AP+ nový vizuál LEGO v APP pro AP+

Detské ihriská

Zobraziť katalóg
Cena
-
Dostupnosť
Stav tovaru
Hodnotenia od zákazníkov
Značka
Vhodné od
2 rokov
3 rokov
-
Najnovšie objednávky

Domáce detské ihrisko je od nepamäti snom každého jedného dieťaťa. Ak máte preň priestor, môžete deťom toto želanie ľahko splniť. K dispozícii je hneď niekoľko variantov, ktoré sa navzájom líšia veľkosťou aj obsiahnutými prvkami. Ako teda vyberať detské ihriská na záhradu, aby deťom čo najlepšie slúžili? Čítajte ďalej.

Pokračovať

Detské ihrisko prináša radosť deťom i rodičom

Detské ihrisko je súčasťou čoraz viac záhrad. Jeho obstarávacie náklady už v súčasnosti nie sú príliš vysoké a vyberať môžete z mnohých druhov. Ani samotná montáž nie je nijak zložitá a poradí si s ňou každý šikovný otecko či mačička. Deti sa na svojom vlastnom ihrisku nielen krásne zabavia, ale zdokonalia aj svoje motorické schopnosti. Rodičia potom ocenia, že s deťmi nemusia každý deň vyrážať na verejné detské ihriská a získajú trochu času pre seba.

Malé alebo veľké detské ihrisko na záhradu? Priestorové možnosti sú zásadné

Chcete svojim ratolestiam zaobstarať detské ihrisko na záhradu? V prvom rade je potrebné zvážiť, koľko priestoru môžete naň vyčleniť. Najmenšie zostavy sa hodia aj na malé záhradky, zložitejšie ihrisko so šmýkačkou, vežou, hojdačkami a preliezačkami potom samozrejme zaberie omnoho viac priestoru. Veľkosť je potrebné dôkladne zvážiť, pretože ihrisko pre deti na záhradu vám bude slúžiť niekoľko rokov a nemalo by tak na dvore zabrať priestor, ktorý by vám potom chýbal.

Aké herné prvky ponúkajú detské ihriská?

Ruka v ruke s veľkosťou ide aj výber herných prvkov. Detské ihriská do záhrady môžu byť postavené v rôznych variantoch. Pred výberom teda zohľadnite, čo vaše dieťa najviac baví.

  • Veža so šmýkačkou je najobľúbenejším variantom. Veža je vybavená strieškou, schodíkmi, rebríkom či lezeckými prvkami a väčšinou je pod ňu možné umiestniť pieskovisko.
  • Hojdačka môže byť tiež súčasťou veže, zaobstarať možno ale aj samostatnú kovovú či drevenú konštrukciu s jednou či dvoma hojdačkami.
  • Detské ihriská z guľatiny sú vhodné skôr pre väčšie deti. Konštruované sú väčšinou totiž ako preliezačka a ich súčasťou býva aj hojdačka.
  • Húpadlá naopak bavia menšie deti. V ponuke sú v mnohých rôznych veselých dizajnoch a vďaka svojej veľkosti sa zmestia aj na tie najmenšie záhrady.

i

Záhradné ihrisko pre deti je možné rozšíriť o mnoho ďalších zábavných prvkov, ako sú hrazdy, rebríky, hracie prvky a ďalšie. Pozrite sa na príslušenstvo a doplnky na detské ihriská a postavte si svoje vlastné presne podľa predstáv vašich detí.

Exteriérové detské ihriská na záhradu
Detské ihriská so šmýkačkou

Vonkajšie detské ihrisko na záhradu
Detské záhradné ihriská s hojdačkami

Herné prvky na detské ihriská vhodne skombinujte s ohľadom na vek

Detské ihriská vám budú slúžiť niekoľko rokov a veľa zostáv možno časom obohatiť o herné prvky pre väčšie deti, takže rastú spolu s deťmi. Ak ale máte viac detí rôzneho veku, je dôležité, aby preliezky mohli ponúknuť vyžitie všetkým. Pri výbere teda vonkajšie detské ihrisko na dvor obohaťte o prvky úmerné veku. Napríklad zostava s dvomi hojdačkami je často v ponuke s jednou hojdačkou pre väčšie deti a druhou pre menšie.

Z akých materiálov môžu byť vyrobené detské ihriská na záhradu?

Vonkajšie detské ihriská na záhradu spravidla využívajú tri základné materiály – kov, plast a drevo. Z kombinácie kovu a plastu bývajú vyrobené hojdadlá a zostavy s hojdačkami. Väčšie záhradné ihriská pre deti s preliezačkami a šmýkačkou potom bývajú väčšinou drevené. Druh dreva napovie o kvalite a životnosti celej zostavy.

  • Smrekové drevo je najobľúbenejší materiál, ktorý ponúka dobrý pomer ceny a kvality.
  • Cédrové drevo je veľmi odolné proti plesniam aj nepriaznivým vonkajším vplyvom, takže poteší dlhou životnosťou.
  • Smrekovcové drevo je relatívne lacné, časom ale sčernie a vyžaduje viac údržby. Skvele však odoláva plesniam.
  • Agátové drevo je mimoriadne odolné a používa sa aj na verejné ihriská pre deti. Jeho cena je ale o poznanie vyššia.

Bezpečnosť na prvom mieste. Čo musí spĺňať detské ihrisko na záhrade?

Možno si hovoríte, či nie je investícia do hotového ihriska príliš vysoká a nebolo by lepšie postaviť ho svojpomocne. Šikovný domáci majster to určite zvládne, ale než začnete zisťovať, ako postaviť detské ihrisko na záhrade, dôkladne zvážte otázku bezpečnosti. Predávané detské zostavy disponujú certifikátom bezpečnosti a sú testované na všetko zaťaženie, ktoré ich v priebehu ich životnosti postretne. Také niečo vlastnoručne postavené detské záhradné ihrisko ponúknuť nemôže.

i

Hľadáte lacné detské ihrisko? Bazár môže obsahovať iba rozbalené či vyskúšané prvky. Uniknúť by vám nemal ani výpredaj. Detské ihrisko do záhrady v ňom môžete zaobstarať s podstatnou zľavou.

Skryť popis
Pomohla vám táto informácia?
Tento formulár slúži len na hodnotenie informácií v popise vyššie.
Ak máte otázku k produktom, službám, doprave, či inú požiadavku, využite zákaznícku podporu.
Čo by sme v ňom mali zlepšiť? Chýba vám tu niečo? Je niečo uvedené zle? Podeľte sa.
3 položky
Little Tikes, Vodná veža
Vonkajšia hra – vhodné od 2 rokov
339,90 €
Posledný kus na sklade
Objednávací kód: HRAnk002473
Little Tikes, Vodná hracia zóna
Bazénové hracie centrum – vhodné od 3 rokov
153,90 €
Rozbalené
Objednávací kód: HRAnk002472
5,0
Dolu Detské ihrisko, 4 v 1
Detské ihrisko – pre chlapcov aj dievčatá od 2 rokov
163,90 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: HRAif12199

Detské ihriská

V kategórii Detské ihriská máme práve teraz na Alza.sk celkom 3 produktov.

Detské ihriská – osvedčené značky

Pozrite sa na produkty zoradené podľa ceny od najlacnejšieho v kategórii lacné detské ihriská Produkty zoradené od najdrahšieho po najlacnejší hľadajte v kategórii najdrahšie detské ihriská Tovar zoradený podľa predajnosti od najviac po najmenej predávaný nájdete v kategórii najpredávanejšie, najlepšie detské ihriská Produkty zoradené podľa hodnotenia používateľov od najlepšieho nájdete v kategórii detské ihriská recenzie
P-DC1-WEB01
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií