Emise pro AP+ v app - všechny segmenty Nákupy pod palcom s aplikáciou Alza

AMD RYZEN 7 1800X

Zobraziť katalóg
AMD RYZEN 7 1800X
5,0 18 hodnotení
Procesor – 8/16T-Core, 3.6GHz (95W), Boost 4.0GHz, 16MB L3 cache, zásuvka AM4, bez chladiča
Kód:  BD750g1 Produktové číslo:  YD180XBCAEWOF Stránky výrobcu

Nevyhovujú vám alternatívy? Vyberajte z celej ponuky

AMD RYZEN 7 1800X

8-jadrový Ryzen 7 1800X

Túžite po osemjadrovom procesore, ktorý za polovičnú cenu vie to isté, čo konkurenčný model? Spoločnosť AMD konečne mieri svojím najnovším kúskom do high-endového segmentu. Procesor Ryzen 7 1800X je skutočne podarený kúsok, ktorý prišiel zo samotného kremíkového neba. Je určený pre maximalistov, ktorí od svojho počítača požadujú stabilný výkon za každej situácie. Aj pri zaťažení mnohými náročnými programami zároveň. Takto silný procesor v pohode utiahne hranie v 4K alebo objavovanie virtuálnej reality.

8

Počet jadier

16

Počet vlákien

3,6 GHz

Základná frekvencia

4,0 GHz

Boost frekvencia

Ohromný nárast výkonu vo všetkých smeroch

Architektúra Zen je významným krokom pre celý počítačový segment. Spoločnosti AMD sa totiž podaril skutočne husársky kúsok. Procesory Ryzen poskytujú totiž o neskutočných 52 % lepší výkon na rovnakej frekvencii, ako mala predchádzajúca generácia. Iste za to môže tiež využitie technológie MultiThreading, ktorá zaistí simultánne spracovanie až šestnástich vlákien súčasne. Všetko navyše korunuje odomknutý násobič pre veľmi jednoduché pretaktovanie s dostatočne kvalitným chladením.

AMD Zen

AMD Zen

Spoločnosť AMD pracovala na nových Zen jadrách celých 5 rokov. Prvá generácia ťaží z 14nm výrobného procesu a z úplne novej architektúry.

AMD Ryzen

AMD sense

Ide o kombináciu viacerých moderných technológií, ktoré v súčte vytiahnu z nového procesora maximálny počet spracovaných inštrukcií a jeden takt.

AMD Ryzen

AMD Ryzen Master Utility

Špeciálny nástroj priamo od AMD, s ktorého pomocou je možné detailne sledovať aj nastavovať takty jednotlivých jadier.


Čaká vás veľký upgrade

Procesory AMD Ryzen potrebujú k svojmu fungovaniu päticu AM4. Rozdiely v architektúre sú tak veľké, že to skrátka nešlo urobiť inak. Obstaranie základnej dosky však prinesie aj celý rad moderných technológií. Z dlhého zoznamu vypichneme konkrétne USB 3.1 (USB-C), PCIe 3.0, NVMe, 32 Gb/s sloty M.2, SATA Express a pri vybraných modeloch nebude samozrejme chýbať ani podpora viacerých grafických kariet v režime CrossFire. Tiež bude vo väčšine prípadov možné zaobstarať aj dostatok operačnej pamäte v podobe rýchlych modulov typu DDR4.

Parametre a špecifikácia

Rad procesora
AMD Ryzen 7 Hotovo!
Socket
AMD AM4 Hotovo!
Modelové označenie
AMD Ryzen 7 1800X Hotovo!
Mikroarchitektúra
Zen Hotovo!
Kódový názov procesora
Summit Ridge Hotovo!

Rad

Rad procesora
AMD Ryzen 7 Hotovo!
Socket
AMD AM4 Hotovo!
Modelové označenie
AMD Ryzen 7 1800X Hotovo!
Mikroarchitektúra
Zen Hotovo!
Kódový názov procesora
Summit Ridge Hotovo!

Počet jadier

Počet jadier procesora
8 × Hotovo!
Počet vláken
16 × Hotovo!

Frekvencia

Frekvencia procesora
3,6 GHz (3,6 GHz) Hotovo!
Maximálna frekvencia (OC)
4 GHz (4 000 MHz) Hotovo!

Podpora RAM

Podporovaný typ pamäte
DDR4 Hotovo!
Maximálny počet kanálov
2 × Hotovo!

Výkon

CPU Passmark
15 399 Hotovo!

Rozhranie

Funkcie
Automatické pretaktovanie, Otvorený násobič, Virtualizácia, Multi-Threading, Bez chladiča Hotovo!
TDP
95 W Hotovo!
Výrobné technológie
14 nm Hotovo!
L2 cache
4 MB Hotovo!
L3 cache
16 MB Hotovo!
Viac parametrov
Poznámka:

Tento výrobok nie je samostatne funkčným celkom a môže vyžadovať odbornú montáž.



Technické špecifikácie sa môžu zmeniť bez výslovného upozornenia. Obrázky majú iba informatívny charakter.

Neviem kto písal popis pre tento produkt ale HyperThreading je registrovaná značka Intelu a pri AMD sa to volá SMT Simultaneous multi threading.

Toto zboží si právě prohlíží 3002 zákazníků :) jen tak dál :)

Zdravim, chcel by som sa spýtať ako je možné, že alza v predpredaji ponuka ceny o 50€ drahsie ako AMD na konferencii slubovalo? Jeden o 30€, dalsi o 40€ a dalsi o 50€ viac.

Neoplatí se protože Intel je i7 8700k daleko lepší za podobnou cenu: Odkaz do neznáma

Dobrý den, zvažuji modernizaci a koupi tohoto procesoru. Zajímalo by mě, kterou základní desku doporučujete, abych mohl využít taktování. Díky.

Zdravím, skládám si nový, výkonnější počítač po delší době a vybral jsem si pro to základní desku MSI B450 TOMAHAWK, CPU AMD RYZEN 7 1800X a grafickou kartu MSI Radeon RX 570 ARMOR 8G OC. Jsem trochu nováček, tak se ptám, zda nebudou nějaké problémy s kompatibilitou a jestli jsem se trefil do vyváženosti výkonnosti CPU/GK/ZD. Mělo by to sloužit na novější hry pokud možno v nejlepší kvalitě obrazu

Chtěl by se zeptat jestli základní deska Msi b350 tomahawk plus je kompatibilní s tímhle procesorem

Dobrý den, jakou byste mi prosím doporučili grafickou kartu k této sestavě? CPU: AMD Ryzen7 1800x MB: MSI B450 GAMING PRO CARBON AC - AMD B450 HDD: SSD 240GB Zdroj: EVGA SuperNOVA 750 G2, 80+ GOLD 750W RAM: HyperX Predator 16GB (2x8GB) DDR4 3000 Monitor: MSI Gaming Optix MAG27C - LED monitor 27" Bylo by to z 90% na hry (Kingdom Come, World of warships, Il-2 Sturmovik, Mafia III) Moc děkuji

Chtěl bych se zeptat zda tento procesor podporuje MSI GTX 1060 nebo zda vůbec grafická karta pojede či pojede na plný výkon.

Dobrý deň chcel by som sa spýtať či tento procesor zvláda edit video vo full HD 1080p 60fps

123...
Diskusia a poradňa k AMD RYZEN 7 1800X
Príslušenstvo pre AMD RYZEN 7 1800X Chcete doručit zboží do Česka? Prohlédněte si AMD RYZEN 7 1800X. Für Versand nach Deutschland, besuchen Sie bitte AMD RYZEN 7 1800X. Für Versand nach Österreich, besuchen Sie bitte AMD RYZEN 7 1800X. Magyarországra történő kiszállításért tekintse meg ezt a termékoldalt: AMD RYZEN 7 1800X.
P-DC1-WEB01
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií