Ospravedlňujeme sa, ale z technických príčin sa momentálne na našich pobočkách môže vyzdvihnutie objednávky časovo predĺžiť. Na oprave usilovne pracujeme. Ďakujeme za pochopenie.

AD homeoffice Aplikace

Bony a klid

Zobraziť katalóg
Bony a klid Film
Kód:  AV00015
Bony a klid Predaj skončil

Bony a klid

Hlavnou postavou príbehu je mladý automechanik Martin Holec, ktorý príde z Mladej Boleslavi do Prahy, aby tu zohnal marky, za ktoré chce kúpiť pre miestnu diskotéku video. Nechá sa však priekupníkmi napáliť falošnými bankovkami. Aby škodu, ktorú svojim kamarátom spôsobil nahradil, vráti sa do Prahy a začne pátrať po Richardovi, ktorý mu falošné peniaze predal. Dostane sa niekoľkokrát do stretu s Richardovou veksláckou partiou, ale časom si sám začne zarábať ako vekslák a stane sa členom Richardovej party. Sľubnú „kariéru“ však prekazí stretnutie s oveľa silnejšou a vplyvnejšou skupinou priekupníkov, v ktorej pozadí stojí ostrieľaný Karel.

Scenárista Radek John s dôvernou znalosťou popisovaných udalostí vykreslil cestu dôverčivého vidieckeho mladíka do veksláckého podsvetia, režisér Vít Olmer príbehu vtlačil akčnú dynamiku a miestami i humorný nadhľad. Tvorcovia s mimoriadnou vierohodnosťou priblížili prostredie priekupníkov valút, zvlášť potom obchodovanie s nedostatkovými tuzexovými bonmi, za ktoré bolo možné v špeciálnych obchodoch kupovať zahraničný tovar.

Ukázali, že v uliciach postávali pešiaci, ponúkajúci smenu, zatiaľ čo z bezpečného pozadia všetko ovplyvňovali mocní šéfovia. A tvorcovia navyše naznačili aj širšie súvislosti, možnú previazanosť podsvetia s políciou a súdmi. Rozprávanie bolo strhujúce aj vďaka hereckým výkonom nielen Jána Potměšila a Veroniky Jeníkovej, ale aj zásluhou farbistého epizódneho výstupu Romana Skamene.

V diskusii zatiaľ nie sú žiadne príspevky.
P-DC1-WEB19
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií