PET PET

Zobraziť katalóg
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/lgthumb/nejlepsi-graficke-karty-rtx-4080-nahled.jpg

Najlepšie grafické karty GeForce RTX 4080

Pokiaľ sa vám páči výkon grafických kariet NVIDIA GeForce RTX 4080 a plánujete si jednu tiež zaobstarať do svojho herného PC, potom by ste rozhodne nemali prehliadnuť tento článok. V jeho aktualizácii, kedy do nášho zoznamu otestovaných grafických kariet po novom pribudla aj Gigabyte RTX 4080 MASTER 16G, sa na tieto grafické karty znovu pozrieme pod drobnohľadom a pokúsime sa medzi nimi opäť vybrať tie absolútne najlepšie. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/intel-a770-desktop-gpu-test-recenze-2023.jpg

Intel ARC A770 a A750 (RECENZIA A TESTY): Nový hráč na trhu grafických kariet

Na grafické karty od Intelu sme čakali už peknú dobu. A na konkurenciu, ktorá by trochu potrápila ako AMD, tak NVIDIU rovnako. A konečne sme sa dočkali. Grafické karty Intel ARC sú už pekných pár mesiacov k dispozícii na našich skladoch nielen samostatne, ale aj v našich herných Alza GameBoxoch. V dnešnej mini recenzii porovnáme výkon Intelov ARC A770 a A750 oproti cenovo porovnateľnej konkurencii Radeon RX 6700 XT a RX 6600 a RTX 3050 a RTX 3060 od NVIDIE. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/amd-ryzen-7-recenze-test-2023.jpg

AMD Ryzen 7800X3D (RECENZIA A TESTY)

Dlho očakávané herné osemjadro s 3D-CACHE je už nejaký čas v predaji. Poďme sa teda pozrieť na test výkonu Ryzenu 7 7800X3D so zdravým časovým odstupom od launchu, v ktorom porovnáme celkom 21 procesorov existujúcich aj predchádzajúcich generácií, ako od Intelu, tak od AMD. Oplatí sa vám upgrade Ryzenu 7 5800X3D? A čo prechod z Intelu? Po prečítaní tohto článku budete mať hneď jasno. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/msi-rtx-4070-ti-suprim-x-12g-nahled.jpg

MSI GeForce RTX 4070 Ti SUPRIM X 12G (RECENZIA A TESTY)

Premýšľate o kúpe novej grafickej karty GeForce RTX 4070 Ti a radi by ste vyberali z tých luxusnejších edícií? Možno by vás mohla zaujať grafická karta MSI GeForce RTX 4070 Ti SUPRIM X 12G, ktorá rozhodne patrí k tomu najlepšiemu, čo vám môže známa a populárna spoločnosť MSI vo svojej ponuke grafických kariet ponúknuť. Jej podrobnú recenziu potom nájdete práve tu.

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/gainward-rtx-4070-ghost-12g-nahled.jpg

Gainward GeForce RTX 4070 GHOST 12G (RECENZIA A TESTY)

Ďalším novým prírastkom do rodiny grafických kariet generácie Ada Lovelace spoločnosti NVIDIA sú grafické karty GeForce RTX 4070. A pretože embargo na informácie okolo týchto nových grafických kariet spoločnosti NVIDIA vypršalo, môžeme vám tak na Alza.sk predstaviť ich prvého zástupcu, a to grafickú kartu Gainward GeForce RTX 4070 GHOST 12G. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/gigabyte-rtx-4070-gaming-oc-12g-nahled.jpg

Gigabyte GeForce RTX 4070 GAMING OC 12G (RECENZIA A TESTY)

Predstavenie základných modelov grafických kariet GeForce RTX 4070 spoločnosti NVIDIA máte za sebou, a dnes si teda poďme predstaviť tie vyspelejšie edície. A ako prvú si dnes na Alza.sk otestujeme grafickú kartu Gigabyte GeForce RTX 4070 GAMING OC 12G z ponuky spoločnosti GIGABYTE. Ako teda táto GAMING dopadla v našich testoch?

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/ssr-nvme-pcie-4-velky-srovnavaci-test.jpg

Aký disk SSD NVMe PCIe 4.0 je ten najlepší? (POROVNÁVACÍ TEST)

V dnešnom článku preskúmame hranice a možnosti jedenástich 1 TB PCIe 4.0 NVMe SSD diskov. Pozrieme sa na rozdiely vo výkone ako v herných testoch, tak v zabehnutej klasike. Dobrý výber poriadneho úložiska nie je totiž len tak, a málokedy záleží na číslach, ktorými sa výrobcovia radi chvália. A ako bonus sa pozrieme na horúcu novinku, na jeden z prvých PCIe 5.0 diskov. Ktorý disk si vybrať? A má cenu počkať na novú generáciu? Viac už v dnešnej porovnávacej recenzii, čítajte ďalej! Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/AMD-Ryzen-3d-v-cache.jpg

AMD Ryzen 9 7950X3D (RECENZIA A TESTY)

Zatiaľ čo výkon grafických kariet s každou novou generáciou výrazne rastie, pri procesoroch to už taká sláva nie je. A práve rýchle a výkonné procesory sú to, bez čoho sa jednoducho nezaobídeme, obzvlášť v prípade hrania hier. V dnešnej recenzii sa pozrieme na horúcu novinku Ryzen 9 7950X3D, šestnásťjadrový procesor s V-CACHE, ktorá sľubuje výrazné navýšenie herného výkonu. Zároveň sme čerstvo otestovali celkom 20 procesorov ako od Intelu, tak od AMD. Má upgrade alebo zmena platformy zmysel? Posúďte sami! Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/amd-ryzen-9-7900x3d-recenze-nahled.jpg

AMD Ryzen 9 7900X3D (RECENZIA A TESTY)

Dlho očakávané herné verzie vlani vypustených Ryzenov 7000 sú konečne tu. Tieto procesory dostali upgrady vo forme 3D V-CACHE, ktorá sľubuje nielen výrazne vyšší výkon v náročných hrách na procesor, ale aj výbornú energetickú efektivitu. V tejto recenzii sa pozrieme na výkon Ryzenu 7900X3D od AMD v tých najnáročnejších hrách a scenároch. Pri tejto príležitosti sme zároveň namerali 20 modelov procesorov, aby ste mali z čoho vyberať. Tak poďme na to! Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/asus-tuf-rtx-4070-ti-o12g-gaming-nahled.jpg

Asus TUF GeForce RTX 4070 Ti O12G Gaming (RECENZIA A TESTY)

Grafické karty TUF z ponuky spoločnosti ASUS sú medzi hráčmi počítačových hier veľmi obľúbené kvôli kvalitnému spracovaniu, bohatej výbave, spoľahlivosti a dobrým prevádzkovým vlastnostiam. Grafická karta ASUS TUF GeForce RTX 4070 Ti O12G Gaming je súčasťou práve tohto obľúbeného herného radu a my sme ju pre vás na Alza.sk nezabudli tiež dôkladne otestovať.

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/nejlepsi-graficke-karty-rx-6650-xt-nahled.jpg

Najlepšie grafické karty Radeon RX 6650 XT

Je vám výkon grafických kariet AMD Radeon RX 6650 XT sympatický a plánujete si jednu zaobstarať do svojho herného PC? Potom by ste rozhodne nemali prehliadnuť tento článok. V ňom sa totiž na tieto grafické karty pozrieme pod drobnohľadom a pokúsime sa medzi nimi vybrať tie absolútne najlepšie. Koniec-koncov, vďaka ich porovnaniu podľa rozličných kritérií si budete môcť aj vy urobiť prehľadný obrázok o tom, ktorá z nich by mohla byť tou najlepšou voľbou práve pre vás.

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/gigabyte-rx-7900-xt-gaming-oc-20g-nahled.jpg

Gigabyte Radeon RX 7900 XT GAMING OC 20G (RECENZIA A TESTY)

Vysoký výkon za veľmi slušnú cenu, tak môžeme v krátkosti charakterizovať nedávno vydané grafické karty Radeon RX 7900 XT spoločnosti AMD. Jedným zo zástupcov týchto nových grafických kariet je aj Gigabyte Radeon RX 7900 XT GAMING OC 20G, ktorú sme pre vás na Alza.sk nezabudli dôkladne otestovať. Ako teda táto nová grafická karta zo série GAMING spoločnosti GIGABYTE dopadla v našich testoch? Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/asus-strix-rtx-4070-ti-o12g-gaming-nahled.jpg

Asus STRIX GeForce RTX 4070 Ti O12G Gaming (RECENZIA A TESTY)

Ste priaznivcom taiwanskej spoločnosti ASUS a pritom tiež dávate prednosť kvalite pred obstarávacou cenou? Potom by vám určite nemala uniknúť táto recenzia luxusnej grafickej karty Asus ROG STRIX GeForce RTX 4070 Ti O12G, ktorú sme pre vás na Alza.sk pripravili.

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/gigabyte-rtx-4070-ti-gaming-oc-12g-nahled.jpg

Gigabyte GeForce RTX 4070 Ti GAMING OC 12G (RECENZIA A TESTY)

Pri vydaní grafických kariet GeForce RTX 4070 Ti nezostala pozadu ani taiwanská spoločnosť GIGABYTE, ktorá okamžite vo svojej ponuke predstavila hneď niekoľko modelov týchto nových grafických kariet. My si dnes na Alza.sk predstavíme a taktiež dôkladne otestujeme prvého zástupcu z tejto bohatej ponuky, a to grafickú kartu Gigabyte GeForce RTX 4070 Ti GAMING OC 12G. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/intel-vs-amd-ryzen-5-recenze-test.jpg

AMD Ryzen 5 7600 vs Intel Core i5-13400F – duel budgetových procesorov

Vyberáte budgetový procesor a neviete si rady? V dnešnom dueli sme proti sebe postavili AMD Ryzen 5 7600 a Intel Core i5-13400F, teda procesory v cenovom rozpätí od 230 do 280 €. Ideálne k stredne výkonnej grafickej karte nielen na hranie vo Full HD či QHD rozlíšení, ale aj na nejakú tú bežnú a kreatívnu prácu, rendering či prácu s videom. Ktorý z procesorov obstál v našich testoch lepšie? Čítajte ďalej! Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/asus-tuf-rx-7900-xt-o20g-gaming-nahled.jpg

Asus TUF Radeon RX 7900 XT O20G Gaming (RECENZIA A TESTY)

V poradí druhou grafickou kartou z novej rodiny RDNA 3, ktorú nám spoločnosť AMD prednedávnom predstavila, je grafická karta Radeon RX 7900 XT. My si dnes na Alza.sk predstavíme a tiež riadne otestujeme prvého zástupcu týchto úplne nových grafických kariet generácie RDNA 3, konkrétne grafickú kartu Asus TUF Radeon RX 7900 XT O20G Gaming, ktorú môžete nájsť v bohatej ponuke spoločnosti ASUS. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/asus-rog-maximus-z790-apex-recenze.jpg

ASUS ROG MAXIMUS Z790 APEX (RECENZIA A TESTY)

Intel procesory 13. generácie Raptor Lake sú bezpochyby tými najvýkonnejšími hernými CPU, ktoré tu kedy boli. V prípade i9-13900KF však nejde o žiadne strúhadlo, a pokiaľ chcete prevádzkovať najrýchlejší čip súčasnosti, mali by ste mať aj poriadnu základnú dosku. A nie je lepšia voľba než model určený na trhanie rekordov hlboko pod mrazu, ktorou je ASUS ROG MAXIMUS Z790 APEX, na ktorej nedávno padol svetový rekord 9 GHz. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/gainward-rtx-4070-ti-phoenix-gs-12g-nahled.jpg

Gainward GeForce RTX 4070 Ti PHOENIX GS 12G (RECENZIA A TESTY)

Prišli vám doteraz vydané grafické karty GeForce RTX 4090 a GeForce RTX 4080 príliš drahé a pre vás aj zbytočne výkonné, a tak stále čakáte na niečo cenovo dostupnejšie? Potom ste sa možno dočkali, pretože práve teraz končí embargo na informácie okolo najnovších grafických kariet GeForce RTX 4070 Ti, a my sme pre vás na Alza.sk samozrejme nezabudli pripraviť aj podrobnú recenziu. Na úvod začneme zhurta, dnes si totiž predstavíme a otestujeme grafickú kartu Gainward GeForce RTX 4070 Ti PHOENIX GS 12G z ponuky známej a populárnej značky Gainward.

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/msi-rtx-4080-suprim-x-16g-nahled.jpg

MSI GeForce RTX 4080 SUPRIM X 16G (RECENZIA A TESTY)

Tým najlepším, čím sa môže v súčasnosti pochváliť taiwanská spoločnosť MSI vo svojej ponuke grafických kariet GeForce RTX 4080, je bezpochyby grafická karta z elitnej edície SUPRIM, ktorá nesie označenie MSI GeForce RTX 4080 SUPRIM X 16G. Pokiaľ teda aj vy patríte k fanúšikom tejto rodiny elitných grafických kariet, rozhodne by vám nemala uniknúť jej recenzia, ktorú sme pre vás dnes nachystali. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/intel-nuc-12-enthusiast-serpent-canyon-recenze-test.jpg

Intel NUC 12 Enthusiast Serpent Canyon (RECENZIA A TESTY)

Otázka poriadneho výkonu v čo najmenších rozmeroch trápi dnes kde-koho. Jednou z možností sú mini-ITX zostavy, ale pokiaľ potrebujete byť neustále v pohybe, nejde o úplne najvhodnejšie riešenie. Ďalšou možnosťou sú výkonné „herné“ laptopy a posledným variantom sú tzv. mini PC. Pomerne veľkú dieru na trhu už dlho vypĺňa Intel so svojimi NUCmi a v dnešnej recenzii sa pozrieme na model pre nadšencov, vybavený 12. generáciou CPU i7-12700H a GPU ARC 770M. Porovnáme s cenovo porovnateľným laptopom Legion 5 od Lenovo a tiež s predchádzajúcim modelom NUCu 11. generácie s RTX 2060. Prečítať viac »
1234...
P-DC1-WEB19
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií