kempu
  9. Vychytávky na stanovanie

Čo si zobrať na stanovačku alebo Dovolenka bez stresu

Mať zoznam vecí, ktoré vziať so sebou na stanovanie je veľmi dôležité, a to aj v prípade, že vyrážate kempovať už po niekoľkýkrát. Áno, improvizovať sa síce dá v mnohých prípadoch a hŕbu vecí možno dokúpiť na mieste, napriek tomu je lepšie starostlivo si spísať zoznam na stanovanie a užiť si balenie aj pobyt bez stresu.

Odporúčame rozdeliť si zoznam vecí na stanovanie do viacerých kategórií. Bude menej pravdepodobné, že na niečo zabudnete. Ak budete jazdiť stále na to isté miesto, využijete stále rovnaký zoznam. Inak si zoznam prispôsobte podľa toho, či plánujete stanovanie na Slovensku alebo idete stanovať k moru, či vyrážate do kempu alebo sa chcete utáboriť mimo kempu. Dôležitú úlohu hrá aj to, či vyrážate s malými alebo staršími deťmi.

Zoznam vecí na stanovanie do kempu

i Stan je váš domov na cestách, a preto je potrebné mať so sebou taký stan, ktorý bude plne zodpovedať vašim potrebám a požiadavkám. Ideálnymi značkami s ohľadom na pomer cena výkon sú napríklad Campgo a Ratikon. Ako vybrať stan priamo pre vás? Odpoveď nájdete v našom sprievodcovi Ako vybrať stan.

Čo si zbaliť na stanovačku s deťmi

Vyraziť s deťmi stanovať je jeden z najlepších spôsobov, ako tráviť čas s rodinou. Stanovanie s deťmi prináša rodine tie najkrajšie zážitky, na ktoré potom človek ešte dlho spomína.

Ak si nie ste istí, či vaše deti nocovanie v stane zvládnu, je lepšie si to skúsiť najprv na pár nocí na záhrade alebo v kempe neďaleko vášho domova. Ak sa chystáte s deťmi prvýkrát stanovať v čase, keď sú ešte malé, je potrebné sa na to veľmi starostlivo pripraviť. Pri stanovaní s malými deťmi je totiž najväčší problém zachovanie ich teplotnej pohody, kedy teplotné rozdiely v stane počas dňa a noci môžu byť veľké.

Stanovanie s batoľaťom

S prvým stanovaním s deťmi radšej počkajte, kým im budú aspoň dva roky. S ročným dieťaťom vyrazte stanovať len ak ste skúsení a dieťa má za sebou všetky potrebné očkovania a je úplne zdravé.

S malým dieťaťom starostlivo vyberajte tiež miesto, kam postavíte stan, aby ste netrávili deň na priamom slnku. Aj v prípade, ak budete mať stan postavený v tieni, odporúčame pre batoľa pribaliť plážový stan, ktorý je ľahký a skladný a zaistí mu závetrie aj ochranu pred priamym slnkom. V teple vaše dieťatko určite tiež ocení, ak mu pri stane nafúknete malý bazénik s vodou. Dieťa sa osvieži, zabaví sa a vy môžete vedľa neho relaxovať.

V prípade, že vaše batoľa ešte nosí plienky, pobyt v prírode a teplé letné počasie je ideálna príležitosť, ako sa plienok zbaviť. Avšak aj napriek tomuto plánu ich nezabudnite so sebou zbaliť na stanovačku, budú potrebné minimálne na noc. Ak vyrážate stanovať s malými deťmi, ktoré nemôžu ešte zostať bez dozoru, myslite na to, aby ste mali pri sebe dostatok pitnej vody a nemuseli často odbiehať od stanu. Kúpte si kanister na pitnú vodu, čo vám ušetrí behanie.

Čo si zbaliť na stanovačku s deťmi
Spoločné výlety a pobyt v prírode je ten najlepší spôsob, ako tráviť prázdniny.

Tak čo si zbaliť na stanovačku s deťmi? V podstate platí, že čím sú deti menšie, tým je dôležitejšie vziať pre nich viac vecí. Zamyslite sa nad tým, aké situácie môžu nastať, aby ste boli na ne čo najlepšie pripravení.

Čo zabaliť deťom na stanovačku – zoznam

Čo si zobrať na stanovačku na jedenie

Ak nechcete využívať reštauračné zariadenia, je nutné sa na varenie na stanovačke dobre pripraviť. Nemusíte byť pritom odkázaní iba na sáčkové polievky a konzervy, aj keď pri dlhšom pobyte sa bez nich nezaobídete. Máme pre vás rôzne tipy na jednoduché jedlá do kempu, ktoré vám nezdevastujú žalúdok.

Čo si zobrať na stanovačku na jedenie
Pripraviť si chutné a jednoduché jedlo v prírode nemusí byť žiadny problém. A v prírode majú väčšinou aj deti väčšiu chuť do jedla a sú menej vyberavé.

Jednoduché jedlá do kempu

Samozrejme, základom všetkého budú trvanlivé potraviny, ktoré prežijú cestu aj kempovanie. Ďalším kritériom sú jedlá nenáročné na množstvo surovín, a predovšetkým tiež minimálna časová náročnosť.

Praktické je priviesť si nejaké hotové jedlo už z domu na prvé dva dni, aby ste nemuseli hneď po vybalení variť. Vhodným variantom sú zavarený guláš alebo zavárané karbonátky, ku ktorým stačí odkrojiť kus chleba.

Základom na prípravu jedál by mali byť cestoviny a obilniny, ako kuskus, bulgur, ryža. Na nezaplatenie sú tiež rôzne hotové omáčky, tuniakové konzervy a strukoviny. Z čerstvých surovín na prípravu pokrmov sú vhodné zemiaky, koreňová zelenina, paradajky, papriky, cuketa, uhorka. Ak si chcete dopriať tiež mäsové pokrmy, je lepšie vziať si so sebou pár mäsových konzerv než riskovať uskladnenie mäsa v prírodných podmienkach. Za predpokladu, že máte so sebou autochladničku, môžete si so sebou priviesť tiež nenáchylné chladené potraviny ako syry, suché salámy, slaninu, špekáčiky a ďalšie údeniny. Ale v každom kempe alebo v jeho blízkom okolí je možnosť zakúpenia základných potravín, kde si môžete zakúpiť priamo na mieste napríklad aj jogurty a maslo.

Aké jedlo vziať so sebou do kempu?

  • Soľ, korenie, olej, čaj, káva, sušené mlieko, cukor, med, kakao
  • Kuskus, bulgur, proso, quinoia, ryža, cestoviny, červená šošovica
  • Zemiaky, koreňová zelenina, jablká, paradajky, papriky, cuketa, uhorka, cesnak
  • Tvrdý syr, trvanlivá saláma, slanina, žervé
  • Omáčky v skle, tuniaková konzerva, konzervovaná zelenina všetkého druhu, fazuľová konzerva, strukoviny či klasická paštéta, pesto v pohári, ovocné desiaty, marmeláda, instantný puding, piškóty, bábovka, instantná obilná kaša, cereálie, sušienky

Jedálniček na stanovanie v kempe – inšpirácia

Čo na turistiku

Ako zbaliť batoh na turistiku? Maximálne prakticky a zároveň minimalisticky. Je potrebné vylúčiť zbytočnosti a nezabudnúť nič zo základnej výbavy.

Čo na turistiku
Zbaliť sa na túru treba maximálne prakticky, aby ste na chrbte neniesli príliš ťažkú záťaž.

Než sa pustíme do súpisu, čo so sebou do batoha na čunder, začneme najprv pri batohoch samotných. Keďže si všetky svoje veci nesiete celý čas na chrbte, vybavte sa v prvom rade dobrým ruksakom alebo batohom na turistiku, ktorý vám bude na chrbte dobre sedieť a zabalíte doň všetko potrebné. Váš batoh by mal byť z pevného materiálu, mal by mať vlastnú pláštenku, odvetrávaný chrbát a pohodlný bedrový pás a hrudný popruh. Mal by umožňovať zavesenie dodatočného výstroja zvonka (karimatku, ešus a pod.).

i V pohodlnej chôdzi vám pomôžu aj turistické palice. Ako vybrať tie správne turistické palice?

A teraz k samotnému zoznamu, ktorý berte ako orientačný a prispôsobte si ho predovšetkým podľa typu terénu a počasia.

Čo na turistiku – zoznam

i Ak sa chystáte sami na turistiku, nikdy nezabudnite svojim najbližším oznámiť do akých končín smerujete a na ako dlho. Ak tam máte signál, je lepšie dať o sebe vedieť aj v priebehu výpravy.

Aké jedlo na turistiku

Aké jedlo si zabaliť so sebou do batoha na turistiku záleží predovšetkým od dĺžky výpravy a možnosti dokúpiť si zásoby. Rozhodne nie je vhodné ťahať rôzne poháre či veľké plechovky. A rovno tiež zabudnite na cestoviny, ktoré v malom ešuse nemajú dosť priestoru. Dajte prednosť obilninám, ktoré sa len zalejú horúcou vodou a nechajú sa napučať. Alebo ich stačí povariť iba 5 minút a v prikrytom ešuse nadobudnú objem. Vhodný je kuskus alebo bulgur, prípadne ryža vo vrecku. Do nich potom môžete zamiešať čokoľvek čo máte práve poruke.

Vhodné potraviny sú suché salámy typu vysočina, slanina, suchá klobása, paštéty, tvrdý syr, konzerva tuniaka, sáčková polievka (dnes sú v ponuke tiež instantné polievky s výživnou hodnotou a bez glutamanu a konzervačných látok). Skvelé jedlo na turistiku, ktoré obohatí váš jedálny lístok aj v provizórnych podmienkach a pritom výborne chutí, je trvanlivé jedlo typu MRE čiže Meal ready to eat.

Sušené mlieko je na turistike na nezaplatenie. Hrnček teplého mlieka alebo müsli zaliate mliekom na raňajky je príjemnou zmenou po chlebe so slaninou alebo so salámou.

Na desiatu sa bude hodiť sušené ovocie, energetické a proteínové tyčinky, orechy všetkého druhu (skvelé sú napríklad kešu oriešky). Zaberú málo miesta, sú ľahké, dodajú energiu a zaženú menší hlad.

Trvanlivé jedlo na cesty

Trvanlivé, dehydratované, sušené jedlo na cesty je skvelou alternatívou ku všetkým ťažkým konzervám. Navyše máte na výber z obrovského množstva druhov jedál. Či už si balíte jedlo na túru alebo jedlo na vodu, oceníte nielen nízku hmotnosť a rýchlu prípravu, ale aj výbornú chuť týchto pokrmov.

Instantné jedlo MRE – poctivé samoohrevné jedlo

Skvelým variantom trvanlivého jedla na cesty je instantné jedlo MRE (Meal Ready to Eat). Ale pozor! Neľakajte sa slova instantné. Nemáme na mysli nezdravú stravu z prášku bez nutričnej hodnoty plnú konzervantov a glutamanu. Ide o kvalitné, dehydratované jedlo bez konzervantov a bez chémie. Vďaka dnešnej technológii sušenia a zmrazovania potravín si počas pár sekúnd môžete dopriať porciu poctivého samoohrevného jedla, ktoré si zachovalo svoje nutričné hodnoty, minerály a vitamíny. Stačí do vrecka pridať vodu.

  • Vrecká so samoohrevným jedlom sú ľahké a skladné
  • Môžete si dopriať výživné a teplé jedlo aj bez zakladania ohňa
  • Trvanlivé jedlo MRE vydrží čerstvé až tri roky
  • Jedlá MRE vám poskytnú aj na cestách možnosť výberu z veľkého množstva variantov a chutí – slaných aj sladkých
Sušené mäso morčacie Sušené mäso hovädzie
Kura Korma s ryžou alebo jelenie ragú so zemiakovými kúskami. To je len zlomok toho, čo si môžete dopriať bez varenia aj na cestách.

Sušené mäso

Sušené mäso čiže Jerky je skvelá desiata plná hodnotných bielkovín bez chémie, ktorá vám dodá energiu pri dlhých pochodoch. Či už dáte prednosť hovädziemu či morčaciemu sušenému mäsu, môžete sa spoľahnúť, že na výrobu sa používa kvalitné chudé mäso. Je to dobrá alternatíva pre všetkých milovníkov mäsa.

Sušené mäso morčacie Sušené mäso hovädzie
Plátky sušeného výberového mäsa si zachovávajú svoje nutričné hodnoty a preto sú skvelou desiatou, ktorá vám dodá energiu.
i Či už vyrážate na turistiku alebo idete na bicykli stanovať, dostatok pitnej vody je jednou z najdôležitejších vecí, ktoré musíte mať stále pri sebe. Odporúčame preto mať so sebou cestovný filter alebo fľašu s filtrom vďaka ktorým môžete získať pitnú vodu z akéhokoľvek vodného zdroja.

Stanovanie na bicykli

Vyraziť na bicykli stanovať poskytuje v sebe obrovskú slobodu. Za deň prejdete niekoľko desiatok kilometrov, ste v bezprostrednom spojení s prírodou, spoznáte mnohé miesta. A ako sa zbaliť na stanovačku na bicykli?

i Pokiaľ by ste radi vyrazili pod stan na bicykli, žiadny ale nemáte, alebo máte, ale chcete si kúpiť nový, možno vás zaujmú horské bicykle, s ktorými sa nemusíte báť vyraziť do terénu.

Pri niekoľkodňovom výjazde na bicykli sa nezaobídete bez tašky na bicykel, pričom pri balení myslite na to, aby bol náklad správne vyvážený. Okrem cyklistického oblečenia nepodceňujte ďalšiu výbavu ako prilbu, okuliare a rukavice. Cyklistická prilba vás ochráni nielen pri nehode, ale vďaka nej vám slnko nepraží na hlavu. Cyklistické okuliare sú tiež dôležitým doplnkom, pretože keď vám pri zjazde z kopca vletí muška do oka, nemusí to dopadnúť dobre. Užitočné sú aj cyklistické rukavice, pretože na dlhšej jazde či výstupe sa ruky proste potia a potom na riadidlách kĺžu.

Na bicykli je dôležité mať so sebou predovšetkým dostatok pitia a jedla na cestu. Máme na mysli predovšetkým desiaty, ktoré vám dodajú energiu na jazdu. Napríklad energetické tyčinky, energetické gély, banán, jablko, sušené ovocie, oriešky, plnenú bagetu. Veľké jedlá si doprajte až po tom, čo dorazíte v daný deň do cieľa. S plným žalúdkom sa do kopca šliape naozaj ťažko. Na večer je ideálne instantné jedlo na cesty, ktoré je sýte a chutné, pritom nič neváži a v cyklotaške nezaberie veľa miesta. Na raňajky sú vhodné rôzne instantné kaše alebo cereálie so sušeným ovocím zaliate sušeným mlékem. 

Vyrážame na cyklovýlety s batoľatami

Ak sa na svoj cyklovýlet vydávate aj s deťmi, ktoré sú na vlastný bicykel ešte príliš malé, musíte započítať do potrebného vybavenia aj kvalitnú a hlavne bezpečnú cyklosedačku.

i Najlepšie alternatívy
Na bicykli pod stan
Nech už vyrážate na bicykel kamkoľvek, nezabúdajte svoj bicykel chrániť vhodným zámkom.

Čo so sebou na bicykel na stanovanie – zoznam

Kam stanovať?

Či už dávate prednosť kempom, alebo radšej vyhľadávate pokoj a priamy kontakt s prírodou, či vás to ťahá stanovať k moru, je dôležité vopred vedieť dostatok informácií o mieste, kam sa vydáte, aby ste neboli nepríjemne zaskočení a aby sa vám dovolenka vydarila podľa vašich predstáv. Ak vyrážate kempovať s deťmi, obzvlášť s tými menšími, ktoré sú menej odolné voči zmenám, teplotným výkyvom a extrémom, prináša to so sebou veľkú zodpovednosť.

Kam stanovať s deťmi?

Čím je dieťa menšie, tým lepšie zázemie potrebuje. Preto, ak chcete s deťmi stanovať mimo kempu, nevydávajte sa na úplne osamelé miesta. Je vždy lepšie, keď ste v dostupnej vzdialenosti dediny alebo nejakého obydlia. Utáborte sa na mieste, kde sa dá bezpečne urobiť oheň a máte blízko zdroj vody. Ideálne je, keď neďaleko preteká potôčik, ktorý vám môže poslúžiť aj ako provizórna chladnička.

Väčšina rodín pochopiteľne volí pre svoju rodinnú stanovačku kemp. Pri výbere vhodného kempu by mala byť vôdzkou úroveň hygieny, čisté kúpanie, dostatočné vyžitie pre deti nielen priamo v areáli kempu, ale aj v jeho okolí. Výhodou je spoločná kuchynka. Zistite si tiež možnosti postaviť stan v tieni alebo aspoň v jeho blízkosti. Určite sa oplatí vyberať kempy, kde budú prevažne rodiny s deťmi a vy tak znížite pravdepodobnosť hlučných tínedžerov v noci.

i Cestujete so svojím domácim miláčikom? Psy sú dnes už vo väčšine kempov vítané. Napriek tomu odporúčame vopred zistiť, či kemp, kam sa chystáte stanovať so psom, tohto štvornohého návštevníka povoľuje, prípadne za akých podmienok.

Dôležitým kritériom na výber kempu je tiež aj druh kúpania. Ak dávate prednosť prírodnému kúpaniu, budú vám vyhovovať kempy ležiace priamo pri brehu rybníka či rieky. Rad kempov sa rozprestiera pri vodnej priehrade, kde máte možnosť užiť si vodné radovánky ako sú vodné bicykle, lodičky, elektročlny a rôzne vodné športy. Súčasťou niektorých kempov je aj vonkajší bazén, často aj s detským bazénom. Takéto kempy s bazénom sú obľúbené u rodín s malými deťmi.

i Existuje niekoľko webových portálov, na ktorých nájdete databázu kempov u nás aj v zahraničí. Nájdete tu užitočné informácie aj recenzie. Môžete si tu vyfiltrovať kemp podľa svojich vlastných kritérií, či už idete stanovať so psom, bez áut alebo v zime. Príkladom takýchto portálov je napríklad kemping.info.

Kam stanovať mimo kempu

Možno vás nelákajú rušné kempy a uprednostňujete stanovanie uprostred lesov, kde si môžete užiť prírodu plnými dúškami. Avšak so stanovaním mimo vyznačeného táboriska to nie je také jednoduché. Pravdou je, že táboriť v Slovenskej republike môžete tam, kde to nie je zakázané. Ale mnoho ľudí porušuje zákaz a riskuje pokutu bez toho, aby o tom vedeli. Avšak nevedomosť neospravedlňuje. Kde teda môžete, resp. nemôžete táboriť? Stanovať nemôžete na území, na ktorom platí tretí stupeň ochrany. Chránené krajinné oblasti majú pravidlá stanovania definované osobitne. Bivakovanie a zakladanie ohňa je v národných parkoch zakázané, okrem vyhradených miest.

Vychytávky na stanovanie

Na záver máme pre vás pár užitočných vychytávok, ktoré sa vám pri kempovaní môžu hodiť.

  • Všetko prehľadne v prepravkách
  • Nemáte radi veci nahádzané všade možne, kedy často ani nemôžete nájsť to, čo práve potrebujete? Kúpte si pár prepraviek rovnakej veľkosti. V jednej prepravke môžete mať uložený riad a hrnce, v druhej jedlo, v ďalšej drogériu a pod. Prepravky potom naskladáte na seba, čím ušetríte miesto a vždy budete hneď vedieť kam siahnuť.

  • Jednorazové mini mydlá
  • Starostí kam s mokrým mydlom vás zbavia jednorazové mini mydlá. Stačí si narezať tenké plátky z kocky mydla a vziať si ich len toľko, koľko budete potrebovať.

  • Penové puzzle pre väčšie pohodlie
  • Na pohodlné spanie, ale aj väčšie pohodlie v stane môžete využiť penové puzzle, ktoré majú vaše deti v izbičke. Sú ľahké, skladné a možno ich využiť aj ako sedáky na trávu.

  • Skladací drez na riad
  • Zbaliteľný drez na riad je ideálny na umývanie riadu, ale aj na osobnú hygienu. Je ľahký a skladný, po rozložení bežne s objemom 10 l.

  • Campingové súpravy riadu
  • Kempingová súprava riadu alebo piknikový batoh pre 2 či dokonca 4 osoby sú skvelým spôsobom, ako mať zbalené úhľadne a skladne všetko potrebné na stolovanie. Súpravy zahŕňajú riad, príbory, taniere, hrnčeky aj otvárače. Zaberú málo miesta a máte všetko pokope.

    Kempingová súprava riadu Kempingová súprava riadu
    Keď potrebujete zbaliť čo najmenej vecí, ale zároveň chcete mať so sebou všetko potrebné, prichádzajú na rad šikovné vychytávky, ako napríklad kempingová súprava riadu.
  • Cestovná filtrácia vody
  • Bez pitnej vody sa nezaobíde nikto, ale ťahanie zásob PET fliaš s vodou je v mnohých prípadoch nerealizovateľné či nanajvýš nepraktické. V takom prípade je ideálne mať so sebou filtráciu vody, ktorá upraví mikrobiologicky znečistenú vodu na bezpečnú a čistú pitnú vodu. Dokáže filtrovať až niekoľko tisíc litrov vody. Môžete si zvoliť filter na vodu alebo fľašu s filtrom. Alternatívou sú aj UV filtre na vodu alebo dezinfekčné tablety.

  • Kresadlo
  • Zápalky či zapaľovače sú síce jednoduché a lacné, ale keď navlhnú, prestanú byť užitočné. Kresadlo je malé, ľahké a vydrží 3 000 či niektoré aj 10 000 škrtnutí. Jeho veľkou výhodou je, že s ním oheň založíte za akéhokoľvek počasia.

  • Toaletné tampóny namočené vo vosku
  • Pri zakladaní ohňa oceníte malé toaletné tampóny namočené vo vosku. Takmer nič nevážia a zaberú minimum miesta.

  • Solárna energia a Power Bank
  • Ak potrebujete nabiť svoj mobilný telefón, GPS alebo notebook mimo dosahu elektrickej energie, bude pre vás neoceniteľná solárna energia či Power Bank, ktoré dodajú vaším prístrojom energiu mimo civilizácie.

Dovolenka pod stanom pri mori

Dovolenka pod stanom pri mori

Láka vás vydať sa so stanom k moru? Dopriať si ten luxus, že budete zaspávať pri šumení vĺn a ráno sa prebúdzať s výhľadom na more? Znie to krásne. Avšak dovolenka pod stanom pri mori má svoje úskalia, a to v podobe tepla, pred ktorým sa len tak neschováte. Je potrebné si uvedomiť, že pred chladom v našich zemepisných šírkach sa ochránite lepšie ako pred neznesiteľným teplom, ktoré v južných krajinách dosahuje aj 35 °C. Z tohto dôvodu nie je vhodné vydať sa pod stan k moru s malými deťmi. 

Ponuka prímorských kempov je skutočne široká. Stačí si vybrať lokalitu. Ale dávajte si pozor, aby ste v danom kempe mohli svoj stan postaviť v tieni stromov, inak v ňom nevydržíte. Ak sa chystáte so stanom k moru, pred odchodom si vytipujte určite niekoľko kempov v jednej oblasti, dosť možno budete jazdiť a prezerať si ich viac ako sa utáboríte. Nie všetky webové stránky vykreslia kemp podľa reality. Venujte pozornosť tiež recenziám ľudí, ktorí daný kemp už navštívili. 

Pod stan k moru
Kempovanie pri mori má svoje čaro, ale buďte dobre pripravení na vysoké teploty cez deň.

Ak chcete prežiť svoju dovolenku pod stanom pri mori, máte viac možností, ako to zrealizovať. Vyjsť s vlastným stanom k moru a sami si vyhľadať vhodný kemp. Môžete sa ubytovať aj v kempe, ktorý poskytuje už plne vybavené stany priamo pri mori. Alebo sa môžete vydať pod stan k moru s cestovnou kanceláriou. Neodporúčame však stanovanie pri mori mimo kemp. Väčšina európskych krajín má prísne pravidlá pre wild camping.

Obľúbenou destináciou, kam jazdia Slováci stanovať je Chorvátsko. Často navštevované sú aj kempingy v Taliansku, v Grécku alebo Španielsku. Prehľad kempov v Európe nájdete napríklad na webových stránkach DoKempu.cz. Nájdete tu aj recenzie a skúsenosti ľudí, čo je mnohokrát užitočnejšie než fotografie a opis areálu.

Vybavte sa na kempovanie dokonale a užite si svoju dovolenku pod stanom pohodlne a bez starostí.


4.8 44×
Husky Brody 4 classic
Tent outdoor, shape: igloo with vestibule, for 4 persons, fiberglass construction, double-wall, waterproof, water column: 3000mm, weight: 4,3kg
91.90 €
Buy
In stock > 5 pcs
Order by midnight, get it at the AlzaBox in the morning.
Info
Order Code: SPTsc788
3.9 10×
Cattara Army PU 2000mm 200 × 120 × 100cm
Tent cycle touring, shape: igloo with one entrance, for 2 persons, fiberglass construction, single-wall, waterproof, water column: 2000mm, weight: 1,4kg
25.86 €
Currently Unavailable
Order Code: SPTsc1697
4.2 14×
Coleman Coastline 4 Deluxe
Tent family, shape: tunnel with vestibule and with two bedrooms, for 4 persons, fiberglass construction, double-wall, waterproof, water column: 3000mm, weight: 13,8kg
Discounted -2 %
362.90 € 369.90 €
Buy
In stock 1 pcs
Order Code: SPTkn1986
4.7 41×
VAR 2
Camping Stove fuel: gas, thread connection, weight: 0,11 kg
18.90 €
Buy
In stock 2 pcs
Order by midnight, get it at the AlzaBox in the morning.
Info
Order Code: SPTvar0001
4.3 15×
Brother mat double 2.5 - L35
Mat sleeping mat, thickness: 2,5cm, dimensions 186 × 110cm, dimensions when packed 56 × 21cm, weight 1800g
36.90 €
Buy
In stock > 5 pcs
Order by midnight, get it at the AlzaBox in the morning.
Info
Order Code: SPT14570d
5.0
Trakker - Armolife CG-3 Stove
Camping Stove fuel: gas, thread connection, weight: 381 g
61.20 €
Buy
In stock 1 pcs at the supplier's
Order Code: JVR055944
Optimus Crux Lite
Camping Stove fuel: gas, thread connection, weight: 72 g
39.90 €
Buy
In stock 1 pcs
Order by midnight, get it at the AlzaBox in the morning.
Info
Order Code: SPT15780
3.5
Optimus Crux
Camping Stove fuel: gas, thread connection, weight: 83 g
52.90 €
Buy
In stock 5 pcs
Order by midnight, get it at the AlzaBox in the morning.
Info
Order Code: SPT15779
4.6 48×
AdventureMenu - Beef stew with potatoes
MRE - Meal Ready To Eat, main course, energy value per 100 g: 369 kJ, weight 400g - 2.47 €/100 g
9.89 €
Buy
In stock > 10 pcs
Order by midnight, get it at the AlzaBox in the morning.
Info
Order Code: SPT2587
4.6 28×
AdventureMenu - Rice pudding with plums
MRE - Meal Ready To Eat, main course, energy value per 100 g: 827 kJ, weight 250g - 2.36 €/100 g
5.89 €
Buy
In stock > 10 pcs
Order by midnight, get it at the AlzaBox in the morning.
Info
Order Code: SPT2597
4.8
Husky Kids Nami -10°C Left
Sleeping Bag mumie, three season, the filling consists of hollow fiber, thermal comfort up to 5 °C, for a person of maximum height 145 cm, packed sleeping bag dimensions 34×18×17 cm, weight 1290 g
46.90 €
Buy
In stock 5 pcs
Order by midnight, get it at the AlzaBox in the morning.
Info
Order Code: SPThusk0022
4.8 12×
Husky Mantilla -5 ° C
Sleeping Bag mumie, three season, the filling consists of hollow fiber, thermal comfort up to 5 °C, for a person of maximum height 195 cm, packed sleeping bag dimensions 34×18×22,5 cm, weight 1680 g
67.90 €
Buy
In stock > 5 pcs
Order by midnight, get it at the AlzaBox in the morning.
Info
Order Code: SPThusk0019
4.7 36×
Husky Briton 2 classic
Tent outdoor, shape: igloo with apse, for 2 persons, fiberglass construction, double-wall, waterproof, water column: 3000mm, weight: 2,9kg
70.90 €
Buy
In stock > 5 pcs
Order by midnight, get it at the AlzaBox in the morning.
Info
Order Code: SPTsc790
4.1 29×
Cattara Zagor
Tent cycle touring, shape: igloo, for 2 persons, fiberglass construction, single-wall, waterproof, water column: 1500mm, weight: 1,3kg
Great price
21.71 € Save 1.94 €
Currently Unavailable
Order Code: SPTbd0255
4.2 20×
Brother PILOT 1
Sleeping Bag rectangular, summer, the filling consists of hollow fiber, thermal comfort up to 15 °C, for a person of maximum height 190 cm, packed sleeping bag dimensions 38×17×18 cm, weight 950 g
19.60 €
Currently Unavailable
Order Code: SPT14581
5.0
Hamax Caress Plus - grey/black adapter
Children's Bike Seat mounting: on the back carrier, for bike sizes 26 ", 700C, 27,5 " and 29 ", maximum load 22kg, 3-point quick release seat belt, weight 4,4kg
Amazing Deal
126.90 € Save 15.80 €
Currently Unavailable
Order Code: SPTham029
4.9 53×
Mivardi - Chair Comfort Quattro
Fishing Chair - load capacity of 160 kg
80.90 €
Buy
In stock > 5 pcs at the supplier's
Order Code: RYB152
4.3 32×
Husky Fery 5 Extreme Lite
Mat sleeping mat, thickness: 5,5cm, dimensions 187 × 55cm, dimensions when packed 22 × 10cm, weight 410g
46.90 €
Buy
In stock > 5 pcs
Order by midnight, get it at the AlzaBox in the morning.
Info
Order Code: SPThusk059
Print
P-DC1-WEB13
We will call you and advise you professionally
+420 225 340 120
Order inquiry
Question about the product
Please enter your telephone:
Call me
We care about your privacy Alza.cz a. s., Company identification number 27082440, uses cookies to ensure the functionality of the website and with your consent also to personalisage the content of our website. By clicking on the “I understand“ button, you agree to the use of cookies and the transfer of data regarding the behavior on the website for displaying targeted advertising on social networks and advertising networks on other websites.
More information Less info