Emise pro AP+ v app - všechny segmenty Nákupy pod palcom s aplikáciou Alza

Rozluštěno

Zobraziť katalóg
Rozluštěno E-kniha
5 1 hodnotení
Elektronická kniha
Autor: Mai Jia
2014, 408 strán
Kód:  EK12612 ISBN: 978-80-746-2702-6

Nevyhovujú vám alternatívy? Vyberajte z celej ponuky

Rozluštěno Predaj skončil

Rozluštěno

Psychologický špionážny thriller na pozadí skutočných historických udalostí

Mimoriadne obľúbený čínsky spisovateľ Mai Jia, ktorého predchádzajúce knihy sa stali predlohou televíznych aj filmových scenárov, nás vo svojom novom románe uvádza do atraktívneho prostredia tajných služieb.

Prenikavá štúdia ľudskej psychiky vystavenej extrémnej záťaži. Napínavé a poučné čítanie. Rozlúštené je možné čítať ako psychologickú štúdiu, napínavý thriller aj historický román zachytávajúci neľahké obdobie napätých vzťahov medzi svetovými veľmocami. Nadchne každého, kto rád nazerá do skrytých zákutí modernej spoločnosti i ľudskej duše.

Hlavný hrdina T'inčen Žung, nechcený potomok slávnej a vplyvnej rodiny čínskych matematikov, vyrastá v ústraní, v spoločnosti geniálneho, ale súčasne výstredného cudzinca, ktorý sa ho ujal potom, čo ho vlastná rodina zavrhla. Prebúdza v ňom lásku k matematike a predurčuje tak T'inčenovu životnú púť. Na prestížnej univerzite neskôr T'inčen udivuje svojimi vynikajúcimi schopnosťami, ale aj čudáckym a pre mnohých neprijateľne výstredným správaním. Pod vedením slávneho zahraničného matematika sa z neho stáva kľúčový člen vedeckého tímu zaoberajúceho sa výskumom umelej inteligencie, ale len do chvíle, keď sa o neho začnú zaujímať ľudia z čínskych tajných služieb. T'inčen je naverbovaný do šifrovacej jednotky a opäť sa ocitá v ústraní, tentoraz v komplikovanom svete ovládanom záujmami mocných. Uviazne v hustej pavučine intríg, a hoci profesijne dosahuje skvelé výsledky, postupne stráca kontakt so svojím okolím i so sebou samým.

Román Rozluštěno je ďalšia z úspešných kníh čínskeho spisovateľa Mai Jiu a súčasne prvý román preložený do angličtiny a vydaný aj v zahraničí. Mai Jia čiastočne spracováva svoje vlastné životné zážitky, ktoré podrobuje hlbokej psychologickej analýze, a súčasne čitateľom ponúka pohľad do lákavého tajomného sveta tajných služieb a matematiky.


„Originálny román – dokonale napísaný napínavý thriller, historická sága a matematická hádanka."
– The Financial Times

„Strhujúci príbeh so svižným dejom, tajomnou zápletkou a exotickými kulisami prostredia tajných služieb."
„ The New York Times Book Review

„Niečo medzi Kafkom a Agatha Christie... úplne fascinujúce čítanie."
„ The Independent

„Lákavo tajomná kniha, ktorej posolstvo musí čitateľ rozlúštiť sám."
– The Wall Street Journal

„Neobvyklý psychologicko-špionážny román, od ktorého sa len tak neodtrhnete."
– The Sunday Independent

„Rozuzlenie príbehu nech si čitateľ vychutná nad stránkami románu, ktorý predstavuje ideálne prázdninové čítanie aj pre tých, ktorí by po knihe podobného žánru nikdy nesiahli a ktorí si chcú prečítať knihu čínskeho autora, pre ktorého sú pohnuté dejiny novodobej Číny iba východiskom a nevyhnutným základom, nie hlavnou témou."
– iLiteratura.cz


Mai Jia

Vlastným menom Jiang Benhu, sa narodil v roku 1964 v mestskej prefektúre Fu-jang vo východnej časti čínskej provincie An-chuej. Sedemnásť rokov slúžil v Čínskej ľudovej oslobodeneckej armáde a postupne študoval jazyky, rádiokomunikáciu a nakoniec literatúru. Od roku 1997 pracoval ako redaktor v čínskej televíznej satelitnej stanici. Zároveň sa venuje vlastnej tvorbe. Za román Komplot bol ocenený Štátnou cenou za literatúru a jeho posledný román rozlúštenie získal Mao Dunovu cenu.

Ukážky na stiahnutie:

Email (Kindle účet): Ako nastaviť Kindle pre posielanie kníh
Pri ďalšiom nákupe zaslať knihu automaticky
Email (PocketBook účet): Ako nastaviť PocketBook
Pri ďalšom nákupe zaslať knihu automaticky Ako nastaviť PocketBook

Parametre a špecifikácia

Porovnať
Viac parametrov
V diskusii zatiaľ nie sú žiadne príspevky.
P-DC1-WEB16
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií