Emise pro AP+ v app - všechny segmenty Motorola

Česká ročná diaľničná známka pre rok 2017

Zobraziť katalóg
Česká ročná diaľničná známka pre rok 2017
5 2 hodnotení
- - pre vozidlá do 3,5 t, platnosť do 31. 1. 2018
Kód:  AUPR2616
Česká ročná diaľničná známka pre rok 2017 Predaj skončil

Česká ročná diaľničná známka pre rok 2017

Ročný kupón (označenie R) umožňujúci využívať spoplatnené úseky českých diaľnic pre osobné motorové vozidlá do 3,5 tony. Po zakúpení dvojdielnej diaľničnej známky je nutné prvý diel označiť registračným číslom vozidla a nalepiť celou plochou na pravý dolný okraj vnútornej strany predného skla. Druhý diel tiež vyplňte a uschovajte pre prípad poškodenia nalepenej časti známky alebo kontroly Polície ČR či Colnej správy. Oba diely musia byť zhodne vyplnené, a to perom alebo nezmazateľným typom farby, v prípade vyplnenia obyčajnou ceruzkou je známka neplatná. Ak nevyplníte jednu alebo druhú časť, diaľničnú známku zle nalepíte či nedoložíte druhú časť, tak vám môže byť udelená pokuta do výšky 5 000 Kč, v správnom konaní až do výšky 100 000 Kč.

Ročná diaľničná známka pre rok 2017 platí 14 mesiacov - od 1. 12. 2016 do 31. 1. 2018.


vypnuté
Roční dálniční známka pro rok 2017

Tieto dopravné značky - "Diaľnica" a "Koniec diaľnice" označujúce diaľnicu, ktorej využívanie je spoplatnené mýtnym a časovým poplatkom podľa zákona č. 13/1997 Zb., o pozemných komunikáciách, v znení neskorších predpisov.

Vjazd na takto označené komunikácie je dovolený len s nalepeným diaľničnym kupónom.

vypnuté
Roční dálniční známka pro rok 2017

Úseky spoplatnenej pozemnej komunikácie, ktoré sú označené značkou "Diaľnica", doplnené o dodatkovú tabuľku "Bez časového poplatku" alebo tabuľkou "Bez časového poplatku a mýta", možno využiť aj s vozidlom bez nalepeného diaľničného kupónu.


Ako správne nalepiť kupón?

Diaľničný kupón sa nalepuje iba zvnútra vozidla - lepiacou plochou smerom ku sklu do pravej dolnej časti čelného skla v smere jazdy. Je bezpodmienečne nutné prilepiť známku celou plochou ku sklu. Aj v prípade, že by ste zabudli prilepiť napr. rožtek, môžete sa vystaviť riziku podozrenia, že kupón niekomu požičiavate. Medzi sklom a kupónom by nemala byť žiadna iná hmota.


Odstránenie diaľničnej známky

Po konci platnosti diaľničnej známky a s nutnosťou nalepenia novej prichádza problém v podobe, ako odstrániť starý kupón z čelného skla. Najlepším riešením je zaobstarať si špeciálnu škrabku, ktorú kúpite na benzínových pumpách alebo v auto predajniach. Alternatívne je možné s maximálnou bezpečnosťou využiť aj obyčajnú žiletku. Ten, kto má veľkú trpezlivosť a trochu času, môže známku odstrániť pomocou nechtu. Taktiež je potrebné odstrániť zvyšky lepidla zo skla chemickými prípravkami. Pomôcť si tiež môžete nahriatím pomocou fénu alebo teplovzdušnej pištole.


Diaľničnú známku nemusíte mať v týchto prípadoch

  • Ak je vo vozidle prepravovaná osoba ťažko zdravotne postihnutá s priznaním výhod II. (s výnimkou postihnutých úplnou či praktickou hluchotou) alebo III. stupňa
  • Pokiaľ je sám držiteľ motorového vozidla postihnutá osoba sama alebo osoba jej blízka
  • Výnimka neplatí pre zahraničných držiteľov preukazu zdravotne postihnutého

Výmena diaľničnej známky

Na základe vyplnenej žiadosti a uhradení správneho poplatku vo výške 70 Kč vr. DPH môžete požiadať o výmenu kupónu na oprávnenom predajnom mieste, ako je napr. Česká pošta, v týchto situáciách:

  • Poškodenie pri výmene čelného skla motorového vozidla
  • Chybná manipulácia s kupónom (poškodenie pred nalepením, po nalepení a pod.)
  • Chybne vyplnené registračné značky
  • Zmena prevoznej značky motorového vozidla na registračnú značku
  • Odcudzenie čelného skla z motorového vozidla s vylepenými prvým dielom kupónu alebo odcudzenie prvého dielu kupónu (netýka sa odcudzenia motorového vozidla)
  • Odstránenie prvého dielu kupónu z čelného skla motorového vozidla v súvislosti so zmenou/odcudzením/stratou registračnej značky motorového vozidla, pričom tento kupón by zostal naďalej v platnosti
  • Odcudzenie druhého dielu kupónu

Detailné informácie a presné postupy o tom, ako vymeniť diaľničnú známku, získate na www.sfdi.cz.

Technické špecifikácie sa môžu zmeniť bez výslovného upozornenia. Obrázky majú iba informatívny charakter.

Kdy bude v prodeji dálniční známka na rok 2018?

2018 ????????

Diskusia a poradňa k Česká ročná diaľničná známka pre rok 2017
Príslušenstvo pre Česká ročná diaľničná známka pre rok 2017
Chcete doručit zboží do Česka? Prohlédněte si Česká roční dálniční známka pro rok 2017.
P-DC1-WEB04
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií