PET AD homeoffice

Zobraziť katalóg
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/bluetooth.jpg

Bluetooth (INFORMÁCIE): verzie, dosah, frekvencia a protokoly

Bluetooth je komunikačným nástrojom obrovského množstva elektroniky. Prečítajte si, ako frekventovaný signál vznikol a kde všade nachádza uplatnenie. V jednoduchom prehľade jeho verzií vám ukážeme, ako sa vyvíja a zdokonaľuje, aj aký má Bluetooth dosah. Dozviete sa aj niečo o špecifikáciách a bezpečnosti tohto komunikačného štandardu.

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/qualcomm-snapdragon-8-gen-3-nahled.jpg

Snapdragon 8 Gen 3: Umelá inteligencia, solídny nárast výkonu aj mnoho ďalších noviniek

V októbri roku 2023 Qualcomm predstavuje novú generáciu svojich čipsetov Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3. Tá ponúka po všetkých stránkach vyšší výkon a lepšiu efektivitu a vôbec po prvýkrát generatívnu umelú inteligenciu podporovanú priamo na úrovni hardvéru. Aké sú parametre najnovšieho čipsetu a v prípade ktorých telefónov ho môžeme očakávať? Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/mediatek-dimensity-9200-nahled.jpg

Vrcholný procesor MediaTek Dimensity 9200 s podporou ray tracingu je tu

Vrcholný mobilný procesor MediaTek Dimensity 9200 prichádza a vylepšuje zásadné parametre. Je pripravený zniesť tie najvyššie požiadavky, ale vyniká aj lepším spracovaním obrazu či konektivitou. Poďme si parametre porovnať s konkurenčnými čipmi. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/iphone-srovnani-nahled.jpg

Porovnanie iPhonov: ako sa od seba líšia jednotlivé modely?

Od pôvodného iPhonu z roku 2007 už uplynulo mnoho rokov a kalifornský velikán nezaháľa, každý rok predstavuje ďalšiu generáciu. Vývoj je nezastaviteľný. Porovnanie iPhonu nám ukáže, čo a ako rýchlo sa menilo a mení. Pri rôznych funkciách si ukážeme iPhone porovnanie generácií.

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/usb-c-nahled.jpg

Jeden konektor pre všetkých. USB-C bude od roku 2024 povinné nielen u všetkých telefónov

Od roku 2024 na mobiloch a tabletoch nájdeme iba konektor USB-C, od roku 2026 bude to isté platiť aj pre notebooky. Čo to znamená pre používateľov a čo pre výrobcov elektroniky? Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/zavislost-na-telefonu-nahled.jpg

Závislost na mobilu: co to je a jak se jí vyhnout

Závislost na mobilu je jednou z nemocí digitální éry. Zpočátku nevinná snaha být k dispozici na sociálních sítích za každou cenu a sledovat veškeré dění může přerůst až ve skutečnou závislost se všemi negativními důsledky. Jak si všimnout, že něco není v pořádku, a jak se ze závislosti na telefonu vymanit? Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/xiaomi-ekosystem.jpg

Ekosystém Xiaomi: čo dokáže a aké sú jeho hlavné výhody?

Nie nadarmo je Xiaomi jedným z najhodnotnejších startupov na súčasnom trhu, zo svojich výrobkov totiž dokázal vytvoriť dobre fungujúci ekosystém. A zďaleka to nie sú len mobilné telefóny. Xiaomi vyrába všetko od hodiniek, cez kolobežky až po slúchadlá. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/jak-stahnout-hudbu-do-mobilu-iphone-nahled.jpg

Ako stiahnuť hudbu do mobilu (NÁVOD)

Možností, ako stiahnuť hudbu do mobilu, je celý rad. Nezáleží na tom, či máte Android alebo iOS, v článku vám poradíme hneď niekoľko rýchlych, jednoduchých, a hlavne legálnych spôsobov ako na sťahovanie hudby do mobilu a teda ako počúvať vašu obľúbenú hudbu, kdekoľvek chcete.

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/tapety-na-mobil-nahled.jpg

Tapeta na mobil: ako ju zmeniť a ako vybrať tú najlepšiu

Výmena tapety na mobile je jednoduchým spôsobom, ako si mobilný telefón personalizovať. Ako ale taká výmena prebieha a kde nejakú tú peknú tapetu získať?

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/volte-nahled-2.jpg

Čo je VoLTE, ako funguje a aké má výhody?

VoLTE je technológia, ktorá umožňuje uskutočňovať telefonické hovory prostredníctvom dátových sietí. Prináša to hneď niekoľko benefitov, napr. väčšiu kvalitu hovorov a odolnosť proti výpadkom.

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/satelitni-telefon-nahled.jpg

Satelitné telefóny: ako fungujú a aká je cena volania?

Satelitné telefóny sú komunikačné zariadenia, ktoré vám umožnia zostať v spojení aj tam, kam bežný mobilný signál nedosahuje. Všetko, čo o nich potrebujete vedieť, sa dozviete v našom článku.

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/ipados-16-nahled.jpg

iPadOS 16: ešte prehľadnejšia práca na iPade

Apple na WWDC 2022 predstavil okrem iného nový iPadOS 16. Ten prináša celý rad zaujímavých funkcií, ktoré iPad výrazne približujú práci na notebooku. Na aké novinky sa môžeme tešiť? Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/vynalez-telefonu-nahled.jpg

Vynález telefonu a první starožitné telefony

Mobilní telefon nosí každý den v kapse naprostá většina z nás. Co však vzniku tohoto chytrého zařízení předcházelo? Kdo a kdy vůbec vynalezl telefon? Používají se ještě starožitné telefony? Desítky let po nich přišly na trh pevné linky a následně mobily. Pojďme si vývoj shrnout.

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/porovnani-mobilnich-telefonu-nahled.jpg

Porovnanie telefónov. Ako si čo najlepšie vybrať?

Ponuka mobilných telefónov na trhu je skutočne veľmi pestrá, a pokiaľ si chceme vybrať nový mobil, v jeho výbere nám môže pomôcť porovnanie mobilných telefónov, konkrétne ich parametrov. Ďalej môžu prísť vhod aktualizované prehľady tých najlepších mobilov v rôznych kategóriách.

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/nahravani-hovoru-iphone-nahled.jpg

Ako nahrávať obrazovku a hovory na iPhone (NÁVOD)

Máte mobilný telefón iPhone a radi by ste sa s jeho operačným systémom iOS naučili viac? V tomto článku si predstavíme funkcie nahrávania obrazovky a taktiež možnosť, ako nahrávať telefónne hovory.

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/jak-najit-imei-iphone-nahled.jpg

Ako nájsť IMEI číslo iPhonu?

O čísle IMEI ste určite už počuli. S ním sa môžete o telefóne dozvedieť niekoľko informácií ešte pred jeho kúpou z druhej ruky, príp. ho je možné zablokovať pri podozrení na krádež telefónu. Ako IMEI v iPhone zistiť?

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/kaios-nahled.jpg

Operačný systém KaiOS: povyšuje lacnejšie telefóny o triedu vyššie

KaiOS je operačný systém navrhnutý pre klasické tlačidlové telefóny. Za cieľ si dáva spojenie starších telefónov s modernou digitálnou dobou. KaiOS umožňuje sťahovanie aplikácií zo špeciálneho KaiStoru, využívanie 4G siete na surfovanie po internete, ale aj na telefonovanie a chatovanie. To všetko pri nízkych nárokoch na batériu.

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/jak-najit-iphone-nahled.jpg

Ako nájsť iPhone (NÁVOD)

Pokiaľ mobilný telefón niekde zabudnete alebo vám ho niekto ukradne, stále nemusí byť nič stratené. Mobily iPhone sú vybavené schopnosťou ich lokalizácie. Navyše je táto funkcia neustále vylepšovaná. Po novom napríklad nájdete iPhone aj v situácii, keď je vypnutý. Ako teda nájsť iPhone?

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/jak-zabezpecit-ios-nahled.jpg

Ako si zabezpečiť iOS v iPhone (NÁVOD)

Bojíte sa, že po vašom iPhone sa sápu cudzie ruky a majú zálusk na vaše dáta? Mobily iPhone s operačným systémom iOS sú na tom našťastie so zabezpečením veľmi dobre. Čo všetko je potrebné a možné nastaviť? Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/jak-zalohovat-iphone-nahled.jpg

Ako zálohovať iPhone (NÁVOD)

Pokiaľ iPhone používate denne, máte v ňom zrejme veľa potrebných dát, ako sú fotky a videá, dokumenty, dáta a nastavenia rôznych aplikácií a pod. Ako si tieto dáta spoľahlivo zálohovať a v prípade potreby jednoducho obnoviť? Prečítať viac »
123...
P-DC1-WEB08
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií