Počas Veľkonočných sviatkov 29.3. a 31.3. je otvorený iba AlzaDrive v Senci. Na Veľkonočný pondelok 1.4. sú uzavreté všetky predajne vrátane AlzaDrive, stále však môžete využiť doručenie do našich AlzaBoxov.

Dvojročná záruka teraz aj pre firmy AP+ plus nový vizuál

CAD programy

Zobraziť katalóg
Cena
-
Hodnotenia od zákazníkov
Značka
Určenie
Pre firmy
(7)
Pre štátnu správu
(7)
Produkt
AUTODESK AutoCAD LT
(3)
AUTODESK Revit LT
(4)
Typ softvéru
CAD
(7)
3D grafika
(7)
Operačný systém
Windows
(4)
MacOS
(2)
Jazyková verzia
CZ
(4)
EN
(4)
HU
(4)
DE
(4)
Najnovšie objednávky

CAD programy sú grafické editory určené pre počítačové projektovanie. Umožňujú kreslenie rozsiahlych 2D schém či pokročilých 3D modelov. Uplatnenie nachádzajú vo všetkých technických odboroch aj priemysle. Čítajte ďalej a zistite, ako vám CAD softvér dokáže uľahčiť prácu.

Pokračovať

Čo to CAD programy sú a čo dokážu?

CAD programy slúžia na navrhovanie a modeláciu vo virtuálnom prostredí. Ide v podstate o modernú alternatívu klasického technického kreslenia, v ktorej papier a tuš nahrádzajú jednotky a nuly. CAD systémy ponúkajú celý rad funkcií a užitočných vychytávok, zoznámte sa s tými najdôležitejšími.

  1. Takmer každý CAD software ponúka kompatibilitu s OS Windows, niektoré varianty využijete aj na macOS.
  2. Prostredie CAD programov prináša desiatky ľahko použiteľných a prehľadne radených nástrojov na kreslenie.
  3. Modelovanie v CAD programe je úplne presné. Hotový model tak môžete poslať rovno do 3D tlačiarne.
  4. Niektoré CAD programy majú bohaté knižnice plné preddefinovaných modelov či štandardných súčiastok.
  5. Najlepší CAD systém obvykle ponúka aj vzdialené pripojenie či zjednodušené prostredie pre webové prehliadače.

i

CAD je skratkou pre Computer Aided Design (po slovensky počítačom podporované projektovanie/projektovanie pomocou počítača).


CAD software

AutoCAD software


Kde všade sa CAD programy využívajú?

CAD programy využívajú projektanti domov, priemyselných súčiastok a strojov, motorov, automobilov, ale aj špecialisti medicínskeho odboru. Aj ortopedické a protetické pomôcky sa totiž najskôr musia navrhnúť.

Zoznámenie a práca s CAD programom je súčasťou výučby každej strojárskej strednej školy.

CAD/CAM – kombinácia, ktorá funguje

CAD/CAM sú výkonné a funkciami nabité systémy obsahujúce plnohodnotný CAD software, v ktorom svoj projekt navrhnete, ale aj CAM softvér, pomocou ktorého naprogramujete obrábací CNC stroj. Najmä v priemysle preto CAD/CAM programy tvoria nerozlučnú dvojicu.

Aké CAD programy zvoliť?

V ponuke nájdete odlišné CAD programy od rôznych vývojárov. Každý z nich si je v jadre podobný, môže však ponúkať inú sadu funkcií a nástrojov. Medzi najobľúbenejšie patria Autodesk AutoCAD a CorelCAD.

Autodesk AutoCAD

Autodesk AutoCAD je špičkový softvér využívaný inžiniermi po celom svete. Ponúka sady nástrojov pre jednotlivé technické odvetvia, mnoho užitočných funkcií, skvelú kompatibilitu a množstvo ďalších skvelých výhod.

  • Autodesk AutoCAD je kompatibilný aj s tabletmi a smartfónmi.
  • Vývojári AutoCAD neustále vylepšujú, časté aktualizácie sú tak samozrejmosťou.
  • AutoCAD bol úplne prvý CAD softvér s podporou dnes už štandardného formátu DWG.

i

CAD softvér zadarmo pre študentov a kantorov

Spoločnosť Autodesk ponúka profesionálny softvér AutoCAD do škôl úplne zadarmo. Stačí na webe poskytovateľa dokázať, že ste naozaj študent alebo školský zamestnanec.

CorelCAD

CorelCAD je obľúbený CAD program pre menej náročných používateľov. Vyniká jednoduchým prostredím, jednoduchou obsluhou a nižšou obstarávacou cenou. Nevýhodou môže byť absencia niektorých pokročilých funkcií a nástrojov, ktoré sú súčasťou komplexnejších CAD programov.

  • CorelCAD je vďaka jednoduchému prostrediu skvelou voľbou pre začínajúcich konštruktérov.
  • Nechýba ani podpora automatizácie, možnosť zdieľať projekty s inými používateľmi alebo prevod 2D na 3D.

Ďalší najpoužívanejší CAD softvér pre tvorbu aj prezeranie DWG

AutoCAD a CorelCAD nie sú jedinými zástupcami CAD programov. Na trhu nájdete niekoľko ďalších viac či menej líšiacich sa variantov. Aké patria medzi najobľúbenejšie?

  • Eagle CAD je tiež od spoločnosti Autodesk, ktorý sa špecializuje na návrh elektrotechnických riešení.
  • TurboCAD vám po nákupe zostane navždy, pretože nemá časovo obmedzenú licenciu. Ponúka pritom všetky dôležité funkcie konkurenčných programov.
  • SolidWorks má vo výbave nástroje pre 3D modelovanie, nástroje pre plechové diely, automatické generovanie výrobných výkresov alebo napríklad pohybové analýzy.
  • Fusion 360 je výkonný CAD/CAM program s fotorealistickým rendrovaním, komplexnou sadou konštrukčných nástrojov a podporou cloudového úložiska.

Chcete si najskôr vyskúšať svoje CAD zručnosti? Vyskúšajte CAD programy ako FreeCAD alebo TinkerCAD, ktoré sú zadarmo.

Súbory vytvorené cez CAD systém vám umožní prezerať DWG viewer

Okrem vyššie spomínaných programov si môžete stiahnuť aj samotný DWG viewer, teda program, ktorý dokáže zobraziť 3D a 2D práce vytvorené cez CAD systém s typickým formátovaním dát. Umožní tak nahliadnuť na váš projekt aj na zariadeniach, ktoré nemajú nainštalovaný žiadny CAD program.

i

DWG prehliadač TrueView nájdete na webe spoločnosti Autodesk úplne zadarmo.

CAD programy a licencie

CAD programy výrobcovia ponúkajú s rôznymi typmi licencovania. V prvom rade existuje trvalá licencia, teda jednorazový nákup, vďaka ktorému môžete softvér používať, ako dlho chcete. Ďalším variantom je potom klasické predplatné, kedy si program predplácate na časové obdobie. Zamerajte sa na to, pre koľko pracovných staníc je licencia platná.

Neprenositeľné licencie je možné aktivovať iba raz. Pokiaľ si teda vyberiete CAD program s neprenositeľnou licenciou pre jeden stroj, zvážte starostlivo, na aký počítač ju použijete.

Elektronická vs. krabicová distribúcia

CAD programy sú často distribuované v elektronických aj krabicových variantoch. Pokiaľ nedáte dopustiť na fyzické nosiče, stavte na krabicovú distribúciu. Myslite však na to, že na inštaláciu programu bude váš PC alebo notebook potrebovať diskovú mechaniku.

i

Chcete si stiahnuť CAD softvér ešte dnes? Stačí si zaobstarať elektronickú licenciu. Pozrite sa na náš stručný návod, ako na elektronickú licenciu.

Skryť popis
Pomohla vám táto informácia?
Tento formulár slúži len na hodnotenie informácií v popise vyššie.
Ak máte otázku k produktom, službám, doprave, či inú požiadavku, využite zákaznícku podporu.
Čo by sme v ňom mali zlepšiť? Chýba vám tu niečo? Je niečo uvedené zle? Podeľte sa.
7 položiek
AutoCAD LT Commercial Renewal na 1 rok (elektronická licencia)
CAD/CAM softvér AUTODESK AutoCAD LT pre 1 zariadenie, kompatibilný s operačným systémom Windows, dĺžka predplatného: 12 mesiacov, spôsob licencovania: predĺženie predplatného, typ softvéru: CAD a 3D grafika, jazyková verzia: CZ, EN, HU, DE, spôsob inštalácie: na stiahnutie (elektronicky), vhodné pre firmy a pre štátnu správu, určený pre PC, lic. kľúč bude doručený e-mailom
577,90 €
Na objednávku – termín upresníme
Objednávací kód: LS004j1
AutoCAD LT pre Mac Commercial Renewal na 1 rok (elektronická licencia)
CAD/CAM softvér AUTODESK AutoCAD LT pre 1 zariadenie, kompatibilný s operačným systémom macOS, dĺžka predplatného: 12 mesiacov, spôsob licencovania: predĺženie predplatného, typ softvéru: CAD a 3D grafika, jazyková verzia: CZ, EN, HU, DE, spôsob inštalácie: na stiahnutie (elektronicky), vhodné pre firmy a pre štátnu správu, určený pre PC, lic. kľúč bude doručený e-mailom
557,90 €
Na objednávku – termín upresníme
Objednávací kód: LS004f2e
Revit LT Commercial Renewal na 1 rok (elektronická licencia)
CAD/CAM softvér AUTODESK Revit LT pre 1 zariadenie, neprenosná licencia, kompatibilný s operačným systémom Windows, dĺžka predplatného: 12 mesiacov, spôsob licencovania: predĺženie predplatného, typ softvéru: CAD a 3D grafika, jazyková verzia: CZ, EN, HU, DE, spôsob inštalácie: na stiahnutie (elektronicky), vhodné pre firmy a pre štátnu správu, určený pre PC, lic. kľúč bude doručený e-mailom
709,90 €
Na objednávku – termín upresníme
Objednávací kód: LS004f5l
AutoCAD Revit LT Suite Commercial Renewal na 1 rok (elektronická licencia)
CAD/CAM softvér AUTODESK Revit LT pre 1 zariadenie, neprenosná licencia, kompatibilný s operačným systémom Windows, dĺžka predplatného: 12 mesiacov, spôsob licencovania: predĺženie predplatného, typ softvéru: CAD a 3D grafika, jazyková verzia: CZ, EN, HU, DE, spôsob inštalácie: na stiahnutie (elektronicky), vhodné pre firmy a pre štátnu správu, určený pre PC, lic. kľúč bude doručený e-mailom
875,90 €
Na objednávku – termín upresníme
Objednávací kód: LS004f5o
AutoCAD LT 2024 Commercial New na 1 rok (elektronická licencia)
CAD/CAM softvér AUTODESK AutoCAD LT pre 1 zariadenie, kompatibilný s operačným systémom Windows a macOS, dĺžka predplatného: 12 mesiacov, spôsob licencovania: predplatné, typ softvéru: CAD a 3D grafika, spôsob inštalácie: na stiahnutie (elektronicky), vhodné pre firmy a pre štátnu správu, určený pre PC, lic. kľúč bude doručený e-mailom
610,90 €
Na objednávku – termín upresníme
Objednávací kód: LS004f7a2
AutoCAD Revit LT Suite 2024 Commercial New na 1 rok (elektronická licencia)
CAD/CAM softvér AUTODESK Revit LT pre 1 zariadenie, dĺžka predplatného: 12 mesiacov, spôsob licencovania: predplatné, typ softvéru: CAD a 3D grafika, spôsob inštalácie: na stiahnutie (elektronicky), vhodné pre firmy a pre štátnu správu, určený pre PC, lic. kľúč bude doručený e-mailom
922,90 €
Na objednávku – termín upresníme
Objednávací kód: LS004f5g2
Revit LT 2024 Commercial New na 1 rok (elektronická licencia)
CAD/CAM softvér AUTODESK Revit LT pre 1 zariadenie, dĺžka predplatného: 12 mesiacov, spôsob licencovania: predplatné, typ softvéru: CAD a 3D grafika, spôsob inštalácie: na stiahnutie (elektronicky), vhodné pre firmy a pre štátnu správu, určený pre PC, lic. kľúč bude doručený e-mailom
749,90 €
Na objednávku – termín upresníme
Objednávací kód: LS004f5h2

CAD programy

„Photoshop" online a zadarmo – výber najlepších alternatívnych fotoeditorov Adobe Photoshop je špičková aplikácia, ktorú si dnes môžete kúpiť za pomerne rozumný mesačný poplatok. Ale pre tých, ktorí nepracujú s fotografiami alebo grafikou denne, môže byť aj najmenší poplatok zbytočne vysoký. Preto vám prinášame výber najlepších bezplatných...
Nájdite si dokonalé zariadenie pre študentov a učiteľov umenia, elektronické vzdelávanie alebo prácu z domova, s ktorými môžete ihneď pracovať na diaľku. Napríklad grafické displeje od spoločnosti Wacom. Poznáte ich funkcie?
Už ste počuli o Linuxe? Pokiaľ áno, zaujíma vás, ktorá z populárnych linuxových distribúcií presne zodpovedá vašej predstave o kvalitnom operačnom systéme? V našom článku sa pokúsime objasniť všetko, čo potrebujete o distribúciách Linuxu vedieť!
MicrosoftČo je to SharePoint? SharePoint od Microsoftu vám prináša modernú platformu na zdieľaný prístup, interakciu a spoluprácu. Tímová spolupráca tak môže prebiehať kdekoľvek a kedykoľvek – a navyše rýchlo, spoľahlivo a bezpečne.
Profesionálny grafický editor CorelDRAW nebude od ďalšieho roka vydávať žiadne upgrade verzie. Spoločnosť Corel sa však rozhodla zvýhodniť majiteľa licencií najnovšieho balíka v ďalších nákupoch novo vydávaných verzií. Ak teda plánujete CorelDRAW používať aj naďalej,...
Viac článkov

CAD programy

V kategórii CAD programy máme práve teraz na Alza.sk celkom 7 produktov.

CAD programy – osvedčené značky

Pozrite sa na produkty zoradené podľa ceny od najlacnejšieho v kategórii lacné CAD programy Produkty zoradené od najdrahšieho po najlacnejší hľadajte v kategórii najdrahšie CAD programy Tovar zoradený podľa predajnosti od najviac po najmenej predávaný nájdete v kategórii najpredávanejšie, najlepšie CAD programy Produkty zoradené podľa hodnotenia používateľov od najlepšieho nájdete v kategórii CAD programy recenzie
P-DC1-WEB12
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií