AlzaBoxy Q1 AP+ plus nový vizuál

Sauny

Zobraziť katalóg
Cena
-
Dostupnosť
Stav tovaru
Hodnotenia od zákazníkov
Značka
Najnovšie objednávky
Filtrovať

Saunovanie je proces, ktorý sa vykonáva v saunách a má blahodarné účinky na fyzické aj psychické zdravie. Pri ohreve tela sa uvoľní svalstvo, vyplavia sa toxíny, zmiernia sa bolesti kĺbov a hlavy, odstránia sa problémy s pleťou a zlepší psychická pohoda. Striedanie teplôt trénuje srdce a zvyšuje odolnosť proti prechladnutiu alebo nadmernému poteniu. Ako si vybrať vhodnú saunu?

Pokračovať

Čo je sauna

Sauna je priestor určený na prehriatie tela pri saunovaní. Môže ísť o objekt v tvare kabíny alebo celej budovy. Vonkajšie steny sauny tvoria akýkoľvek stavebný materiál, nasleduje tepelná izolácia s parozábranou a vnútorné obloženie z odolného dreva. Podľa spôsobu ohrevu tela sa sauny delia do dvoch základných kategórií. V tej prvej sú tradičné fínske alebo suché sauny a v tej druhej potom infrasauny.

Fínska sauna

Fínska sauna má najdôležitejšiu časť saunové kachle, ktoré zdvihnú teplotu v miestnosti na 65 °C až 100 °C. Pri klasickej saune sa používa ako palivo drevo, ďalší možný zdroj je elektrická energia a vzácnejšie aj plyn alebo nafta. Na saunových kachliach bývajú umiestnené kamene, ktoré akumulujú teplo a pri polievaní vodou vytvárajú paru.

Výhody a nevýhody fínskej sauny

  • Tradičný spôsob prehrievania tela.
  • Možnosť saunovania v ľahu.
  • Vysoká teplota a možnosť zvlhčenia vzduchu polievaním kameňov.
  • Dlhšia doba nábehu teploty.
  • Vyššia spotreba energie.

Infrasauna

Infrasauna používa na ohriatie tela infražiariče. Infražiariče, nazývané tiež infrapanely, vydávajú infračervené žiarenie, ktoré preniká asi pätnásť milimetrov do pokožky a tam sa mení na teplo. Saunovanie v infrasaunách prebieha v sede, aby lúče mohli pokryť veľkú časť povrchu tela. Teplota v kabíne sa zvyšuje hlavne sálaním z pokožky a dosahuje 50 – 60 °C. Infrasauny sa vyrábajú v rozmeroch od 1 m² a na ich prevádzku stačí 230 V prípojka.

Výhody a nevýhody infrasauny

  • Malé rozmery, použiteľné aj v bytoch panelových domov.
  • Nízka spotreba a postačujúca prípojka 230 V.
  • Rýchle uvedenie do prevádzky a rýchlejšie prehriatie tela.
  • Vďaka nižšej teplote sú lepšie znášané kardiakmi.
  • Nízka teplota v saune.
  • Nemožnosť zvlhčenia vzduchu polievaním kameňov.
  • Nutnosť pri saunovaní sedieť.

Parná sauna

Parná sauna nie je sauna v pravom zmysle tohto slova, napriek tomu sa tento názov používa často. Označuje sa aj ako parný kúpeľ alebo para. Teplota v nej býva okolo 50 °C a vlhkosť vzduchu dosahuje 100 %. Hlavnou súčasťou vybavenia je, okrem zdroja tepla, vyvíjač pary. Parný kúpeľ má blahodarné účinky najmä na problémy s dýchacími cestami. V parnej saune sa môžu používať rôzne vonné a bylinné esencie na zvýšenie účinku pary.

Soľná sauna

Základom soľnej sauny môže byť suchá fínska sauna aj infrasauna. Hlavný rozdiel proti bežným saunám je v použití soľných tehál. Soľné tehly môžu byť použité na obloženie stien alebo umiestnené v špeciálnych košoch. Soľ sa v saune dostáva do vzduchu v podobe záporných iónov a pri vdychovaní a vstrebávaní pokožkou priaznivo ovplyvňuje ľudské zdravie. Vlhkosť vzduchu v soľnej saune by nemala presiahnuť 50 %, aby nedochádzalo k odplavovaniu soli.

Saunové doplnky

  • Reproduktory do sauny – sú vodoodolné a umožňujú počúvanie hudby v saune.
  • Osvetlenie sauny – je taktiež vodoodolné, umožňuje voliť intenzitu aj farbu svetla.
  • Podhlavníky a podsedáky – zvyšujú pohodlie v saune a zaisťujú hygienickejšiu prevádzku. Sú prateľné a ľahko čistiteľné.
Skryť popis
Pomohla vám táto informácia?
Tento formulár slúži len na hodnotenie informácií v popise vyššie.
Ak máte otázku k produktom, službám, doprave, či inú požiadavku, využite zákaznícku podporu.
Čo by sme v ňom mali zlepšiť? Chýba vám tu niečo? Je niečo uvedené zle? Podeľte sa.
1 položka

Sauny

Sauny

V kategórii Sauny máme práve teraz na Alza.sk celkom 1 produktov.

Sauny – osvedčené značky

Pozrite sa na produkty zoradené podľa ceny od najlacnejšieho v kategórii lacné sauny Produkty zoradené od najdrahšieho po najlacnejší hľadajte v kategórii najdrahšie sauny Tovar zoradený podľa predajnosti od najviac po najmenej predávaný nájdete v kategórii najpredávanejšie, najlepšie sauny Produkty zoradené podľa hodnotenia používateľov od najlepšieho nájdete v kategórii sauny recenzie
P-DC1-WEB19
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií