Emise pro AP+ v app - všechny segmenty Nákupy pod palcom s aplikáciou Alza

GIGABYTE Z490 GAMING X

Zobraziť katalóg
GIGABYTE Z490 GAMING X
Základná doska Intel Z490, socket Intel 1200, PCI Express 3.0, 2× PCIe x16, 3× PCIe x1, 4× DDR4 4600MHz (OC), 6× SATA III, 2ks M.2, USB 3.2 Gen 2, RJ-45 (LAN) 1Gbps, HDMI, 8ch zvuková karta, formát ATX
Kód:  AGz490g1 Produktové číslo:  Z490 GAMING X Stránky výrobcu

Nevyhovujú vám alternatívy? Vyberajte z celej ponuky

GIGABYTE Z490 GAMING X

Vďaka použitiu VRM regulátora napätia a tranzistorov MOSFET dokáže základná doska GIGABYTE Z490 GAMINGX minimalizovať prepínacie straty, pracovať pri nízkych teplotách a dodávať s vysokou presnosťou energiu do najcitlivejších a energeticky najnáročnejších inštalovaných komponentov. Výsledkom je vysoký výkon celého systému a jeho široká škálovateľnosť. Základné dosky série GIGABYTE GAMING X s päticou Intel LGA 1200 sú určené pre najnovšie až 10-jadrové procesory Intel Core 10. generácie a procesory Pentium a Celeron.

Kľúčové vlastnosti základnej dosky GIGABYTE Z490 GAMING X

  • Základná doska GIGABYTE Z490 GAMING X na najnovšie procesory Intel 10. generácie
  • Odolná konštrukcia s dvojitou zámkovou konzolou
  • Miesto na rýchlu DDR4 RAM až do 128 GB kapacity
  • Účinné chladenie umožní extrémny výkon procesora
  • Pokročilá monitorovacia technológia ventilátorov Smart Fan 5
  • Dostatok konektorov na rýchle pripojenie HDD a SSD diskov
  • GbE LAN s internetovým akcelerátorom cFosSpeed
  • Podpora grafiky AMD Quad-GPU CrossFire a 2-Way AMD CrossFire
  • USB 3.2 na rýchly prenos dát z externých úložísk
  • Štýlové podsvietenie RGB Fusion
  • Formát ATX

Podpora rýchlej operačnej pamäte na doske GIGABYTE Z490 GAMING X

Dvojkanálová pamäťová architektúra sa skladá zo štvorice slotov DIMM na pamäť DDR4 s kapacitou až 128 GB. Na doske je aktivovaná funkcia DDR4 XMP a je zaručená kompatibilita s profilmi až 4 600 MHz, takže s vhodnými pamäťovými modulmi je ľahké dosiahnuť najvyššiu rýchlosť a stabilitu pamäte.

Príprava na veľké úložisko a dedikovanú grafickú kartu

Na pevné disky využijete na GIGABYTE Z490 GAMING X šesť konektorov SATAIII 6 Gb/s. Unikátny výkon pre rýchly SSD disk poskytujú dve rozhrania M.2 v režime SATA i PCIE s bleskovou rýchlosťou ukladania. Vlastnú grafickú kartu môžete na GIGABYTE Z490 GAMING X zapojiť do PCIe x16 slotov, ktoré podporujú technológie AMD Quad-GPU CrossFire a 2-Way AMD CrossFire. Na pripojenie externých zobrazovacích zariadení sú k dispozícii HDMI s vysokým rozlíšením 4 096 × 2 160.

GbE LAN so správou sieťovej prevádzky cFosSpeed

Aplikácia na správu sieťovej prevádzky cFosSpeed pomáha zlepšovať latenciu siete a udržiavať rýchlu odozvu vo vysoko zaťažených LAN sieťach. Na pripojenie periférií a rýchle dátové prenosy je na doske GIGABYTE Z490 GAMING X k dispozícii celkom 12 portov USB 2.0 a USB 3.2.

Účinné chladenie a kontrola ventilátorov dosky GIGABYTE Z490 GAMING X

S nástrojom Smart Fan 5 budete mať celkom pod kontrolou všetky pripojené ventilátory. A nielen to, so Smart Fan 5 máte k dispozícii viac hybridných konektorov na ventilátory, ktoré podporujú ako reguláciu pomocou napätia, tak PWM, aby si základná doska lepšie rozumela s vodným chladením.

Efektné osvetlenie RGB Fusion 2.0

Viaczónové osvetlenie je dnes dôležitou súčasťou modernej základnej dosky. Dodávaný softvér dokáže synchronizovať svetelné efekty u všetkých podporovaných zariadení. Konkrétne ide o grafické karty, myši, slúchadlá, klávesnice, PC skrinky a ventilátory.

Parametre a špecifikácia

Socket
Intel 1200 Hotovo!
Čipset
Intel Z490 Hotovo!
Formát základnej dosky
ATX Hotovo!
Základné funkcie
Flash BIOS bez CPU, Integrovaná sieťová karta, Integrovaná zvuková karta, M.2, PCI Express 3.0, Podpora Intel Optane, Príprava pre CPU s integrovaným GPU, Serial ATA III Hotovo!
Vyhotovenie
DIMM Hotovo!

Socket a čipset

Socket
Intel 1200 Hotovo!
Čipset
Intel Z490 Hotovo!

Formát a funkcie

Formát základnej dosky
ATX Hotovo!
Základné funkcie
Flash BIOS bez CPU, Integrovaná sieťová karta, Integrovaná zvuková karta, M.2, PCI Express 3.0, Podpora Intel Optane, Príprava pre CPU s integrovaným GPU, Serial ATA III Hotovo!

Operačná pamäť

Vyhotovenie
DIMM Hotovo!
Typ pamäte
DDR4 Hotovo!
Počet slotov RAM
4 × Hotovo!
Maximálna frekvencia (OC)
4 600 MHz Hotovo!

Rozhranie

Pokročilé funkcie
AMD CrossFire Technologies Hotovo!
Typ zvukovej karty
Realtek ALC1220 Hotovo!
Počet kanálov zvukovej karty
8 Hotovo!

Konektory

Externý
HDMI, Jack, PS/2, RJ-45 (LAN) 1Gbps, USB 2.0, USB 3.2 Gen 1, USB 3.2 Gen 2 Hotovo!
Interný
ARGB LED Header, COM header, M.2 Socket, RGB LED Header, S/PDIF header, Serial ATA III, Thunderbolt header, TPM header, USB 2.0 header, USB 3.2 Gen 1 header Hotovo!
PCI Express x16
Hotovo!
PCI Express x1
Hotovo!
USB 2.0
Hotovo!
USB 3.2 Gen 1 (USB 3.0)
Hotovo!
USB 3.1 (3.1 gen2)
Hotovo!
M.2 sloty
Hotovo!
Serial ATA III
Hotovo!
Viac parametrov

Spoločnosť, ktorej tradícia siaha až do roku 1986, je nezastupiteľným hráčom na trhu technologických inovácií v oblasti počítačových súčastí. Kladie obrovský dôraz na kľúčové technológie, pri ich aplikácii dodržuje tie najprísnejšie štandardy kvality. Na všetkých trhoch, na ktorých Gigabyte pôsobí, si získal renomé spoľahlivej a sofistikovanej spoločnosti. Portfólio spoločnosti okrem základných počítačových komponentov, ako sú základné dosky alebo grafické karty, zastupujú aj počítačové periférie, notebooky, tablety, stolné počítače alebo tiež sieťové riešenia, vrátane serverov. V poslednej dobe boli na trh uvedené aj mobilné telefóny značky Gigabyte.

Poznámka:

Tento výrobok nie je samostatne funkčným celkom a môže vyžadovať odbornú montáž.


» Všetky základné dosky ATX

Technické špecifikácie sa môžu zmeniť bez výslovného upozornenia. Obrázky majú iba informatívny charakter.

Dobry den. Je tato deska kompatibilni s grafickou kartou nvidia gt 710? Po jejim pripojeni na video vystupu karty neni zadny signal. Dekuji

dobry den poridil sem si tuto desku gigaabyte z490 gaming x a k ni ramky corsair ddr4 2x8gb 4000mhz vengeance rgb pro.V biosu mi ukazovali 2133mhz tak sem dal x.m.p. protokol dal restart a a bios mi to odmitl a nastavil opet 2133mhz nevite co s tim?diky

Zdravím, chtěl bych desktop se šesti monitory. Dle NVidia (jak mi bylo alzou zodpovězeno v jiném dotazu) lze kombinovat např. více grafik z řady Quadro a je to oficiálně podporováno. Zde bych se rád zeptal zdali můžete proveřit, zdali tento motherboard 2 grafiky podporuje a pokud ne tak doporučit jiný typ, ideálně od gigabyte. Děkuji Aleš

dobrý den, zapojím do této desky 2 disky Samsung 970 Evo? Jedn Boot jeden data? Jsou tyto RAM s MB kompatibilní?: https://www.alza.cz/hyperx-32gb-kit-ddr4-3200mhz-cl16-fury-black-d5874248.htm

Dobrý deň vedeli by ste mi poradiť či toto všetko je spolu kompatibílne? Case: Fractal Design Define R6 Black Tempered Glass Grafika: MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING X TRIO RAM: HyperX 8GB DDR4 3200 MHz CL16 FURY series 2x Chladenie: NZXT Kraken X73 SSD: Samsung 970 EVO PLUS 2000 GB Zdroj: Corsair RM650 ( 650W ) Procesor: Intel Core i7-10700KF Základná doska: GIGABYTE Z490 GAMING X ( to je táto ) prosím Viete niekto povedať? ďakujem vopred

Dobrý den. Chtěl bych na tuto desku osadit procesor i9 10850k. Dále tam půjde rtx 2080ti gaming x trio. Ramky g.skill 16gb ddr4 4266mhz Doporučil by jste tuto desku k těmto komponentum nebo by jste volil jinou volbu? Mohl by jste mě doporučit zdroj který by byl k tomuto vhodný?

Dobrý den, koupil jsem si tuto desku do své sestavy bez OS protože mám svůj win 7. Ale zjistil jsem že po instalaci nejde spustit. Můžete mi prosím poradit co s tim. Děkuji p.Schobl

Očakávaná cena?

Diskusia a poradňa k GIGABYTE Z490 GAMING X
Príslušenstvo pre GIGABYTE Z490 GAMING X Chcete doručit zboží do Česka? Prohlédněte si GIGABYTE Z490 GAMING X. Für Versand nach Deutschland, besuchen Sie bitte GIGABYTE Z490 GAMING X. Für Versand nach Österreich, besuchen Sie bitte GIGABYTE Z490 GAMING X.
P-DC1-WEB01
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií