Počas Veľkonočných sviatkov 29.3. a 31.3. je otvorený iba AlzaDrive v Senci. Na Veľkonočný pondelok 1.4. sú uzavreté všetky predajne vrátane AlzaDrive, stále však môžete využiť doručenie do našich AlzaBoxov.

AP+ nový vizuál Alza pre firmy

Intel Core i5-3570K

Zobraziť katalóg
Intel Core i5-3570K
4,8 314 hodnotení
Procesor Quad-Core, 3.40 GHz (77 W), TurboBoost 3.80 GHz, Intel HD Graphics 4000 (650/1150 MHz), 6 MB L3 cache, socket 1155, BOX (Ivy Bridge)
Kód:  BO430k Produktové číslo:  BX80637I53570K

Nevyhovujú vám alternatívy? Vyberajte z celej ponuky

Intel Core i5-3570K

Procesor Intel Core i5-3570K je tvorený revolučnými 3D tranzistormi, ktoré vznikli vysoko pokročilým 22nm výrobným procesom. Vo všetkých merateľných textoch prekonáva predchádzajúce generácie a jeho grafická časť prináša až 2-krát vyšší výkon, než aký ponúkala akcelerácia HD 3000 pri procesoroch rodiny Sandy Bridge. S vhodnými základnými doskami budete môcť využívať súčasne až trojicu displejov, vstúpiť do fascinujúceho sveta 3D zobrazeniaa vychutnať si skvelé vlastnosti aplikačného rozhrania DirectX 11. Na pripojenie výkonných grafických kariet potom budete mať k dispozícii najmodernejšie rozhranie PCI Express tretej generácie.

Potom už stačí využiť iba softvér Lucidlogix Virto MVP, ktorý je kompatibilný so širokou paletou základných dosiek mnohých výrobcov. Umožňuje okrem iného smerovať signály diskrétnej grafickej karty obrazovými konektormi základnej dosky a sprostredkováva tak možnosť uspania samostatných grafických kariet pri práci v 2D. Vďaka tomu môžete znížiť svoju spotrebu elektrickej energie pri bežnej práci na minimum, ale v prípade potreby budete mať dostupný maximálny výkon na hranie.

Intel Core i5-3570K je vybavený technológiou Turbo Boost druhej generácie, vďaka ktorej umožní automaticky bežať jadrám rýchlejšie, než je ich základná frekvencia. Technológia Intel Turbo Boost 2.0 je aktivovaná v okamihoch, keď operačný systém žiada najvyšší výkon procesora. Maximálna frekvencia je závislá na počte aktívnych jadier, a dĺžka obdobia, ktorú procesor strávi v pretaktovaní stavu potom závisí na vyťažení a operačnom prostredí. Horná hranica frekvencie je stanovená pomocou dosiahnutia limitnej úrovne štvorice ukazovateľov (počet aktívnych jadier, prúdový odber, spotreba energie, teplota procesora).


Pokiaľ procesor operuje pod týmito limitmi a systém vyžaduje vyššiu výkonnosť, nastáva automatické pretaktovanie bez potreby akéhokoľvek zásahu užívateľa. Vďaka využitiu pokročilých algoritmov je uvedený systém maximálne bezpečný, aj keď krátkodobo operuje nad hranicou značenej menovitej spotreby (TDP). Pretaktovanie sa samozrejme realizuje v nižšej miere pri vyťažení troch až štyroch jadier a maximálne pri vyťažení jedného či dvojice.

Procesor obsahuje aj inštrukčnú súpravu šifrovacieho algoritmu AES pod názvom AES-NI. Tá sa skladá zo šestice inštrukcií, ktoré vykonávajú niektoré výpočtovo náročné časti algoritmu AES. Uvedené inštrukcie sú tak vykonávané pri oveľa menšom počte procesorových cyklov, než pri tradičnom softvérovom riešení. Štyri z nových inštrukcií sú určené na urýchlenie šifrovania/dešifrovania a dva pre proces tvorby šifrovacích kľúčov. Táto verzia procesora je dodávaná s chladičom v boxe.

Viac o technológiách nových procesorov Intel Ivy Bridge sa dočítate tu.

Parametre a špecifikácia

Rad procesora
Intel Core i5 Hotovo!
Socket
Intel 1155 Hotovo!
Modelové označenie
Intel Core i5-3570K Hotovo!
Frekvencia procesora
3,4 GHz (3,4 GHz) Hotovo!
Maximálna frekvencia (OC)
3,8 GHz (3 800 MHz) Hotovo!

Rad

Rad procesora
Intel Core i5 Hotovo!
Socket
Intel 1155 Hotovo!
Modelové označenie
Intel Core i5-3570K Hotovo!

Frekvencia

Frekvencia procesora
3,4 GHz (3,4 GHz) Hotovo!
Maximálna frekvencia (OC)
3,8 GHz (3 800 MHz) Hotovo!

Integrovaná grafická karta

Typ integrovanej grafickej karty
Intel HD Graphics 4000 Hotovo!
Frekvencia
650 MHz Hotovo!

Rozhranie

Funkcie
Automatické pretaktovanie, Otvorený násobič, Integrované GPU, Chladič v balení Hotovo!
TDP
77 W Hotovo!
Výrobné technológie
22 nm Hotovo!
L3 cache
6 MB Hotovo!
Viac parametrov

Spoločnosť Intel naozaj nie je potrebné predstavovať. Práve aj vďaka tejto stálici vo svete IT dnes môžeme pracovať s modernými zariadeniami s obrovským výkonom. Intel Corporation je najväčším svetovým výrobcom polovodičových obvodov a ďalších súvisiacich zariadení. Produkty ďalších spoločností mohli uzrieť svetlo sveta len vďaka práci inžinierov z presláveného Sillicon Valley.

Intel Corporation zamestnáva na celom svete viac ako 96 500 zamestnancov a patrí k najväčším a najbohatším spoločnostiam sveta. Po desiatky rokov bolo sloganom spoločnosti jednoduché „Intel Inside“, ktoré od roku 2005 nahradilo dynamickejšie „Leap ahead“ (skok dopredu). Obe tieto mottá celkom určite platia pre všetky zariadenia, ktoré sa môžu pochváliť osadením komponentmi Intel.

Poznámka:

Tento výrobok nie je samostatne funkčným celkom a môže vyžadovať odbornú montáž.

Technické špecifikácie sa môžu zmeniť bez výslovného upozornenia. Obrázky majú iba informatívny charakter.

V diskusii zatiaľ nie sú žiadne príspevky.
Príslušenstvo pre Intel Core i5-3570K Chcete doručit zboží do Česka? Prohlédněte si Intel Core i5-3570K. Für Versand nach Deutschland, besuchen Sie bitte Intel Core i5-3570K. Für Versand nach Österreich, besuchen Sie bitte Intel Core i5-3570K. Magyarországra történő kiszállításért tekintse meg ezt a termékoldalt: Intel Core i5-3570K.
P-DC1-WEB06
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií