Emise pro AP+ v app - všechny segmenty Motorola

Microsoft Windows 8.1 SK 64-bit (OEM)

Zobraziť katalóg
Microsoft Windows 8.1 SK 64-bit (OEM)
4,9 14 hodnotení
Operačný systém -- OEM verzia, obsahuje DVD pre 64-bit inštaláciu, slovensky, pre 1 počítač neprenositeľná
Kód:  WZ073z Produktové číslo:  WN7-00597 Stránky výrobcu
Microsoft Windows 8.1 SK 64-bit (OEM) Predaj skončil

Microsoft Windows 8.1 SK 64-bit (OEM)

Základ Windows 8.1 vychádza z úspešného prelomového systému Windows 8. Ponúkne však celú smršť noviniek, ktoré nový systém vyšperkujú k úplnej dokonalosti. Intuitívne, jednotné a úplne prehľadné rozhranie na desktope, notebooku a tablete zvyšuje používateľský zážitok na maximálnu možnú mieru. Nové prostredie je prispôsobené k ovládaniu pomocou dotykov, ale rovnako skvele využijete aj tradičnú kombináciu myši a klávesnice.


Prehľad noviniek

  • Návrat legendárneho tlačidla do ľavého dolného rohu, ktoré vás okamžite prenesie do úplne prepracovanej hlavnej ponuky Štart.
  • Prispôsobte si svoju obrazovku Štart obľúbenými aplikáciami, kontaktmi, webmi alebo napríklad aktuálnymi správami. Vďaka štyrom veľkostiam dlaždíc a farebným motívom bude vaše zariadenie rovnako jedinečné ako vy.
  • Obľúbené a revolučné aplikácie sú súčasťou výrazne inovovaného Windows Store. Ten zvláda sám inštalovať aktualizácie, pokúša sa aj odporúčať nový obsah podľa vašich preferencií. Viac ako 100 tisíc aplikácií vylepší spôsob vašej práce i zábavy.
  • Okrem pestrej palety programov sa môžete tešiť na plne integrovaný komunikátor Skype. S jeho pomocou už nezmeškáte žiadny okamih s ľuďmi, na ktorých vám záleží najviac. Je rýchly, atraktívny a skvele sa hodí k dotykovým obrazovkám.
  • Osobné cloudové úložisko v podobe služby SkyDrive úplne zmení vaše uvažovanie ohľadom ukladania súborov. Synchronizácia obsahu medzi počítačom, notebookom či tabletom prebieha úplne automaticky. Behom okamihu môžete šíriť obsah s celým svetom.
  • Prenechajte bezpečnosť profesionálom, kombinácia Windows Defender, Firewall a Update totiž zaistí nepriepustnú obranu proti škodlivým útokom a zamedzí krádeži citlivých dát.

Systém pre každého


Zmenou na prvý pohľad je návrat tlačidla do ľavého dolného rohu. To vás okamžite prenesie do modernej ponuky Štart, kde budete mať všetko ihneď k dispozícii cez celú obrazovku. Tu nájdete takzvané aktívne dlaždice pre jednotlivé aplikácie. U dlaždíc môžete meniť veľkosť a ľubovoľne ich presúvať, navyše dokážu v reálnom čase zobrazovať, čo sa práve odohráva na Facebooku, Twitteri a tiež aká e-mailová pošta vám práve dorazila. Cieľom je, aby ste to, čo potrebujete najviac, mali ihneď po ruke.

Microsoft prikročil ku kompletnej integrácii dobre známeho programu Skype, ktorý pre vás kompletne zaistí videohovory, volanie alebo posielanie správ. Vylepšený Windows Store ponúka nové filtre, vyhľadá odporúčané aplikácie a zabezpečí ich následnú automatickú aktualizáciu.

Osobný cloud


Obrovskou výhodou je ľahká prenosnosť vášho osobného nastavenia a prepojenie s cloudom. Váš online Microsoft účet je totiž priepustka do sveta kompletnej synchronizácie. Stačí jediné prihlásenie a máte zaistenú personifikáciu svojho prostredia od obrázkov na ploche až po nastavenie pošty či kalendára. Jednoducho aplikácie, ktoré máte radi, sú všade s vami.

Aby toho nebolo málo, vyťahuje nový systém srdcové eso z rukáva. Cloudové úložisko SkyDrive sa hlási do služby. Je priamou súčasťou systému a nájdete ho aj počas ukladania akéhokoľvek súboru. Zadarmo máte k dispozícii celých 7 GB a nie je problém ich rozšíriť až na 200 GB. Ku všetkému máte navyše prístup odkiaľkoľvek vrátane tabletu, telefónu alebo iného počítača. Skrátka vaše súbory a informácie nie sú obmedzené na jedno zariadenie.

Dáta ako v trezore


Zbrusu novým nástrojom, ktorý nejedného používateľa zachráni pred infarktom zo straty dát, je Storage Spaces. Ide o komplexnejšiu správu diskov s možnosťami vytvárania de facto RAID polí bez ohľadu na to, či RAID čipová sada základnej dosky podporuje, alebo nie. Znamená to, že ak vlastníte 2 alebo 3 disky, môžete medzi nimi nastaviť zrkadlenie dát. A ak dôjde na jednom z nich k poruche, vy zostávate v pokoji, lebo ty isté dáta máte ešte na druhom alebo aj treťom disku.

Vaše dáta stráži v úplnom bezpečí aj svätá trojica v podobe bezpečnostnej kombinácie Windows Defender, Windows Firewall a Windows Update. Každý z nich má na starosti niečo iné, ale dohromady tvoria nepriestreľnú stenu, ktorá vás ochráni pred nástrahami online sveta.

Rýchlejšie aj čerstvejšie


Ak sa vám pozdával rýchly štart v prostredí Windows 7, potom vedzte, že vo Windows 8.1 je ešte svižnejší. A nielen štart, ale menej času vám teraz zaberie aj prípadné reštartovanie a samotné vypnutie systému. Hovoríte si, že pre tieto zrýchlenia je potreba vlastniť aj rýchlejší počítač? Dobrá správa, nie je tomu tak. Windows 8.1 majú rovnako nízke hardvérové nároky ako ich predchodcovia, spúšťa výrazne menej procesov a spotrebúvajú menej pamäte. Jednoducho skvelé vylepšenia aj pre staršie zariadenia.


Parametre a špecifikácia:

Podrobnosti o licencii:

  • Produkt: Microsoft Windows 8.1
  • Spracovanie dát: 64-bitové
  • Licencia: OEM (inštalačné DVD)
  • OEM licencia je viazaná na počítač ako celok. V prípade, že dôjde v počítači k zmene niektorých komponentov, napríklad pridaniu operačnej pamäte, výmene pevného disku, pridaniu rozširujúcich kariet, je možné vykonať reaktiváciu OEM licencie Windows prostredníctvom aktivačnej linky. Ak dôjde k výmene základnej dosky, nie je možné vykonať reaktiváciu OEM licencie Windows a je potrebné zakúpiť novú licenciu Windows. 64-bitová edícia sa odporúča využiť pre systémy s viac ako 4 GB RAM
  • Downgrade na nižšiu verziu systému (Windows 7, Windows Vista) nie je možný
  • Lokalizácia: SK

Systémové požiadavky:

  • Procesor: 1 GHz
  • Operačná pamäť: 2 GB
  • Voľné miesto na HDD/SSD: 20 GB
  • Rozlíšenie obrazovky: 1366 x 768 bodov
  • Grafická karta: DirectX 9 s ovládačom WDDM
  • Dotykové ovládanie vyžaduje počítač s dotykovou obrazovkou
  • Prístup na internet
  • Pre niektoré funkcie je vyžadovaný účet Microsoft
  • Sledovanie filmov na DVD vyžaduje samostatný softvér na prehrávanie
  • Licencia na Windows Media Center je predávaná samostatne
Prečítať viac

Parametre a špecifikácia

Typ licencie
Fyzická licencia Hotovo!

Typ licencie

Typ licencie
Fyzická licencia Hotovo!

Microsoft je nadnárodná korporácia so sídlom v Spojených štátoch amerických. Produkty Microsoftu nezmazateľne ovplyvňujú naše vnímanie virtuálneho sveta už od roku 1975. Práve vtedy bola spoločnosť Billom Gatesom a Paulom Allenom založená. Hlavnú pozornosť spoločnosť venuje vývoju softvéru pre výpočtovú techniku - príkladom sú operačné systémy MS-DOS a Windows alebo kancelársky balík Microsoft Office. Spoločnosť je aktívna aj v iných oblastiach - napríklad v hernej konzole Xbox alebo mobilných telefónoch Lumia.

Technické špecifikácie sa môžu zmeniť bez výslovného upozornenia. Obrázky majú iba informatívny charakter.

V diskusii zatiaľ nie sú žiadne príspevky.
Príslušenstvo pre Microsoft Windows 8.1 SK 64-bit (OEM)
Chcete doručit zboží do Česka? Prohlédněte si Microsoft Windows 8.1 SK 64-bit (OEM).
P-DC1-WEB09
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií