AD homeoffice AP+ plus nový vizuál

Submarino

Zobraziť katalóg
Submarino Film
Kód:  AVCA0033

Submarino

Stačí udržať hlavu nad vodou. Drámu Submarino, ktorá bolo s úspechom uvedená v súťažnej sekcii prestížneho Berlinale, nakrútil oceňovaný dánsky scenárista a režisér Thomas Vinterberg (1969). Príbeh dvoch bratov nakrútil podľa románu mladého dánskeho spisovateľa Jonasa T. Bengtssona. Nick a jeho mladší brat sa pretĺkajú životom zapísaní nešťastnou udalosťou v detstve. Nick sa práve vrátil z väzenia a zdá sa, že okrem pitia piva a občasnej návštevy posilňovne, nie je nič, čo by ho zvlášť zaujímalo. Jeho mladší brat sa stará po smrti svojej ženy o malého syna, pred ktorým však skrýva tajomstvo, ktoré dieťa odhalí až smutne ľahko. Obaja bratia sa stretnú na matkinom pohrebe, kde sa životy všetkých zúčastnených náhle prepoja...

Vinterberg pôsobivo rozpráva príbeh dvoch outsiderov z kodanského predmestia, ktorí žijú zo dňa na deň a snažia sa v bezútešnom prostredí prežiť; stačí im "udržať hlavu nad vodou", k čomu metaforicky odkazuje názov filmu Submarino. Seversky surová dráma so strhujúcimi hereckými výkonmi je natočená s citom pre formu a autentickosť situácií, ktoré len posilňujú emotívnosť snímky. Vo svojom šiestom filme Submarino sa Thomas Vinterberg navrátil k téme dysfunkčných rodinných vzťahov obdobne ako vo svojej predchádzajúcej tvorbe: v snímke Rodinná oslava z roku 1998, vôbec prvom filme manifestu Dogma 95, ktorý získal ocenenie na mnohých medzinárodných festivaloch či neskôr v odľahčenej podobe v komédii Keď sa muž vracia domov (2007).

V diskusii zatiaľ nie sú žiadne príspevky.
P-DC1-WEB17
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií