Doručení zdarma Emise pro AP+ v app - všechny segmenty

Oculus Rift HD

Zobraziť katalóg
Oculus Rift HD
4,3 13 hodnotení
VR okuliare s rozsahom 360°, rozlíšenie 2160 × 1200, frekvencia 90 Hz, HDMI, DVI, USB, bezdrôtový herný ovládač pre Xbox One
Kód:  OC002b Produktové číslo:  WMVR103640011T Stránky výrobcu

Nevyhovujú vám alternatívy? Vyberajte z celej ponuky

Oculus Rift HD


Dlhé roky sa usilovne pracuje v spoločnosti Oculus na okuliaroch pre virtuálnu realitu, ale až teraz poznáme dátum začatia ich predaja. Stane sa tak počas prvého kvartálu roku 2016, ale už teraz môžete u nás strážiť dostupnosť alebo sa v blízkej dobe odhodlať k objednávke. Z finálnej verzie sa totiž stal predovšetkým kľúčový doplnok k prehĺbeniu herných zážitkov na platforme Xbox One a PC.


Virtuálna realita na vlastné oči

Úplne dokonalú známkou kvality je osobnosť legendárneho programátora Johna Carmacka. Pod jeho dohledom vzniká prevratná revolúcia vo svete najmä herných zážitkov.

Oculus Rift využíva dvojicu OLED displejov s celkovým rozlíšením 2 160 × 1 200 pixlov a frekvenciou 90 Hz. Pre každé oko je tak k dispozícii jemný displej s rozlíšením 1 080 × 1 200 pixlov. Súčasťou konštrukcie sú aj nastaviteľné slúchadlá pre dokonalý trojrozmerný zvuk.

Táto fotografia je vypnutá z lightbox a nebude sa v ňom teda zobrazovať.
Božské zážitky sú na obzore

Božské zážitky sú na obzore


Táto fotografia je vypnutá z lightbox a nebude sa v ňom teda zobrazovať.
Dokonale vytvarovaná zadná časť

Dokonale vytvarovaná zadná časť

Vysoká miera ergonómie

Veľmi starostlivo sa zapracovalo na dokonalom pohodlie pri používaní okuliaroch Oculus Rift. Pevná umelohmotná konštrukcia je oveľa menšie a slúži ako kostra pre uchytenie všetkých komponentov. Okuliare sú zároveň na krajoch pokryté príjemnú a priedušnú látkou.

Zadná strana sa uťahuje pomocou pásikov a úplne ľahko možno vyladiť do ideálnych tvarov. Cieľom je maximálne uľahčiť nasadzovanie na hlavu, ktoré vo výsledku zaberie iba okamih.


Maximálna presnosť zamerania zaistená

Headset je sledovaný pomocou systému využívajúceho infračervených LED, čo umožňuje presné zameranie polohy okuliarov v rozsahu 360 ° a to ako pozície, tak smeru pohledu.

S každým zariadením bude dodávaný aj bezdrôtový herný ovládač pre Xbox One. Už teraz je vo vývoji rad natívnych hier čisto pre Oculus Rift. Napríklad simulátor vesmírnych lodí EVE. Rok 2016 tak bude znamenať úplné stelesnenie budúcnosti u vás doma.

Táto fotografia je vypnutá z lightbox a nebude sa v ňom teda zobrazovať.
Snímač pohybu a Xbox One ovládač

Snímač pohybu a Xbox One ovládač


Odporúčané hardvérové ??nároky pre plnohodnotný zážitok z Oculus Rift hier sú nasledovné:

  • Grafická karta: NVIDIA GTX 970 / AMD R9 290 alebo lepšie
  • Procesor: Intel i5-4590 alebo lepšie
  • Pamäť: 8 GB RAM
  • Port: Kompatibilný HDMI 1.3 video výstup
  • USB: 3 × USB 3.0 porty + 1 × USB 2.0
  • Operačný systém: Windows 7 SP1 64bit alebo novší

Svoju konfiguráciu si môžete otestovať pomocou utility priamo od výrobcu Oculus Rift.

Parametre a špecifikácia

Určenie
K počítaču Hotovo!
Obnovovacia frekvencia
90 Hz Hotovo!
Rozlíšenie na jedno oko
Full HD 1080 × 1200 px Hotovo!
Celkové rozlíšenie
Full HD 2160 × 1200 px Hotovo!
Pripojenie
HDMI Hotovo!

Určenie

Určenie
K počítaču Hotovo!

Zobrazovacie schopnosti

Obnovovacia frekvencia
90 Hz Hotovo!
Rozlíšenie na jedno oko
Full HD 1080 × 1200 px Hotovo!
Celkové rozlíšenie
Full HD 2160 × 1200 px Hotovo!

Vlastnosti

Pripojenie
HDMI Hotovo!
Farba
Sivá Hotovo!

HW požiadavky PC

Grafická karta PC
AMD Radeon R9 290 Hotovo!
Operačný systém PC
Windows XP – Windows 10 Hotovo!
Viac parametrov

Technické špecifikácie sa môžu zmeniť bez výslovného upozornenia. Obrázky majú iba informatívny charakter.

Dobrý den, oculus nyní prodává v bundlu Rift s ovladači za zvýhodněnou cenu 399USD, bude Alza na tuto nabídku reagovat nějakou podobnou?

Dobry den. Je mozne propojit tyto bryle s kazdou pc hrou? Videl jsem na youtubku, ze lide meli tyto bryle propojeny napr. s Flight Simulatorem X. Je nutny jeste dalsi software k takovemu propojeni? Dekuji

Nebo je dobrý to dat nekomu na hlavu ve spánku pustit mu nakej horor a cekat az se probudi ani nebude vedet ze se zbudil

Dobry den, rad by som sa informoval kde je mozne zakupit novy kabel na pripojenie starsieho modelu Oculus Rift (rovna koncovka), resp. ci novy kabel so zahnutou koncovkou bude mozne zapojit aj do starsieho zariadenia. Dakujem

Co je obsaženo v balení?

Je headset dodáván s nějakým ovladačem?

Dobrý den chcí se zeptat zda je součástí balení i kamera a ovladače,děkuji.,

Dobrý deň,mám oculus go a mám pokazený joystick,chcel by sem si kúpiť nový,no neviem kde,môžete mi poradiť,dakujem

Dobrý den, stačí mi zakoupit tyto brýle nebo potřebuji k virtuální realitě dokoupit nějaké senzory ovladače nebo něco nezbytného? Pc by mělo být dostačující (i5 8600K + GTX 1080ti + 16GB RAM)

Dobrý den, jedná se o DK2 nebo již lepší CV1 verzi?

123...
Diskusia a poradňa k Oculus Rift HD
Ďalšie informácie

Game Developers Conference 2020 (TÉMA) – Ktoré herné systémy sú u vývojárov najobľúbenejšie?

Hráči počítačových hier zažívajú počas kalendárneho roka niekoľko vrcholov, na ktoré sa tešia. Mimo vydania očakávaných titulov sú to tiež konferencie, kde sa oznamujú nové projekty a odhaľujú detaily pripravovaných hier a medzi najobľúbenejšie akcie tak patrí E3, Gamescom a Tokyo Game Show. Lenže v posledných rokoch sa ukazuje, že veľmi zaujímavé poznatky získame aj z vývojárskych konferencií, medzi ktorými vyniká Game Developers Conference v San Franciscu, v rámci ktorej prebieha tiež prieskum o budúcnosti hrania.

Vader Immortal: A Star Wars VR Series (RECENZIA) – Zničte Vadera vo VR

Tematika Hviezdnych vojen, chytľavý príbeh zahŕňajúci známe postavy aj staré dobré svetelné meče. Vader Immortal: A Star Wars VR Series ako by mal všetko, čo pre svoj úspech potrebuje. Skúsenejší z vás už ale vedia, že sa mnoho hier pokúša priživiť na sláve populárneho filmu či seriálu, zatiaľ čo hrateľnosť je od kvalitného zážitku na kilometre vzdialená. O to viac sme boli zvedaví, ako dopadne novinka Vader Immortal, do ktorej vstúpime bránou virtuálnej reality.

The Walking Dead: Saints & Sinners (RECENZIA) – Zatopeným mestom v rytme jazzu

Keď v októbri 2003 priniesol Robert Kirkman na pulty obchodov svoj prvý zošit The Walking Dead, možno ani netušil, aká senzácia sa z jeho komiksu v priebehu niekoľkých rokov stane. Do dnešného dňa už bolo vydaných 193 dielov, ktoré v češtine vyšli pod názvom Živí mrtví v tridsiatich zväzkoch, a od roku 2010 beží adaptácia v podobe televízneho seriálu, čo pritiahlo pozornosť tiež herných štúdií. V súčasnosti je najaktuálnejší VR titul Saints & Sinners od Skydance Interactive, na ktorý sa pozrieme v dnešnej recenzii.

VR – Virtuálna realita: od prvých krôčikov až po súčasnosť

Virtuálna realita (VR) si stále častejšie nachádza cesty do našich životov. A hoci sa v prípade tejto technológie musíme vysporiadať s technickými problémami, vysokou cenou a podobne, je viac než isté, že zlatý vek virtuálnej reality je za rohom! Radi by ste sa o VR dozvedeli viac? Náš článok vám prezradí všetko, čo chcete vedieť!

Recenzie Oculus Rift HD
Príslušenstvo pre Oculus Rift HD Chcete doručit zboží do Česka? Prohlédněte si Oculus Rift HD. Für Versand nach Deutschland, besuchen Sie bitte Oculus Rift. Für Versand nach Österreich, besuchen Sie bitte Oculus Rift. Magyarországra történő kiszállításért tekintse meg ezt a termékoldalt: Oculus Rift HD.
P-DC1-WEB19
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií