Emise pro AP+ v app - všechny segmenty P&G MS v hokeji_CZ

Intel Xeon E3-1241 v3

Zobraziť katalóg
Intel Xeon E3-1241 v3
4,8 9 hodnotení
Procesor Quad-Core, 3.50GHz (80W), TurboBoost 3.90GHz 8MB L3 cache, socket 1150, BOX (Haswell)
Kód:  BO536j Produktové číslo:  BX80646E31241V3

Intel Xeon E3-1241 v3

Výkonný procesor Intel Xeon radu E3 s modelovým označením 1241 a modernou architektúrou Haswell je určený prevažne na prevádzku v serverových staniciach a výkonných PC zostavách. S 22nm výrobnou technológiou sa inžinierom z Intelu podarilo výrazne znížiť spotrebu a tak Xeony E3 3. generácie pre socket Intel LGA1150 dosahujú vynikajúceho pomeru výkon na watt. Dátové centrá urobia s týmito procesormi obrovký krok vpred a vďaka ich sile dodajú koncovým užívateľom rýchly a efektívny prístup k dátam.

Púzdro procesora Intel Xeon E3-1241 v sebe ukrýva 4 jadrá , takže stanica vybavená týmto kusom kremíka ľahko zastúpi viacprocesorové stroje, ktoré sú náročnejšie čo do obstarávacej ceny, tak aj energetickými nárokmi. Technológia Hyper-Threading navyše vie každé jadro rozdvojiť na 2 virtuálne, takže vo výsledku zvládne spracovávať aj 8 vlákien naraz. Základná taktovacia frekvencia procesora je 3,5 GHz, avšak šikovná funkcia Intel Turbo Boost 2.0 dokáže detekovať okamihy, kedy procesor potrebuje pridať výkon a automaticky ho pretaktuje až na 3,9 GHz , takže dostanete skutočne vysoký výpočtový výkon. Vyrovnávacia pamäť tretej úrovne L3 s veľkosťou 8 MB vyrovnáva rýchlosti prístupu k informáciám medzi procesorom a ostatnými komponentmi.

Intel Xeon E3 výkonná výpočtová jednotka, ktorá disponuje 64bitovou inštrukčnou sadou a umožňuje adresovať až 32 GB operačnej pamäte. Veľmi významná je prítomnosť virtualizačnej technológie Intel VT-x , ktorá umožňuje aby jedna hardvérová platforma fungovala ako viacnásobné virtuálne prostredie. Operácií využívajúcich viac vlákien budú fungovať rýchlejšie vďaka sade inštrukcií zameraných na čo najefektívnejšie využitie jednotlivých jadier pri paralelných procesoch. Pri nečinnosti však naopak dôjde k aktivácii úsporného režimu, v ktorom využije iba potrebný výkon na chod všetkých spustených aplikácií.

Parametre a špecifikácia

Rad procesora
Intel Xeon Hotovo!
Socket
Intel 1150 Hotovo!
Modelové označenie
Intel Xeon E3-1241 v3 Hotovo!
Kódový názov procesora
Haswell Hotovo!
Frekvencia procesora
3,5 GHz (3,5 GHz) Hotovo!

Rad

Rad procesora
Intel Xeon Hotovo!
Socket
Intel 1150 Hotovo!
Modelové označenie
Intel Xeon E3-1241 v3 Hotovo!
Kódový názov procesora
Haswell Hotovo!

Frekvencia

Frekvencia procesora
3,5 GHz (3,5 GHz) Hotovo!
Maximálna frekvencia (OC)
3,9 GHz (3 900 MHz) Hotovo!

Rozhranie

Funkcie
Automatické pretaktovanie, Virtualizácia, Pre servery, HyperThreading Hotovo!
TDP
80 W Hotovo!
Výrobné technológie
22 nm Hotovo!
L3 cache
8 MB Hotovo!
Viac parametrov

Spoločnosť Intel naozaj nie je potrebné predstavovať. Práve aj vďaka tejto stálici vo svete IT dnes môžeme pracovať s modernými zariadeniami s obrovským výkonom. Intel Corporation je najväčším svetovým výrobcom polovodičových obvodov a ďalších súvisiacich zariadení. Produkty ďalších spoločností mohli uzrieť svetlo sveta len vďaka práci inžinierov z presláveného Sillicon Valley.

Intel Corporation zamestnáva na celom svete viac ako 96 500 zamestnancov a patrí k najväčším a najbohatším spoločnostiam sveta. Po desiatky rokov bolo sloganom spoločnosti jednoduché „Intel Inside“, ktoré od roku 2005 nahradilo dynamickejšie „Leap ahead“ (skok dopredu). Obe tieto mottá celkom určite platia pre všetky zariadenia, ktoré sa môžu pochváliť osadením komponentmi Intel.

Technické špecifikácie sa môžu zmeniť bez výslovného upozornenia. Obrázky majú iba informatívny charakter.

V diskusii zatiaľ nie sú žiadne príspevky.
Príslušenstvo pre Intel Xeon E3-1241 v3
Chcete doručit zboží do Česka? Prohlédněte si Intel Xeon E3-1241 v3. Für Versand nach Deutschland, besuchen Sie bitte Intel Xeon E3-1241 v3. Für Versand nach Österreich, besuchen Sie bitte Intel Xeon E3-1241 v3. Magyarországra történő kiszállításért tekintse meg ezt a termékoldalt: Intel Xeon E3-1241 v3.
P-DC1-WEB04
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií