Emise pro AP+ v app - všechny segmenty Motorola

GIGABYTE GeForce GTX 1060 WINDFORCE OC 6G

Zobraziť katalóg
GIGABYTE GeForce GTX 1060 WINDFORCE OC 6G
4,9 35 hodnotení
Grafická karta 6GB GDDR5 (8008MHz), NVIDIA (GP106) Pascal GeForce GTX1060 (1582MHz), Boost clock 1797MHz, PCIe x16, 192bit, DisplayPort, DVI, HDMI
Kód:  EG236a6a Produktové číslo:  GV-N1060WF2OC-6GD Stránky výrobcu

GIGABYTE GeForce GTX 1060 WINDFORCE OC 6G

Spoločnosť NVIDIA nenecháva nikoho na pochybách, kto má vedúcu pozíciu na poli grafických kariet. Po veľkolepom úspechu high-endových modelových radov GeForce 1080 a 1070 , prichádza na scénu aj vysnívaná karta pre hráčov, ktorým úplne postačí hrať v rozlíšení až 2 560 × 1 440 bodov. Práve to je hlavná doména GeForce GTX 1060.

Kľúčové vlastnosti

  • Nová architektúra Pascal s 16nm výrobným procesom
  • Nízka energetická náročnosť - na napájanie stačí jeden 6pinový konektor
  • Ideálne pre herné zážitky vo QHD a Full HD rozlíšenie
  • Porovnateľný výkon s generáciou GeForce GTX 980
  • Karta využíva taktované jadro - 1 582/1 797 MHz
  • GIGABYTE pridáva kvalitné chladenie pomocou 2 rozmerných ventilátorov

Energeticky úsporná prevádzka

Vďaka 16nm výrobnej technológii a novej architektúre Pascal sa výrobca chváli nielen znateľne vyšším výkonom, ale ďaleko väčšou efektivitou. Očakávaná spotreba sa tak pohybuje na hranici len 120 W, ale pritom výkonovo porovnateľná GTX 980 si žiadala pre svoju prevádzku až 165 W.

Vyspelé technické parametre

GIGABYTE GeForce GTX 1060 WINDFORCE OC 6GB ponúkne silu reprezentovanú 1 280 CUDA jadrami, 80 texturovacími a 48 renderovacím jednotkami. Využité jadro GP106 z rodiny Pascal beží až na takte 1 797 MHz v Boost režime. Grafickému čipu bude sekundovať 6 GB pamäťou GDDR5 s dátovou priepustnosťou 192 GB/s.

Herná edícia od spoločnosti GIGABYTE

Vyladený čip Pascal je v prevedení spoločnosti GIGABYTE vyhnaný prakticky na svoje maximum. To je možné len vďaka veľmi kvalitne vykonanému chladeniu. O to sa stará veľmi rozmerný a husto rebrovaný chladič, ktorý je ofukovaný dvojicou tichých ventilátorov. Táto oslava technologického umu sa nazýva WINDFORCE 2X a rozhodne vás nenechá v štichu aj pri ďalších hrách s pretaktovaním.

 

Parametre a špecifikácia

Šírka
223 mm Hotovo!
Výška
39 mm Hotovo!
Hĺbka
121 mm Hotovo!
Výrobca čipu
NVIDIA GeForce Hotovo!
Modelové označenie
GTX 1060 Hotovo!

Rozmery

Šírka
223 mm Hotovo!
Výška
39 mm Hotovo!
Hĺbka
121 mm Hotovo!

Čip

Výrobca čipu
NVIDIA GeForce Hotovo!
Modelové označenie
GTX 1060 Hotovo!
Grafický procesor
GP106 Hotovo!
Architektúra čipu
Pascal Hotovo!
Počet stream procesorov
1 280× Hotovo!
Výrobné technológie
16 nm Hotovo!

Výkon a použitie

Použitie
Hranie hier Hotovo!

Pamäť

Veľkosť operačnej pamäte RAM
6 GB Hotovo!
Typ pamäte
GDDR5 Hotovo!
Šírka zbernice
192-Bit Hotovo!

Frekvencia

Frekvencia jadra
1 556 MHz Hotovo!
Frekvencia jadra (Boost clock)
1 797 MHz Hotovo!
Frekvencia pamäte
8 008 MHz (8,01 GHz) Hotovo!

Rozhranie

Na pripojenie k PC
PCI Express x16 3.0 Hotovo!
Na pripojenie monitora
DisplayPort 1.4, DVI-D, HDMI 2.0b Hotovo!
Počet výstupov obrazu
4 Hotovo!
Maximálny počet pripojených monitorov
4 Hotovo!

Technológia

Podpora zapojenia viacerých kariet
nie Hotovo!
Verzia DirectX
12 Hotovo!
Verzia OpenGL
4.5 Hotovo!

Chladenie

Typ chladiča
Aktívny Hotovo!
Veľkosť chladiča
Dvojslotový Hotovo!
Počet ventilátorov
2 × Hotovo!

Spotreba

Prídavné napájanie
1× 6-pin Hotovo!
Odporúčaný výkon zdroja
400 W Hotovo!

Podsvietenie

RGB ovládanie
Nepodporuje Hotovo!
Viac parametrov

Spoločnosť, ktorej tradícia siaha až do roku 1986, je nezastupiteľným hráčom na trhu technologických inovácií v oblasti počítačových súčastí. Kladie obrovský dôraz na kľúčové technológie, pri ich aplikácii dodržuje tie najprísnejšie štandardy kvality. Na všetkých trhoch, na ktorých Gigabyte pôsobí, si získal renomé spoľahlivej a sofistikovanej spoločnosti. Portfólio spoločnosti okrem základných počítačových komponentov, ako sú základné dosky alebo grafické karty, zastupujú aj počítačové periférie, notebooky, tablety, stolné počítače alebo tiež sieťové riešenia, vrátane serverov. V poslednej dobe boli na trh uvedené aj mobilné telefóny značky Gigabyte.

Technické špecifikácie sa môžu zmeniť bez výslovného upozornenia. Obrázky majú iba informatívny charakter.

Dobry den, bude mi tato karta fungovat na doske s chipsetom Intel Z68 (doska je Z68M-D2H) a procesorom Core i5 2500K a Windows 7? Dakujem.

Dobrý den, bude mi tato grafická karta fungovat na základní desce Hewlett-Packard 2AF7 ?

Dobrý deň, bude grafika fungovať so základnou doskou Asus P8Z77-V PRO ? A procesorom i7 3770/3.4GHz ? Ďakujem.

ktorá grafická karta je lepšia xfx 590 8GB alebo Readon RC 590 8GB

dobry den bude tato karta spolupracovat s timto procesorom Intel(R) Core(TM) i5-3350P 3.10.Ghz

Dobry den, vcera jsem u Vas zakoupil tuto GK a soucasti by mely byt jak predpokladam 2 kody na plne hry vyse. Nic jsem v krabici nicmene nenasel. Nebo kde by mely byt ty kody k dohledani?

Chcem sa spýtať nedávno ste k tejto grafickej karte ponúkali Fortnite skin v hodnote 35 € je to ešte aktuálne ???

Zakoupil jsem tuto grafiku k desce Asus ROX STRIX Z370-g GAMING. Sice grafika naběhne, napájení je povinnost, otj jasné, ale problém mám v jin věci a to že se větráčky, které se roztočí, točí cca 10 sekund a pakse vypnout. Instaloval sjem System a za celou sdobu se nerozeběhly a to na konci grafika měla teplotu poměrně velkou, ruku sem na ni sotva udrzel. neni to divne, cim by toto mhlo byt? nic jineho na desku nezapojujeme, ve slotu je docvakla,to jsem kontroloval, napájení pripojené je správně. výstup vidím ale větráčky se přestanou točit

Dobrý den, bude grafika pasovat na desku Gygabyte Z77 ds3h?

Bude mi grafická karta fungovat s procesorem intel core i5-6500 cpu 3.20 Ghz 3.19 GHz

123...
Diskusia a poradňa k GIGABYTE GeForce GTX 1060 WINDFORCE OC 6G
Ďalšie informácie

MSI RX 570 Mech 2 8G OC (RECENZIA A TESTY)

Ďalšou grafickou kartou z novo vydanej hernej edície MECH 2 spoločnosti MSI je MSI RX 570 Mech 2 8G OC. O tom, ako sa tejto grafickej karte darilo v náročných testoch na Alza.sk, sa môžete presvedčiť práve v tomto článku.

MSI RX 580 Mech 2 8G OC (RECENZIA A TESTY)

Nová grafická karta pod novou predajnou značkou, presne tak môžeme popísať grafickú kartu MSI RX 580 Mach 2 8G OC, ktorá vznikala narýchlo ako nutná reakcia na nie príliš vydarený, širokou verejnosťou odsudzovaný, ale hlavne nakoniec tiež zrušený program GPP spoločnosti NVIDIA. Ako sa teda tejto novej grafickej karte darí v testoch na Alza.sk?

Battlefield 5 (TESTY) – Výkony grafických kariet AMD a NVIDIA

Počítačová hra Battlefield 5 nie je len obyčajným pokračovaním populárnej vojnovej série Battlefield spoločnosti EA DICE, je to tiež historicky vôbec prvú počítačová hra s podporou real-time ray tracingu, na ktorú pomerne dlho čakali všetci majitelia najnovších grafických kariet GeForce RTX. Majitelia ostatných grafických kariet však nemusia zúfať, túto hru si totiž zahrajú parádne, čo napokon uvidíte práve v dnešných testoch.

Gigabyte GTX 1060 Windforce OC 6G (RECENZIA A TESTY)

Výborný mainstreamový výkon v celkom malých rozmeroch. Tak presne to by mala ponúkať grafická karta Gigabyte GTX 1060 WINDFORCE OC 6G. Či to tak naozaj je, o tom sa môžete sami presvedčiť v našej recenzii, kde sme túto grafickú kartu riadne otestovali.

Sapphire Pulse RX 570 4GD5 (RECENZIA A TESTY)

Máte zálusk na grafickú kartu Radeon RX 570 od spoločnosti Sapphire a len neviete, či zvoliť Nitro+, či lacnejšie Pulse? Aké sú vôbec medzi týmito dvoma kartami rozdiely? Odpoveď nájdete práve v tomto článku! Dnes si totiž otestujeme grafickú kartu Sapphire Pulse RX 570 4GD5.

XFX Radeon RX 590 FATBOY 8GB (RECENZIA A TESTY)

Nový výrobný proces a vyššie frekvencie, presne tak by sme mohli zjednodušene označiť nové grafické čipy Polaris 30 spoločnosti AMD, na ktorých sú zase postavené nové grafické karty Radeon RX 590. Jednou takou úplne novou grafickou kartou je potom XFX Radeon RX 590 FATBOY 8 GB, ktorú si dnes tiež riadne otestujeme.

NVIDIA GeForce RTX 2060 (RECENZIA A TESTY): Nový kráľ mainstreamových grafických kariet?

Novým prírastkom do rodiny grafických kariet rodiny Turing spoločnosti NVIDIA je GeForce RTX 2060 a jej vôbec prvým zástupcom potom grafická karta NVIDIA GeForce RTX 2060 Founders Edition. Táto grafická karta je svojím výkonom tentoraz zacielená do segmentu stredného výkonu a my sme ju pre vás dnes otestovali.

Gainward GeForce RTX 2060 Phoenix GS 6G (RECENZIA A TESTY)

Grafické karty GeForce RTX 2060 v nereferenčnom podaní rôznych výrobcov sú tu, a my si tak konečne môžeme nejakého zástupcu týchto nových grafických kariet otestovať. Voľba tentoraz padla na grafickú kartu Gainward RTX 2060 Phoenix GS 6G, takže poďme na to.

Gigabyte GeForce GTX 1650 Gaming OC 4G (RECENZIA A TESTY)

Ak nie ste nijak zvlášť náročným hráčom počítačových hier, potom sú možno práve pre vás určené nové grafické karty GeForce GTX 1650. Jednou z nich je grafická karta Gigabyte GeForce GTX 1650 Gaming OC 4GB, ktorú sme pre vás otestovali.

Hitman 2 (TESTY) – Výkony grafických kariet AMD a NVIDIA

Ako sa darí grafickým kartám spoločností AMD a NVIDIA v počítačovej hre Hitman 2 a s ktorou kartou si túto počítačovú hru zahráte najlepšie? Tak presne na tieto otázky by vám mal odpovedať náš článok, v ktorom sme grafickej karty v hre Hitman 2 testovali.

Strange Brigade (TESTY) – výkony grafických kariet AMD i NVIDIA

Chcete sa postaviť čarodejnici Seteki a jej armáde mumifikovaných monštier v počítačovej hre Strange Brigade? Pokiaľ áno, môžeme vám dať tip, na akom hardvéri si túto hru zahráte najlepšie! Dnes si totiž v Strange Brigade otestujeme grafické karty spoločnosti AMD i NVIDIA.

Asus Strix GeForce RTX 2060 O6G Gaming (RECENZIA A TESTY)

Grafické karty radu ROG STRIX (Republic of Gamers) vždy patrili k tomu najlepšiemu, čo môžete v ponuke spoločnosti ASUS nájsť. Či to však platí aj pre grafickú kartu Asus Strix RTX 2060 O6G Gaming, o tom sa môžete presvedčiť v recenzii, v ktorej sme si túto grafickú kartu otestovali.

Shadow of the Tomb Raider (TESTY) – Výkony grafických kariet AMD a NVIDIA

Viete, ako sa darí grafickým kartám spoločností AMD a NVIDIA v najnovšom dieli o Lare Croft v počítačovej hre Shadow of the Tomb Raider? My sme to otestovali a samozrejme sa o výsledky meraní s vami tiež podelíme.

Gainward GeForce GTX 1660 Ti Pegasus (RECENZIA A TESTY)

Gainward GTX 1660 Ti Pegasus dozaista patrí k tým vôbec najlacnejším grafickým kartám radu GeForce GTX 1660 Ti, a je tak isté, že sa objaví v hľadáčiku nejedného potencionálneho záujemcu o novú grafickú kartu. Aby ste teda pre informácie o grafickej karte nemuseli chodiť nijako ďaleko, my sme ju pre vás priamo na Alza.sk otestovali. Aká teda je Gainward GTX 1660 Ti Pegasus?

RAGE 2 (TESTY) – výkony grafických kariet AMD a NVIDIA

Viete, ako sa darí grafickým kartám spoločností AMD a NVIDIA v počítačovej hre RAGE 2? My sme to otestovali a samozrejme sa o výsledky nášho merania s vami podelíme.

Sapphire Pulse RX 570 ITX 4GD5 (RECENZIA A TESTY): Šampión v pomere cena/výkon

Vyberáte si grafické karty podľa pomeru ceny a výkonu? Dnes by ste teda mali zbystriť! Otestujeme si totiž grafickú kartu Sapphire Pulse RX 570 ITX 4GD5, ktorá disponuje veľmi solídnym výkonom Radeonu RX 570, no v cene, za ktorú sa ešte pred nedávnom predávali grafickej karty oveľa menej výkonné.

EVGA GeForce GTX 1660 Ti XC Black Gaming (RECENZE A TESTY)

Další z řady grafických karet GeForce GTX 1660 Ti společnosti NVIDIA, kterou jsme pro vás dnes na Alza.cz otestovali, je EVGA GTX 1660 Ti XC Black Gaming. A jak se této grafické kartě vedlo v našich testech? O tom se můžete přesvědčit právě v této recenzi.

Gigabyte GeForce RTX 2060 SUPER Gaming OC (RECENZE A TESTY)

Prvním nereferenčním představitelem nejnovějších grafických karet GeForce RTX 2060 SUPER společnosti NVIDIA, kterého si dnes na Alza.cz otestujeme, je grafická karta Gigabyte RTX 2060 SUPER Gaming OC. A jak se této grafické kartě vedlo v našich testech?

Gigabyte GeForce GTX 1660 Gaming OC 6G (RECENZIA A TESTY)

Ďalšia GeForce GTX 1660, ktorú sme pre vás na Alza.sk otestovali, je grafická karta Gigabyte GTX 1660 Gaming OC 6G. A o tom, že sa tejto grafickej karte v našich testoch nedarilo vôbec zle, sa môžete presvedčiť práve v tejto recenzii.

Gigabyte GeForce GTX 1660 SUPER Gaming OC (RECENZIA A TESTY)

Najnovším prírastkom do rodiny „SUPER“ kariet spoločnosti NVIDIA je grafická karta GeForce GTX 1660 SUPER. Ako prvá svojho druhu sa nám do ruky dostala grafická karta Gigabyte GTX 1660 SUPER Gaming OC a my sme ju pre vás na Alza.sk samozrejme dôkladne otestovali.

Asus Dual GeForce RTX 2060 O6G (RECENZIA A TESTY)

Medzi cenovo dostupnejšie grafické karty v ponuke spoločnosti ASUS patria grafické karty edície DUAL. Grafická karta Asus Dual RTX 2060 O6G patrí práve do tejto edície a my sme ju pre vás dnes otestovali.

Asus Strix GeForce RTX 2060 SUPER O8G Gaming (RECENZIA A TESTY)

Asus Strix GeForce RTX 2060 SUPER O8G Gaming je jedným z najnovších prírastkov do rodiny grafických kariet prestížnej edície ROG (Republic of Gamers) spoločnosti ASUS. A my sme ju pre vás hneď otestovali.

Asus Strix Radeon RX 5700 O8G Gaming (RECENZIA A TESTY)

Jedným z tých zrejme „najvypilovanejších“ Radeonov RX 5700 je grafická karta Asus Stix RX 5700 O8G Gaming z hernej edície ROG (Republic of Gamers) spoločnosti ASUS. A my sme ju pre vás na Alza.sk poriadne otestovali!

Asus Strix GeForce GTX 1650 O4G Gaming (RECENZIA A TESTY)

Tou „najvyšperkovanejšou“ a medzi hráčmi tiež najobľúbenejšou edíciou grafických kariet spoločnosti Asus je ROG STRIX. Najnovším prírastkom tejto hernej edície je potom grafická karta Asus Strix GeForce GTX 1650 O4G Gaming a my sme ju pre vás na Alza.sk samozrejme otestovali.

Sapphire Radeon RX 5700 8G (RECENZE A TESTY)

Další novou grafickou kartou od společnosti AMD, kterou si dnes představíme, je Sapphire RX 5700 8G s referenčním chlazením. Jak se jí vedlo v našich testech a že se tato grafická karta dá také parádně taktovat, tak přesně o tom se můžete přesvědčit v této recenzi.
Recenzie GIGABYTE GeForce GTX 1060 WINDFORCE OC 6G
Príslušenstvo pre GIGABYTE GeForce GTX 1060 WINDFORCE OC 6G
Chcete doručit zboží do Česka? Prohlédněte si GIGABYTE GeForce GTX 1060 WINDFORCE OC 6G. Für Versand nach Deutschland, besuchen Sie bitte GIGABYTE GeForce GTX OC 1060 WINDFORCE 6G. Für Versand nach Österreich, besuchen Sie bitte GIGABYTE GeForce GTX OC 1060 WINDFORCE 6G.
P-DC1-WEB02
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií