Emise pro AP+ v app - všechny segmenty Fitmin AlzaPlus+

Búdky pre vtáky

Zobraziť katalóg
Cena
-
Dostupnosť
Stav tovaru
Hodnotenia od zákazníkov
Najnovšie objednávky
Filtrovať

V prírode ubúda dostatok prírodných dutín, do ktorých by sa vtáčiky schovali a priniesli mladé. Uľahčite im starosti s bývaním a kúpte si do záhrady búdky pre vtákov, do ktorých sa budú môcť bezpečne schovať pred zimou a predátormi. Poďte sa pozrieť, ktorá búdka pre vtáky sa bude hodiť do vašej záhrady.

Pokračovať

Búdka pre vtáky do každej záhrady

Búdka pre vtáky vašej záhradke prospeje. Vy vtáčikom poskytnete bezpečné bývanie a oni sa na oplátku postarajú o nevítané chrobáky a húsenice, ktoré si pochutnávajú na vašej úrode a kvetoch. Prečo by mala byť vo vašej záhrade búdka pre vtákov?

  • Celodenný spev vtáčikov.
  • Poskytnete potrebné útočisko.
  • Zbavíte sa nepríjemného hmyzu.

    Aké rozmery by búdky pre vtákov mali mať?

    Búdky pre vtákov by mali byť dostatočne priestranné, aby sa vtáčikom podarilo priniesť zdravé mláďatá. Vnútorný priestor, ktorým by búdka pre vtáčiky mala disponovať, by mal mať minimálne 12 cm × 12 cm. Ornitológovia však odporúčajú rozmer 13 cm × 14 cm.

    Pokiaľ máte doma starého otca či otecka, ktorý rád niečo majstruje a už nevie do čoho by zavŕtal, môžete mu vytlačiť technický nákres, ako by mala búdka pre vtáčiky vyzerať a poprosiť ho, aby vám zostavil svoju originálnu búdku.

    Z čoho sa búdky pre vtáčiky vyrábajú a kam ich zavesiť?

    Búdky pre vtáčiky sa vyrábajú z plastu a z dreva, ktoré je pre vtáčiky prirodzenejšie. Môžu vážiť 500 až 1 000 g, preto na zavesenie búdky vyberte pevnú vetvu a všeobecne miesto kde veľmi nefúka, aby drevené vtáčie búdky nespadli.

    Otvor búdky pre vtáky sa líši preferenciami vtáčika

    Búdky pre vtáky sa vyrábajú s kruhovým, oválnym a štvorcovým otvorom. Kruhový otvor neurazí žiadneho vtáčika až na sýkorku belasú, ktorá uprednostní oválny. Sýkorka belasá sa často v otvore vtáčej búdky rozhliada a nerada sa krčí.

    i

    V zime vtáčiky ocenia dobré semienka

    V lete vtáčiky prikrmovať nemusíte, ale v zime vám budú veľmi vďační, pokiaľ na záhradu umiestnite krmítka pre vtáky a nasypete do nich krmivo, ktoré majú operenci radi.

    Búdka pre vtáky – ako sa u ňu starať?

    Určite máte radi, keď máte doma upratané a všetko krásne voňavé, a tak to majú aj vtáčiky. Aby im bola búdka pre vtáky príjemná, musí byť čistá a pripravená na prílet zamilovaného páru, ktorý sa vynasnaží založiť rodinu.

    Čistenie búdky pre vtáčiky

    Na čistenie búdky pre vtáčiky použite kefu a horúcu vodu s mydlom. Po vyčistení je nutné nechať búdku vyschnúť na slniečku, aby nesplesnivela. Upratujte na jeseň, aby ju operenci mohli v zime využiť ako prístrešok.

    Búdky pre vtáky nábytok nepotrebujú

    Búdky pre vtáky musia zostať prázdne, nič do nich nestrkajte. Vtáky si svoje obydlia zariadia po svojom. Pre bezpečnosť rodičov a mláďat nekupujte domček pre vtáčiky s bidielkom. Nevinné bidielko môže poskytnúť plusové body predátorom. Vhod môže prísť vtáčia búdka na nohe, ktorá je zastrčená priamo do zeme a vyvýšená.

    Vtáčia búdka pre sýkorky by mala byť umiestnená minimálne 2 alebo 3 metre nad zemou. Pokiaľ máte doma mačku, ktorá vie šplhať po strome, vytiahnite rebrík a umiestnite búdku aspoň do 4 metrov.

    Dokedy musia byť búdky pre vtákov na svojom mieste?

    Búdky pre vtákov by mali byť vyvesené v záhrade už na jeseň. Vtáčiky si na ne zvyknú a búdky sa medzitým vyvetrajú a opršia. Domček pre vtáčiky vyvesený neskôr sa nemusí vtákom pozdávať a budú ho ignorovať.

    Búdky pre vtáčiky potešia jesenných oslávencov

    Ako už viete, búdky pre vtáčiky by mali byť v období jesene pripravené na svojom mieste. Poznáte niekoho, kto sa narodil na jeseň a miluje prírodu? U nás zoženiete originálne vtáčie búdky, ktoré prinesú mnoho radosti a úsmevu.

    Skryť popis
    Pomohla vám táto informácia?
    Tento formulár slúži len na hodnotenie informácií v popise vyššie.
    Ak máte otázku k produktom, službám, doprave, či inú požiadavku, využite zákaznícku podporu.
    Čo by sme v ňom mali zlepšiť? Chýba vám tu niečo? Je niečo uvedené zle? Podeľte sa.

    Ako ďalej?

    • Uistite sa, či ste napísali správne to, čo hľadáte.
    • Skúste podobné slová.
    • Skúste všeobecnejšiu otázku.
    Pozrite sa na produkty zoradené podľa ceny od najlacnejšieho v kategórii lacné búdky pre vtáky Produkty zoradené od najdrahšieho po najlacnejší hľadajte v kategórii najdrahšie búdky pre vtáky Tovar zoradený podľa predajnosti od najviac po najmenej predávaný nájdete v kategórii najpredávanejšie, najlepšie búdky pre vtáky Produkty zoradené podľa hodnotenia používateľov od najlepšieho nájdete v kategórii búdky pre vtáky recenzie
    P-DC1-WEB09
    Zavoláme Vám a odborne poradime
    +421 2 5710 1800
    Otázka na objednávku
    Otázka na tovar
    Prosím, zadajte svoj telefón:
    Zavolajte mi
    Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
    Viac informácií Menej informácií