Počas Veľkonočných sviatkov 29.3. a 31.3. je otvorený iba AlzaDrive v Senci. Na Veľkonočný pondelok 1.4. sú uzavreté všetky predajne vrátane AlzaDrive, stále však môžete využiť doručenie do našich AlzaBoxov.

AP+ nový vizuál Nákupy pod palcom s aplikáciou Alza

Schmitke

Zobraziť katalóg
Schmitke Film
4,5 4 hodnotení
Kód:  AVAC0041

Schmitke

Príbeh nevšedne a originálne rozprávaného filmu sa odohráva v súčasnom Nemecku a Česku, jeho hlavná časť na pomedzí - v malom mestečku uprostred lesov na hrebeňoch Krušných hôr. S ľahkým komediálnom nadhľadom ponúka mix napínavej detektívnej zápletky s miestami až dokumentárne realistickým pohľadom na dnešné Sudety. Hlavnou postavou je starnúci inžinier Julius Schmitke. A tiež Krušné hory, ktoré boli rovnako ako Schmitke, už takmer úplne prázdne a zničené, ale v súčasnosti sa dávajú opäť dokopy a život sa do nich pomaly, ale isto vracia.

Chřmelava, v ktorej sa dej odohráva, síce neexistuje, vo filme sa však objavili skutoční obyvatelia krušnohorských Abertam. Krčmár miestneho hostinca hrá sám seba, rovnako ako miestni štamgasti.

Film mal premiéru na filmovom festivale v juhokórejskom Busane v roku 2014. Režisér Štefan Altrichter bol veľmi prekvapený, že Kórejci dokázali pochopiť špecifický český humor a film si veľmi obľúbili.

V diskusii zatiaľ nie sú žiadne príspevky.
P-DC1-WEB14
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií